Reklama

VLIV ANTIKONCEPCE NA PSYCHIKU??

JANA (Út, 3. 1. 2012 - 19:01)

Holky tak mě antidepresiva snad zachránily život, kdybych je nebrala, tak fakt nevím jak bych dopadla.To prostě nebyl život.Ty deprese je nejhorší co může být. Jsem vděčná za každý den kdy je mi líp.

Evi přesně tak, když je mi špatně, tak myslím na to že to zas přejde, že bude líp a dá se to líp přežít.
Jsem ráda, že jsi taky v pohodě prožila vánoce. Jak ve škole? Dobré?

Mončo ty máš jen úzkosti nebo i deprese? Já bych se z toho bez AD sama nedostala nikdy, mrzí mě že sem si pro ně nezašla dřív. :-(

Monča (Út, 3. 1. 2012 - 08:01)

Evčo, já s těma antidepresivami ještě počkám, pokud to bude nesnesitelné začnu je brát, navíc plánujeme další mimčo, takže i z toho důvodu se mi do toho moc nechce. No ten strach jak popisuješ to je přesně ono, strach a strach brrr......., v metru jsem myselala, že se asi 2x zbláznim, ale nikdy před tím mi to nevadilo, to jsem 2x vylezla na Andělu úplně hotová ale úplně, spocená jako ...., Já proti antidepresivům taky vůbec nic nemám, prostě když jsi po nich v pohodě, tak proč néé, trápení je pak kolikrát horší.

Eva (Po, 2. 1. 2012 - 21:01)

Díky holky, tak já teda počkám, snad se to časem spraví. Jani, to je fajn, že Vánoce proběhly v klidu a pohodě, já si je taky užila a odpočinula jsem si, zítra hurá do školy - snad se mi to zas nezhorší. Pokud se to mění, že je člověku chvíli dobře, pak zas špatně, tak se aspoň může uklidňovat, že mu zas bude líp :-) Nejhotší je, když je furt temno...
Mončo, to co popisuješ mi trošku připomíná moje stavy. Já jsem třeba v metru a cítím se jak kdybych byla v nějaké mlze, jako bych se úplně neovládala a přepadne mě strach, že třeba omdlím, nebo tak podobně. Myslíš, že to může souviset taky s antinou? Já spíš myslela na ty antidepresiva, že je to třeba jejich vedlejší účinek. Ale když ty je ještě nebereš... být tebou, bych se jich ale nebála, můžou tě za pár týdnů hodit do úplné pohody. Ale je pravda, že se o nich taky nesou temné zvěsti... pro mě je to ale teď jedna z nadějí, že bude líp, tak si na ně nestěžuju :-)

Monča (Po, 2. 1. 2012 - 20:01)

Evčo, chci Ti jen říct, že zase moje psychiatrička věří tomu, že HA to způsobuje. Říkala, mi že tam měla paní, která mělá šílené úzkosti, ale po vysazení a užívání antidepresiv to přešlo. Já taky jsem prášky vysadila před 3 měsíci, teď se to zdá lepší, ale chvíli se mi zdá, že jsem hrozně zmatená, podrážděná, nesousředěná, nevím jestli je to normálka. Někdy mám pocit, že mi vynechává mozek. Antidepresiva zatím neberu, mám je, ale bojím se jich. Chci to zkusit zatím bez nich.

JANA (Ne, 1. 1. 2012 - 17:01)

Evi já bych ještě počkala a AD neměnila, není to tak dlouhá doba, když Ti to na deprese zabralo (což jsem velmi ráda), tak to určitě zabere i na úzkosti.Nevím, ale já bych počkala, měsíc je krátká doba.Já jsem prožila vánoce uplně v pohodě, ale dneska mi není nic moc, už jsem to tak vysledovala, že se mi ty stavy mění tak zhruba po týdnu, ale vánoce byli skvělé, tak to jsem moc ráda.

Eva (Ne, 1. 1. 2012 - 17:01)

Ahoj holky, tak jak se cítíte v novém roce? :-) Už je to skoro měsíc, co jsem vysadila antikoncepci a můžu říct, že deprese odezněly (asi antidepresiva začala konečně zabírat), čeho jsem se ale nezbavila, jsou návaly úzkosti :-/ Zrovna včera mě jedna chytla na silvestrovské oslavě a bylo to fakt nepříjemný. Myslíte, že by ty návaly mohly postupně taky odeznět s těmi stávajícími antidepresivy, nebo si mám nechat předepsat nějaké jiné? Moje psychiatrička nevěří na negativní vliv antikoncepce na psychiku a už minule mi chtěla napsat jiné prášky, když jsem jí říkala, že deprese mám pořád. Já jí řekla, že bych radši počkala, až si tělo odpočine po té antikoncepci, no a deprese opravdu odezněly. Tak teď nevím, jestli jí říct, že bych ještě na tu změnu AD počkala, že třeba stávající AD teprve teď po vysazení HA začínají působit, nebo si rovnou nechat změnit/přidat prášky. Už se chci těch úzkostí zbavit, ale zas se bojím změnit AD, když už je mám jednou nasazené a alespoň na ty deprese fungují...

Eva (Ne, 25. 12. 2011 - 12:12)

Jinak ti Evi přeji všechno...Tobě taky :-)))

Evikk (So, 24. 12. 2011 - 09:12)

Tobě taky Jani, hlavně to...Jinak ti Evi přeji všechno nejlepší k dnešnímu svátku:) Všem pak přejí krásné a ničím nerušené Vánoce!!!A ještě krásnější nový rok..plný štěstí,zdraví,lásky osobních úspěchů a konečně pevné nervy a hodně síly na zvládnustí těch protivných hormonů!!!!!!!!!!

Evikk (So, 24. 12. 2011 - 09:12)

Tak mi napsala ta paní s...Jej s tou gastritidou neboj gynex na ni nemá vliv tu já si způsobila sama...pořád nějaké diety a nic sem nejídala a pak to nevydržela dojedla se brambůrky a krokety apod...pak jsme na kolejích takže docela alkohol a pak káva mno hlavně že su zdravotní sestřička:( no a oni si furt mysleli ž eto mám z tej HA že mi je tak zle ikdyž sem měla vysoké bílé krvinky apod..ale udělali mi gastro a za měsíc mi řekli že jsme prodělala aktivní gastritidu kterou mám chronickou...no a měla sem ten lenuxin a prášky na játra a na žaludek a tak jsem už byla znechucen adalším polikání něčeho tak jsme gynex rovnou vysadila...no a stejně sem s žaludkem jela do ostravi a tam mě dělaj koplet testy bo tu to uzavřeli že su z oboru že vím..mno jo doktoři:( ale testy na potravinové alergiea apod nic také to mě až v ostravě pořádně vyšetří...mno jinak i AD ze začátku způsobí malou nevolnost či nechutenství...ale hlavně to musíš tzn.přejíst každou chvíli potroškách jak přestaneš jíst žaludek si zvykne a vše se zhorší:( pak do něj horko těžko něco dostaneš....

Eva (Čt, 22. 12. 2011 - 19:12)

Tobě taky Jani, hlavně to zdraví a psychickou pohodu :-)

Eva (Čt, 22. 12. 2011 - 19:12)

Myslím že by neměl zkus...Tak mi napsala ta paní s Energy klubu, že prej by užívání Gynexu k antidepresivům klidně doporučila, takže v tomhle směru už jsem v klidu. S tou gastritidou jsi mě ale celkem vyděsila, mně je taky (zatím) trošku špatně od žaludku a trpím nechutenstvím od té doby, co jsem začla brát Gynex. Snad se to nerozjede v něco horšího. A zkoušela jsi u Gynexu snížit dávky? Nebo jsi rovnou vysadila? Třeba to byla ta regrese nebo jak se tomu říká, že ti je nejdřív špatně, aby ti pak bylo dobře.

JANA (Čt, 22. 12. 2011 - 18:12)

Holky přeju Vám všem krásné a hlavně pohodové vánoce!!!Prožité v klidu a pohodě!!

Láďa (Čt, 22. 12. 2011 - 16:12)

Jasně že jo. Taky ste byly hodně ovlivněný tim že všude se psalo,tvrdilo a říkalo ze je to neškodný a pomáhá v prevenci proti rakovině. Na to pak slyší skoro každej komu na svým zdraví záleží. Ješte že tem mladým holkám ted dváj ockování zdarma.

Evikk (Čt, 22. 12. 2011 - 16:12)

Já si myslim že nejspíš...jo ted už to bohužel víme všechny...a ani nevíš jak by sme si přály všechny vrátit čas a nikdy si pilulku nevzít...bohužel stalo se...ale jak se říká lepší pozdě nežli později...a pomalu,ale jistě se z oho všechny dostáváme a holky věřte bude líp protože ono opravdu líp bude!!!!

Láďa (Čt, 22. 12. 2011 - 12:12)

Já si myslim že nejspíš určitě alespoň částečně vliv na psychiku má. Navíc je v ní hodně dalších ovlivňujících složek které ženskému a zvlášť dívčímu zrovna moc neprospívá. To radši 100krát prezervativ nez 1nou ty pilule

Evikk (Čt, 22. 12. 2011 - 12:12)

Jo? Tak to je super! A...Myslím že by neměl zkus jestli na netu nenajdeš jakoby příbalový leták gynex zkus zadat a tam by mělo byt popsané jestli se nějak ovlivňuje s léky..ale mě když obvodní napsala lenuxin a já se ji na gynex optala řekla že pokud je to na přírodní bázy což je že at si ho klidně dám....já si ho koupila ale nějak se mi tehdy rozjela gastritida a furt sem zvracela a dostala i léky na žaludek a tak jsem se ho nakonec rozhodla neužívat.....

Eva (Čt, 22. 12. 2011 - 10:12)

Bohužel třezalkový čaj se...Jo? Tak to je super! A nevíš náhodou, jestli můžou Gynex ovlivňovat antidepresiva? Naopak prý ne, říkala mi psychiatrička, ale z Energy klubu mi ještě neodpověděli...

Evikk (St, 21. 12. 2011 - 21:12)

Evi nemám, k čemu je ten...Bohužel třezalkový čaj se taky musí pít víc jak tři týdny pravodelně než začne účinkovat...sirup novopassit můžeš při nejhorších stavech klidně užít idkyž bereš gynex!!!:)

Eva (St, 21. 12. 2011 - 10:12)

Evi nemám, k čemu je ten...Gynex je nějaký bylinkový preparát, který má mimo jiné upravit rozházené hormony, má prý taky pozitivní vliv na psychiku. Četla jsem na něj hodně pozitivních referencí, zkus kouknout na diskuzi Vysazení antikoncepce, nebo přímo Gynex tady na doktorce :-) Stojí to teda asi 400 korun, ale většinou si to uživatelky chválily, že jim to upravilo cyklus, zmírnilo bolesti při menstruaci. No doufám, že to bude fungovat i u mě :-)

Eva (St, 21. 12. 2011 - 10:12)

A ještě co je přírodní...To vypadá dobře, díky za tip! Když nezabere Gynex, zkusím tohle :-)

Reklama

Přidat komentář