Reklama

Chci rodit císařským řezem

Květa (Út, 25. 5. 2010 - 11:05)

Michaela: máte pravdu. Jak přirozený porod tak císařský řez v sobě nesou rizika. Určitě je lepší bezproblémový přirozený.
Já jsem na jednu stranu ráda, že mám ten zážitek, i když nebylo to jak jsem si představovala.
Ale mám kamarádku, ta musela na císaře a druhé už mít nebude a je jí to líto, že porod nezažila.
Možná, že by bylo řešení, první porod přirozeně, druhý možnost výběru.
No, mě čeká za pět týdnů další porod - přirozený. Po osmi letech po tom prvním. Je pravda, že několik let po prvním porodu jsem o druhém dítěti nechtěla ani slyšet... no a je to tady. Všichni mě ujišťují, že druhý porod je lepší. Masíruji si hráz olejem, cvičím pánevní dno, tak snad to bude dobré.
Za to mimi to ale stojí.

Michaela (Po, 24. 5. 2010 - 13:05)

Michaela: já nikoho...Květo, co jste zažila muselo být děsné a bolestivé, ale neberte to špatně....tohle se nestává, vy jste měla prostě smůlu. Doktor to neodhadl...atd. Při vaginálním porodu se může stát ledacos, ale při císaři taky. Ať je plánovaný nebo akutní. U císaře to není jenom o bolestivé jizvě. Narovinu: vyndají vám vlastní střeva a močový měchýř na břicho, aby se dostali k miminku. Ještě hodně dlouhou dobu jsem cítila opravdu nepříjemný pocit při močení. Trvá, než si všechny orgány "sednou" na své místo. A taky, po císaři je zvýšená pravděpodobnost, že budou problémy s druhým otěhotněním. Nedivím se vám, že po tom všem vám připadá císař skoro jako "procházka růžovou zahradou", ale pokud srovnáme bezproblémový přirozený porod a bezproblémový císař, tak císař už zanechá jizvu na děloze a pro druhé těhotenství už to může být větší riziko....

Květa (Ne, 23. 5. 2010 - 11:05)

Michaela: já nikoho neodsuzuju, že skuhrá kvůli jizvě. Jen jsem to slyšela jako častý argument proti císaři, jak je to strašné a jak strašně ta jizva bolí.
Mě střihli, ale málo. To co čistě stříhli (směrem ke stehnu) se zahojilo a nevím o tom.
To co se roztrhlo ke konečníku je horší.
Tak jsem chtěla napsat, že to roztržení bolí také. Navíc, je to místo, které zkrátka nemůžete nechat v klidu a každý den ho "používáte". Takže jsem skuhrala, ano, stehy se i přes maximální hygienu zanítily, a dnes jsem ráda, že udržím stolici. S močí je to horší. Tohle by se mi u císaře nestalo.

Adéla (Ne, 23. 5. 2010 - 10:05)

Před třemi týdny jsem porodila císařským řezem. Byl plánovaný, protože mimi bylo koncem pánevním. Ráno jsem prostě přišla na sál, a malou vyndali ven. Malá je krásná, hned se přisála a vše proběhlo bez komplikací. Bolesti po porodu byly zanedbatené, musím říct, že už bych nerodila jinak a to mám za sebou už jeden porod, který trval 20 hodin.

Michaela (Pá, 21. 5. 2010 - 14:05)

Já jsem rodila...Květo, já nejsem proti tomu, aby byl porod císařským řezem legalizován, ale trochu mi vadí, že o nás, co rodily císařem mluvíte jako o skuhrajících kvůli jizvě. Vy máte za sebou císař? Já taky nekomentuju, že jste skuhrala kvůli natržení. Tohle mě opravdu naštvalo. Nikdo nemůže říct, co je lepší. Nikdo nemá stejný porod přirozený ani císaře. Ten kdo měl "krásný" přirozený porod bude chtít přirozený a opačně.

Pepina (Čt, 20. 5. 2010 - 22:05)

sama jsem rodila císařským...Simono,

*hluboký nádech* Takže po miliónté první:
Akutní císař není to stejné jako plánovaný! Před plánovanám těžko budete mít nějaké bolesti, když Vám provádějí před rozběhnutím vlastního porodu. Prostě nepocítíte ani jeden stah. Už je to všem jasné?

Simona (Čt, 20. 5. 2010 - 09:05)

Mám panický strach z...sama jsem rodila císařským řezem, ale podruhé si přeji rodit normální cestou. Nevím, proč si všichni myslí, že je to lepší varianta. Bolesti jsem si odsloužila tak i tak a pak ještě pod narkózu. Probudíte se do velké bolesti, jako kdyby vám někdo přepůlil tělo. Pak se nemůžete ani pohnout. No nevím. Za pár dní mám rodit po třech letech podruhé a doufám, že budu rodit normálně

????? (Út, 18. 5. 2010 - 22:05)

Tak si to užijte..........

adani (Út, 18. 5. 2010 - 20:05)

Jestli se můžu přidat...Mozna to neni hruza rodit prirozene...ale co zmeny na hrazi,pochvy atd...To snad po "normalnim"porodu nenastane?...100% ano,takze ja jsem pro CR. Neni to z duvodu bolesti.Nemluve o tom, ze veskere mozkove dizkfunce a komplikace zpusobene porodem..jsou pouze a jen z vaginalniho porodu.

Pepina (Po, 17. 5. 2010 - 23:05)

Já musela na poslední...Opakuji po milionté, že plánovaný a akutní císař je naprosto něco jiného. Něco si o tom nejdřív přečtěte.

Pepina (Po, 17. 5. 2010 - 23:05)

Pepino,nechtěla jsem vás...Ilono,
nepobouřila jste mě, ale prostě srovnáváte nesrovnatelné. A videa z porodu by mě ani nenapadlo sledovat, nejsem sadista ani masochista ani medik, tak nevím, proč bych to dělala:)

jen blázen chce (Po, 17. 5. 2010 - 23:05)

Já musela na poslední chvíli na císaře a věřte mi, že to byl zážitek opravdu na živo. Bohužel mi udělali špatně epidurál a řízli mě za živa. Nepřeju nikomu. :( Je to operace a u té je vždycky riziko, tak neblbněte.

sara (Po, 17. 5. 2010 - 22:05)

Jestli se můžu přidat...Tak to stebou souhlasim ....cisař je hodně bolestiví

sara8952 (Po, 17. 5. 2010 - 22:05)

Mám panický strach z...A hoj nechci tě nějak strašit ale myslim jsi že s miho pohledu je porod přirozenou cestou lepší než cisařský řez věř mi vím o čem mluvím....

Jana (Po, 17. 5. 2010 - 19:05)

Jestli se můžu přidat svůj názor, kdybych si mohla vybrat, rodím určitě normálně ne císařem. První dítě jsem rodila normálně. Sice 12 hodin s kapačkou, která mi porod vyvolávala a s příšernými bolestmi, ale po porodu mi bylo skvěle, nic mě nebolelo, mohla jsem chodit, sedět, smát se.... Druhé dítě šlo císařem, protože jsem měla problémy. Porod super, nic mě nebolelo, ale po porodu jsem měsíc trpěla jak pes. Jizva mě bolí při změně počasí dodnes a dcera má přitom 12 let. Nehledě na to, že mi řekli, že u třetího dítěte bych šla rovnou na rizikové těhotenství, protože jak se jednou řízne do dělohy, tak je vždycky riziko, že těhotenství nevydrží. Takže pro ty, co si dobrovolně chtějí vybrat - berte přirozený porod, není to taková hrůza, všechny jsme to přežily. Toť můj názor.

Ilona (Po, 17. 5. 2010 - 19:05)

Ilono,
je velký rozdíl...Pepino,nechtěla jsem vás pobouřit. Já si dovedu představit,jak někdo muže mít strach z prvního porodu. Taky jsem poprvé strašně chtěla rodit císařem. Nakonec jsem porodila až na třetí tabletu/provokačku/. Nejsem žádný přírodňák. Jen jsem chtěla napsat do diskuze,že pokud nemáte tu smulu a nerodíte spoustu hodin,je to fantastické. Jinak bolest o císaři,byla se mnou i prvorodička po císaři a řekla bych,že to nesla co se bolesti týká ještě huře jako já.A jedna rada na závěr-nesledujte videa z porodu,vy to stejně potom nevidíte a zbytečně se z toho nervujete.

Pepina (Po, 17. 5. 2010 - 18:05)

Ilono,
je velký rozdíl mezi plánovým CS a akutním CS. Ten rozdíl je přímo propastný, protože v druhém případě jde o život a minuty a navíc je tělo makty už zatíženo normálním porodem. Navíc, Vy jste CS rodit nechtěla, takže jste na něj ani nemohla být psychicky připravená. Takže Vaše zkušenost není k této diskuzi relevantní.

Ilona (Po, 17. 5. 2010 - 16:05)

Mám panický strach z...Já sama mám za sebou oba porody. První byl přirozený a krásný. Nádherný,nenahraditelný zážitek. Druhý bohužel skončil akutním císařským řezem. Bolest po porodu mnohokrát větší. Nemohla jsem chodit a nic. Jizva mě při změnách počasí bolela ještě přes rok. Nemluvím o psychické stránce,kdy jsem si musela vynutit,aby my dítě přinesly ukázat ještě ten večer. Nedá se to vubec srovnávat. To je muj názor

Květa (Po, 17. 5. 2010 - 15:05)

Ani nechápu, proč by to někomu mělo vadit, že druhý chce rodit císařem. Spíš mi to přijde od některých jako postoj, já jsem si to protrpěla, tak ať trpí i ti ostatní.

Květa (Po, 17. 5. 2010 - 15:05)

Co tím chci říct, že by to mělo být legální, vybrat si. Klidně i za příplatek. Stejně při každé operaci se podepisuje prohlášení, že s tím souhlasíte a jste si vědomi následků. Nevím, proč jsou s tímhle u nás takové problémy.

Reklama

Přidat komentář