Reklama

konizace děložního čípku

Agáta (Čt, 8. 4. 2004 - 14:04)

Ahoj Šárko,tak jak,je?Mám pocit,že se Ti blíží termín návštěvy lékaře,kde se dozvíš,co bude dál.Držím Ti palce a dej vědět,jak jsi dopadla.Doufám,že už je Ti lépe.Já stále mírně krvácím a o víkendu čekám menstruaci,tak se připravuji.Slunečnici jsem poslechla a na všechno se vykašlala,takže nemám ani uklizeno na svátky. Ale nechává mě to naprosto v klidu,i když mi chlapi doma hodně pomáhají.Ale chce to fakt klid. O té krevní skupině jsem neměla ani potuchy,takže jsem zase chytřejší.Já jsem nikdy neměla vážnější potíže.A doufám,že ani nebudu.Zdravím všechny .

LeNkA (St, 7. 4. 2004 - 21:04)

Milá Gabčo,týden neschopenka rozhodně nestačí. Já si to taky představovala jednoduše,ale minimálně tři týdny tě doktor doma nechá-a taky ví proč....Nikam nepospíchej a přeji bezproblémovou léčbu!S pozdravem Lenka

slunečnice (Út, 6. 4. 2004 - 14:04)

Agáto,právě,že vím jak to doma chodí a po konizaci Ti skoro nic není,vykašly se na práci jen udržuj přežití,co natom,že na chvíli budeš mít doma třeba trochu binec,to se dá napravit -zdraví je přednější.Je známo,že krevní sk, O má horší stážlivost-to jsi nevěděla?Ošetření čípku kličkou prý nic není a znecitlivění se neboj,určitě Tě někdy při běhu píchalo v boku je to podobné.Existuje i sprei .Šárko ,já se tu můžu uklafat a je to houby platný-to jsi určitě "gruntovala "na velikonoce co?Zasloužila by jsi na zadek...Jsem moc ráda,že už jsi zase relativně v pohodě.Uvědom si ,že začínáš se hojit jak odznova.Tak se nech pěkně obskakovat !Diagnozy jsem někde viděla,ale nevzpomenu si.Zkus osobní lékař,nebo se Ti mohu poptat,když napíšeš číslo.

Gabča (Út, 6. 4. 2004 - 09:04)

Ahoj všichni, chtěla jsem vám moc poděkovat příspěvky. Já jsem byla před 10 dni na biopsii a výsledky ukázaly, že je nutná konizace. Od září jsem měla proměnlivou cytologii II-III. Nikdy předtím jsem žádné problémy neměla a ani teď žádné nepociťuji. Na konizaci jdu příští středu a po přečtení všech příspěvků jsem trochu moudřejší. Budou mi to dělat ambulantně v celkové narkóze. Doufám, že výsledky budou OK a jednou budu moc mít mimčo. Je 25 a s mimčem počítáme, tak za 2 roky. Chtěla jsem se zeptat, jak dlohou jste byly po konizaci na neschopence. Stačí týden? Díky za info.

Nella (Út, 6. 4. 2004 - 08:04)

Asi za týden mám podstoupit nějaký zákrok elektrickou kličkou na čípku. Jde o ambulantní výkon v lokálním umrtvení mezokainem. Máte s tím prosím někdo zkušenosti? Přečetla jsem hodně příspěvků a téměř ve všech se jedná a narkozu a pobyt v nemocnici. Víte někdo jak to probíhá v lokálním umrtvení? Je to bolestivé? Osobně si neumím představit injekci do čípku a dost se toho děsím. Za odpověď předem děkuji.

Šárka (Po, 5. 4. 2004 - 20:04)

Ahoj Slunečnice a všichni!! Nevíte někdo, kde na internetu se dá najít a zjistit čísla diagnoz??? Díky

Šárka (Po, 5. 4. 2004 - 20:04)

Ahoj Agáto a Slunečnice, tak jsem si dojela do nemocnice, kde mě operovali.10 den po konizaci jsem začala krvácet. Vypadalo to pro mě na menses,podle příznaků. Lékařka to potvrdila, že i přišla dřív, ale zároveň povolil jeden steh a zjistila slabé krvácení jasnou krví, takže něco tam "svařila" tou dlouhou jehlou.Tak ještě, že jsem jela. Taky jsem asi podcenila šetření se a tak VŠEM!!!: po zákroku se šetřit!!! Tak jak nám to radily holky v příspěvcích před námi. Určitě věděly, proč!Asi by jinak stehy nepovolily.Tak mi držte palce, neboť ve čtvrtek jdu k primáři ohledně těch špatných výsledků. Díky holky za příspěvky. Brzy dám vědět, co dalšího mi "nabídli".

Agáta (Po, 5. 4. 2004 - 19:04)

Ahoj Slunečnice,já vím,že máš pravdu a mělo by se odpočívat,ale sama víš,že to nedá.Mám stejnou skupinu jako Ty.Ale nikdy jsem netušila,že by mohla mít větší krvácivost.Pravda je,že jsem po porodu dostala dvě transfuze,protože mi nemohli zastavit krvácení.No,holt to musím nějak zvládnout.

slunečnice.. (Po, 5. 4. 2004 - 17:04)

Jak jsem již psala,minimálně několik týdnů to chce se opravdu "povalovat",odpočívat, téměř nesedět,málo chodit,spíše polehávat.Obvzláště to platí u těch ,které měly větší zákrok na čípku.Nějaké větší práce v domácnosti nepřichází v úvahu.Mě už rovnou v nemocnici lékařka varovala,že jsem měla větší zásah a jsem adept na komplikace /navíc mám O plus a to se více krvácí/,tak jsem opravdu poslechla a domácnost jsem nechávala s těžkým srdcem pár týdnů na starost mužským a vyplatilo se to. I když potom...... to si jistě dovedete představit-ale zdraví je přednější,to ostatní se časem zvládne.Agáto jestli se Ti krvácení zhorší mazej pro klid v duši k doktorovi třeba i v noci. Je lepší dvakrát strašit,než mít jednou průšvih a doma si udělej lážo-plážo,o mimina se starat už nemusíš,však se dá komandovat i z postele. Držím pěsti

Agáta (Po, 5. 4. 2004 - 13:04)

Šárko,jestli jsi byla u lékaře napiš jak jsi dopadla.Mě se krvácení také lehce zhoršilo a trošku mě pobolívá břicho. Asi jako slabé menstruační bolesti.Tak se ozvi.

slunečnice... (Po, 5. 4. 2004 - 11:04)

Šárko,doufám,že už je to lepší.Normálně by jsi neměla silně krvácet,i když se ti odlupuje strup,každopádně jsi udělala dobře,když jsi navštívila lékaře.Nám bylo řečeno,že současně udělali kyretáž a měsíčky dostaneme tedy později, aby tělo mělo čas se zahojit ,ale u jedné paní začaly 9 den po operaci , na den tak, jak je měla dostat a doktor co přišel na vizitu řekl,že se to stává.Katy jsem ráda,že je vše dobré a přeju hodně zdraví. A hlavně spoustu štěstí.Vlastně to přeji od srdce všem tady,obého je vrchovatě třeba.

LeNkA (Po, 5. 4. 2004 - 08:04)

Agáto, pokud bereš antikoncepci, tak menstruaci dostaneš tak jak máš. Já se konizaci podrobila v únoru a žádné problémy s cyklem jsem neměla. Snad jen, že první měsíčky po zákroku byly dost silné a bolestivé, ale ty další už byly o.k.! Jinak špinila jsem taky zhruba měsíc a ted můžu říct, že jsem v naprostém pořádku a vím, že zákrok nebyl proveden nadarmo-výtok každým dnem odeznívá a bolesti jsou ty tam.....Přeji at se vše rychle hojí, Lenka

Agáta (Ne, 4. 4. 2004 - 18:04)

Ahoj Šárko,byli jsme zhruba ve stejnou dobu na zákroku.Já stále špiním,někdy více,někdy méně,občas mám ten výtok dost krvavý.Doktor mě upozorňoval,že to bude trvat minimálně měsíc.o menstruaci jsme se nebavili,protože beru ant.tak snad přijde jak má.Ale když projdeš toto téma zpět,tak tam někdo píše,že zhruba 10 den se začíná odlupovat strup,který se tam vytvořil a začne se více krvácet. Ale k lékaři si dojdi,tím nic nezkazíš.

Šárka (Ne, 4. 4. 2004 - 12:04)

Chtěla bych vědět, vaše zkušenosti, za kolik dní jste dostaly menstruaci po zákroku? Mě bylo řečeno za měsíc, ale už desátý den po zákroku jsem začala dost krvácet, podobající se to právě menstruaci. Tak si nejsem jistá, jestli je to správně, protože i správný termín bych měla později. Můžete mi říct svoje zkušenosti?Každopádně zajedu k lékaři pro vysvětlení. Děkuji všem za odpovědi. Šárka

vn (Čt, 1. 4. 2004 - 16:04)

Tento zákrok jsem prodělala v roce 1999, bylo mi 26 let, po jednom dítěti. Cytologii jsem měla dvakrát trojku. Vzali mi 1,5 cm / skalpelem/, histologie byla negativní. Otěhotnět můžu ,ale dost se bojím. Měla jsem po tomto zákroku velké psychické problémy, skončila jsem na antidepresivech, o sex jsem dlouhé měsíce neměla zájem. Uklidnila jsem se až před rokem, kdy mi lékař sdělil, že cytologie je nyní 1 a že na preventivní prohlídky nyní můžu až po roce, před jsem měla chodit po půlroce. Jinak mi skončily problémy s výtokem a nepříjemné pocity při sexu. Takže výsledek toho všeho je nakonec pozitivní. Pro prevenci : najděte si opravdu dobrého gynekologa a choďte na preventivní prohlídky!

slunečnice.. (Čt, 1. 4. 2004 - 16:04)

Agáto--jo,jo jak již jsem dříve psala já jsem prevenci zanedbala,pro samou práci.?Žila jsem s mylným dojmem,že se mi nic nemůže stát .Konizaci jsem si odložila o 7 let.Ale ty ženy co se mnou v průběhu pobytu byly ve styku ,pravidelně chodily na kontroly,tak nevím ..... u každého to asi jde jiným tempem.A vaječníky nechávají pokud jsou zdravé a nehrozí nebezpečí pozdějšího pozitivního nálezu mladším ženám.

Agáta (Čt, 1. 4. 2004 - 11:04)

Milá Slunečnice,musela jsem se dodatečně zamyslet nad problémy,které nás potkali,a které jsou popsány na této stránce.Stále se mluví o prevenci, a tak jsem se Tě chtěla ještě zeptat jestli se Tvé onemocnění vyvinulo během roku nebo jestli jsi tu prevenci trošku zanedbala.Protože pokud jsi chodila na preventivní prohlídky pravidelně,tak ho měli podchytit v časnějším stádiu a nemuselo u Tebe dojít k pokročilému stavu.Jestli jsi opravdu chodila pravidelně,tak jsou prevence nedostatečné a měli by se provádět častěji než jednou za rok.A Šárce chci jen říct ať se nebojí.Já jsem se svým lékařem probírala před konizací možnost,že nález nebude dobrý.Říkal,že by odebral dělohu laparoskopicky a vaječníky by nechal. To znamená,že nebudeš menstruovat,ale také nejsi ještě v přechodu.Já vím,že to není moc optimistické,zvláště jestli nemáš ještě děti,ale v tom případě Ti nabídnou urcitě šetrnější řešení.Držím palce.

Šárka (St, 31. 3. 2004 - 19:03)

Ahoj Slunečnice, já se výsledky ještě stihla dozvědět v nemocnici a tak mi řekli po biopsii CIN III, že po konizaci jsem histologicky pozitivní a znovu si mě pozvou k dalšímu řešení. Nevím, co mi nabídnou, ale určitě něco podobného jako Tobě. Jen nevím, jak moc to bude spěchat. Dnes mi přišla pozvánka od primáře a tak k němu za 10 dní jdu. Snad se najde jiné řešení... si neustále říkám. Ale hlavně dík za popsání své situace v nemocnici, budu alespoň v obraze. Tak jako jsem byla před konizací,díky tvému suprovému popisu a popisu jiných pacientek, jak vše probíhá v nemocnici. Držím vám všem palce.Šárka

Agáta (St, 31. 3. 2004 - 16:03)

Ahoj Slunečnice,se zájmem jsem si přečetla Tvé naprosto vyčerpávající informace a je fakt,že by jsi mohla dělat poradnu pro ženy.Já jsem se dnes dozvěděla výsledky z biopsie je to středně těžká dysplazie. Můj lékař říkal,že další zákrok není nutný,a že by mělo být vše o.k.. Za měsíc jdu na kontrolu po konizaci.Ale člověk nikdy neví,co ho ještě kdy čeká.Je to velká úleva,protože i když si to snažím nepřipouštět stále jsem musela myslet,jak vše dopadne.Jsem přibližně stejně stará jako Ty.Přeji Ti, aby se i Tvé problémy vyřešily a byla jsi v pohodě,jako jsem ZATÍM já.Budu stále sledovat tuto stránku,tak dej vědět.Ahoj zdraví AGÁTA :)

slunečnice.. (St, 31. 3. 2004 - 14:03)

Agato,už týden po propuštění z nemocnice jsem věděla,že konizaci mi dělali jen proto,aby se zjistilo jak moc jsem zasažená, protože už podle oka bylo jasné,že výsledek je pozitivní,nicméně histologie to navíc potvrdila.Bylo docela dobře,že mě lékaři nechali psychicky odpočinout a neřekli natvrdo,že mám rakovinu budu muset na dvě operace.Nicméně je několik způsobů operace a vybírá se ta pro Tebe nejlepší. Nejprve mě chtěli operovat tak,že dělohu vyndají spodem,ale měla jsem jí hodně zvětšenou,tak se rozhodli pro vodorovný řez /mimochodem,mám nádhernou jizvu,co schovám kalhotkami a i kdyby ne,je málo viditelná-chirurg byl pašák/,dále je řešení svislým řezem,to je prý proto,když je třeba pořádně prohlédnout dutinu břišní-laicky řečeno.Také pokud se jim nezdá slepák berou ho současně s dělohou a vaječníky.Má kamarádka lékařka mi doporučila odebrání vaječníků stejně jako lékař,který mě operoval.Po odebrání dělohy je prý velké riziko rakoviny vaječníků/já měla ještě na jednom cystu/a mě je už po ctyřicítce,kdy jejich funkce stejně pomalu ustává,tak jsem s odebráním souhlasila.Nemusíš se bát,nastoupíš den před operací,poučí Tě jak máš po operaci cvičit,vstávat z postele,popř.udělají jěště nejaké odběry,přijde si stebou popovídat anesteziolog,lékař,který Tě bude operovat a pod.V den operace Ti zavedou kanylu,vypláchnou vnitřek a zavedou cévku a pak už jen čekáš,kdy Tě odvezou na sál.Zbudila jsem se až druhý den na JIPCE,kdy nás "vyhnaly" sestřičky do sprch - to byla asi pro mě nejhorší chvíle z celého pobytu v nemocnici .No motala jsem se jak nudle v bandě,ale zvládla jsem to,krvácela jsem jen malilinko a bolest břicha byla úměrná řezu, /v klidu téměř žádná/čekala jsem daleko horší.Mohly jsme jen pít.Dostáváš kapačku a injekce na bolesti.Větší problem je ve větrech,jedna paní si nechávala vařit čaj z fenyklu a byla za vodou,my ostatní jsme se kroutily jak žížaly,než jsme jí napodobyly.Pokud to jde a budeš schopná hodně pij a choď to pomáhá.Čtvrtý den nás přestěhovali zpět na pokoj a po 10-12 dnech propouští domů.Jíst dostaneš až na pokoji a začíná se tekutou stravou.Nemají se prý nějaký čas jíst citrusové plody,špinila jsem asi dva měsíce a druhý den po operaci mě začaly problemy z umělého přechodu.Každá žena vše prožívá jinak,ale v celku,když to shrnu čekala jsem daleko větší hrůzu.Říkat,že Tě to nebude bolet je hloupost,je to přece jen veliká rána,ale děsit se opravdu nemusíš/osobně já bych raději šla na operaci ještě jednou,než opakovat porod druhého syna/.Dokonce ty ,kterým brali dělohu spodem už třetí den lítaly jak čamrdy,je to fakt individuální.Nyní mi dávají hormony,ale nějak mi nesednou.Čeká mě mamograf a jsem po třetím výkonu.Cosi vyrostlo na pahýle,kde se šilo-prý je to normální nějaká krystalická tkáň a stává se to /zaplaťbůh negativni/a tak jsem měsíc po ..Kdy jdeš?Napiš jestli Tě bude ještě něco zajímat.

Reklama

Přidat komentář