Reklama

konizace děložního čípku

sara (Čt, 4. 11. 2010 - 18:11)

Jsem den po konizaci, plastice děložního čípku... a řekl některé z vás nějaký doktor, že vám vezmou kus z pysku a ten pak bolí,je nateklý a je to nepříjemné. Je možné, že u každé to je jinak, prosím o nějaký příspěvek.Je mi 28 a mám 2letou holčičku. Veškeré výsledky jsem měla vždy dobré, až během posledního půl roku se to nějak zvrtlo a měla jsem těžkou displazii tak jsem hned po výsledcích musela tento zákrok absolvovat. Zajímavé je že jsem 3,5 roku očkovaná vakcínou silgard a přesto mě to neochránilo. Má někdo také takovou zkušenost? Kdy tedy má vakcína zabrat a ochránit, když ne během 3,5 roku?

Magdaléna (St, 3. 11. 2010 - 18:11)

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, jak moc je konizace vážný zákrok. Je mi 26, nemám děti a zatím ani neplánuji. Nemůže mě do budoucna v tomto směru negativněěě ovlivnit?

Martina (So, 30. 10. 2010 - 00:10)

Ahoj Silvo, byla jsem na amputaci děložního čípku ze stejného důvodu jaký píšeš. Šla jsem na to hned po šesti nedělích od první konizace. Bolest byla chviku po probuzení, ale to spíš bolela tamponáda na ráně, přes noc jsem zůstala na JIPce /mám nemocné srdce, tak je možné, že to bylo spíš kvůli tomu/, ale druhý den to bylo už úplně bez bolesti. Vím, že jsem odmítla léky proti bolesti, nebylo proč je brát. Dělali mi to v úterý odpoledne a v pátek ráno jsem šla domů. Na neschopence jsem byla do první menstruace. Jsem po zákroku přes dva roky a jsem úplně ok. Za 14 dní si jdu pro výsledky poslední kontroly. Nebojím se, doktor mi říkal, že je to úplně čisté. Jinak původní Dg. byla těžká dysplazie děložního krčku, CIN III.
Přeji Ti hodně zdraví.

silvia (Pá, 29. 10. 2010 - 16:10)

ahojte,boli ste niektora na opalovanej konizacii?vraj mi to zasahuje az do kanalika krcku maternice,tak musim konizaciu podstupit este raz.je to potom viac bolestive ako po prvej konizacii?a pomohlo to?dakujem

mv (Po, 25. 10. 2010 - 21:10)

Kamčo, na netu je článek ze studie britských vědců. Bohužel je téměř všude citováno jen z něj. Píšou, že od 70.let opravdu vzrostl počet rakovin jícnu. Asi mám "štěstí", že u dívky jsem se s ničím takovým nesetkala. Je to pro mě zajímavé téma, tak jsem zvědavá, co Vám lékařka řekne.

mv (Po, 25. 10. 2010 - 21:10)

Pracuji na onkologii 12 let a nevšimla jsem si, že by neskutečně vzrostl počet rakovin jícnu. Moc mě zajímá, co Vám praktická lékařka řekne. Dejte vědět. Děkuji.

kamča (Po, 25. 10. 2010 - 19:10)

ahojky
jsem moc vyšokovaná...alčo ,
pak prosím napiš, jak probíhalo vyšetření u manžela na HPV viry, ať můj manža ví,
co ho čeká.
Já jdu zítra na konizaci- bez narkozy, jen při lokálním umrtvení do Brna. Před měsícem jsem totálně změnila jídelníček a životní styl.
Zelenina mi leze ušima - jedu podle rad z netových poraden, co mi doporučili na můj dotaz lékaři - takže kvanta zakysanýho zelí,červené řepy, kapusta, brokolice , květák, vyloučila jsem sladký a kravskou bílkovinu- veškerý sýry a mléko, který obsahuje kasein, který má za příčinu vznik rakoviny. Jím týden i Indonal 2x denně, říkám si , že víc už pro sebe udělat nemůžu, je fakt že se cítím mnohem lépe, ale uvidíme...tak vyčkám jak mi pak dopadnou výsledky po konizaci...Teď se zabývám tím, že mi moje gynekoložka řekla, že neskutečně vzrostl počet rakovin jícnu, krku u holek kvůli HPV virům, který se dostane do krku
při orálu. Tak si chci ještě nechat vyšetřit krk, ale to nejspíš u praktické lékařky, ach jo, to je hrůza...Holky nemáte někdo zkušenosti, když jste měli HPV viry dole, jestli jste šli na odběry na tyto viry i v krku? Zítra se zeptám mého lékaře, který mi bude provádět konizaci na manželovo vyšetření HPV virů, ať si ho nepředáváme((pak pisnu

Hanka (Ne, 24. 10. 2010 - 20:10)

Myslím si,že přemýšlím...Trochu mě Tvůj příspěvek taky zarazil. Je mnoho dívek i žen, které se na prohlídku bojí, třeba mají špatnou zkušenost. Jestli to budou řešit laktobacily a myslet si, že tak na ně HPV nemůže...vezmeš si to na triko? Ženy, které místo konizace budou jíst doplňky stravy a rakovina začne bujet? Taky si je vezmeš na triko? Jen doufám, že na tuhle léčbu jim brzo dojdou peníze. Mimochodem o lactobaciloze Ti poví každý gynekolog. Stejně urputná a nepříjemná nemoc jako kandioza.
Než něco napíšeš, víc přemýšlej.

iris (Ne, 24. 10. 2010 - 19:10)

Myslím si,že přemýšlím snad docela slušně,mám vystudovanou VŠ,chci Vám dodat optimismus vzhledem k mému vyléčení a Vašemu trápení,skutečně to tak bylo.Lidé se odpradávna léčili bylinkami,dnešní medicína je napodobuje chem.složeními,ovšem s vedl.účinky.A co se týká laktobacilů-na letáku je napsáno,že laktobacily se předávkovat nedá!Navíc silně posilují imunitu.
Klystýry a hladovka-i tak se dá zbavit jedů,v lékárnách i bylinkářství se dají koupit byliny na pročištění,vážou škodlivé látky a vylučují se z těla přirozenou cestou.Je fakt,že mě tato léčba stála kolem 2000,-Kč a vyplatila se mi!!!To už pak záleží jen na každé z vás,pro co se rozhodnete.

Katka (Ne, 24. 10. 2010 - 12:10)

Milé dámy,ženy,dívky,já...Iris, nemel hlouposti. Lactobacilus na HPV nevyzraje. Jenom si ženy zadělají na lactobacilozu a oddálí problém,....a přijdou o dost peněz. Bylinky - proč ne. Ale není to léčba! Pročištění od jedů se dělá opravdu jinak: klystýry, hladovka...
Dále žádný doktor NEČEKÁ, aby mohl jen tak ze srandy někoho operovat a nejlépe mu vzít celou dělohu. Zjisti si fakta o bodovém ohodnocení zákroku jako je konizace a odnětí dělohy. Nebylo by lepší, dle tvé logiky, nechat ženy, ať se jim rozjede rakovina? To je přeci větší byznys, ne?
Přeji ti, ať ti to zdraví vydrží. A trochu přemýšlej...

iris (Ne, 24. 10. 2010 - 08:10)

Milé dámy,ženy,dívky,já měla stupeň č.2-3.
A těď mám č.1.Huráááá!
A teď vám všem povím,jak na to.Už to tady někdo psal.Léčila jsem se 2 měsíce.Koupila jsem si Fermalac vaginal/laktobacily spodem/.Také laktobacily k polykání.Fermalac 1.měsíc každý den,2.měsíc obden nebo 3.den.Laktobacily na polykání každý den.
Léčitelka mi napsala k tomu byliny na pročištění 3krát denně.Tělo se vyčistí od jedů a také buňky!!!V každém kraji najdete bylinkáře,třeba i na netu.
Nečekejte na doktora,ten jen čeká,aby vás mohl operovat/nejlépe i s celou dělohou-byznys/.Vyléčil lékař snad někomu čípek?Já o žádném případu nevím a v tomto případě ať jde klas.medicína do...kopru.
Tak všem přeji-povinně se všechny uzdravte!!!:-)

Alča77 (So, 23. 10. 2010 - 10:10)

ahojky
jsem moc vyšokovaná...Kamčo,
jsem na tom úplně stejně jako ty. 14 let vdaná-tzn. jen manžel. 2 děti. Jsem 14 dní po konizaci-celková narkóza, ráno zákrok, a ve 12.00 jsem už jela domů.
Ale můj manžel jde na urologii na vyšetření HPV, protože si to podle mně můžeme stále předávat.
Jo a doktor, který mně operoval mi řekl, že ta tkáň po operaci až jí poroste nový epitel-tak ta je o něco odolnější. Nicméně manžel pěkně pošupajdí k dr.
Zajímavé je, že všude to doktoři řeší jinak. Až teď půjdu k mojí nové doktorce, chci se zeptat jak je možné, že před rokem a půl nález úplně O.K. a teď byl rovnou CIN 3, tzn., že přeskočil st.1 a 2. Nemátě s tím některá zkušenost?

Radka (Pá, 22. 10. 2010 - 12:10)

Ahoj.. chci se zeptat.....Já jsem absolvovala konizaci dvakrát,jednou s narkozou a druhou před dvěma dny v lokální anestezii.Celková narkoza je dobrá v tom,že nic necítíž,ale po ní jsem se dávala dohromady skoro dva měsíce,po lokálce jsem v pohodě,jen ten zákrok je trochu nepříjemný,ale né bolestivý.Navíc jsem po něm hned odjela domů,po celk.narkoze jsem byla 5 dní v nemocnici.

gabča (Čt, 21. 10. 2010 - 10:10)

ahojky
jsem moc vyšokovaná...Aho, jsme na tom úplně stejně. Na netu ale píšou, že ten HPV vir ponejvíc chytíš na začátku, kdy se sexem začneš.
V nemocnici mi dr. říkal, že ho má 80% žen , ale jen u některých se projeví, některé se s ním vypořádají.
Můj gyn. mi očkování pořád nabízí, v nemocnici mi zase jiný gyn. řekl, že je to jako očkování proti prasečí chřipce...tak nevím...
Každopádně svoje holky oočkovat nechám kolem 12-ti let, než se s virek setkají, tak si myslím, že je očkování nejúčinější.

kamča (St, 20. 10. 2010 - 10:10)

ahojky
jsem moc vyšokovaná a nechápu spoustu věcí ohledně HPV virů, holky, prosím poraďte..
Mám stálého sexuálního partnera - manžela již několik let,máme 2 děti...
Vyšla mi opakovaně špatná cytologie (neznám hodnoty) s HPV viry, následně dělána biopsie, kdy mi vyšel
předrakovin. stav.
Nyní jsem objednaná na konizaci děložního čípku, chci se zeptat, když mám stálého sexuál. partnera-manžela
a po konizaci dělož. čípku budeme mít opět s manželem sex.styky tak na sebe s manželem neustále
můžeme přenášet HPV viry? Nemám poslat manžela na vyšetření , jestli on tyto viry opravdu má, abych
se vyvarovala přenosu HPV virů z něho opět na mě? Kamča
--------------------------------------------------------------------------------

Katka (Út, 19. 10. 2010 - 13:10)

Tak se taky přidávám se svou zkušeností...
Když mi můj ,,obvodní gynekolog" zjistil z citologie nějaké změny na čípku, okamžitě mě poslal k ,,odborníkovi" do cop..Doktor v cop mi řekl, že udělá biopsii a pak se uvidí..biopsie byla v pořádku a tak jsem chodila na kontroli každý půl rok. Chtěla jsem se nechat také ovočkovat a na to mi bylo odpovězeno, že je to zbytečné, když už ten vir jednou mám....Takže ty čtyři roky bylo vše v pořádku jen změna k pozorování... letos v březnu mi dělali biopsii po druhé + citologii a výsledky dle pana doktora byli opět v pořádku..a další kontrola byla doporučená zase za půl roku...během toho půl roku jsem se necítila vůbec dobře, pořád jsem byla unavená..pořád se o mě pokoušely nějaké chřipky o pod. vůbec jsem nedokázala přijít na to z čeho by to mohlo být, byla jsem u obvodního, ten mi udělal krevní obraz pak mě poslal na urologii, že to může být od ledvin, urolog, mě poslal na vyšetření se štítnou žlázou...vše bylo v pořádku a mě nakonec řekli, že to mám psychycké...po půl roce jsem tedy šla na další kontrolu do cop a doktor mi jen tak jako oznámil, že vlastně ty výsledky z biopsie a citologie byly dost špatné, měla jsem tam hned dva nálezy...a že neví, co s tím, že to bude ASI na operaci...to už jsem na nic nečekala a šla k jinému doktorovi, který po vyšetření hned řekl, že se mu to nelíbí, a že to je na operaci-termín jsem dostala hned za 14dní...kdyby někteří LÉKAŘI nemachrovali jak jsou dobří, tak jsem si mohla ten půl rok toho všeho odpustit. Dneska jsem už po zákroku je mi dobře a jsem ráda, že všechno dobře dopadlo.

Kejsi (Po, 18. 10. 2010 - 19:10)

Ahoj.. chci se zeptat.....Já podstoupila konizaci pouze ambulantně. Jen mi čípek umrtvili a zákrok trval cca 5-10min. Měla jsem z toho deprese a strach, ale teď vím, že nebyl důvod. Nebolí to, čípek je umrtvený, takže zákrok je něco jako klasické vyšetření s trochou rozruchu okolo :)

Ella (Pá, 15. 10. 2010 - 22:10)

Zdravím všechny!potřebuji poradit, jsem zmatená a nevím si rady!v minulosti jsem trpěla opakovanými záněty pochvy,nyní posledním rokem mám cytologii v pořádku,žádný nález ale stále mě trápí výtoky,které nesvědí nepálí jenom prostě jsou každý den.doktor mě informoval že mám na čípku nějaký epital nějakou tkáň která za normálního stavu má být zevnitř, a proto mám zvýšenou sekreci a při pohlavním styku dochází ke slabému krvácení.Mluvili jsme o zmrazení čípku ale on mi to zatím nedoporučuje pokud je cytologie v poho.Byla jsem i u jiného doktora a ten mi říkal že tam mám vřídek a že by se udělala plastika čípku.
Prosím poraďte, děkuji moc

Alena (Pá, 15. 10. 2010 - 15:10)

Chtěla bych se zeptat,jsem...Ahoj, určitě tvůj doktor ví co dělá. Někde na internetu jsme četla, že se konizace v těhotenství dělá, sice je to vzácné, ale dělá. Tuším, že tam bylo napsáno, že žena musí být minimálně 12tt nebo 15tt. Zřejmě máš nález CIN 3, HSIL. To znamená závažnější nebo-li těžká dysplazie. CIN I a CIN II se sledují a je označována LSIL jako lehká a středně těžká dysplazie.
Určitě ti budou věnovat zvláštní péči a samotného zákroku se vůbec neboj, protože je to opravdu nebolestivé a rychlé. Držím pěsti ať všechno dobře zvládnete. Mám to týden za sebou a máme v plánu mimi.

Romana (Čt, 14. 10. 2010 - 15:10)

Chtěla bych se zeptat,jsem ve 13tydnu těhotenství a zjistily mi špatnou citologii,HSIL,hrubý BE a poslali mě na operaci pod narkozu a moc se toho bojim,tak nevim co mám dělat,jestli to mám odmítnout. Děkuji

Reklama

Přidat komentář