Reklama

Sebevražda

Hanka (Út, 24. 12. 2013 - 12:12)

Já jsem na Štědrý den a Boží hod sama, na Štěpána přijdou na oběd děti. Smutná nejsem, jen nostalgická. Půjdu na hřbitov, zapálit svíčky babičce a rodičům, kouknu se v TV na pohádku, ozdobím si větvičku. Pro mě jsou Vánoce krásné, i když jsem sama, jsou tajemné a nadějeplné, i když nejsem věřící, přesto je pro mě krásný ten symbol Vánoc, malé děťátko, narozené v jedné z nejtemnějších nocí roku jako symbol naděje a všeho dobrého.
Za nocí nejtmavších na slunce pamatuj!
To přeji všem, kteří přijdou na tuto diskusi se zoufalstvím v duši.

rada (Út, 24. 12. 2013 - 11:12)

Klidné a pohodové svátky vám všem, pevné nervy a výkonný zažívací trakt těm, co to budou potřebovat po tom cukroví!
Ať všichni obstojíte (hlavně před sebou samými) a na nikom svátky nezanechají "následky".

Pampeliška (Út, 24. 12. 2013 - 09:12)

Pampel, klasika, s rodinou,...N., tak koukám, že skutečně u vás úplná klasika.
:-)
Za toho "cizího návštěvníka" co nemá kam jít, a bude u vás na Boží hod-palec nahoru, fakt.

Já jsem už mnoho let kulturní barbar a nic z tradic nepěstuju. V depresi jsem na to neměla sílu a pak jsem zjistila, že to jde i bez toho. Tak jsem se k tomu nevrátila. Dnes ležím v posteli a užívám si to. koukám na stažený film, a píšu si na diskuzi. :-)
Nevím jak dlouho mě rodina nechá, ale nahlas prohlašuji, že mám konečně volno a hodlám si ho užít. Přála jsem jen lidem, se kterými jsem ve styku. Jinak neposílám přání, prostě na to nejsem. Tím se v duchu omlouvám všem, kteří to snad čekali. Není to tak, že bych to nepřála, jen se mi ekluje to dělat proto že se to má. Mám to tak i s narozeninami, svátky apod. Moji rodiče, kdyby žili, tak by se za hlavu chytali, oni na tradice dost dbali. Muselo se to. Co by řekli lidi. Byli by asi ze mě zklamaní, že na to prdím. :-) Ale člověk jednou musí začít jednat podle sebe...

Martin (Út, 24. 12. 2013 - 09:12)

Také vám přeji pokud možno klidné a odpočinkové Vánoce. My je budeme trávit doma se všemi dětmi a pozveme také máti.

Dříve jsem měl s těmito svátky problém, protože jsem měl pocit, že se musím stylizovat do určité nálady. A snažit se v depresi o veselou náladu je opravdu fuška.
V posledních letech již trávím Vánoce velmi příjemně a pokojně. A myslím si, že by neměl být takový rozdíl mezi tím, jak prožíváme Vánoce a "všední" dny. Pokud se sejdeme o víkendu jako celá rodina a panuje příjemná atmosféra, tak i takový den je svátkem :-).

Pampeliška (Út, 24. 12. 2013 - 09:12)

Asi v tom nějaké kouzlo bude, když to takhle vnímáme, i přes to, že to bolí.

N., tvoje věta "...jenže je spousta lidí, kteří neobstojí..."
tam mi blikla kontrolka.
Přesně tak, Obstát. To je to, co se po nás chce, co my sami po sobě chceme. Obstát.
Zní to jako boj. Boj o život. Jedno rčení říká-
"Život je boj. Nikdo z něho živý nevyjde."

Obstát je dobré slovo pro mé vánoční přemýšlování. :-)
Díky za něj.

Ale k praktickým věcem? Jak to dneska máte? Jste sami? Máte někoho doma? nebo jste v práci? Budete koukat na TV? Já mám 3 dny volna. Nebudu dělat krom běžných domácích prací absolutně nic, žádná práce, žádné studium. Budu hnipat a nabírat kila (to ale proti své vůli, páč žeru jak blbá, snad si chi něco "dopřát". Konečně.)

Jill (Út, 24. 12. 2013 - 08:12)

"ach ty...Ano, vánoce mne milá Pampi nesmírně dojímají, bývaly krásné a jsou stále, jen jejich vidění
se změnilo po krizích na vidění teskné, steskuplné, posmutnělé, vzpomínkové, nostalgické až bolestné. I tak přes to "sklo" a potemnělé prisma tu krásu vidím, spíše cítím.
Nejlépe to vystihne asi slovíčko - sladkobol.
Požehnané svátky ještě jednou, všem dobrým lidem a lidem nejen dobrým, ale trpícím , těm dvojnásobně!

Pampeliška (Út, 24. 12. 2013 - 07:12)

Vám všem, kteří jste sem..."ach ty vánoce"...to je povzdech. Dojímají tě tyhle svátky? Máš je ráda?
Já se přiznám, že mám s Vánocemi a Silvestrem celkem problém, mám je spojené s nepříjemnými stavy posledních let. Ale chci se připojit k Jill a jejímu přání-nechť všichni ostatní prožijí klidné svátky. Přeji i této diskuzi dobrou budoucnost a aby mohla být útočištěm těm bezradným a trpícím...

Jill (Út, 24. 12. 2013 - 06:12)

Vám všem, kteří jste sem tento rok přišli sdílet myšlenky, kteří jste trpěli více či méně anebo přišli "jen" povzbudit druhého a zůstala
vám i přes trápení čistá duše (tím chci vyloučit ty zlé a sprosté, co se tu objevili)
Vám přeju dnešní den prožít v míru a klidu duše, co nejméně nepokoje a co
nejvíce pokory a trochu alespoň dočasného smíření se.
Zvláštní pozdravení těm, které na této diskusi mám ráda, však oni vědí.
Ach, ty vánoce...

Pampeliška (Ne, 22. 12. 2013 - 22:12)

Cítím se totálně...Taky se přidám a polituji tě. To je šílené, takové soužití... Jak dlouho u vás bude? Je to "jen" na svátky?

MaDi (Čt, 19. 12. 2013 - 01:12)

Další nápad by bil jít do...Bojím se, že toto nebude možné klasifikovat jako sebevraždu, nýbrž vraždu ..

Tak už nevymýšlejte ...

josef (Út, 17. 12. 2013 - 22:12)

Lidicky me uz tenhle svet opravdu nebavy.lidi jsou svine a dokazou vas shodit i kdyz jste dlouholety pratele!nechci uz tady na tom hnusnim svete zit!je mi tady z toho zle.zivot je svine.poradte mi bekdo jak to mam skoncit ale bez bolesti.dekuju pepe

Pampeliška (Pá, 13. 12. 2013 - 12:12)

Jsem 2,5 roku bez práce a...přesně, přesně,
znám to, taky jsem to prožila a už nikdy nechci prožít. Považuji za nefalšovaný zázrak, že se podařilo z toho kola vystoupit.

MaDi (Pá, 13. 12. 2013 - 04:12)

Já věděl, že něco s...Tak ses dočkal, viď!:-)Jen že to není o pubescentních školačkách...!

A nejsi ty náhodou Vincek ...? :-)

MaDi (Pá, 13. 12. 2013 - 04:12)

Chce to spíš hledat...Jsem 2,5 roku bez práce a práci nemohu najít. A je to asi nejdepresivnější doba mého života. Jste sociálně zcela vyloučený, sebevědomí máte na nule a nevidíte žádné světlo na konci tunelu. Žádný konec totiž neexistuje. Spotřeba alkoholu stoupá ...

Venca (Pá, 13. 12. 2013 - 04:12)

Tak po svém...Já věděl, že něco s Tebou není v pořádku.

MaDi (Pá, 13. 12. 2013 - 04:12)

Dobrý den,mám několik let...Tak po svém neúspěšné,pokusu o sebevraždu před rokem jsem strávil 8 dní v PL Bohnice. A jak ty chemky dokáží z lidí udělat naprosto tupé a automatické roboty, to je fakt k neuvěření! Když nebyl pacoš schopný svůj večerní příděl medikamentů spapat, tak je prostě namleli, dali do trychtýře, ten zasunuli do pusy a šup s tím rovnou do krku ... ale zase na druhou stranu, když tam jdete s poměrně nerozloženou osobností, tak se tam fakt mnoho dozvíte a naučíte a můžete si to užít jako fakt moc dokonalé nervové lázně! I když ty pavilony vypadají hrozně, tak, na poměrně těžkém oddělení na zvládnutí takového množství indiferentních osobností, vše funguje naprosto bezchybně, s úctou k lidské bytosti a s vřelostí personálu k pacientům. A to si představte, že Vám tam lítají po chodbách parní vlaky, vymítači Ďábla, byznysmeni světového formátu nebo prostě jen sem tam proběhne idiot... ale milý idiot ... :-)

prázdnota (Pá, 13. 12. 2013 - 02:12)

Dobrý den,mám několik let problemi,nejenom sebevražednými sklony,nizkým sebevědomím,ale i nenávistí,kterou potlačuji,a bojím se že až bouchne,že to bude obrovský průser...Začalo to že otec odešel protože rodina mu překážela,postupem se to prohlubovalo ve špatným výběru partneru,kde mám prostě talent mít dívky,které opustil(i) bývalí partneři a když jim dlouhodobě pomáhám zvednout sebevědomí a psychiku,dostanu nůž do zad a odhodí mě jako použítý toaletní papír,potom moc nemusím lidi,tolik lží a slibu mě ničí,jsem zastáncem činů..jako bych byl v zakletém kruhu a nezapadal..psychiatři(psychosomatika)psychologove,neví co semnou a já začinám čím dál tím více trpět samotou a začínám si tvořit vlastní svět,asi jsem vážně blázen a když mi někde tamhle v blázinci napíchají nějaké chemie,tak nechci dopadnout jako většina co už potom ani nevědí jak se jmenují :(

Mína (Čt, 12. 12. 2013 - 23:12)

Chce to spíš hledat...Velmi zajímavý návod, nevím ale koho v dnešní době těší práce natolik, žeb y chtěl žít právě jen kvůli zaměstnání. Jo pár takových šťastlivců je, ale většinou pokud si člověk nějakou obživu nevymyslí sám, to stojí za prd.

Promiň (Čt, 12. 12. 2013 - 22:12)

měla tam být ukončit, skončit na tématu Sebevraždy vyznělo asi dost morbidně.
Vím, že jsi šťastný a zamilovaný a máš růžové vyhlídky do budoucnosti

@ (Čt, 12. 12. 2013 - 21:12)

Nechci ti ubližovat, miláčku. Kdy a kde se uvidíme, abychom to mohli skoncovat.

Reklama

Přidat komentář