Reklama

Raynaudův syndrom

Návštěvník (Po, 29. 6. 2009 - 19:06)

BĚŽ NA CÉVNÍ

andy2510 (Po, 29. 6. 2009 - 17:06)

Jo ještě bych chtěla říct, že někdy jsou ty prsty až tak modré, jako kdybych byla v balerínách na Sibiři. Hořší jak mrtvola. Opravdu mě to trápí.

andy2510 (Po, 29. 6. 2009 - 17:06)

Dobrý den, prosím poraďte mi, jestli by se mohlo jednat o tento syndrom:V zimě, ale i při teplotách tak pod 20 stupnů mám prsty na nohou modré a v teple, a to samé po koupání, je mám úplně červené jako opařené vařící vodou. Minulý rok jsem byla na dovolené, kde byly čtyřicítky, a nebyla jsem schopna s nimi ani hýbat jak byly opuchlé a rudé. Opravdu mě to trápí-ani ne to, že to blbě vypadá, ale prsty jsou necitlivé a pocit jako by mi někdo polil nohy vařící vodou. Říkala jsem to obvodákovi a on, že je to normální. Moc děkuji za případnou odpověď

Návštěvník (So, 27. 6. 2009 - 06:06)

Ahoj,tak jsem ráda,že mi doktorka ty operace rozmluvila.Beru pravidelně Omega-3 mastné kyseliny ,asi rok a můžu říct,že pozoruju zlepšení.Mám autoimunitní onemocnění,takže by operace byla zbytečná.

Petra (Pá, 26. 6. 2009 - 20:06)

Ahoj!Mam za sebou dvě operace a nic.Co ty?

Miloš (Čt, 18. 6. 2009 - 13:06)

Nezapomeňte když nesvítíte tak mazat!Mazat ruce vazelínou, indulonou, jinak časem začne praskat
kůže v papilárách a kolem nehtů.RS se ruce špatně hojí.
Jinak, zdá se mi, že je to tu ,,dámský klub".
Tak zdar!

Návštěvník (Pá, 5. 6. 2009 - 12:06)

raynajdáci tak letos asi léto nebude!zatím to venku vypadá jak na podzim a já nesmírně trpím mám ruce jak led a svítím čekám na léto horko parna teplo to je pak mnohem lepší i když v letě taky svítím ale ne tak jak v zimě a taky se mi potěj ruce jako blázen tak se mějte a přeju pěkné léto jestli bude amálo bolesti u raydna

Návštěvník (Čt, 4. 6. 2009 - 16:06)

dekuji moc za odpovedi, zatim se budu radovat a pak se uvidi :)

Návštěvník (Pá, 29. 5. 2009 - 12:05)

zkuz se začíst do příspěvků o několik stránek dopředu jsou tam zajímavý odkazy a rady jak s tím pacienti zápasí po celý rok! přeji málo svítících záchvatů a hodně tepla na ruce což potřebujem papa pěkné léto!

Návštěvník (Pá, 29. 5. 2009 - 12:05)

tak já sobně přes léto tak netrpím jako v zimě ale je to individuální po ránu když ještě není takovej pařak tak mi ruce svítí bílým nebo je30st. a já se koupu v bazenu na koupališti a vylezu a mám zas záchvat prostě svítím a to pak ruce schovávám aby to nebylo vidět nebo když věším prádlo ale když nic nedělám a jsem na slunci tak je to v pohodě ale podzim a zima to mně zabíjí a ubíjí

__utma=48467763 (Čt, 28. 5. 2009 - 14:05)

Dekuji za odpoved, chci se jen zeptat jestli se nemoc musi nutne projevovat pres leto, kdyz je teplo... Kdyz v podstate ji nic neprovokuje... Vim, ze mnozi se stezuji ze pres leto se jim ruce zase poti nebo maji je mramorove, ale take vim, ze to neni pravidlo, nestava se to vsem nemocnym, tak by me jenom zajimalo jestli v lete nemoc ustupuje. Pokud bych soudila jen podle toho, co se tady pise - nevim, protoze pozoruji, ze pres leto pise malo kdo, pres zimu se zase pise hodne: proto nevim, jestli u me to ustoupilo uplne nebo chysta se to na dalsi utok v zime... Ja to totiz mam 1. rok, tak zatim nejsem zkuseny pacient ;)

Návštěvník (Čt, 28. 5. 2009 - 12:05)

Tak to se teda raduj já mamRS už několik let a taky čekám kdy se zastaví!ALE ZATÍM NIC I KDYŽ LÉKAŘ MI ZDĚLIL ŽE NĚKDY SE STÁVÁ ŽE NEMOC Z NIJAKÉ PŘÍČINY PŘÍJDE A ZASE Z NIJAKÉ PŘÍČINY SAMA ODEJDE!

Návštěvník (St, 27. 5. 2009 - 16:05)

Dobry den, chtela bych se zeptat, treba uz to nekdo zazil.
Prosim, pokud nekdo o tom neco vite, napiste!
Trapil me RS celou zimu kazdy den. Kdyz prislo jaro, jsem nedostavala zachvaty tak casto a jednoho dne jsem dokonce zjistila, ze uz si nevzpominam, kdy to bylo naposledy... Nevim, co me popadlo, ale strcila jsem ruku do studene vody - nic, neverila jsem tomu a strcila jsem ruku do mrazaku - drzela jsem ji tam tak dlouho az jsem ji prestala citit - vyndala, ale zadny zachvat to nebyl! Vsechny prstiky pekne cervene!
Nevim zda muzu verit svymu stesti, chtela jsem se zeptat, pokud se to nekomu stalo nebo neco podobnyho - vratila se vam nemoc v zime? Chci se radovat ale bojim se...
Dekuji za odpovedi!!!

Bohumil (Út, 12. 5. 2009 - 14:05)

Je to v podstatě vazoneuróza cév. Vím, jak těm, které trápí, pomoci k úlevě. Chce to však splnit více předpokladů. Můžu konzultovat se zájemci, když mi napíší na adresu: bohumiljaeger"gmail.com

Jirka (Čt, 26. 2. 2009 - 21:02)

moje manželka trpí něčím obdobným. Jsem přesvědčen, že na úrovni těla se problém léčit nedá. V hledání pomoci jsem narazil na metodu etikoterapie - zkuste si to zadat ve vyhledávání a mělo by vás to odkázat na stránky MUDr. Vogeltanze, který tuto metodu rozvíjí. Podle něj je příčina v psychice, ve vztazích k sobě a svému okolí. Etikoterapeut pomáhá pacientovi tyto nesrovnalosti ve vztazích objevit a narovnat. Teď ještě o tom přesvědčit manželku :-) .

Evča (Čt, 26. 2. 2009 - 10:02)

Ahojky všem,v prosinci 2007 jsem byla v Praze na Homolce na angiografii+uvolnění cév hlavně levé nohy.Loni v lednu jsem byla na Sympatektomii na Karláku,jsou tu lékaři-lidi,opravdu moc hodní a vstřícní.Samotný zákrok byl pro mě dost bolestivý,ale to proto,že jsem KOSTĚJ.Silnější pacienti prý cítí jen teplo a mírně nepříjemné pálení v oblasti vpichu(záda)a pánve.Ale efekt se dostavil,nohu jsem měla horkou,byla to paráda.Teď už je to zase horší,ale s tím se musí počítat,doktor mě na to upozornil hned po zákroku.Už mám zase ledové a promodralé ruce i nohy,RUCE-od prstů po zápěstí,NOHY-od prstů LEVÁ po kotník,PRAVÁ do půle lýtka.Beru léky na ředění krve a na posílení cév.U nás žen je velmi důležité vysadit hormonální antikoncepci a pro všechny přestat kouřit a nevymlouvejte se,že to nejde,jde to,už jsem nekuřák!Ale kostěj jsem pořád.
Páčekshledáček posílá Evča
P.S. A nebojte se,pořád lepší vydržet trochu bolesti,než přijít o nohu.

Pavla (Čt, 26. 2. 2009 - 08:02)

Já mám i zkušenost,že co doktor,tak jiný názor.Někdy je to i na psychiku.S RS se bohužel moc dělat nedá.Ale většinou to má spojitost s jiným syst.onemocněním a s tím se dělat něco trochu dá.

Dane (Út, 24. 2. 2009 - 13:02)

Nevšimla jsem si, že Pavla už se o revmatologii zmínila :-) takže pardon. S těma doktorama je to tak. Podceňují nálezy, mnohdy se ani pořádně nevyznají v rtg snímcích a musíte si tvrdě říct o to, aby vás poslali na pořádné vyšetření. A když je to doktor, nebo doktorka, kteří jsou arogance a neochota sama, je to děs.

Dane (Út, 24. 2. 2009 - 13:02)

Bětko a byla jsi na revmatologii? Tvúj problém vypadá, že spadá do revmatologie.

Pavla (Út, 24. 2. 2009 - 08:02)

To znám:-) Ty revmatolog.jsou všichni stejní.Skoro.Taky mám kortikouidy,které mě jakštakš drží(klouby,bolesti)a chtějí je vysadit:-)Asi je i vysadí.Zkoušela jsem to mockrát a vždy to špatně dopadlo,že se musely nasadit znovu.Jenže vím,jaké je to svinstvo,tak mě určitě zas přemluví...Tak mě napadlo,zkuste imunologii..nějaké centrum..já jezdila do Prahy do Mlynářské a tam měli úplně jiný přístup a hlavně nepodceňovaly nálezy aapod...

Reklama

Přidat komentář