Reklama

Tramal

Alena (So, 21. 1. 2012 - 16:01)

tedˇjsem pročítala diskuzi hlouběji zpět a přemýšlím zkusit si nasadit ta antidepresiva, jak píše luciano. K tomu tedy užívat ten tramal a postupně snižovat nebo jak? ? Taky asi u antidepresiv musí naběhnout hladinka, ne?Maximální dávky. ..nojo, ale třeba mi to bude dělat zle, a nebudu funkční...
Ten subutex lze sehnat jen oficiálně u psychiatra..., do čehož se mi nechce. A je-li to opiát, tak je to z bláta do louže.

Alena (So, 21. 1. 2012 - 16:01)

Závislost na BZD je dost nevýhodná v tom, že gumuje mozek. Ztrácíš pamět.
Ne, že by ji tramal přidával, ale nepozorovala jsem tento jev (u sebe). žiju s tramalem několik let. Dávky jsem zvyšovala, pak snižovala, či udržovala..klidně mohu "žít" na 200mg, ale když to jde, tak si přidám. Docela by mě zajímalo,jak bych se cítila bez... Jenže práci mám dost vypjatou, nemohu si dovolit abstinovat během procesu a při své profesi a vůbec, nemohu si dovolit závislost přiznat. Zlikvidovala bych se. A ještě jedna věc je u mě docela zajímavá - nic mě jaksi nenutí přestat. To zní strašně.
Ano, nechci být závislá, je to otravné, nákladné a zdraví jistě ubližující, ale aktuálně mě nic nenutí.
Abs´ták tedy lze něčím vykrýt? Jak se lze k tomu dostat?

Pro Anetu (So, 21. 1. 2012 - 09:01)

ahoj ja ho beru 5 let sem...Aneto, asi 14.1 jsem sem vkládala příspěvek "Substituce za Tramal". Nebudu to celé psát znovu, zkus si to přečíst, jestli chceš. Mě osobně lékařka utvrdila v tom, že antidepresiva při mé spotřebě Tramalu nemá smysl užívat. Užívala jsem zhruba stejné množství jako ty. Když budeš chtít, napiš, [email protected]. PS: Ústavní léčbou jsem prošla dvakrát, nemyslím si, že je to zas takový zázrak jak se obecné míní.

Míla (So, 21. 1. 2012 - 09:01)

Pre všetkých tých, ktorí...Je to tak, ty andidepresiva jsou velmi nutné, dnes ráno jsem zase viděl svět tak černě a stavy, no ....., a to jsem bral tramal opravdu relativně málo ...nemít ty prášky ??? trocu jsem jejich nutnost podcenil, mám je jen na 3 týdny.

Vellura (So, 21. 1. 2012 - 08:01)

Taky se pochlubím,snížila...Petro, ono jde asi o potvrzené propustky, které musíš mít, když jdeš ze zaměstnání k lékaři, viď...
Tak podle mě, pokud jsi na 200mg, můžeš to zkusit sama, ale pokud by se nevedlo, být tebou dala bych přednost zdraví před kariérou.

No (So, 21. 1. 2012 - 01:01)

prosim poradte mi jaky leky...nic si sama neordinuj. Jdi k psychiatrovi, řekni to a on pomůže.Však to tady píší ostatní! Sama si nepomůžeš určitě..

aneta (Pá, 20. 1. 2012 - 22:01)

prosim poradte mi jaky leky mam brat abych nemela apstak slisela sem laxaurin ale nevim

aneta (Pá, 20. 1. 2012 - 22:01)

Jsem zavisly na Tramalu a...ahoj ja ho beru 5 let sem velmi zavisla mam tri deti uz nemuzu bez nej fungovat beru kapky velky b. a ma ho na tyden chci prestat ale nejdeto kdys to nemam celej den tak je mi hrozne to nikomu nepreju uz nevim jak dal mela sem jit na leceni ale nechci kvuli detem

luciano (Pá, 20. 1. 2012 - 21:01)

Pre všetkých tých, ktorí sa správne rozhodli navštíviť psychiatra a užívať antidepresíva.
Užívajte antidepresíva v MAXIMÁLNEJ TERAPEUTICKEJ DÁVKE ! To znamená napríklad Sertralín - 200 mg, Venlafaxin - 375 mg a pod. Druhá rada je tá, že odporúčam užívať ako podpornú liečbu ANTIPSYCHOTIKÁ v malých dávkach. Napríklad Invegu alebo Abilify. Takto nasadené lieky vám určite pomôžu úplne sa zbaviť absťáku. Mám to odskúšané, verte mi, funguje to. Nepovažujte tieto lieky len za nejakú barličku, ale za kľúčovú medikáciu !

Jana (Pá, 20. 1. 2012 - 20:01)

Luciano, díky za odpověď, to mě překvapuje, že je to horší než závislost na BZD, když se tam dají taky dávky zvyšovat a bez toho by člověk proboural hlavou zeď nebo si vyškubal vlasy nebo dostal epilepťák. Tak do Tramalu se nebudu pouštět ani na silné bolesti zad.

Míla (Pá, 20. 1. 2012 - 17:01)

Taky se pochlubím,snížila...Petro, je to těžké, já jsem to měl, myslím, ulehčené tím, že jsem "relativně", jak se zde různě uvádí, nebral tak velké dávky, ale přesto první dny odvykání byly pro mne "očistcem", taky beru nyní jako berličku v mém počínání antidepresiva (ty mám legálně od mého doktora)a navíc mám motivaci, a tak jsem si řekl, že půjdu přes "mrtvoly". Aby to nevyznělo nějak heroicky, to bych nerad, ale když to řeknu blbě - ještě nechci být troska ... atd. Myslím si, že jak to napsal Luciano přede mnou, tak by ten postup měl být i včetně toho lékařského tajemství. Mimochodem tu práci jsem skutečně, jak píše Helena (mimochodem Heleno děkuji moc a moc za podporu,velmi si toho vážím a snad Tě nezarmoutím /a sebe taky ne/),ztratil kvůli tramálu - nesoustředěnost, chyby ve výpočtech, nedodělky a dokonce jedna fatální chyba ve výpočtech - tak to je prosím tramál. Je plíživý , lstivý - nejprve ta lehkost, dravost, sebejistota ...potom - cca po půl roce tramálu jsem zjistil, jakto, že když jsem si tak jist dělám chyby; nebo mně zavolal šéf - jako, co má být, toto a toto ...? A já jen hleděl ... To se mně před tím nestávalo. Postupným zvyšováním dávek jsem měl i psychické problémy a to byl vrchol - no a do toho alkohol - musel jsem odejít - odešel jsem raději sám ... .Takže Petro - mejsem moc velký znalem ve zde diskutovaném oboru, - ale vřele vřele doporučuji zbavit se tramalu co nejrychleji, protože dřív nebo později, třeba za roky (?) budeš v problémech a průserech ...promiň, že to takto píši, prostě si to myslím ze svého případu ...

luciano (Pá, 20. 1. 2012 - 12:01)

Petra, ak navštíviš psychiatra, nikto sa o tom nedozvie. Psychiater je viazaný mlčanlivosťou. Ak sa ti podarí znížiť z 200 na 100, bude to veľký úspech. Ale za pomoci liekov, ktoré by ti predpísal psychiater by si prakticky žiadne absťáky nemala. Aspoň u mňa to tak bolo.
Jana, závislosť na tramale je určite horšia, pretože tramal má veľmi vysokú toleranciu, na rozdiel od BZD, ktoré sa v rozumných dávkach dajú užívať celý život. Tramal sa celý život užívať nedá, pretože stále treba navyšovať dávky a nakoniec prichádzajú depresie a psychózy.

Jana (Pá, 20. 1. 2012 - 10:01)

Chci se vás zeptat, myslíte ,že je to horší závislost než na benzodiazepinech nebo tak srovnatelná ?

Helena (Pá, 20. 1. 2012 - 09:01)

Taky se pochlubím,snížila...Petro, měla jsem závislého syna..Tak sem chodím číst a přeji vám úspěchy. Moje zkušenost se synem je,že to zvládnout jde i po letech.Jen moc nečekej, on to dokázal až padl na dno. Bez zaměstnání a udělal si mezi tím velmi špatné "jméno"..Jdi do toho a neváhej! Míla co tu píše, o práci přišel a nejen on.

Petra (Pá, 20. 1. 2012 - 07:01)

Taky se pochlubím,snížila jsem na 200mg,myslím,že to je málo,nebo ne?Není to žádná šupa,ale cítím se normálně,žádné absťáky,kdybych to za chvíli snížila na 100 a pak přestala,má někdo zkušenost,jestli to tak jde?Já si bohužel nemůžu dovolit obrátit se na odborníka,mám v zaměstnání dobrou pozici,čekám povýšení a bohužel pracuju v sociální sféře,takže tam by se to mohlo prolátnout.

Míla (Čt, 19. 1. 2012 - 15:01)

O žádné obrovské vítězství se u mě fakt nejedná. Je to jen a jen podle mě vyhraná jedna dílčí bitva ...Je to přece jen zatím málo dní .... , ale válka musí pokračovat. Cítím se opravdu dost mizerně. Ano, velkých halucinací a abstinenčního děsu, třesu aj. jsem se sice zbavil, ale vůbec se necítim dobře. Jsem celý rozhozený a to, jak duševně, tak fyzicky. Jano, myslím si, že bez antidepresiv - u mě konkrétně jde o coaxil a citalec - bych to při mojí, né moc silné vůli, nedokázal. Hlavně jsem se bál psychiky a s ní asi budu mít ještě nějaký čas, pokud to vůbec vydržím "nebrat a nepít" problémky. Jinak Jano, domnívám se, po vzoru Luciána, který, na rozdíl ode mne, má samozřejmě velké zkušenosti, ale, dobře pro nás tady, i velké znalosti o problematice tramálu (mabrony ... aj.), že právě ty psychické poruchy "nadrobené" tramálem, budou mojím hlavním nepřítelem v abstineci tramálu. Wiki - klaním se Ti až k zemi ....Jinak se opakuji- vím- cítím se mizerně a stále mně ještě mrtví končetiny ....

luciano (Čt, 19. 1. 2012 - 13:01)

Zdravím všetkých...Katika, pýtaš sa, či mi mohol tramal spôsobiť schizofréniu. Na túto otázku sa nedá s určitosťou odpovedať. Doktorka však tvrdí, že s najväčšou pravdepodobnosťou ano. Ak som mal predispozície, tak určite ano. Je však možné, že schizofréniu by som dostal tak či tak.

wiki (Čt, 19. 1. 2012 - 09:01)

ahoj lidi dnes je 19 ledna, neberu ho od noveho roku. prestal jsem asi po 5 letech. musel jsem na detox. je mi nejlip nza posledni 3 roky. tot ma zkusenost

Vellura (Čt, 19. 1. 2012 - 08:01)

Ahoj všichni. Dnes neberu...Super Mílo!! Jsi borec. Já bych to takhle nedala ani náááhodou. Teď jen držet se a určitě i ta nová práce by pomohla. Také ji hledám, snad ji do jara najdem oba:-) Pozor na to kontrolované pití, ale myslím, že zrovna u tebe by to neměl být problém...

Jana (Čt, 19. 1. 2012 - 06:01)

Vaše zkušenosti jsou zajímavé, netušila jsem vážně to, že působí i jako na dobrou náladu, tzn., že jste po něm aktivní ? Myslela jsem si vždy nebo od té doby, kdy mně Tramal paní doktorka předepsala, že vzniká jen fyzická závislost jako úleva od bolestí u mě záda. Jakými jinými léky se závislosti zbavujete ?

Reklama

Přidat komentář