Reklama

Krátkozrakost - vyléčení

--- (Út, 23. 8. 2011 - 19:08)

proč se má asi CVIČIT tak...jo proto se taky říká že za brýlemi a čočkami se oko méně hýbe!! proto se má cvičit když už k té vadě došlo:-)

iva (Út, 23. 8. 2011 - 19:08)

proč se má asi CVIČIT tak že očima často "objíždíšů tvary věcí???....viz dr.
Činnost zrakového analyzátoru charakterizují určité etapy. V první etapě se určují obrysy předmětů. Tento děj se uskuteční automaticky tzv. nepodmíněnými reflexy. V druhé etapě se zesilněním zrakových vjemů kontury ostře vyhraničují. a....
Oko není nikdy v úplném klidu, je vlastně v neustálém pohybu. Při těchto pohybech se oko zastaví na mikrosekundu na významném detailu („zaostří„). Tento posun obrazu po povrchu sítnice na stále další úseky vyvolá podráždění smyslových buněk sítnice a je původcem zrakového vjemu. Kdyby se oko nepohybovalo, obraz by byl nehybný a člověk by nemohl vidět detaily, vidění by bylo rozmazané.

Z toho vyplývá, že oko se při získávání informací, v období fixace („ohmatávání“ předmětů zrakem), neustále pohybuje. Při fixaci oči uskutečňují „chtěnou„ a „nechtěnou„ fixaci (regulovanou z nervových center kůry mozku).

Michal (Út, 23. 8. 2011 - 09:08)

Já teda nevim,ale přijde mi...Uplne mimo. Psal jsem to asi 50x. NAvic byc to chtelo precist alespon prispevek z Wiki, ktery tam dal kdovikdo.
Ja nepotrebuju studii k nicemu. Ani na zachod ani na ptacky. Proste potrebuju videt, abych si neco mohl precist nebo se podivat na peknou holku. A to proste nefunguje bez optiky. Tobe se to mluvi, kdyz s tim nemas problemy.

pro Michala (Po, 22. 8. 2011 - 11:08)

Já teda nevim,ale přijde mi divnýže bys měl3a půl na blízko a zároveň 2 na blízko,(nebavíme se o vetchzrakosti aj vadách který mají lidi k tomu přidružený,sám jsi nejdříve používal slova-mám čistou dalekozrakost ne?) když se řekne "na dálku" každý to selským rozumem i logicky se to tak označuje-pochopí že máš mínusovou vadu. a mimo- jak používáš oči???(celý život)díváš de???ano ale možnájen "zběžně a běžně".Posmíváš se že někdo si sedne na trávu a pozoruje ptáčka(on se totižzabývásvými pocity a zrakem,že vidí krásný ptáče a umí z toho mít radost.Ty nejspíš řekneš,proč bych civěl na obyčejnýho ptáka,že?A to je to někdo dává svým očím podněty ale ty jen asi plyneš s proudem v davu,den co den to samé)Možná kdybys to zusil viděl bys to ptáče i bez skel.Sklo tottiž zvětšuje to co máš před seboualenechceš to vidět.Chtěl bys jistě,ale nevěříš že bys to dokázal....potřebuješ snad studii k tomu abys došel na záchod?ano jak se tu řeklo ty máš ještě pořád dvě oči avypadají normálně a lépe bez skel.Buď se chceš změnit nebo se "chceš stát mrzákem"??to snad ne,a ty víš v jakém smyslu my se tu byvíme o nápravě-žádné studie apod. ale cviky,síla mysli a tvé osobnosti.Musíš prominout občasné nadávky,ale člověka vytočíš vždy tak,protože má pocit že se baví s robotem a ne člověkem.jsi samé studie-ano ty jsou užitečné a mnohdy osvětlí věděcky různé věci,ale neznamená to že pokud na něco není studie tak věc nefunguje nebo neexistuje.prostě na to milí vědci ještě nepřišli,málokdo přizná že věc funguje,ale on na to nemůže přijít.A to je to samé s tebou,taky tě to štve že nerozumíš tomu co my tu říkáme ale chtěl bys jinak bys sem snad tak dlouho nechodil-věda ti totiž trvale nepomohla tak jak si představuješ nebo ano?? ne.

Michal (Po, 22. 8. 2011 - 02:08)

taky vidím super na...Holky, asi jste jeste mlady a dobre akomodujete.

wikipedia (Po, 22. 8. 2011 - 00:08)

Dalekozrakost (hypermetropia, příp. hyperopia) je oční vada, při které se paprsky světla usměrněné čočkou sbíhají až za sítnicí a na sítnici tedy nevzniká ostrý obraz. Jelikož je lidské oko toto částečně schopno kompenzovat zmohutňováním čočky (akomodací), nemusí být tato vada zpočátku patrná. Jejím projevem je špatná viditelnost postiženého na blízko umístěné předměty. Napravuje se brýlemi se spojnou čočkou. Jejím opakem je krátkozrakost.

Krátkozrakost (lat. myopia) je oční vada, při které se paprsky světla usměrněné čočkou sbíhají už před sítnicí a na sítnici tedy nevzniká ostrý obraz. Zpravidla je na příčině příliš dlouhé oko, výjimečně je příčinou zvýšená lomivost optického aparátu oka. Hlavním projevem je špatná viditelnost postiženého na vzdálené předměty. Myopie se napravuje brýlemi s čočkou rozptylkou. Jejím opakem je dalekozrakost. Kromě brýlí je možné myopii korigovat také kontaktními čočkami nebo některou z metod refrakční chirurgie. Nejvhodnější metodou refrakční chirurgie ke korekci myopie je LASIK a implantace nitrooční kontaktní čočky.

pro Michala (So, 20. 8. 2011 - 23:08)

Komu vsemu se jeste tak...únik je nic neřešit,nikdo se tu neposmívá krom tebe,my naopak věřímě že léčit jde kde co.Ano dalekozraký občas vidí špatně i na dálku,ale jak řečeno není to pravidlo,nemusí.Jde oto kdo to nevzdává,ty bohužel jen utvrzuješ o nemožnosti,tak co tu hledáš?

Jiřina (So, 20. 8. 2011 - 23:08)

plácáš :-)))))))
já mám...taky vidím super na blízko,kecá blbosti,leda že by to byl astigmatismus tj že vidí krátkozr.blbě i na blízko,ale to není pravidlem!!!

Hanka (So, 20. 8. 2011 - 23:08)

Damu si nedovolim urazet....plácáš :-)))))))
já mám mínusy a na čtení vidím perfektně a na xxx metrů taky,není to pravidlo co říkáš,studuj ty

--- (So, 20. 8. 2011 - 23:08)

To snad nema cenu komentovat,...dalekozraký může vidět špatně i na dálku,v tom případě má dvě spjaté vady a nejsi čistě dalekozraký,taky znám někoho kdo měl být krátkozraký,ale po dlouhé době to přehodnotili že šlo je"o čistouů šilhavost(rozmazané vidění) navykládat co ti je může kdo chce co chce,
tady jde o rady jak se z toho dostat a ne vyvracet,nepochopil si ty

--- (So, 20. 8. 2011 - 22:08)

A na to jsi prisel jak. A...Ono logicky, kdyz mam 3,5 na cteni a 2 na dalku, tak to NEMUZOU byt minusy. Zamysli se nez neco placnes.

ty tupánku když potřebuješ dvě na dálku logicky jsi krátkozraký-neb to tak alespoň píšeš,dalekozraký potřebuje dvě NA BLÍZKO ty vole:-)))do dálky totiž vidí dobře

Michal (Pá, 19. 8. 2011 - 17:08)

ono když máš 3,5 na...Damu si nedovolim urazet. Reknu jenom, ze mam pravdu. To vim naprosto presne. U pratkozrakosti je to presne naopak. Tedy -3,5 na dalku -2na cteni. Zkus se zeprat nejake kratkozrake babicky, ktera ma bifokalky.
Obecne receno me docela vadi, ze se mi snazite vyvracet neco, o cem nevite absolutne nic. Mate jenom nejake vase dohady. Ja se vam snazim vysvetlit realitu, kterou mam overenou. Ne jenom teoreticky, ale i prakticky na sobe a ostatnich, bo se zajimam o fakta a ne jenom nejake demony. Vase chvani me stale vice vzdaluje moznosti verit Batesovi, protoze tvrdite nesmysly a jak mam byt presvedceny o tom, ze u cviku mate pravdu. Asi to nema cenu. Nebudu s vami ztracet cas a zaprudim jen obcas, kdyz mi budou pripadat nazory na foru neunosne.

Michal (Pá, 19. 8. 2011 - 17:08)

viz......19.8.2011 11:01 -...To snad nema cenu komentovat, protoze vidim, ze bys nepochopil. Jen se zeptam. Na dalku vidi spatne jen kratkozraky? Dalekozraky vidi na dalku dobre? Zamysli se nez odpovis!!!

Michal (Pá, 19. 8. 2011 - 17:08)

věřit bez nutnosti se...Komu vsemu se jeste tak vysmivas? Ze si vadu vybral. Plesatymu? Kulhavymu. Tomu s rakovinou nebo snad i lidem na voziku. Ty jsi fakt uplne tak dokonala a vse si poresis? Spis je to unik od nejakyho skutecnyho problemu.

Michal (Pá, 19. 8. 2011 - 17:08)

2 na dálku --- znamená...A na to jsi prisel jak. A kdyz mas +2, tak se do dalky nemuzes divat??? Kdy uz to pochopis, ze dalekozraky potrebuje 2 tedy +2 na dalku. Tak se vzpamatuj tupane a nez zacnes prudit, tak si o tom neco nastuduj. Jinak jsi fakt za hlupaka.

david (Pá, 19. 8. 2011 - 16:08)

viz......19.8.2011 11:01 - Michal

a nevim proc mi nekdo...

Nevim, jestli jsi tak hloupy nebo to jen tak delas, abys prudil. Ja mam +2 NA DALKU. Ono logicky, kdyz mam 3,5 na cteni a 2 na dalku, tak to NEMUZOU byt minusy. Zamysli se nez neco placnes. NIKDY jsem nepsal, ze mam MINUS.

to se mi snad zdá:-)))to tě baví ze sebe dělat pitomce ? když máš 3a půl na čtení a dvě na dálku sděluješ nám že máš tři a půl na čtení a dvě krátkozrakost= na dálku ,tedy spojení dvou vad což je běžné................a za další když máš ČISTĚ 2 na čtení nechápu proč píšeš mám 3,5 na čtení..jsi asi fakt nějakej rapl :-)))))))))

Hanka (Pá, 19. 8. 2011 - 15:08)

Nevim, jestli jsi tak hloupy...ono když máš 3,5 na čtení
a dvě na dálku tak říkáš že máš 3,5 na čtení a dvě na dálku a to je krátkozrakost,hňup jsi leda ty
logicky když řeknu že mám4 na dálku mám -4

Irena (Pá, 19. 8. 2011 - 15:08)

2 na dálku --- znamená...no jistě dvě dpt na dálku tak se logicky značí mínusová vada,jelikož na dálku viděti špatně je krátkozrakost,
a na blízko se označuje dalekozrakost,chudák neví plno věcí ale naparuje se jak kohoutek:-)

--- (Pá, 19. 8. 2011 - 15:08)

Moc hezky. A to jsou Mormoni...věřit bez nutnosti se sdružovat to je důležitý,tys jen ubohý posměváček a tak tu prudíš jak říkáš zbytečně,sám sis vadu vybral a způsobil,pomoc odmítáš,jediný zde kdo se sám vystavuje posměchu vlastním přičiněním

pro tupany (Pá, 19. 8. 2011 - 15:08)

Nevim, jestli jsi tak hloupy...2 na dálku --- znamená vždy krátkozrakost

Reklama

Přidat komentář