Reklama

Mirena

marie (St, 20. 8. 2008 - 20:08)

ahojky.kazda sme hold jina,pro me zavedeni nebylo tak strasne,dalo se to vydrzet ale pak ty nasledky potom,od listopadu jsem prestala menstruovat a za 5 mesicu pribrala 18 kg.nechala jsem si ji v dubnu vyndat a uz mam 13 kg dole,a jde to samo,bez diet!!!!!!!!!!!! takze ja bych uz ji nechtela ani za nic!!!!!!!!! prachy mi nevratili,ale ja jsem rada ze jdu hlavne dolu s vahou!!!!!! tak se mejte hezky

lenka (St, 20. 8. 2008 - 17:08)

jsou.ale nechci te strasit nekdo to snese,ale ja ne,me zname ne,atd...bolesti,spineni,nepravidelnost,plet,vlasy,pribirani,,,,,ja uz nikdy vic.a ty bud zkus nebo ne,jina rada neni musis dle sebe.

Katka (St, 20. 8. 2008 - 10:08)

Mám jít 1.9.08 na zavedení Mireny,ale když to tu čtu tak nevim-nevim.Opravdu ty stavy po zavedení jsou tak hrozný?

lenka (Po, 18. 8. 2008 - 16:08)

pro redchozi anonym,mas plnou pravdu souhlasim s tebou a myslim ze nas hodne souhlasi se vsim a do slova,taky hezky den.vsem!!!

Návštěvník (Ne, 17. 8. 2008 - 17:08)

Myslím si, že menstruace není proti přírodě a ty se svou nemocí jsi jedna z mála. Většina tady píšících žen nemá Mirenu proti menstruaci, ale jako antikoncepci. A tady jsme u jádra věci. Problém je pohodlnost a egoismus mužů, kteří berou jako samozřejmost, že o antikoncepci se stará žena. A ty se proto nacpávají práškama a kvetou obchody s všelijakýma "Mirenama" apod. a trápí se následnýma problémama - viz. diskuze. Zajímalo by mne kolik chlapů by si nechalo takovou "Mirenu" zavést a kolik by jich uneslo následné problémy! Myslím, že číslo by bylo velice překvapující. Hezký den.

Návštěvník (Ne, 17. 8. 2008 - 13:08)

Proti přírodě je každý měsíc menstruovat, dřív se jen rodilo a kojilo a nebyly, žádné nemoci, rakoviny atd. samozřejmě namítnete, nebylo dostupnych lékařů, hygiena, ale nebyly nové civilizační choroby, mezi které patří ta moje, nesmím menstruovat, aby se endomet.znova nerozšířila po celém břiše, menstruace je jejím živitelem, musím poděkovat lékařům že mi pomohli nechci už zažít ty šílené bolesti i mě má proto mirena pomoci po léčbě žádná nebo slabá menstruace to je můj další lék.Zatím jsem spokojená. Takže proti přírodě je každy měsíc menstruovat. Mějte se.

Návštěvník (So, 16. 8. 2008 - 16:08)

a vy si myslite ze bez menstruace super jo?kdyt to je blbost,jo je to pohodlne a levne...ale telo je prizpusobeno ze ma menstruovat,vy to nechapete co?jak rikam kazdy at dela co mu vyhovuje,je to proti prirode.

Liva (So, 16. 8. 2008 - 08:08)

Díky Mirko, máš samozřejmě pravdu. Mně se ale přesto zdá riziko dost vysoké. Možná, kdybych byla mladší, tak bych to zkusila. Ale takto to už doklepu do přechodu bez pokusů.

vaja (Pá, 15. 8. 2008 - 20:08)

ja mám mirenu už celkem 7 let,5 let první a ted už druhá a jsem nadmíru spokojená.Stála mě 5600(v březnu 2006).Po měsíci jsem ztratila úplně měsíčky(super),takže žádne kupování vložek...mám s ní jenom dobré zkušenosti a fakt jsem spokojená nejenom ja ale i muj manžel

vaja (Pá, 15. 8. 2008 - 20:08)

ja mám mirenu už celkem 7 let,5 let první a ted už druhá a jsem nadmíru spokojená.Stála mě 5600(v březnu 2006).Po měsíci jsem ztratila úplně měsíčky(super),takže žádne kupování vložek...mám s ní jenom dobré zkušenosti a fakt jsem spokojená nejenom ja ale i muj manžel

jana (Pá, 15. 8. 2008 - 17:08)

ADo no preju ti at je lip,ja mela to same a po pulroce spineni atd...jsem dala vyndat,bylo to s problemama,bez vraceni penez,o bolesti nemluvim,kdyz ji chcete to sou ochotny a kdyz vam nesedne to je taky ochota.....preju vse dobre ale ja mam spatnou zkusenost a plno lidi tady v diskusich taky.

Ada (Pá, 15. 8. 2008 - 13:08)

Mirenu mám od začátku června, zatím nejsem spokojená vůbec,neustálé špinění, dost častá bolest v podbřišku a jak uvádí Jana, poďobaná na puse a ramenech, už jsem zvažovala i návštěvu dermatologa....a tato sranda mě vyšla na 6.000.Snad bude líp.

Mirka (Pá, 15. 8. 2008 - 07:08)

Ahoj Livo, je jasné, že převažují negativní zprávy, protože lidé většinou sdělují špatné věci. Když je někdo v pohodě a nepotřebuje nic řešit ani si stěžovat, tak asi nebude vyhledávat stránky typu Poradna atd. Já to tady sleduji čistě z profesionálního hlediska a musím říct, že Mirena je dobrá věc, ale nesedne každému a dokud ji nevyzkoušíš, tak nepoznáš, do které skupiny patříš, ale odsoudit ji předem, není moudré. Přeji ti hezký den ať už se rozhodneš jakkoliv.

Liva (Čt, 14. 8. 2008 - 18:08)

Mám 50 letou kámošku, která má Mirenu jako antikocepci i proti potížím v přechodu. Nemůže si ji vynachválit - je bez potíží. Moc mi ji doporučuje. Poctivě jsem si přečetla všechny příspěvky a bohužel negativní převažují. Já 49 jsem bez potíží menzes v normálu a na návaly beru Sarapis, který i když se prodraží- pomáhá. Jsem rozhodnutá - žádnou Mirenu.

Ferda (Čt, 14. 8. 2008 - 15:08)

Květo- divím se, že to tak necháš. Ještě je kondom, kdyby tvůj milý nevěděl. Mohl by ho používat nějakou dobu, než se rozhodneš pro jinou antikoncepci. Nechápu, jak můžeš být žhavá po sexu, když máš takové problémy. Víš, že to není manželská povinnost?

Niki (Čt, 14. 8. 2008 - 15:08)

Jo vím, ať si chlap bere kondom nebo dělá přerušovanou soulož a nebo si může nechat udělat vasektomii (přeříznutí chámovodů) a bude neplodný.

Květa (Čt, 14. 8. 2008 - 12:08)

Ahojky,tak koukám že mám obdobné potíže jako vy.Uvažuji o vyjmutí Mireny,protože krvácím a špiním nepřetržitě už přes 9.měsíců.Nejdřív mi doktor řekl že to potrvá 3.měsíce,potom to protáhl na půl roku a teď když už to je 9.měsíců tak mi dal prášky Ascorutin na krvácení a to my vůbec nepomáhá.Už jsem naštvaná a manžel nemluvě!Prý komfort a skutek utek.Naopak jsem s toho hrozně unavená,podrážděná a někdy i agresivní.Vůbec to nejsem já!Ještě nastaly potíže s nohou,mám v ní už 4.měsíce hrozné bolesti a křeče,že nemůžu pomalu chodit.V příbalovém letáku jsem se dočetla že to může být trombóza a v tomto případě se musí tělísko vyjmout.Neví jestli se dočkám nějakých peněz,ale už je mi to celkem jedno,už to chci mít venku protože je den odedne hůř!Jsem už zuofalá.Nevím sice co budu brát potom?Nevíte někdo o nějaké lepší antikoncepci,hlavně už né tělísko.Nějakou nehormonální,nebo jen méně hormonální?Diky Květa.

Hanka (Čt, 14. 8. 2008 - 09:08)

Milá Gábino, každá jsme jiná,takže to i každá jinak prožíváme. Ale co se týče sexu a pocitech muže, je to způsobeno dvěma vlákny, která u Mireny jsou, ale ty vám každý lékař zastřihne dle potřeby a pak už je to v pohodě. A tampony se používat můžou, protože to je opět kvůli těm vláknům, aby se Mirena náhodou s tamponem nevytáhla, ale když je máte správně zastřižené, tak se vám ani nehne. Takže si myslím, že to za zkoušku stojí, já ji mám a jsem spokojená.

Gábina (St, 13. 8. 2008 - 22:08)

Ahojky, po přečtení všech možných příspěvků na netu, mám ze zavedení Mireny hrůzu. Mám na rozmyšlenou 14 dní a kamarádka mi říkala, že je to supr. Beru prášky a mám to tak 3-4 dny. Nemůžou se prý užívat tampony (bez kterých nedám ani ránu) a manžel další kamarádky si prý stěžoval, že jí při tom několikrát cítil a nebylo mu to zrovna příjemný. Takže to vypadá, že se budu cpát práškama dál.

Pavla (St, 13. 8. 2008 - 20:08)

Ahoj, mirénu mám od úterý sice né jako ant., ale na snížení endomertia je mi 37 a mám s endom. peroblém.Po zavedení nemám zatím žádné potíže a rozhodovala jsem se asi 3roky jsem hrozná nemám rára žádné léky a už vůbec né hormony,ale jestli to má pomoc tak proč né.Nic mě nebolí,nekrvácím.

Reklama

Přidat komentář