Reklama

konizace děložního čípku

Betty (Ne, 18. 10. 2009 - 14:10)

Ahoj holky, čeká mě konizace...Ahojky Lenko,

co se týče prvního dotazu: o pacovišti,kde tento zákrok provádí bez narkózy nevím,ale nemusíš mít strach,dnes již jsou moderní a velmi šetrná anestetika a narkóza je dnes úplně o něčem jiném,než před deseti roky.Já sama mám za sebou 9 narkóz az 14 dní mě čeká desátá.
Konizace je lehký zákrok,tudíž se provádí ve velmi mělké narkóze,trvající asi 15 minut,takže opravdu se neboj.
V drtivé většině případů jsou ještě týž den pacientky po prospání propuštěni,či nejpozději druhý den.
Pokud nejde o nějaký závažný stav,který vyžaduje urgentní zákrok pod narózou-např.slepé střevo,apod.zákrok se prostě odloží.
I mě se stalo a zákrok mi odložili o 14 dní,u mě šlo o laparoskopii,u které je narkóza podstatně hlubší a delší,ale hloubka narkózy v případě nachlazení,virózy...atd.nehraje roli.
Ale také se mi stalo,že jsem musela být operována urgentně,pro břišní infekci-absces a dopadlo to dobře.
Takže hlavu vzhůru a neboj se.
Přeji Ti,ať Ti to dobře dopadne a hodně zdravíčka,přeje Betty:-)

Lenka (Ne, 18. 10. 2009 - 12:10)

Ahoj holky, čeká mě konizace a mám fobii z narkozy a jak zde čtu jde to i bez narkozy. jsem z Mladé boleslavi, nevíte jestli to někde v okolí dělají bez narkozy. Na zákrok mám jít už ve středu, ale chytla jsem nějakou virozu, takže mě pod narkozu prý nevezmou. Ve zprávě od svého gynekologa mám 10.2. ASC-H kontrola 29.9. H-SIL. Jsem tak trochu nervák, tak vůbec nevím co mám dělat. ahojky a hezký den

Lenka (Ne, 18. 10. 2009 - 08:10)

Ahoj Helen,ještě jsem v lázních,mám před sebou poslední týden.Na víkend jezdím domů,asi si dovedeš představit,co se odehrává.Tak si to pak v týdnu řádně vychutnám.Držím palečky a dej vědět.
Pa

HELEN (Čt, 15. 10. 2009 - 09:10)

Ahoj Leni kam ses stratila nebo jsi stale v laznich az budes moc tak napis ja jeste 1 t a mam vysledky s biopsie tak uvidim co a jak drzim palecky pa pa holky

olouš (St, 14. 10. 2009 - 16:10)

prosím vás zde se jedná o úplně jiná témata než tady píše eva a spol,jste fakt ubohý.A nekažte tady diskyzi a rady normálních děvčat!!!!!

Ještě mnohem ví (St, 14. 10. 2009 - 16:10)

to by Vás mohlo zajímat vice...http://www.cssdprotivam.cz/

Tereza (St, 14. 10. 2009 - 16:10)

Ahoj devčata,neni to o tom,že vas partner podvadi,taky jsem se ptala,jestli je tomu tak.A bylo me řečeno,že to HPV mužete v sobe mit dele a tělo se stim dokaže vypořadat a nebo taky ne.Stači snižena imunita a nebo taky,ze se partner špatne umeje a ty nečistoty do vas zavede.Jsem po konizaci 4 mesic ale stejnak me to vrta hlavou,jestli je to mu tak.Hodne stesti Vam vsem Preju.

eva (St, 14. 10. 2009 - 12:10)

to by Vás mohlo zajímat vice pribehu na www.tojesila.cz

Bára Stanová (St, 14. 10. 2009 - 12:10)

Dočetla jsem se na netu, že je možné HPV chytnout i např. z vlhkých ručníků.
A že pohlavní přenos není jediný možný přenos nákazy.Ale někde zase píšou že se HPV přenáší jedině pohlavně tak nevím

linda (St, 14. 10. 2009 - 10:10)

Mám také problém s děložním...Báro takovy problem řeším i já,je to přesně to o čem píšeš,mám doporučenou konizaci a zjistila jsem že mi partner byl nevěrný,já sama mám pouze jednoho partnera tak nevým zda je i jiná příčina jak tento virus dostat

Bára Stanová (St, 14. 10. 2009 - 08:10)

Mám také problém s děložním čípkem.
Chtěla jsem se tedy zeptat, napadlo Vás některou, že když Vám najdou HPV virus (který se tedy podle mých informací přenáší jen pohlavně) tak to vlastně znamená, že Vás partner podvedl!Nebo jsou i jiné možnosti jak k tomu přijít?

Eva (Út, 13. 10. 2009 - 10:10)

ahoj verco taky jsem byla na...Otehotneni po konizaci: zalezi v jakem rozsahu ta konizace byla provedena, resp. kolik tkane z cipku vam vzali behem te konizace. Pri prvni konizaci vetsinou vezmou jen mensi kousek a pak vam doporuci abyste treba do roka radeji otehotnela. Pokud se totiz spatne vysledky citologie budou neustale opakovat, budou vam ji delat znovu ale ve vetsim rozsahu uz treba. A pote uz by tehotenstvi mohlo byt hodne rizikove, hrozilo by nedonoseni, brzke otevreni a predcasny porod, nemile:o(( ALe zase jsou i pripady, kdy prvni konizace pomuze, telo se pak uzdravi a neni problem otehotnet i pozdeji....je to opravdu hodne individualni.
Tak preju vsem (i sobe) jen to nejlepsi:o)

Itas (Út, 13. 10. 2009 - 10:10)

mile zeny dalsi radytaky pro vas na www.tojesila.cz

blanka (Út, 13. 10. 2009 - 08:10)

Ahoj holky, zjistili mi dle...ahoj verco taky jsem byla na konizaci delozniho cipku,a je to rok a mam s tim porad problemy nastesti uz 2deti mam.Ale doktorka mi taky rikala ze otehotnet bude problem tak nevim?Drzim palce.

HELEN (Pá, 9. 10. 2009 - 09:10)

AHOJ EVI DEKUJI ZA MILA SLOVA HODNE HOLEK TADY PSALI AT SI RADEJI NEKAM ZAJDU A JSEM TET RADA ZE JSEM JE POSLECHLA .... JA MAM SMULU NA LEKARE TAK MA GYNEKOLOZKA SE NECHOVA TAK JAK MA JEN MNE STRASILA A PROSTE NEJSEM SPOKOJENA TET ZHANIM JINOU TAK SNAT BUDU MYT STESI ... DEKUJI VSEM A DRZIM PALECKY .. MALEM JSEM ZAPOMNELA PODLE TE KOLKOSKOPII TAM MAM UDAJNE JEN TY MIRNE ZMNENY TAK DOUFAM ZE BIOPSIE NEPREKVAPI NECIM HORSIM PA PA HOLKY

Eva (Pá, 9. 10. 2009 - 08:10)

AHOJ LENI A HOLKY NEDAVNO...Ahoj Helen,
urcite je dobre, ze jsi nesla na tu konizaci hned pri nalezi 1. Ja byla na konizaci pred 2-ma tydny, ale nalezy na citologii jsem mela spatne uz posledni 2 roky. Mam nastesti na gynekologii mamku a tedy zname, takze me peclive cele 2 roky sledovaly-kazde 3 mesice mi delali citologii, jednou vysla dobre, pak dvakrat spatne a furt takto dokola. Pani doktorka rikala, ze mikroskopem nebo cim se tam divaji, nic spatneho nevidi, ale ze to zrejme bude v tom kanalku, proto to vychazi tak spatne stale. Po dvou letech jsme se tedy dohodly, ze radsi konizaci podstoupim, abychom se neustale netrapily castymi kontrolami se spatnymi vysledky. Takze pri vysetreni by podle me doktor poznal, zda je konizace nezbytne nutna anebo zda to staci hlidat kazde 3 mesice.Na tehotenstvi by to vliv mit nemelo, pokud to probehne dobre, takze bych se nebala:o)

HELEN (Čt, 8. 10. 2009 - 11:10)

AHOJ LENI A HOLKY NEDAVNO JSEM PSALA ZE LEKARKA MNE POSLALA NA ZAKROK KONIZACI PRI NALEZU CIN1 VAM DEKUJI ZA PRISPEVKY A RADY . NAVSTIVILA JSEM SANATORIUM HELIOS V BRNE DOPORUCUJI A PAN PRIMAR MNE PROVED KOLKOSKOPII ODEBRAL BIOPSI A ZATIM OPEROVAT NECHCE ZE PRI CIN1 SE POUZE SLEDUJE COZ JSTE MI I TADY PSALI DEKUJI TET CEKAM NA VYSLEDKY TY BUDOU ZA TRI T... A UVIDI SE ALE PODLE KOLKOSKOPII DOUFAM ZE TO PISI SPRAVNE TO NA OPERACI NEVYDI.. TAK UVIDIME .. JEN JSEM SE HO ZAPOMNELA ZEPTAT JESTLI BY VYDEL PRI TOM VYSETRNI NADOR POKUT BY TAM BYL CO MYSLITE ... DEKUJI A DRZIM PALECKY VSEM

petra (Po, 5. 10. 2009 - 19:10)

Ahoj dámy, v listopadu jdu na...vždy při každé operaci máš zavedenou kanylu,takže i při konizaci!

Nika 23 (Po, 5. 10. 2009 - 18:10)

Zdravím dnes všechny...Ahoj dámy, v listopadu jdu na odstranění elektrickou kličkou leep. Již mi bylo sděleno, že to bude v celkové narkoze.Chci se zeptat: je při těchto "menších" gynekologických zákrocích zaváděna po dobu operace kanila? Mám totiž fobii z jehel, při odběrech vždy omdlím a vím, že téměř při každé operaci, je člověk z důvodu bezpečnosti vždy na "hadičku" připojen, nevíte zda i při leep a konizaci? Díky za odpověď!!

Petra (Po, 5. 10. 2009 - 11:10)

Ahoj všichni, mám dotaz, byla jsem před rokem na konizaci děložního čípku. Vše ok, chodím pravidelně na kontroly. Teď mám ale měsíc zpožděnou menstruaci, těhotenské testy negativní, ale začalo mě pobolívat břicho stejným stylem, jako po té operaci, k doktorce jdu za 3 dny, dřív neměla bohužel volno, ale jsem z toho vyplašená, kdybych byla těhotná, proč by mě to takhle bolelo? Setkal jste se s tím někdy někdo?

Reklama

Přidat komentář