Reklama

Kojení, nechci

z.karollina (Ne, 17. 2. 2008 - 12:02)

Pokud se matka rozhodne nekojit, nevěřím, že by ji někdo přesvědčil o opaku. Kojila jsem a chodila do školy ještě za totalismu, mokré skvrny jsem neřešila, potíž byla jen ta, že jsem sebou nosila věci na odstříkání mléka, jen pár měsíců a taky jsem nebyla ve škole každý den. Syn je teď na VŠ a astma se mu projevilo až v pubertě, bohužel jsem alergička a do vínku jsem mu dala dipozice k alergiím.
Druhého syna jsem nekojila, ne, že bych nechtěla, ale měla jsem zdravotní problémy, které bohužel zapříčinily ztrátu mléka.
Alergií trpí od 2 měsíců věku. Závěr nedělám, jen si myslím, že nekojením, se alergie projevila tak moc brzo.
Přesně jak řekla TerezaK, jde o priority, jak je má kdo nastavené.
Nicméně, pokud je potíž kojení, nekojení v hlavě, je pro Tebe a dítě lepší nekojit, než aby jsi se stresovala každé tři hodiny a měla pak odpor pokaždé, kdy by se mělo miminko přiložit k prsu.

Návštěvník (Ne, 17. 2. 2008 - 12:02)

A kdo tě nutí, abys kojila?
To je tvoje rozhodnutí, tak proč potřebuješ ještě něčí požehnání?

TerezaK (Ne, 17. 2. 2008 - 11:02)

Katko, mokré skvrny nehrozí, pokud používáš vložky do podprsenky. Je to opravdu o tom, kdo chce a kdo ne. Má známá je na tom úplně stejně, přednáší na VŠ a obě své děti kojila dlouho přes rok (mladší ještě kojí). A šlo to. Tím ovšem nechci říct, že nemáš právo si vybrat. Jde jen o priority, jak je kdo má nastavené.

Katka (Ne, 17. 2. 2008 - 11:02)

Verčo - zjistili, že výsledky té studie ohledně inteligence byly zmanipulované (sledovali totiž kojené děti vysokoškolaček a nekojené žen s nižším vzděláním, když to vyšlo najevo, byl z toho docela poprask, takže ty výsledky prostě byly ovlivněny genetickou výbavou). Já se rozhodla nekojit, protože to pro mě bylo pohodlnější. I po porodu jsem nepřestala pracovat, jen jsem práci omezila, živím se jako lektorka a přednáším v průměru 100-150 lidem, práci jsem omezila na 1-2 přednášky týdně. Když přednáším jsem pryč přibližně 6-9 hodin, jak kdy, takže malý jen UM. Krom toho děsila mě představa, že stojím před 100 lidmi a na triku mám 2 obrovské mokré skvrny. Vnímala bych to jinak, kdybych pracovala třeba v kanceláři s jednou, dvěma kolegyněmi, ale takhle to skutečně považuju za ostudu.

Verča v (Ne, 17. 2. 2008 - 09:02)

Souhlas s Katkou.
Na o vlivu kojení na zdravotní stav bylo už uděláno hodně studií. Mimo to, co píše Katka má kojení i příznivý vliv a inteligenci.
Důkazem toho, že kojení je to nejlepší je i fakt, že se firmy vyrábějící dětskou výživu snaží umělá mléka co nejvíce přiblížit složením mateřskému mléku. Zatím se jim to ještě úplně nepovedlo.

TerezaK (So, 16. 2. 2008 - 21:02)

Tanio, kojení nebo nekojení ovlivňuje zdravotní stav dětí. Jenže to nejde vztáhnout na jednotlivce, protože každé dítě přijde na svět s jinou genetickou výbavou a s jinými dispozicemi k nemocem, takže se může stát, že i dítě bohatě kojené je nemocné. A naopak, i nekojený člověk může být zdravý a štíhlý. Statisticky,když se dělají výzkumy u tisíců dětí, se vliv kojení na zdraví jednoznačně potvrzuje. A není to jen alegrie a astma, ale obezita v dospělosti, stabilita imunitního systému, oběhové potíže (vysoký krevní tlak, choroby srdce...), osteoporóza atd. Je toho hodně. Hodně důvodů, proč děti kojit.
Ale máš pravdu v tom, že kdo nechce kojit, je to jeho věc. Jen by si měl zjistit o kojení co nejvíc informací, aby se mohl zodpovědně rozhodnout, zda ano nebo ne.

tania (So, 16. 2. 2008 - 20:02)

agresivna stetka

tania (So, 16. 2. 2008 - 20:02)

To co je z blbost, ja som kojena nebola a som zdrava a kamaratka bola kojena rok a ma same problemy, plno alerii astmu, samozrejme netvrdim ze je to z kojenia, ale urcize to neovplyvnuje zdravotny stav decka

tania (So, 16. 2. 2008 - 20:02)

Ahoj, a preco to tu niekto nastavil, ze ma problem?? To kazda zena musi povinne chciet kojit? Ak zena nechce kojit, je to jej vec...

Návštěvník (So, 1. 9. 2007 - 08:09)

Vsak doktori prece zenu nenuti ji uzivat!!!

Deana (Pá, 31. 8. 2007 - 22:08)

I když je to speciální antikoncepce pro kojící, tak pořád to jsou hormony.

Návštěvník (Pá, 31. 8. 2007 - 19:08)

ta slecna ci pani co tu psala o tom ze zeny koji s HA a lekari jim tvrdi, ze to nevadi-tak bych ji chtela vzkazat,ze s HA ti zadny lekar endoporuci kojit...pouze s HA ktera je specialni pro zeny co koji!!!..tak tu laskave nezkresluje informace.

Ano zuby deti skutecne maji na to,aby jedly,ovsem maji postupne prijmat normalni stravu i mleko z prsu a postupne prejit jen na mleko-cim pomalejsi zmena to je tim lepe, jelikoz prizpusobovaci schopnost malych deti je mene vyvinuta nez u dospelych

laila (Pá, 31. 8. 2007 - 19:08)

Já jsem kojila měsíc se zánětem prsu, který jsem dostala už v porodnici. Hrozná bolest, horečky, skončilo to řezáním (i poté mě doktoři nutili kojit).Brala jsem 4 druhy antibiotik, žádné nezabraly, malý z toho pořád zvracel, mléko bylo zelenožluté a smrdělo. Vydechla jsem si, když jsem o mléko přišla. Chápu strach z kojení, sama nevím, jestli budu další dítě kojit.Nechci znovu zažít to martyrium.Malému jsou 3 a ještě neměl antibiotika, je zdravý. Podle mě je životní prostředí už tak zamořené, že v tom mléce se to projeví.

lidis (Čt, 30. 8. 2007 - 07:08)

neni nic krasnejsiho nez kojit dite.dlouho ne trvalo nez jsem se smirila ze jse,m holku kojila jen 2 mesice a pak prisla o mliko

Deana (Čt, 30. 8. 2007 - 07:08)

Nedávno jsem zjistila, že spousta žen bere HA a přitom kojí. A to pak někdo tvrdí, že mu kojením dává to nejlepší. Jasně, že výrobci a doktoři tvrdí, že se to do mléka nedostane, ale o tom teda pochybuju.

justme (Čt, 30. 8. 2007 - 04:08)

Jsem taky jedna z tech 'nezastankyn kojeni'. Stejne jako autorku ani me kojeni nikdy nejen ze nenadchlo, ale navic mi vzdycky bylo odporne. Pracuju s detmi a o to mi pripada odpornejsi, ze nekdo koji treba 2-lete, 3-lete dite....vzdyt to uz jsou velke deti. Pocit, s kterym nic nenadelam.

Priroda to zaridila takhle...teda to kojeni...dobre...ale proc teda dala priroda detem zuby? Snad proboha proto, aby mohli sami jist, kdyz mohou, ne?

Deti mit nekdy chci, ale vim, ze kojit nebudu. Nemuzu. Kdo tenhle pocit nema, nepochopi. Mam ho odmala. Uz jako dite se mi zvedal zaludek, kdyz jsem videla kojici zeny, mleko tekouci po obliceji, prsou, obleceni...proste nejaky blok. My, co ho mame, jsme si ho nenamluvily, je nasi soucasti.

Nemyslim si vsak, ze vztah matky a miminka se buduje vyhradne na kojeni. Jde o kontakt. At uz drzim lahev nebo dite prso, porad jsme si blizko. Ne? A o to preci jde. Navic, krmenim z lahve si muze hezky vtah vybudovat i otec, stoji-li o to. A ano, vim, ze mleko se da odstrikat, ale to na dane situaci bohuzel nic nemeni.

Honza (So, 11. 8. 2007 - 17:08)

Chudinky

Larisa (Pá, 10. 8. 2007 - 20:08)

Ja som si tiež nenasla vztah ku kojeniu, stale som pozerala na hodinky kedy to už skonci trvalo to aj 40 minut a potom zas dookola, nebavilo ma to, vycerpavalo a nasledne na to som stratila mlieko, vydýchla som si, ked sme presli na umelu stravu. Malý problem nema. Kamaratkina mala je kojena a už 3 x brala antibiotika, takže nejako zdrave to nebude.

Pro Honzu (Pá, 10. 8. 2007 - 18:08)

Zase jeden chytrý chlap.Já kojim a není to pro mě žádná sláva.Přesně jak píše Katka mlíko je všude.Jdu na procházku a než se vrátím mám fleky na tričku a všude možně na podprsence.Dítě nestíhá sát tak je u toho nevrlé taky se mu určitě nelíbí že je mokrý.No ale zatím to nevzdávám teprve je to týden ale kdo ví jak dlouho to vydržíme.pa a pochopte i takové co nechtějí kojit!

Honza (St, 8. 8. 2007 - 22:08)

Jenže ono to bez toho těhotenství,porodu a kojení,jaksi nejde.Nehledě na to,že milou Katku do toho nikdo nenutí.

Reklama

Přidat komentář