Reklama

LOGEST

Karin (Út, 22. 1. 2008 - 10:01)

Ja beru Logest uz 7rok,a nepocitovala som vubec ziadne problemy,jedine asi nejvic popisovanej problem nemam vubec chut na sex,ale uz 2roky mam spatne vysledky cytologie,a kvoli tomu som 18.1.podstupila konizace delozniho cipku,a myslim si,ze antikoncepce k tomu pomohla,pisou to aj v pribalovom letacku,ze u zien bola zistena rakovina delozneho cipku,modlim sa,ze mi dobre dopadnu vysledky,ktore sa dozvim za 14dni,a ze sa s lecbou zacalo vcas,a proto uz od unora ich planuju vysadit,po tak dlhom uzivani,je mi 26let a planujeme po mojom uzdraveni delozneho cipku miminko.Ale mam velkej strach jak to po Logestu vubec pujde.Operovali ma v Sanuse v Hradci Kralove-Dr.Humll,a muzu jenom chvalit maximalna spokojnost,pece luxusna,a po prepusteni domu mi rekl,ze mi to delali setrnejsim spusobem vypalovanim laserem.Tak verim,ze vsetko dopadne vyborne a uz nikdy nebudu muset nic podobneho podstupit.Karin

Eva (Po, 21. 1. 2008 - 23:01)

ahoj.brala jsem Logest několik let. Teď vysazuji z toho důvodu, že nemám vůbec chuť na sex.také mám deprese a na nohou se mi začaly dost znatelně rýsovat žíly .jsem přesvědčena o tom,že je to právě díky této antikoncepci.To samé má i kamarádka, užívá také Logest.Jinak mi ale Logest pomohl s bolestivou menstruací a mám díky němu krásně čistou pleť a ye všech antikoncepcí mi vyhovoval nejlépe. Horší je to s jinou metodou antikoncepce, kondomy nám nevyhovujou a tak je to krize. Máte někdo zkušenost s antikoncepčním krémem či určování plodných a neplodných dnů?

mercy (St, 16. 1. 2008 - 09:01)

ja sem dostala logest,protoze sem mela nemocny jatra.beru ho 7let a zadny vedlejsi ucinky teda nemam.vse ok.to si holt kazdej musi zkusit,kazda sme jina..

Káťa (Ne, 13. 1. 2008 - 19:01)

Ahoj já jsem brala taky Logest a musím uznat že mi nevyhovovala protože se dostavila jak nechuť k sexu tak bolest hlavy náladovost a křeče v nohou prostě jsem to vůbec nebyla já takže jsem změnila a beru yasminelle.

Katy (Pá, 11. 1. 2008 - 08:01)

Brala jsem Logest 8 let, vše bylo ok.Teď mám žilní trombozu a bolí mě játra.

Pája (Čt, 10. 1. 2008 - 18:01)

Ahoj. Já beru Logest asi pět let. Zezačátku žádný problém, pak ale začaly úzkostné stavy, deprese. Jsem několik let na antidepresivech a žádná změna k lepšímu. Tak nevím, jestli by to nevyřešilo vysazení Logestu. Jinak jsem přibrala 8 kg a dolů to nejde ani za nic. O celulitidě raději ani nemluvím. Poslední dobou se taky přidaly dost velké bolesti hlavy. A chuť na sex? Jak kdy, většinou bez problémů, jen mám problém s přirozeným zvlhčením. I když se cítím vzrušená, tak jsem pořád suchá. To naštěstí vyřešil lubrikant. Jinak menstruace je přesná jako hodinky, slabá, bez bolestí. Před Logestem jsem mívala menstruaci silnou a hodně bolestivou. Tak nevím. Chtěla bych zkusit něco jiného. Ale cena tak max do 500. Nemáte někdo zkušenosti?

Návštěvník (St, 9. 1. 2008 - 20:01)

Já beru Logest 6 let a jsem taky spokojená! A nejméně 5 let bych ještě brát chtěla.

Týna (Čt, 20. 12. 2007 - 22:12)

Beru logest třetím rokem, a nemám žádné problémy, krom výrazně menší chuti na sex...

Návštěvník (Po, 17. 12. 2007 - 14:12)

Já beru Logest již 8 rokem, s vedlejších příznaků nepociťuji absolutně nic. Spíše mi velice vyhovuje. Vše zůstává stále stejné a chuť k sexu se spíše někdy zvyšuje, někdy zmenšuje. Myslím, že to je psychikou než hormony. Přítelkyně, co berou také Logestík jsou spokojeny..i ty, které ho braly delší dobu a teď mají krásné miminka. Myslím, že odpovídá i nízkou dávkou hormonů - ale to v dnešní době asi každé. Já bych je určitě doporučila...

dannis (St, 28. 11. 2007 - 11:11)

Logest už jsem brala.. ale ted s ním jakoby začínám znovu a chci zeptat po kolika dnech od vzetí první pilulky jsem chráněná.. každý říká něco jiného, týden či 14 dní?? Díky za odpověd..

Lenka (Ne, 11. 11. 2007 - 20:11)

To Hadey:Ahoj, jestli ještě platí tvůj inzerát, tak bych měla zájem o Logest. Pokud to platí, tak napiš na kat.len"seznam.cz

Hadey (Čt, 1. 11. 2007 - 15:11)

Problémy s Logestem jsem nikdy neměla. Nedávno jsem ale měla úraz, který mi zapříčinil trombózu. Lékaři mi ale užívání hormonální antikoncepce doživotně zakázali. Teď mi zbyly tři krabičky po třech platech s 21 tabletami a další jedno plato s 21 tabletami. Tek bych se chtěla zaptat, jestli by o ně někdo neměl zájem?

Návštěvník (Po, 29. 10. 2007 - 14:10)

Již půlroční užívání antikoncepčních pilulek může u žen po zbytek života zničit potěšení ze sexu. Americká studie zveřejněná v nejnovějším čísle odborného časopisu New Scientist dokazuje, že už krátkodobé užívání těchto pilulek může trvale zničit hormonální základ sexuální touhy.

Tým vědců z Bostonské univerzity pod vedením Irwina Goldsteina sledoval 125 žen ve středním věku, které kvůli sexuálním poruchám vyhledaly lékařskou pomoc. Z těchto pacientek jich 62 užívalo pilulky v době výzkumu, 40 s nimi mělo zkušenosti z minulosti a 23 nemělo žádné zkušenosti s antikoncepčními léky.

Analýzy krve, které byly během jednoho roku prováděny každé tři měsíce, ukázaly u žen, které užívaly antikoncepční pilulky v době výzkumu, i u těch, které je užívaly dříve, enormně vysoké koncentrace bílkovinného globulinu, který se označuje SHBG (Sex Hormone Binding Globulin).

Ten na sebe váže mužský pohlavní hormon testosteron a blokuje tak jeho účinek. Právě testosteron umožňuje, aby ženy měly potěšení ze sexu. Platí, že čím více SHBG, tím méně volného testosteronu. U žen užívajících antikoncepční pilulky bylo zjištěno zvýšení koncentrace SHBG o 300 až 700 procent.

"Je docela možné, že pilulka již po krátké době užívání ovlivní u žen látkovou výměnu po zbytek jejich života," upozornil Goldstein na konferenci Amerického sdružení klinických endokrinologů.

Mluvčí britského Sdružení pro plánování rodiny naproti tomu zdůrazňovala, že ne všechny pilulky působí pokles hladiny testosteronu ve stejné míře. Kromě toho je prý sexuální touha ovlivňována mnoha faktory. Pokud mají ženy skutečné sexuální problémy, měly by prý vyzkoušet jinou pilulku, nebo přejít na spolehlivě působící antikoncepční prostředek, který neobsahuje pohlavní hormony.

Podle gynekologa Zdeňka Tesaře ze společnosti Gyncare je ztráta libida jedním ze známých vedlejších účinků antikoncepčních pilulek a upozorňují na to i příbalové letáky. "Setkáváme se v ordinaci s ženami, které si stěžují, že při užívání hormonální antikoncepce nemají na sex chuť. Někdy pomůže změna pilulek, ale často se pacientky do ordinace vracejí se stejným problémem. Stěžují si zejména mladší, sexuálně aktivnější ženy," řekl Tesař. Nedá se vysledovat, jaký typ žen, má takový problém, dodal. Pokud nepomůže změna pilulek, lékaři většinou doporučí vysazení hormonální antikoncepce.

Zdroj: ČTK

Sarah (Po, 29. 10. 2007 - 13:10)

Tak já betru Logest cca 7 let a teda nezdá se mi, že bych pociťovala nechuť k sexu.. podle mě je to hlavně partnerem...pokud jsou problemy , nejsou atd...taky se mi to jen zdá jako blbá výmluva

Petra (Čt, 25. 10. 2007 - 14:10)

No já brala taky HA 5 let a myslela jsem si ze nechut k sexu je způsobena tim no a pak jsem vymenila partnera a bylo to.chut na sex se vrátila:-)ale verím tmu ze na nektere to opravdu tak působí tak zkuste vysadit na pár měsícu a uvidite jeslti za to může partner nebo HA. A pro ty které pisou ze po 1 tabletce mají zvysenou chut k jidlu a jhe jim blbe-myslím si určite ze to bude trochu sugesce...zkuste tomu nepodlehat!

nufinkaaa (Čt, 25. 10. 2007 - 13:10)

Ahojky tak koukám,že ta nechuť v sexu pramení z Logestu:(,myslela jsem si to.Doktor mi ted? napsal Lunafem,prý je to stejné jako Logest,akorát nazadržuje vodu tak jsem zvědavá.Snad ze mne nebude,kvůli antikoncepcím chodící frigida:-(

Petra (Po, 22. 10. 2007 - 20:10)

Ahojky, mám podobnou zkušenost s Logestem, brala sem ho 7let, chuť na sex 0, bolesti hlavy a pěkná náladovost. Prostě nic moc....

Návštěvník (Po, 22. 10. 2007 - 14:10)

Ahoj musim se taky přidat, že beru logest asi 4 roky a moje chuť na sex rapidně klesla :(((

Mel (Ne, 21. 10. 2007 - 14:10)

Ahoj, být tebou, radši bych uvažovala o jiné HA. Já neměla se začátkem braní Logestu vůbec žádné problémy, nic se neobjevilo ani po dlouhodobém užívání (už 5 let). Pokud ti to dělá problémy už takhle na začátku, zvolila bych něco jiného.

Návštěvník (So, 20. 10. 2007 - 23:10)

Logest jsme brala tři roky, cca po letech se mi rapidně zhorčila pokožka na obličeji, vlasy a taky nálada, už nikdy více

Reklama

Přidat komentář