Reklama

operace krcnich mandli

Janka (Út, 17. 7. 2012 - 19:07)

Ahojte,ja som bola na operacii 13.07.2012 krcnych mandli,nemala som ich znicene ani nic podobne,mala som ich tri mesiace zapalene,chodila som na laser a ked sa im podarilo zapal vyliecit povedali ze si ich mam dat vybrat,cize mam stvrty den po operacii,bola som uspata,operacia prebehla v poriadku,po nej som vypluvala ciste sliny cize vobec mi to nekrvacalo,do dnesneho dna nemozem poriadne otvorit usta,puchne mi krk aj jazyk(aspon mam ten pocit) nemozem jest,aj ked sa snazim,jem mixovane polievky,piskoty s cajom,minykusky striedky rozkov s malom,presnidavky,zemiakovu kasu,boli ma kazde prehltnutie,uzivam flektor rapid-no je odporny a trosku chuti ako mentol nedari sa mi vypit ho naraz,nedokazem prehltnut ani dva glgi naraz tak to pijem po troske,potom mam tramal raz denne-vraj ma utlmit bolest,ten my takisto nezabera,pijem harmancekovy caj striedavo s repikovym,nekloktam,nevyplachujem-lebo neviem ako ked nemozem ani zaklonit hlavu ani poriadne otvorit usta,boli ma cela spodna sanka a aj zuby, uz som zufala prosim kazdeho o radu ako bojovat a potlacit bolest,nerozpravam,pod chvilou ma dusi a nuti kaslat ako keby som mala nieco zaseknute v krku alebo ako ked vam zabehne slina.prosim poradte moj email je [email protected],alebo kludne aj piste tu len prosim poradte,bola som na vysetreni u orl,doktor povedal ze sa mi to strasne pomaly hoji,no vraj mam vydrzat,lebo je vraj vsetko v poriadku

Jana K (So, 7. 7. 2012 - 13:07)

Ahojte, mne vyberali pred 3 dnami krne mandle v Ruzinoveskej nemocnici na ORL. Musim povedat, ze sestricky a doktori su tam velmi mili. Stale ma chodili kontrolovat. Mala som absces, kt. sa mi stale vracal a kedze mi doktorka ORL davali iba antibiotika, kt. mi uz nezaberali, isla som na pohotovost a hned si ma tam nechali. Teraz som rada, lebo sama by som sa neodhodlala. Vyberali mi to v celkovej narkoze a o nicom som nevedela. Boli to jasne..ale treba aj tak stale pit a jest, aj cez bolest a kloktat salviu alebo repik. Najlepsie sa to hoji ak sa stale prehlta, lebo ze to je iba sval, kt. treba cvicit..Po operacii som mohla normalne rozpravat aj ked to boli. Po par dnoch som si pozrela do ust a mam to tam cele biele..ako keby nejako s niecim zafixovane. Hned po operacii som musela vypluvat sliny, ale krv mi neisla vobec, na co mi povedali, ze to je iba dobre. Teraz som na PN a bolest ustupuje tak som rada. Mozem naozaj doporucit Ruzinovsku nemocnicu..su tam mladi doktori ale fakt mili a asi aj dobry. Tak drzim palce a kto ma opakovani problem s mandlami, treba to dat von, nici to ine organy. Ak nemaju plnit svoju funkciu, len vas to zatazuje a obtazuje.

Jana K (Pá, 6. 7. 2012 - 21:07)

Pre Petru: Tiez osobne...Ahojte, dnes je 6.7.2012 a prisla som z nemocnice Ruzinov, kde mi vyberali krcne mandle. Taktiez som mala problemy a zapaly a ked mi uz tretie antibiotika nezaberali.rozhodla som sa ist na pohotovost do Ruzinovskej nemocnice...dost som sa obavala, pretoze uz som tam raz bola a vzdy tam bolo strasne vela ludi. Maju novy system..na registracke som povedala o co ide a hned volali priamo na ORL. Tak som tam isla, hned ma osetrili a lekar si ma tam hned nechal, ze zajtra mi vyberu mandle..mala som absces, kt. by sa mi uz raz vratil, a ak by nesli mandle von, stale by sa to opakovalo..Operovali ma v narkoze a tiez som sa bala..ale musim povedat, ze oddelenie ORL je dost v pohode, ciste..strasne mile sestricky a doktori, naozaj som bola milo prekvapena..naozaj mozem doporucit..nemam nijake znamosti a som rada ze si ma tam hned nechali..lebo som sa velmi bala a stale to odkladala. Urcite by som to nezvladla v lokalnej anesteze..Dnes som treti den po operacii a bolest naozaj ustupuje...treba stale pit vodu, kloktat repik a jest aj cez bolest..to najviac pomaha..lebo mandle su sval,kt. treba opat rozvicit..Inak po operacii som musela plut, ale krv mi neisla, na co mi sestricka povedala, ze to je dobre..strava otras..ako v nemocnici..Tak drzim vam palce a ak vam mandle stratili funkciu dajte to hned von..aby ste nemali ine problemy...

Pata (Pá, 25. 11. 2011 - 14:11)

Dobrí den som 1den po operácií mandlí .. mám mierne bolesti ale da sa to vydržať. Chcela som sa hlavne opýtať či možem jest zmrzlinu či by mi to viac nepomohlo...

Kristýna (Út, 22. 11. 2011 - 10:11)

Dobrý den,
jsem přesně 14 dní po operaci krčních mandlí. Včera jsem zjistila, že na místech vyndání mám trošku hnisu? Je to normální? Nebo je to nějaký problém :(
Děkuji, Kristýna

Lenka (Čt, 17. 11. 2011 - 17:11)

Tak já jsem dnes 3 den po operaci TE. Paní doktorka mi řekla že budu trpět více, protože byly velké srůsty a moc se jim ven nechtělo. Bolí to jak čert, holky, přesně hlavně ten jazyk! to je šílené. :-( domů jsem dostala léky na bolest, a Algifen. Nejhorší je pro mne probuzení. než to zase všechno rozhýbu bolí to jak kdyby byla rána úplně čerstvá! už mám i bílé povlaky (což jsou prý jakoby strupy), prý to vypadá dobře, tak snad to brzo přestane bolet, už se těším až se pořádně najím!! a hlavně, až to nebude tolik bolet. Přeji všem rychlý ústup bolesti :-) L.

Kristina (St, 16. 11. 2011 - 20:11)

Dobrý den,
jsem 9. den po vyndání mandlí v celkové anestezii ve věku 20ti let. Konečně jsem byla dnes propuštěna z Vojenské nemocnice Střešovice domů. Měla jsem velmi složitý průběh operace z důvodů zarostlých mandlí a velkých ložisek. Prvních 7 dní bylo vážně peklo, zvládala jsem sotva jogurt či přesnídávku. Cca od 8. dne bolest odeznívala a už ani nepotřebuji prášky na bolest.
Doktor mi řekl, že mám být ještě minimálně týden doma v klidovém režimu, takže doufám, že od 3. týdne po operaci budu normálně fungovat :)
Je pravda, že bolest byla chvílemi nesnesitelná, ale vzhledem k tomu, že jsem měla dvakrát do měsíce angíny, tak jsem jinou možnost neměla a věřím ve zlepšení.
Dá se to rozhodně vydržet a člověk musí věřit v lepší zítřky!

Nina (Ne, 13. 11. 2011 - 08:11)

Ahoj, jsem čtvrtý den po...oprava...pátý den po operaci!

Nina (Ne, 13. 11. 2011 - 08:11)

Ahoj, jsem čtvrtý den po operaci a musím uznat, že 5. den je zatím pro mě nejhorší. já měla smůlu, po operaci začala rána krvácet, tak jsem jela hned na druhou a narkóza mi nesedla (byla mi zima, laryngospasmus, kašel, otlačené rty a jazyk, což bolí stejně jako rány po mandlích...katastrofa). Pořád mám strach, že to začne krvácet. Z nemocnice jsem dostala léky od bolesti, které se užívají po 12ti hodinách, ale mě zaberou pouze na 4 hodiny. Šla jsem na tuto operaci kvůli chronickému zánětu mandlí a kdybych měla jít ještě jednou, nejdu. Sice lékaři říkají, že jsem v pořádku a je to normální průběh, což mě uklidňuje, ale subjektivní pocit je o dost horší.

Martina (St, 2. 11. 2011 - 20:11)

Chtěla bych se zeptat,...Ahoj já jsem přesně týden po operaci doma jsem už od pondělí kdy mě pustli z nemocnice. Byla jsem tam jen 4 dny a trpím bolestma už od začátku ale má nějak pocit že je to spíš horší než lepší. vypiju sice vodu ale musím se fakt snažit pak příde chvilka kdy snim celý pudink a po výplach nastane taková bolest. Nevím co bych ti poradila snad jen drž se vím o čem mluvíš je to děsný

Zuzana (St, 26. 10. 2011 - 12:10)

To by mělo být v pořádku....Ahoj,vím,že tohle je diskuse u roku 2003,ale byla bych vděčná za jakoukoliv reakci z vaší strany,kor 8 let poté :)
Chci se zeptat,jak je to s vaším zdravím,po odstanění mandlí.Díky moc,Z.

MirkaDudašova (Ne, 21. 8. 2011 - 18:08)

tak ja som bola v celkovej narkoze na krcnych o nicom som nevedela bolo to super . Bola som v Bojniciach su tam zlate aj sestricky aj doktory.. prisla som piatok a mozem povedat ze teraz ma to fakt dost boli .Hlavne uši a hrdlo . neda sa nic prehltat a tazko aj pit .len dufam ze to rychlo preide lebo uz som fakt hladna ako vlk...

erik (St, 22. 6. 2011 - 23:06)

zdravím moje skusenosti su v poriadku bol som v celkovej narkoze zobudil som sa a mal som ako keby niečo velke v krku je to neprijemne v nemocnici je to pohode obČas to boli ale tak to sa dá vydržať hlavne keď mi davali inekciu od bolesti horšie keď som prišel domov nevedel som čo mam jesť čo mam od bolesti brať ale dočital som sa že je dobrý flector zarobi sa to s vodou je to pekný grc ale necitim nič 8 hodin ... samozrejme 4-5-6 den po operacii sa začnu trhať z rany také pláty na to nepomože ani svetená voda proste to bolí ale potom už sa to hoji odo dňa ku dňu takže si nemyslím že je to nejak extra bolestivé skor neprijemne dosť vám bude pachnuť z úst a budete mať teploty ale dva tiždne takehoto stavu ako byť furt chorý :)

David (St, 15. 6. 2011 - 12:06)

ja som teraz pred hodinou dosiel z nemocnice v pondelok (13,6) mi robili krcne mandle idem sa zblaznit neviem co mam jest nic mi nepamoha.. asi radsej trpet zapalom hrdla ako toto NIKDY viac..

David (St, 15. 6. 2011 - 12:06)

ja som teraz pred hodinou dosiel z nemocnice v pondelok (13,6) mi robili krcne mandle idem sa zblaznit neviem co mam jest nic mi nepamoha.. asi radsej trpet zapalom hrdla ako toto NIKDY viac..

Asadi (Čt, 9. 6. 2011 - 14:06)

Na to, zda se Váš stav po...vyborna odpoved Pavle , za mesic mam operaci , mandle jsou jediny "organ" ktery mi dela potize a uz dlouhou dobu. cca 2.5 roku . v roce 2009 mel jsem angynu 8-10 krat, v roce 2010 6-8 krat a v roce 2011 uz potreti .. je mi 27 mam pocit ze mi je 60 z opakovaneho onemocneni a nesnesitelne bolesti v krku. Vase odpoved podporovala me a potvrdila ze jdu spravnym smerem .
Dekuju

? (Ne, 24. 4. 2011 - 19:04)

Terezko, nech si predepsat kortikoidni spray do nosu dlouhodobe ho pouzivat, tvorba hlenu by se mela vyrazne nizit. Ale skutecne je to beh na dlouhou trat, uprava stavu nastava po mesicech kontinualni lecby.

Terezka (Ne, 24. 4. 2011 - 18:04)

Dobrý den, je mi 21 let, 3 roky mám diabetes 1.typu a pro permanentní streptokoky a časté angíny jsem před 9ti měsíci podstoupila Tonsilektomii-odoperování krčních mandlí. Od té doby mě trápí permanentní zahlenění, polykám stále hleny, nemůžu dýchat, nemůžu jíst bez přestávky, těžko se mi dýchá nosem a nemůžu mluvit v kuse déle jak minutu. Na ORL mi byla sděleno, že s tímto problémem se musím naučit žít, že se to po tonsilektomii stává. Rozhodně se s tím ale nehodlám smířit, pro mé budoucí povolání. Dá se s tím tedy něco dělat?

Klára (St, 13. 4. 2011 - 17:04)

Dobrý den, mám problémy se zapáchajícími čepy v mandlích. Od své ORL doktorky jsem dostala doporučení na vyndání mandlí, ve Všeobecné fakultní nemocnici Praha mi OP odmítli provést z důvodu, že netrpím na časté angíny. Jaká pražská nemocnice má na základě vaší zkušenosti méně konzervativní přístup k této operaci (kam mám jít uplatnit doporučení?)? Díky!

Saylen (Út, 1. 2. 2011 - 17:02)

Dobrý den, tak 11. den po operaci a můžu se napít a i trochu najíst. Bolí mě v krku, už to nejsou ty nesnesitelné bolesti. Občas mě chytne prudší bolest vystřelující do ucha, ale trvá cca 30 vteřin. Při polykání mě občas řeže za jazykem, ale dá se přežít. Jinak já šla na operaci aniž bych trpěla angínami. Angínu jsem snad ani v životě neměla, ale pořád jsem trpěla záněty močových cest, kloubů, svalů a hlavně jsem byla hrozně unavená. V ústech se mi léta objevovaly takové hnusné kuličky, až mi to nedalo, a zašla jsem na ORL, kde mě okamžitě zapsali na operaci. Prý všechny obtíže co jsem měla, jsem měla kvůli mandlím. Prý bych v tomto stavu měla do budoucna problémy i otěhotnět. Doporučuji po operaci cucat led, chladí a nepálí. Jedla jsem ráda meloun, chladil, byl hodně vodový, takže se dobře polykal. Rohlík jsem nezvládla polknout ani s čajem. Kloktala jsem šalvějí, případně když jsem špatně kloktala, tak jsem to spolkla a to nevadilo. Jo, komu bude špatně po antibiotikách jako mě, doporučuji 3 malé loky vychlazené Coca-Coly.

Reklama

Přidat komentář