Reklama

Vlozky nebo tampony???

winona (St, 1. 9. 2004 - 13:09)

Osm let nepoužívám nic jiného než tampóny. Po gynekologické stránce jsem absolutně zdravá a nikdy jsem neměla žádné problémy. Život bez tampónů si neumím představit. Když jsem byla mladší a používala jsem vložky, přežít menstruaci byla pro mne katastrofa!

winona (St, 1. 9. 2004 - 13:09)

Osm let nepoužívám nic jiného než tampóny. Po gynekologické stránce jsem absolutně zdravá a nikdy jsem neměla žádné problémy. Život bez tampónů si neumím představit. Když jsem byla mladší a používala jsem vložky, přežít menstruaci byla pro mne katastrofa!

winona (St, 1. 9. 2004 - 13:09)

Osm let nepoužívám nic jiného než tampóny. Po gynekologické stránce jsem absolutně zdravá a nikdy jsem neměla žádné problémy. Život bez tampónů si neumím představit. Když jsem byla mladší a používala jsem vložky, přežít menstruaci byla pro mne katastrofa!

Lena (Út, 31. 8. 2004 - 13:08)

předně si myslím že je to úplně každýho věc co používá. při sportu nebo na ples je asi tampon nutností, ale dneska se dělají tak tenké vložky, že "nešustí" a jako plínka taky moc nevypadají. já používám přes den tampony a v noci vložku. jelikož mám velmi slabou menstruaci, tak je někdy škoda ten tampon zavádět, a za několik hodin ho vytáhnout zašpiněný jen na špičce. tak si vezmu jen intimku. to upozornění v příbalovém letáku (Syndrom toxického šoku) mě rozhodně děsí. přitom není prokázáno, že je způsoben používáním tamponů, tak proč lidi strašej???

Zina (So, 13. 3. 2004 - 21:03)

Tak nevím,ale mě byly tampony přímo zakázány pro silnou menstruaci a protože se mi pak dělaly záněty.Jsou sice báječně pohodlné,ale bohužel ne pro všechny vhodné.Já se setkala s gynekology,kteří zastávali názor,že v prvních dnech vůbec a potom často měnit.Dbala jsem na hygienu a z mého okolí,ani od partnera jsem neslyšela žádnou připomínku ohledně zápachu.Tahne mi na 50sátku a prodělala jsem rakovinu děložního čípku a můj názor je,že vše ukáže jen čas,podívejte se kolik báječných a vychvalovaných věcí se po např. 30 letech ukázaly jako nevhodné a nebezpečné pro člověka.Prapůvodní je ,že příroda chtěla,aby krev odtékala z těla ven a člověk způsobil,že ač se vsakuje,přesto v těle zůstává.Zajímal by mě názor gynekologycky nemocných žen ohledně používáni tamponů a žen s velmi silnou menstruací.Výše uvedené příspěvky psaly pravděpodobně zdravé mladé ženy a dívky.Katko 1 nikde není 100%tní jistotavždy vyjjímka potvrzuje pravidlo a rozumný člověk vždy připustí,že se mýlí.V nemocnici se mnou ležely osmdesátileté babičky,i dvacetileté dívenky,těch druhých bylo víc.Jedna stařičká lékařka také byla toho názoru,že je sice moderní,ale nepřirozené nosit jen tampony a když se od jedné dívenky dozvěděla,že si ho mění třeba po 5 hodinách tak spráskla ruce a řekla,že se ničemu nediví.Vložky vas donutí častějšímu měnění a tím pádem k lepší vnitřní hygieně---tím mám na mysli nejhorší dny.Samozřejmě beru na vědomí,že se žena dostane do situace,kdy je použití tamponu nevyhnutelné a nejlepší řešení.Tímto příspěvkem,jsem jen chtěla naznačit,že ne vše je výhodné a nic se nemá úplně odsuzovat,přijde doba,kdy nám tělo samo odpoví,zda to ,či ono,co jsme pro něj udělali,bylo dobré.Všem přeji hodně zdraví,ať už používáte cokoliv.

Lolita (Ne, 9. 11. 2003 - 16:11)

Nechápu kdo vymyslel vložky!!!Je to nechutný mít krvavou vložku mezi nohama. Zvlášť když není kolka oholená. To se jí krev lepí mezi ty chlupy....A kde je nějaká higiena?Jedině tampóny a to jednoznačně!!!

Terry (Ne, 9. 11. 2003 - 01:11)

Lidičky,já jsem používala nedříve jenom vložky, pak jsem jednou musela použít tampon a od té doby jsem postupně přešla na tampony (téměř úplně). Myslím, že to je hlavně o pocitu každé z nás. Ať si každá používá právě to, co jí vyhovuje... A kluci by to měli RESPEKTOVAT. (A pochopit.) Cítí-li se žena lépe s vložkou, tak by jí neměli přemlouvat, aby přešla na tampony. Pánové, nechte na nás tuto volbu...Terry

Katka1 (Út, 23. 9. 2003 - 07:09)

Nevím, co přesně máš tak strašného v příbalovém letáku na mysli, ale zřejmě ten Syndrom toxického šoku,že? Je to velice vzácné onemocnění, projeví se jen u určitého specifického druhu lidí a je jedno, jestli je to muž či žena, žena s tamponem či vložkou.Jestli si občas vezmeš prášek na bolení hlavy, myslím, že riskuješ dramaticky víc, příbalový leták "obyčejného" Paralenu je toho příkladem.

konvalinka (Ne, 14. 9. 2003 - 13:09)

A ještě bych chtěla dostat, že je to něco podobného jako kalhotky versus tanga. Ja sice taky tanga nosím,ale taky cítím,že není všechno O.K.

konvalinka (Ne, 14. 9. 2003 - 13:09)

To je hodně zajímavý téma. Já bych řekla,že tampóny možná vypadají,že je všechno čistý a O.K.,ale vy nevidíte,co se děje uvnitř. Však ať si zakladatel této diskuze přečte příbalový leták tampónů. Vše není jak se zdá. A mimochodem někdy je problém vyměňovat někde na cestách nebo mimo domov tu malou věcičku.Do pochvy se může zanést bakterii až až. Hodně by mě tedy zajímaly zážitky z cest těch,co používají jen tampony.

Alena (So, 6. 9. 2003 - 12:09)

Tampony používám minimálně 5 let a nikdy jsem s tím žádné problémy neměla.Je to pohodlné a praktické,můžu nosit obtáhlé světlé kalhoty a nebojím se žádných fleků.Beru si je i na noc-aspoň se v klidu vyspím a nebudím se s myšlenkou,jestli náhodou někde něco neprotíká.A krev tampony rozhodně nezadržují,ale absorbují,myslím,že o tomto jsou někteří celkem málo informovaní,ono se moc klukůke gynekologům na to ptát nechodí:-)Ani nevysušují poševní sliznici,jak tady někdo napsal.Když jsem vzrušená,tak jsem vlhká i s tamponem.Známé dokonce tampony vyřešily dlouhodobé problémy se záněty po menstruaci.

Lenka (Ne, 22. 6. 2003 - 21:06)

Plne souhlasil s Kimmy. Ten kdo zacal tuhle diskusi je peknej hulvat, kterej mysli jenom na to, jak by si kazdej den uzl.

makča (Po, 9. 6. 2003 - 09:06)

ja preferuju tampony, ale proti vlozkam vubec nic nemam. na noc je rozhodne pouzivam.a verim, ze tampony mohou byt pro nekoho neprijemne, tak proc hned urazet ze ty co pouzivaji vlozky smrdi a podobne.myslim, ze kazda zena ma pravo se rozhodnout co je pro ni v tech neprijemnych dnech prijemne a aniz by se mela nekomu zodpovidat, tak to bude pouzivat.

Luc (Ne, 8. 6. 2003 - 22:06)

Mám stejný názor jako zakladatel tohohle tematu. Je pravda, ze pokud ma zena tampon a je umyta, klidne si muze dopravat i oralni sex, ne? A i pro ni je to prijemnejsi, hlavne v lete kdyz je vedro! Prosazuju spis tampony, ale kdyz se jich pouziva vic za sebou, pak to boli, protoze je pochva vevnitr moc sucha. A to pak dře :o/

Kimmy (Ne, 26. 1. 2003 - 07:01)

To som pisala ja, zabudla som sa (aj v tom predoslom prispevku) podpisat, tak sa ospravedlnujem.

pre Petru (Ne, 26. 1. 2003 - 07:01)

Ja som to nepocula a necitala v "Rudom Prave" ale tu v Kanade kde zijem mi jedna kamaratka poslala e-mail v anglictine, kde to bolo opisane a autorka tvrdila, ze je studentka mediciny (samozrejme predpokladam ze tu v sev. Amerike a nie v Rusku). A ak nevies, ako to chodi v kapitalistickej Amerike (hlavne ak sa jedna o velko-profitujuce firmy) tak moc o tom nerozpravaj. Lebo ja som to mala uctu zazit ako to tu chodi. (Mimochodom aj tuna v telke na CBC - Canadian Broadcasting Corporation - co je narodny televizny kanal) davaju programy kde novinarovi reporteri vysetruju taketo nezrovnalosti, napriklad nedavno tam davali nieco o hormonalnej antikoncepcii ktora obsahuje lieky proti akne a sa ma pouzivat na tento ucel, a zistili ze tieto tabletky mozu dost dramaticky zvysit riziko umrtia kvoli krvnym zrazeninam a ze napriek tomu, ze sa mali predpisovat iba vo velmi obmedzenych pripadoch silneho postizenia akne sa predpisovali dost vseobecne napriek vyssie uvedenemu riziku. A preco??? Kvoli $$$. (To tam uz tak konkretne nepovedali, ale je to jasne). Ty si si snad myslela ze vsetky firmy ktore vyrabaju rozne chemicke a ine potreby na priamu konzumaciu clovekom sa vazne zaujmaju jedine a prvorade o zdravie toho spotrebitela?? Katkina gynekologicka si mozno myslela, ze tampony nesposobuju rakovinu pretoze ona to mohla posudzovat z hladiska ciste fyziologickeho (alebo fyzickeho), a nie z hladiska chemickeho (alebo chemikalneho), co je v skutocnosti prava pricina tohoto ochorenia. Ja si myslim, ze ona proste o tom este nepocula. Co je dost mozne, aj napriek tomu ze je gynekoloticka. No a k zvysku Tvojho prispevku - ja som nepisala nic o svojej inteligencii, ale prepac ako clovek a hlavne ako zena snad mam pravo sa ohradit proti tomu, ak nejaky chlap pise takym stylom ako keby mu to zeny dlhovali zacat nosit tampony. Este raz opakujem, to je kazdeho osobna vec. Ak to jemu vadi, tak to je ciste jeho problem, kvoli tomu nema pravo vyzdovat od vsetkych ostatnych zien aby si zacali svoje mesacne problemy riesit tak ako sa to jemu paci. Kto vobec je, ze sa pyta takym vyzadujucim stylom??? Ludia by sa mali naucit hlavne sa respektovat a pochopit situaciu toho druheho, ale to predsa neznamena ze budem vzdy davat druhym za pravdu a nebudem sa snazit obhajit svoje stanovisko, pretoze konfliktuje zo stanoviskom niekoho druheho. A to je asi vsetko.

janulka (St, 22. 1. 2003 - 22:01)

ja tedy za sebe muzu rict, ze tampony pouzivam od doby sve menstuace a to uz je dlouho. Je mi teda teprve 19 ale vlozky nepouzivam. Ne jenom, ze to prekazi ale i kdyz vas partner placne po zadku a tam susti vlozka. To je hnus. Je pravda, ze zena, pouzivajici vlozky je i citit, ja tedy poznam, kdy to kdo ma. Ta zena ma jiny pach. No proste nic moc a jeste s ni spat. Prijemnou noc :0)

ivanaa (Út, 21. 1. 2003 - 16:01)

Ja osobne jsem pro tampony, ale nekdy se mi stava, ze se citim ucpane a jakoby se menstruace tamponem pozastavila. Jeste ktomu mam pri zavadeni dalsiho tamponu problem s vysusenim. Nevim proc u nas jeste nedistribuji tampony s umelym zavadecem, ktery prijemne klouze jako jinde v zahranici. Hlavni je tampon vymenovat casto, aby krev nezacala kvasit nebo se nejak kazit.Nejlepsi je kombinace tampon a po nem treba docasne slipova vlozka nez se krev zase spusti a pak treba zase za dve hodiny tampon. Na noc rozhodne vlozku.

Petra (So, 18. 1. 2003 - 10:01)

To je jak u blbejch. Kritizujete (skoro všichni) druhé, že chtějí jiným něco diktovat a sami jim nařizujete co mají dělat. Kde kdo se oháníte svou inteligencí a pak se ukáže, že za inteligenci vydáváte jen to, že umíte zapnout počítač, připojit se k netu a napsat vzkaz, že ten druhej je debil, protože moje sousedka má na věc jiný názor.Pořád se tu mumlá o riziku rakoviny "spodku", ale víte to opravdu? Tuto informaci si ověřovala snad jen Katka1 v listopadu. A výsledek, je to blábol a teď v lednu to čtu zase, dokonce se dočtu i o tom jak je to nebezpečné kvůli bělidlům. To psali před patnácti lety leda tak v Rudém Právu, aby komanč tampóny nemusel vyrábět, protože to byl výstřelek zahnívajícího kapitalismu, socialistickým ženám přeci stačí místo vložky přeložené a místo tamponu srolované noviny. Smutné na tom všem je to, že podobný názor stále přetrvává a že jsme čím dál tím víc netolerantí.

pre sirasa (Pá, 17. 1. 2003 - 02:01)

Je to sice uz davnejsie co tato disksia zacala, ale ked som to tu otvorila, nedalo mi, aby som na to nieco neodpovedala. Proste uzas... takze pre sirasa: myslim ze by si mal hovorit za seba a nie sa starat do vylozene sukromnych a intimnych veci druhych. To, ci zena bude pouzivat vlozky alebo tampony je CISTE JEJ a IBA JEJ vec. To, ze tebe vadi, ze trebars styri-pat dni v mesiaci nemozes mat sex alebo sa nemozes dotykat tvojej partnerky pretoze ti menses vadi, je iba tvoj problem a kvoli tomu nemas pravo kritizovat ostatne zeny a nariadovat alebo im nejak naznacovat ake hygienicke prostriedky maju pouzivat aby to tebe vyhovovalo. Jasne??? Jedna sa o tu zenu a preto je to iba jej rozhodnutie, ci bude pouzivat vlozky alebo tampony. Pre niektore zeny moze byt tampon neprijemny, pretoze je viacej vnutorne zasahujuci, a preto si radsej vyberu "klasickejsie" vlozky. Ide o to, aby sa oni citili dobre a im to vyhovovalo. Okrem toho, tampony mozu byt velmi skodlive, pretoze velke firmy (ako napriklad o.b) ktore tampony vyrabaju, pouzivaju skodlive chemicke procesy na to, aby ich "vybielili" uplne do bielej farby (a tak dosiahli pocit cistoty), a potom tieto chemikalie, ktore su v priamom kontakte s telom zeny, sposobuju rozlicne druhy rakoviny apod., co sa pri vlozkach az tak casto nestava, kedze nie su az tak v priamom kontakte ako tampony. Myslim siras, ze si dost velky sebec ktore mysli hlavne na seba a neberie ohlad na pocity alebo hlavne potreby druhych. A od takeho chlapa radsej prec.

Reklama

Přidat komentář