Reklama

konizace děložního čípku

Martina K. (So, 13. 11. 2010 - 16:11)

ahoj holky,po Novém roce...Dobrý den, na konizaci děložního čípku jsem byla včera, bylo to v celkové anestezii, 20 min, cítím se skvěle a žádnou bolest necítím, akorát trošku špiním, ale to je normální. Ještě ten den jsem šla domů ;-) Ničeho se nebojte, je to potřeba, aby to tam "vevnitř" opravili :-)

Hanka (So, 13. 11. 2010 - 14:11)

Brzy ráno jsem nastoupila, v deset šla na zákrok a ráno po vizitě šla domů...pro mě to byla lepší možnost, jsem nervák, takhle nic nevím, bylo to v klidu. Výsledky jsou ok, to je asi to hlavní.
Celé 3 dny snad už kvůli tomuhle nikde člověka nedrží...

Kitty (So, 13. 11. 2010 - 11:11)

ahoj holky,po Novém roce...ber to pozitivne - nemusis byt v nemocnici... asi bych taky mnohem radsi prezila neprijemnych 5 minut nez cele 3 dny -.-

Milada (Pá, 12. 11. 2010 - 15:11)

ahoj holky,po Novém roce...Po pravdě řečeno: není to příjemné, není to zcela bezbolestné, ale dá se to zvládnout a je to lepší, než být 3 dny v nemocnici. Dle svých zkušeností bych doporučíla, aby Vás někdo po zákroku odvezl domů autem a pak zůstat potom 1 - 2 dny doma.

Martina (Pá, 12. 11. 2010 - 11:11)

ahoj holky,po Novém roce mám podstoupit zákrok na čípku,seříznutí,víc nevím,strašně se bojím,prý mě ho opíchnou,takže jen lokální anestezie,budu cítit bolest?To má píchnou do čípku injekci?Jsem vynervovaná už teď,nevím,co mě čeká.Mám prý od porodu natržený čípek a ještě zánět a vyšly mi blbě výsledky,HPV,kde se to vzalo,nevím,chodím pravidelně na prohlídky,s partnerem jsme 13 let,ach jo.Děkuji za nějaké info

Kitty (Čt, 11. 11. 2010 - 13:11)

U každého může být...uf, no snad to nebude tak hrozne.... normalni menstruaci mam uz slabouckou a beru HA, tak planuju brat o 2 tydny dyl, aby mi to vyslo na vanocni svatky, abych pripadne predesla nejake katastrofe (vlozkam fakt neverim, vzdycky mi protekaly....) ... tak snad to nejak pujde...

Kamila (Čt, 11. 11. 2010 - 06:11)

Chtela bych se zeptat tech z...U každého může být špinění různé intenzity. Já jsem začala špiněním slabším a stačila mě slipovka, zhruba kolem 10dne se odlupuje stroupek a to se krvácí spíše více a poté mě hned navazovala menstruace. Celkově jsem více či méně krvácela 4 týdny od výkonu.Ale nemusí to být u každého stejné.

Kitty (Čt, 11. 11. 2010 - 00:11)

Chtela bych se zeptat tech z vas, ktere jsou po konizaci - co presne znamena to "spineni"? Musite na to nosit normalni vlozku, nebo na to staci jenom takova "slipova"? Ptam se takhle primo, protoze to zatim nikdo primo nenapsal, ani se na to neptal (nebo jsem na to nikde nenarazila) a priznam se, mne vlozky dost vadi :/ tak bych chtela vedet, jak dlouho -to- budu muset nosit. Mozna to nekomu vyzni hloupe, ale asi mam tak trochu vlozkofobii - bojim se toho snad vic nez vysledku. Dik za info.

Nina (Út, 9. 11. 2010 - 15:11)

MILÁ NINO, ani nevíš jak...Jsem ráda, že jsem tě trochu povzbudila, vím jaké to je. Člověka ten strach úplně paralizuje. Konizace se dělá automaticky s kyretáží hrdla. Ale to už je člověku fuk, když jsem byla pod narkózou, tak už si se mnou mohli dělat co chtěli.Narkóza je otázka cca 15-20minut a pokud jdeš jen na lokální zákrok, tak trvá zhruba stejně.Tak neboj,to ustojíš a DRŽÍM PALEČKY! Pa

PETRA (Út, 9. 11. 2010 - 14:11)

MILÁ NINO, ani nevíš jak si mě uklidnila a povzbudila, mám úplně nervy na pochodu, nemůžu se na nic soustředit a to jsem přitom po doktorech od svých 20let( teď je mi 32),co se týče gynekologie a urologie vařená pečená, ale takhle jsem se ještě nebála nikdy. Jinak na pravidelný stěry cytol. chodím každý rok, akorát předposlední stěr mi vyšel nějak s malými změnami hůř, tak mi ho gynekolog dělal za 3 měsíce znovu a to už mi řekl, že musím na LOOP KONIZACI A KYRETU HRDLA, tak doufám, že na tom budu stejně tak dobře jako ty po operaci.Pokud si vzpomeneš,tak v úterý 16.11. ráno mě to čeká, tak mi drž palečky a jak budu doma tak ti určitě napíšu jak jsem dopadla.Měj se moc pěkně, hlavně zdravíčko.

Danny (Po, 8. 11. 2010 - 19:11)

Děkuji Leni. Jen jsem docela nervozní, že se tak divně citím, jako při zánětu - tak se bojim, aby tam něco nebylo. Zítra budu volat doktorovi, tak uvidím, co mi řekne, ale nechci něco podcenit a pak tam mít nějakou hrůzu. Přeji Ti brzké uzdravení a ať vše dobře dopadne.

Lenka (Po, 8. 11. 2010 - 15:11)

Dany, taky špinima a břicho je jakoby nateklý a jakoby nebylo moje, je citlivý na každou námahu.Je teda pravda že jsem začla špinit až včera po zákroku vůbec. Tak asi je to normál, nás doktor upozornoval že budem špinit a 10 den i krvácet až se začnou odlupovat stroupky. Tak snad v pohodě..

Nina (Po, 8. 11. 2010 - 11:11)

Ahoj Petro.Jsem rok a půl po...Oprava: napsala jsem,že ti odstraní děložní tkáň. Tu tedy ne, ale tkáň z čípku. Omlouvám se za překlep

Nina (Po, 8. 11. 2010 - 11:11)

AHOJ HOLKY,V PÁTEK MĚ MŮJ...Ahoj Petro.Jsem rok a půl po konizaci a přesně chápu tvoje pocity a strach.Přemýšlela jsem naprosto stejně,ale uvidíš, že až budeš mít po zákroku, bude tvůj pohled na věc střízlivější.Pro uklidnění:neboj zcela určitě to rakovina není.Jestliže chodíš pravidelně na prohlídky, tak je téměř stoprocentně rakovina vyloučena.Cytologie ti sice odhalila změny na děložním čípku,ale ještě neznamená, že máš rakovinu.Nejpravděpodobněji se jedná o dysplazii,neboli předrakovinný stav a pokud jdeš na konizaci, tak ti nemocnou děložní tkáň odstraní a budeš naprosto zdravá,nečeká tě žádná chemoterapie,žádná drastická léčba,jen častější prohlídky u doktora.Nejedná se o rakovinu v žádném případě.Ta by se z toho mohla rozvinout (a to se děje i v řádu let), pokud bys zanedbávala prohlídky.Gynekolog dělá stěry z čípku právě proto, aby se rakovině předešlo.Jinak tě ještě povzbudím, já jsem prodělávala stejně jako ty řadu zánětů,spíše nedbale ze strany lékaře léčených a poté mě vyšla cytologie jako nejnebezpečnější předrakovinný stupeň a už jsem mazala na konizaci.Z výsledků z konizace vyšlo vše naprosto v pořádku a předrakovinný stav se nepotvrdil.Prostě jsem jen měla děložní tkáň už tak nemocnou z věčných zánětů, že to zkreslilo cytologický výsledek.Jsem sice "lehčí" o kousek čípku,ale rozhodně nelituju,lepší zbytečná péče, než žádná péče.A neboj, je mnoho mladých žen, které konizací prošly a to třeba i dvakrát, vcelku bez potíží otěhotněly a mají svoje vlastní potomky.Konizace není bezprostředně zábrana v otěhotnění,jen si tě víc lékaři hlídají.Tak držím palce a dej vědět,až budeš po výkonu.Ahoj

Danny (Po, 8. 11. 2010 - 11:11)

Zdravím všechny, také jsem 4 dny po konizaci, je mi 25 let. Teď čekám na výsledky. Jen jsem se chtěla zeptat, pořád špinim, ale citím, že ten výtok trošku zapáchá a sem tam mě v podbříšku píchne, pohlavní styk nemám, nadměrnému pohybu se vyvaruji a hygienu provádím pravidelně, tak se chci zeptat, zda je to normální?
Jinak samotná konizace proběhla v pořádku, na to jaký jsem měla nervy, to nebyla taková hrůza. Takže holky, nebojte se, určitě vše dobře dopadne. Jinak děkuji za odpověď.

Lenka (Ne, 7. 11. 2010 - 18:11)

Ahoj, jsem po konizaci v lokále 4 dny. Samotnej zákrok je strašně rychlej za ty nervy ani nestojí. Jsem unavená, ale to se dalo očekávat, zejtra jdu do práce tak se uvidí..

Avente78 (So, 6. 11. 2010 - 21:11)

ZDRAVÍM,jsem po konizaci 14 dní a vše proběhlo v pohodě.V nemocnici jsem byla jen jednu noc a nyní čekám na výsledky.Trochu špiním,ale jinak jsem OK.Děti bohužel zatím nemáme.V září jsme přišli o chlapečka v 5.měsíci a teď doufám,že to moc neovlivní další těhu.Držím pěsti všem ;o)

Avente78 (So, 6. 11. 2010 - 21:11)

Jsem den po konizaci,...očkování má význam JEN před zahájením sexuálního života

PETRA (So, 6. 11. 2010 - 14:11)

AHOJ HOLKY,V PÁTEK MĚ MŮJ GYNEKOLOG SDĚLIL,ŽE MUSÍM ZA 14 DNÍ NA KONIZACI ČÍPKU,STRAŠNĚ SE BOJÍM,ŽE MÁM RAKOVINU A ŽE BUDU MUSET CHODIT TŘEBA NA OZAŘOVÁNÍ, SPADNOU MI VLASY A BUDU JEN PŘEŽÍVAT.JINAK DO TÉTO DOBY JSEM PRODĚLALA NĚKOLIK GYNEKOLOG. A UROLOG. ZÁNĚTŮ, BRALA HODNĚ ANTIBIOTIK,PRODĚLALA SAMOVOLNÝ POTRAT TAK SE BOJÍM, ŽE UŽ NEOTĚHOTNÍM.ZAŽILA JSTE NĚKTERÁ Z VÁS TAKOVÉ PROBLÉMY A JAK JSTE NA TOM TEĎ, MOC DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ.

micinka (So, 6. 11. 2010 - 03:11)

Ahoj holky i já se přidám do diskuze.V červnu jsme byli v Maďarsku v termálních lázních,kde jsem po styku začala trochu asi hodinu krvácet.Druhý den jsme jeli domu a já šla už nekrvácející k doktoru /mého,jak jsem později zjistila né moc dobrého doktora zastupoval ještě horší/.Z celé situace,přestože jsem memst. pravidelně,neměla jsem žádné příznaky těhotenství usoudil,že jsem těhotná..zdůvodnil to tím,že jsem měla s manželem sex /před 3 dny/ to,že ho míváme pravidelně se mu nějak nezdálo odpověď: teď jste ho měla taky ,tak jste těhotná.Nějak jsem to nechápala,ale nechala si nabrat HCG ,které po hodině potvrdilo,že těhotná nejsem.Doktor mi nechal pouze vzkaz u sestry a dál to neřešil.Po 14 dnech jsem šla k tomu svému odebral mi cyto udělal ultrazvuk a řekl,že jsem naprosto v pořádku.Po 10 dnech mi volal ať okamžitě přijdu.Hned jsem se oblékla a jela tam.Suše mi mezi dveřmi zdělil,že mám dyslázii a mám jít na operaci čípku možná i dělohy to se uvidí.Když jsem se ptala co to je? roztáhl ruce a řekl tady je to normálka /vpravo/ a tady je rakovina /levá ruka/ jste někde mezi ,kde nevím a odešel.Byla jsem vyděšená ,bezradná zkrátka ...Obvolala jsem všechny známý co by o tom mohli něco vědět,hledala na internetu,...dostávala jsem jen rady zmiz od toho veterináře a tak jsem se nakonec poslechla a přes známou se dostala ke skvělému lékaři udělal mi vše znovu,vše mi vysvětlil,úplně super jednání /dokonce našel i dost velkou cystu,kterou minulý doktor na ultrazvuku neviděl-dal mi popis sebou/.Nezměnilo to dg ,ale uklidnilo mě to a posadilo do úplně jiné pohody i vnímání celého problému.Poslal mě GCOP a ty mě objednali na konizaci..taky sper jednání ,vše mi vysvětlili.Nastupuji 28.11. do Motola ke konizaci.Strašně se bojim,kdyby se zde náhodou našla nějaká zpřízněná duše,která má taky termín na 28 do Motola,prosím ať se mi ozve.Vám všem přeji hodně ZDRAVÍČKA a hlavně super doktory jakého jsem nakonec našla i já.Jarka

Reklama

Přidat komentář