Reklama

Tramal

Sabina (Pá, 26. 10. 2012 - 10:10)

Petře, opět, před tebou...Liliana, tak já po něm nic příjemného necítím, takže jak jsem psala mám denně těch 37 mg, tu 100vku si vezmu opravdu až mi bude nejhůře a budu mít před sebou hodně lítání venku, tak v bolestech mi nejde moc rychle chodit, jako bych chodila mimo jiné po ježkovi. A kdyby mi po něm bylo lépe i psychicky, tak si ho zase na pár dní zakážu. Taky beru Venlafaxin, ten spíše člověk aktivuje, je to AD, jak psala myslím Ina, že bere Lexaurin, tak já taky něco podobného, takže jedna závislost mi stačí.

Sabina (Pá, 26. 10. 2012 - 10:10)

Tak já jsem začal s...petr13, děkuji za odpověď a Tvoji zkušenost, taky Ti moc blahopřeji, já se zatím bojím, i přesto jaké jsem měla v noci a ráno bolesti v nohách, tak zatím se držím na léku Foxis (tam se složka paracetalomu a asi 37mg.)
Já beru tolik léku, že mně je divně vč. pocení pořád:-(

kuli (Pá, 26. 10. 2012 - 02:10)

vyhledejte malátnost a homocystein

petr13 (Čt, 25. 10. 2012 - 00:10)

Liliano děkuji.Samozřejmě že máš pravdu.Souhlasím s Tebou i Lucianem.Antidepresíva atd.neberu.Bral jsem na syndrom různé "dryáky ".To jsem už také psal.Nechci se pořád opakovat.Ano plně s vámi souhlasím,pocit z Tramalu je jedinečný.
Luciano píše o Cravingu.To zatím nedokážu posoudit.Druhý den beru pouze jednu čtvrtku ze 100mg.Výdrží mi to na 24 hodin bez problémů.Po 14ti dnech zkusím vynechat.Během těch 14 dní nevezmu další, ani větší dávku.Ani za nic.Příkladem mi je Míla.Ten na to šel velice tvrdě hned od začátku odvykání.Já jsem zvolil snažší cestu. Tak to musím vydržet.Samozřejmě uvidím až vynechám dávku, co na to můj syndrom.Jestli se nevrátí odvyknu si úplně.Dnes už tomu věřím, že to dokážu.Budu na sebe také tvrdý jako Míla.Jestli se mi syndrom vrátí,tak budu brát čtvrtku nadále.To je velice slabá dávka.To by mi tak moc nevadilo.

luciano (St, 24. 10. 2012 - 21:10)

Liliana má pravdu. Žiadne antidepresívum nenahradí tie pocity, ktoré poskytuje Tramal. Čo som sa nahľadal a naskúšal rôzne druhy a kombinácie, doslova som experimentoval, ale dospel som k záveru, že Tramal sa ničím nedá nahradiť. Antidepresíva a antipsychotiká spôsobia "len" to, že človek sa cíti "normálne" tak, ako sa cítil pred užívaním tramalu. To je za prvé a za druhé, tieto lieky odstránia Craving, čo je chorobná túžba po Tramale. A to je snáď ešte dôležitejšie ako samotné ukončenie užívania Tramalu. Ukončiť užívanie Tramalu sa dá relatívne ľahko, ale zbaviť sa Cravingu je poriadne zložitá vec a treba na to veľmi silnú vôľu a spoluprácu psychiatra.

Liliana (St, 24. 10. 2012 - 21:10)

Petře, opět, před tebou klobouk dolu.

Ino,venlafaxin ani žádné AD ti pociz z tramamlu nenahradí. To od nich nečekej

Sabino, závislost vzniká asi tehdy, když si ho bere jakoukoli dávku pravidelně a vlastně bezdůvodně. Ne na potlačení bolesti

petr13 (St, 24. 10. 2012 - 18:10)

Lidi, kolik Tramalu 100 v...Tak já jsem začal s Tramalem v Lednu letošního roku.S ohledem na můj syndrom jsem ze začátku bral 150mg Mabron denně.Asi měsíc.Neustále jsem se enormě potil.Začal jsem tedy brát 100mg.Bylo mi sice fajn,ale potil jsem se dál.Zkusil jsem jeden den vynechat.Hrůza,už jsem to popsal.Třes,na omdlení, neviděl jsem pořádně,a bylo mi celkově hnusně.Nervozita,podrážděnost,a syndrom byl okamžitě zpátky.Věřím že na každého to může působit jinak.Hledal jsem na Netu radu,jak z toho pekla ven.Našel jsem toto Fórum.Zkrátím to,už jsem to tady popisoval.Rozhodl jsem se,že na radu Luciána navštívím psychiatra.Ale až po tom jestli se mi nepovede snižovat dávky.Povedlo se.Vím Tramal atd.pomáhá,ale za jakou cenu.A to jsem bral jednu tabletu denně.

Sabina (St, 24. 10. 2012 - 17:10)

Lidi, kolik Tramalu 100 v tbl. jste začali brát a kdy jste si uvědomili závislost (při kolika tbl.).

Já budu brát na bolesti tak 3x do týdne, více nechci. Díky předem za vaše zkušenosti.

petr13 (Út, 23. 10. 2012 - 20:10)

Ahoj Ino,
ano chodím do práce.Dnes jsem poprvé rozdělil
Mabron 100mg na čtyři dílky.Ve 14 hodin jsem si vzal jeden dílek.Nemám potřebu si vzít další.To že mi vzali ledvinu se zhoubným nádorem jsem už psal.Také jsem psal jak,a proč jsem se dostal k Tramalu.S rakovinou jsem vyhrál bitvu,ale v žádném případě válku.Proč to všechno píšu.Důvod je ten,i když mi hrozí výskyt dalšího nádoru,tak chci aspoň ještě chvilku žít bez problému.A Tramal pro mě problémem byl.Hlavně když jsem si ho nevzal.Snižoval jsem to vždy po 14ti dnech.Chce to opravdu trochu vůle,i když jsem si ze začátku moc nevěřil.Nenech se ničím odradit.Uvidíš že to půjde.Přeji Ti úspěch,a dej vědět jak to jde.
Ahoj....Petr13

luciano (Út, 23. 10. 2012 - 17:10)

Milá Ina, je mi ľúto, že liek Venlafaxín, ktorý sa ti podáva ako substitúcia voči tramalu ti nepomáha. Ja som sa tak isto zbavoval tramalu za pochodu, normálne som chodil do práce. Ako substitúciu som užíval zooloft, ktorý mi neskôr doktorka zamenila za Venlafaxín. A k Venlafaxínu mi neskôr predpísala antipsychotikum Risperidon. A to bol zásadný prelom v mojej liečbe. Takpovediac zo dňa na deň sa mi výrazne polepšilo a začal som sa cítiť takmer normálne. Risperidon totiž spôsobuje to, že zvýrazňuje účinky Venlafaxínu. Takže Ina, toto je moja rada, samozrejme ti to musí predpísať doktorka a nemusí sa jednať zrovna o Risperidon, môže ti predpísať napríklad Quetiapín, ktorý ja užívam dnes a výborne mi pomáha. Rozhodne ti neodporúčam aby si užívala Lexaurin alebo iné benzodiazepíny. Vzniká na nich závislosť a dostala by si sa z blata do kaluže.

Ina (Út, 23. 10. 2012 - 13:10)

Velice mě zaujal přístup Petra13 a hlavně výsledky. To je tedy pevná vůle-máš můj obdiv!!
Já taky postupně vysazuji tramal-kapky,beru od lékaře-psych.Venlafaxin, ale po něm jsem rozechvělá,třesu se, musím si vždycky vzít Lexaurin. Má to takhle vůbec cenu? Nebo to chce změnit antidepresiva? Co by mi poradil Luciano?
Jinak to asi budu dělat jako Petr, protože chodím do práce a musím se toho zbavit prostě "za pochodu" a to je dost těžký boj. Myslela jsem, že ten Venlafaxin bude trochu povzbuzovat a stimulovat místo tramalu-no výše jsem popsala jak na mě působí.
Petře13,chodíš do práce nebo jsi doma?
Jinak všem kdo bojujete držím palce; já jsem na úplném začátku,ale prostě se nevzdám, dokud se toho svinstva nezbavím. Přitom ho mám indikovaný od 3 lékařů řadu let (páteř-těžší diagnóza), i dávky pořád byly "v pořádku", ale jen já vím, že už to nejsem já, ale někdo, koho řídí tramal. Je to skličující pocit. Tato diskuze je opravdu požehnání pro všechny, kdo se potřebují o něco opřít,dodat chuti do života atd.

petr13 (Út, 16. 10. 2012 - 16:10)

Mílo gratuluju.Luciáno mi poradil ať navštívím psychiatra.
Řekl jsem si,že zkusím nejdříve jestli budu schopen snižovat dávky.To se mi daří.Ano chce to ale opravdu chtít zbavit se toho hnusného návyku,jak píše Míla.Už jsem zde napsal jakou dávku dnes beru.Myslím že to je vynikající výsledek.To se ale už opakuji. Přečetl jsem si zde všechny příspěvky,a našel jsem inspiraci.Teď už vím že to jde.Jenom opravdu chtít.

Míla (Út, 16. 10. 2012 - 14:10)

Ahoj všichni, bral jsem tramal 1 rok (tramabenne 100 mml), poslední dávky byly asi asi tak cca 60 vstřiků. No ale 12. ledna t. r. jsem se zařekl, že končím. Ono to je totiž tak, že jsem musel skrze alkohol a tramal odejít z práce - na vlastní žádost - prostě neudržitelné. Měl jsem takovou představu, že se snad dokážu vrátit do své práce. A tak jsem opravdu toho zmíněného 12.ledna začal (viz. historie – Míla). S alkoholem jsem přestal, ale, tramál, no to byl jiný oříšek - Moje představa byla ... prostě být nezávislý na tom svinstvu (ale v malém množství lék), včetně alkoholu , co žene člověka tak do pekla. Jsem starý kus 52 let a býval jsem ekonom, jenže s tímhle výše uvedeným to prostě nešlo. A tak jsem začal odvykačku - Řekl jsem si že budu svobodný ... Fakt, byl to pravý očistec, kapky jsem měl pro výstrahu na stole. třetí večer byl nejhorší - halucinace, nepokoj, pot, brnění končetin , bolesti – různě. Jinak na podporu jsem užíval (to už jsem měl připravené) antidepresiva coaxil a citalec, ... Mimochodem bylo to moje druhé "přestání". Takže další noci děsu (tlaky a hučení v hlavě, vteřinové spánky s úzkostným probuzením. Na druhé straně se objevilo silné brnění a mrtvení končetin - jako v ohni - prostě k nevydržení, takže stálé jsem měnil pozice na lůžku ..a to několik dní. Jinak má pravdu asi Luciano, domnívám se, že se zbytečně lidi trápí, a že kdybych se obrátil na psychiatra, detox by proběhl daleko méně bolestně někde v zařízení - ústavně. Zvolil jsem "detox -samoléčbou", Totiž-to s tím postupným snižováním bych to asi nedokázal ...nevím. Fakt je ten, že jsem to dokázal a nyní jsem čistý (od 12. ledna t.r.). Víte, také jsem si řekl, že co to je přetrpět nějaké dny a noci v detoxu – oproti zbytku života. Velmi mně pomohly rady Luciana a na tomto webu jsem našel podporu. No, a tak jsem nyní čistý.

petr13 (Po, 15. 10. 2012 - 18:10)

Co je to ten syndrom...Ahoj Zuzko.U mě se to projeví zvláštním pocitem ve stehnech.Začne se to stupňovat.Je to k nevydržení.Nemohu zůstat v klidu.Musím neustále chodit,dělat dřepy atd.Začalo mi to vždy večer,a trvalo to celou noc.Ráno zcela vysílený cítím že to začíná ustupovat.Bral jsem na to kde co.Nic mi nepomáhalo až Tramal.To jsem už popsal výše.Kolikrát mě napadlo že vyskočím z okna.U každého kdo to má,se to zřejmě projevuje jinak.Snižováním dávky Tramalu jsem se zatím dostal do stádia,kdy mi stačí čtvrtka ze 150 mg.To mi vydrží na 24 hodin.Myslím že to je výborné, vzhledem k tomu,že bych stejně musel na ty nohy něco brát. Časem zkusím rozpůlit tabletu Tramalu 50 mg.Bylo by vynikající kdyby mi to stačilo.Dám vědět jak jsem dopadl.

luciano (Po, 15. 10. 2012 - 10:10)

Ano Zuzka to je ono. Týka sa to hlavne nôh, ale v tvojom prípade bolo zasiahnuté celé telo. Ako som písal hore, mne na tento syndróm znamenite zabral Akineton. A to som mal podobne ako ty, postihnuté celé telo.

Zuzka (So, 13. 10. 2012 - 19:10)

Co je to ten syndrom neklidných nohou? Týká se to jen nohou, že se škubou, nebo nebo celého těla? Já mám stavy, jako by se ve mě vařila krev, nemůžu absolutně zůstat nehnutě, musím vstát a něco dělat, žehlit, luxovat (to v noci moc nejde,) chodit atd. Je to ono?

luciano (So, 6. 10. 2012 - 17:10)

Mne na syndróm nekľudných nôh znamenite zabral Akineton, ktorý nemá žiadne negatívne účinky ako má Tegretol a podobné lieky.

Jarda (So, 6. 10. 2012 - 10:10)

Ještě bych chtěl dodat že...Ahoj Petře, užívám Tramal v zásadě více než deset let (s přestávkami) na bolest - zánět trojklanného nervu, a to se souhlasem min. tří neurologů. Obvyklé dávky jsou 50 - 150 mg denně, jen zcela výjimečně více. Když je to možné, vysadím ho (pomalu) a nemám s tím potíže. Podle jednoho neurologa: "To tak můžete užívat až do konce života". Věta byla ale řečena s ohledem na můj věk, je mně 55. Chceš-li diskutovat víc, pošli mně mail: [email protected] . Užíval jsem i Tegretol, ta malátnost a ospalost by měla přejít asi po dvou týdnech. Teď užívám jiné antiepileptikum (taky na bolest trojkl. nervu). Měj se dobře. Jarda.

petr13 (Pá, 5. 10. 2012 - 23:10)

Ještě bych chtěl dodat že s ohledem na moje nohy,je možná menší zlo brát čtvrtku Mabronu 150,popřípadě někdy padesátku,než nějaká podstatně silnější antidepresíva s nejistým výsledkem.Vím že si to musím vyřešit sám.
Stejně mě ale zajímá váš názor.

petr13 (Pá, 5. 10. 2012 - 23:10)

Mám dilema.Na můj syndrom neklidných nohou,jsem měl od neurologa napsaný Tegretol.Naposled Neurotop 300,jednu tabletu na noc.To mě uzemnilo tak,že jsem byl k nepotřebě celých 24 hodin.Malátnost,ospalost atd.Nepomohlo mi ani snížení mg.Nezměnilo se to ani po delší době,a od syndromu mi to nepomohlo.Až Tramal.Tak nevím,mám brát onu čtvrtku která mi pomáhá,a nebo se návyku zbavit,a tím pádem zkoušet jiné "dryáky".Jenže jak jsem už v mém prvním příspěvku napsal,lékaři si se mnou nevědí rady.

Reklama

Přidat komentář