Reklama

konizace děložního čípku

HELEN (St, 3. 3. 2010 - 10:03)

Ahoj Evi citoku me bral teptve tet toho prvniho na zakroku jsem byla v loni v listopadu a po operaci jsem nesla na kontrolu rekl me ze az tri mesice po zakroku coz bylo tet . Ale jelikoz jak jsem uz jsem psala u me byli vysledky pred operaci cito CIN1 biopsie CIN2 a po konizaci CIN3 v kanalku delozniho cipku . Tak nevim doufam ze rekonizace pomuze a budu to mit za sebou aspon to nejhorsi . Jinak diky moc za podporu a rady jste super bez vas holek co to prozili by jsme se asi moc nedozvedeli.

Eva (St, 3. 3. 2010 - 07:03)

Kato, nemůžeš dělat nic, než jít na tu gyndu znova. Nevím, jaký ti dělali stěry, jestli kultivaci na zánět a nebo cytologii. Pro tvůj klid bych si tam zavolala a nebo raději došla co nejdříve osobně a na všechno se pořádně informovala, abys věděla o co jde. Nejistota je hrozná a pokud si nenapsala co ti vlastně dělali za vyšetření, těžko ti někdo napíše něco konkrétně.

kata (Út, 2. 3. 2010 - 15:03)

dobry den chtela bych se zeptat jemi 20let mam triletou dcerku mam caste problemi a mensi zanety tentokrat mi delaly ster a napsaly mi domu dopis ze se mam snovu prit na neaky testy mam strach ze kdybyy to byl zase zanet rekly by mi to do telefonu mam stoho uplnou depresy co to muze byt mam strach ze tam je asi maly nador nebo ja proste nevim co dal jsem stoho uplne na psychyku budu rada kdyz mi nekdo poradi jak a co mam delat

Eva (Út, 2. 3. 2010 - 11:03)

Alenko, pokud ti to budou dělat v lokální anestezii, což je pro tebe jako pro pacientku šetrnější, nevidím důvod, proč bys nemohla jít po výkonu sama domů.
Helen, neboj, já to měla taky tak. Jen nevím, jaké stěry ti brali, protože čípek se hojí tak 3-4 měsíce a dřív nemá smysl nabírat cytologii, protože na čípku probíhají hojící změny. Lékař se pravděpodobně rozhodl podle výsledků z cytologie. Takže si myslím, že to normální postup je. Držím palečky.

Helen (Út, 2. 3. 2010 - 10:03)

Ahoj holky vcera jsem byla na kontrole po konozici . Tak pan Primar byl spokojen ze se to krasne zhojilo . Ale jelikos ze me neodebrali vse a mam zmeny CIN3 v kanalku delozniho cipku tak me hned obednal na rekonizaci kterou postoupim 19.4 . Doufam ze tentokrat uz naposled . Drzim vam palecky . Jen je mi divne ze sice me odebral stery , ale rek ze na vysledky cekat nebudem a ravnou me obedna na zakrok je to normalni postup . dekuji za vase komentare a drzte se

Katkok (Pá, 26. 2. 2010 - 11:02)

Ahoj holky. Děkuji za vaše...Ahoj Aleno,prijde mi to podivne, ze bys mela po pulhodine jit sama domu..Delali mi konizaci klickou presne pred tydnem, v nemocnici ve Frydlatne v Cechach (takze zadna proslula klinika), nastoupila jsem v sedm rano na lacno,v 8.25 jsem sla na sal, dali mi kratkou anestezii a v 8.45 me prevezli vleze na voziku do poslete a poprve jsem vstat mohla jen za dozoru sestricky, aby se mi nezamotala hlava..Je pravda,ze od 9.00 jsem se citila naprosto dobre,nic me nebolelo a mela jsem spoustu energie,presto jsem musela lezet, aby to nezacalo krvacet.Navic jsem tam mela cely den i noc tamponadu,ktera ma zpevnit to operovane misto..Tak si nedovedu predstavit, ze bych sla hned domu. Neboj se,nejspis nekde vznikla chybicka v komunikaci,take se to v kazde nemocnici dela jinak, ale kazdopadne potom lez! I kdyby te pustili hned domu,opravdu doma lez, ja posedavala azacalo mi to mirne krvacet,tak uz zas jen lezim a je to OK? jen trochu spinim, ale to je normalni.Hlavne se toho neboj, fakt neni ceho - nic jsem necitila, nic me neboli, jen se fakt musis vydrzet setrit... :-) Drzim palce a pak napis, jak to nakonec vsechno bylo. Kata

Alena (Čt, 25. 2. 2010 - 11:02)

Pane jo, to je čeština... omlouvám se :(

Alena (Čt, 25. 2. 2010 - 11:02)

Ahoj holky. Děkuji za vaše rady a zkušenosti, které předáváte dál. Mám trošku dilema s anestezií. pan Dr. mi řekl, že se bude zákrok provádět ambulantně, setsřička mi dala lístek a říkala, že to bude krátká anestezie a v poledne půjdu domů. V nemocnici, kam jsem se šla objednat mi řekli, že 90% se dělá v lokálu a sebrali a vyhodili mi ten papír papír od sestra na gyndě. Docela jsem nechápala. A prý mám přijít v 7:45 a v 8:30 už můžu sama jít domů. Nevím si s tím rady. Jak jste to měly vy? Díky

Regina (St, 24. 2. 2010 - 23:02)

Katty, špatně jsme si...Pro M.
Myslím, že jsi četla nesprávnou literaturu. Použití kondomu doporučují dokonce i velké souborné práce uvedené v databázi Medline. Vycházejí z informace, že čípek je po operaci křehký a náchylný k jakémukoliv infekčnímu postižení. Navíc je naprostý nesmysl, že kondom je poréznía nebrání průniku virů, to již vyloučily odborné práce minimálně 2 roky staré!
Apolinář je podle mých informací největší specializované zařízení na gynekologickou onkologii v ČR vůbec a konizací udělají ročně na základě přímého dotazu asi 450, v převážné většině na nálezy CIN 2 a CIN 3.

Andrea (St, 24. 2. 2010 - 12:02)

Ahoj holky, zjistili mi dle...Ahoj Veroniko, nemusíš mít strach z neplodnosti, měla jsem tentýž problém, jen jsem to měla ve stádi těsně před rakovinou, asi IV.stupeň, také jsem měla strach, že nebudu už moci mít dítě, měli jsme jedno a zrovna v té době jsme se pokoušeli o druhé, jen jsme to museli nechat na později a rok po zákroku jsem otěhotněla a mám 1 a půl letou dceru, již druhou.

Péťa (St, 24. 2. 2010 - 08:02)

Holky, moc děkuju za odpovědi. Vážně jsem vůbec nevěděla, co mě tam čeká. Hodně jste mě uklidnili ;) Je vidět, že stejných problémů jako já, má hodně ženských..
Z toho výtoku po zákroku mam taky docela hrůzu, nedovedu si to představit nosit pořád jen vlóži, jsem zvyklá na tampony :)
Ještě jednou Vám děkuju a přeju hodně zdravíčka ;)

Katka (Út, 23. 2. 2010 - 16:02)

Ahoj holky,
v březnu mě čeká...Ahojky. Dneska jsem byla na konizaci kličkou, takže mám čerstvé informace. Co se týče dětí, tak o ty se nemám pokoušet dřív jak za tři měsíce. Do té doby je čípek oslabený a neplní tu správnou funkci, kterou v těhotenství plnit má. Pak už by to neměl být problém. Koukám, že je nás dost mladých holek, které mají tyhle potíže :+(. Každopádně přeju hodně štěstíčka.... :+)

Katkok (Út, 23. 2. 2010 - 14:02)

Ahoj holky,
v březnu mě čeká...Ahoj Peto, konizace samotne se vubec neboj, ani nevim, ze jsem na nejake byla :-) Pro me osobne je horsich tech sest tydnu, kdy se musim setrit. Jsem teprve pet dni po zakroku, ale uz mi ten vytok leze na nervy..A to jsem mela mit pristi tyden mesicky, nastesti mi muj gynekolog odsouhlasil, ze muzu vynechat pauzu a brat antikoncepci dal.Tampon samozrejme pouzit nesmim a vlozku jsem nemela aspon deset let :-) Co se tyce tech deti - primar me ujistil, ze na otehotneni to zadny vliv nema a zadne doporuceni, at co nejrychleji otehotnim, jsem take nedostala (a to je mi 29 let). Myslim si, ze medicina jde opravdu rychle dopredu a tyhle "rady" uz jsou zastarale...Drzim ti palce na zakrok, opravdu se nemas ceho bat!Kata

Péťa (Út, 23. 2. 2010 - 12:02)

Ahoj holky,
v březnu mě čeká konizace kličkou, mam z toho docela strach, nevim co mě čeká :( Hlavně jsem se někde dočetla, že snad už po tom nebudu moct mít děti..Ale to je asi blbost, že jo? Jsem mladá, je mi teprve 22 a děti chci mít :) Naopak jsem zase jinde četla, že doktoři po tom zákroku doporučujou mít dítě co nejdřív, to je pravda nebo ne? Děkuji za odpověď.

Katkok (Ne, 21. 2. 2010 - 11:02)

Ahoj vsichni,
chtela bych se s vami podelit o svou zkusenost, protoze jsem byla pekne vydesena a nakonec to celkem slo..Je mi 29 let. Muj lekar mi v prosinci volal, ze vysledky cytologie vysly spatne, at se na leden objednam.Stalo se a v lednu jsem sla na dalsi stery. Ovsem to uz byly viditelne zmeny na cipku, proto mi doktor rovnou udelal biopsii - ustrihnul klestickami tri vzorky a poslal je na rozbor. Nebolelo to, jen trochu stiplo. Vysledky vysly spatne, diagnoza CIN III,neboli ten nejposlednejsi stupen pred rakovinou.. Proto me doktor rovnou objednal na konizaci, ale co jsem si tech ctrnact dni cekani prozila diky strachu, to za to nestalo.Do nemocnice jsem nastoupila v patek rano na lacno,hned me vzali na sal,o narkoze ani nevim,behem 15ti minut bylo hotovo a hned me budili.Pripadala jsem si vyspinkana jako po cele noci, dokonce se mi zdalo, ze jsem vyhrala v Osadnikach z Katanu :-) Po narkoze uz se mi spat nechtelo,obvolala jsem vsechny,kteří na me mysleli a odpocivala. Nic me nebolelo, ani bricho.Ani jsem nekrvacela-nikdo mi totiz nerekl, ze prvni den tam budu mit tamponadu, ktera zajisti zpevneni operovaneho mista a to, ze to nebude krvacet. Odpoledne jsem vylozene pronudila, citila jsem se naprosto zdrava, plna energie, bez bolesti, bez teplot. A tak to pokracuje doted :-) Druhy den jsem sla domu, ted uz budu jen cekat na vysledky odriznuteho mista, takze jeste vyhrano nemam.. Snazim se hodne lezet,nerada bych, aby to zacalo krvacet.Ale citim se uplne zdrava :-) Jeste jsem chtela vsechny, ktere jeste nemaji mimco, uklidnit - doktor mi rekl, ze ted uz se konizace dela metodou klickovani, proto se nemusim bat, ze bych v budoucnu behem tehotenstvi potratila. A jeste jedna vec, kterou byste asi mely vedet - koureni je pry 100% jistota, ze se to zene vrati... (Doktor mi dokonce tvrdil, ze 400%, ale to se mi zda uz pritazene za vlasy..) Nastesti nekourim, ale zkusim ted mene chodit do zahulenych hospod..
Tak snad nam zdravi bude vsem dlouho slouzit, drzte mi palce na vysledky! Preju hodne stesti a pevne nervy, at to vede ke zdravi!
Kata

Iveta (Čt, 18. 2. 2010 - 13:02)

To se po konizaci může...Ahoj Mončo já sem byla na kontrole před 14 dnama a doktor řekl mě že se ty stehy střebávají,a za dva týdny du zase na kontrolu,tak stím rači počkám,než aby zase mněla neaké problémy né?

Monča (Čt, 18. 2. 2010 - 09:02)

Ahoj Mončo ale já sem to mela...To se po konizaci může stát.Někdy praskne cévka a víc krvácí. Určitě po 6-nedělí jdeš na kontrolu,tak se poraď s lékařem.Ale pokud ještě špiníš,tak se zřejmě ještě rána čistí a není úplně dohojená.Já bych raději se stykem ještě počkala

Iveta (Čt, 18. 2. 2010 - 08:02)

Ještě doplním....styk až po...Ahoj Mončo ale já sem to mela trošku komplikované po 14 dnách po konizaci sem mněla krvácení a zkončila sem na pohotovosti dali mě kapačku a na druhý den sem šla dom,tak nevým kdy mužu mít styk? :(

Monča (Čt, 18. 2. 2010 - 07:02)

A ještě taký malí dotaz,a za...Ještě doplním....styk až po ukončení 6-nedělí proto,aby čípek měl dostatek času na zhojení.Po konizaci je operací poraněn a mohlo by dojít ke krvácení nebo zánětu.Je to stejné jako po porodu,kdy by měla žena dodržet 6-nedělí

Monča (Čt, 18. 2. 2010 - 07:02)

A ještě taký malí dotaz,a za...Po menstruaci už jsem dál nešpinila a styk určitě ne dřív než po ukončení 6-nedělí,potom ano.

Reklama

Přidat komentář