Reklama

Krátkozrakost - vyléčení

dotaz (Út, 6. 3. 2012 - 00:03)

Fakt dobry:

"protože...a znáte nějakou lepší léčbu? Alte?

alt1 (Po, 5. 3. 2012 - 23:03)

...Fakt dobry:

"protože i přes vyspělost léčby a možnosti léčby diabetu, je toto onemocnění nejčastější příčinou slepoty v průmyslově vyspělých zemích světa"

Opravdu vyspela lecba:-))), kdyz je z toho slepota. Obobne bych doporucil podivat se napriklad na toto video a pak zapremyslet

http://www.ulozto.cz/xHZjYLP/radeji-vidlicky-nez-noze-dokument-o-jidle-a-nasem-zdravi-flv

dotaz (Po, 5. 3. 2012 - 20:03)

5. Dokáži vůbec vidět...http://nemoci.vitalion.cz/diabeticka-retinopatie/

pro poučení

dotaz (Po, 5. 3. 2012 - 20:03)

5. Dokáži vůbec vidět...bylo by dobré si něco o diab.ret. nastudovat...
a stydět byste se měl/a velmi,
protože bez znalosti věci píšete nesmysly

--- (Po, 5. 3. 2012 - 18:03)

5. Dokáži vůbec vidět věci takové, jaké jsou,a snést to?

buď máte problém v citové ztrátě-nedostatečnosti od Vás nebo od někoho Vám nebo si to myslíte,ikdyž nepřiznáte nebo nepojmenovaný strach...hledejte odpověď,musíte si to však přiznat to je první krok,není to jednoduché

a ještě jednou za co by mělo být stydno,netvrdím li něco co Vy tvrdíte že ano-vidíte jak myslíte-a vy ani nevidíte píšete co tak není.
nejste to vy co píše tu knihu o tom jak si tu alternativci něco namlouvají a vy schraňujete jejich "nesmysly" ?už je hotova?:-)pěkný den

Pája (Po, 5. 3. 2012 - 18:03)

Nováku listuj celou debatou...no jistě metoda je tu celá a jasná,ale málokdo jí "vidí" zdravím

dana (Po, 5. 3. 2012 - 18:03)

ahaNováku listuj celou debatou a možná tu metodu uvidíš :-)

dana (Po, 5. 3. 2012 - 18:03)

proč by mi mělo být...no jistě to co vůbec nevidí je to že si tím přesvědčováním o opaku sám podkopává možnost vidět--viz Ovlivňuje moje subjektivita mé sebepoznání? hlavní je pro něj subjektivní názor --nejde to a basta,stráví hodiny dokazováním o nemožnosti léčby a než se zabývat opakem :-)

--- (Po, 5. 3. 2012 - 18:03)

proč by mi mělo být stydno?zabývám se tím jak někomu pomoci narozdíl od hledání protiargumentů proč by to jít nemohlo.
Zda to působí i u diabetické retinopatie nevím a také to nikde nevnucuji,ale zkusit se má vše.Prvně nevidíte a nepřijímáte jakoukoli možnost s úspěšným koncem,přitom se tu občas objevíte a toužíte po možnosti uzdravení.Topíte se ale v detailech a proč ne a tohle není možné a tamto není ověřené atd....Ne všichni diabetici retinopatií trpí,jde hlavně o dobrou kompenzaci glykemií.Ono se říká...že tato nemoc je ..ztráta sladkostí života..obrazně.
1. Co nechci vidět?...sebe a...
2. Ovlivňuje moje subjektivita mé sebepoznání?....jistě
3. Nezapomínám hledat ve všem dění sebe?...ano
4. Nebojím se vidět věci v jejich ostrosti?...jistě každý kdo si sebe tolik neváží nebo moc povoluje a přesto neumí říci ne a to v úplném klidu si realitu rozmazává podvědomě
5. Dokáži vůbec vidět věci takové, jaké jsou,a snést to?....a snesete je???
6. Od které sféry své existence odvracím raději oči?...to je váš osobní problém a na ten musíte přijít sám,hlavně si ho umět pojmenovat

files.kapkarosy.webnode.cz/2000…fd/Duchovní příčiny nemocí.doc

otázka (Ne, 4. 3. 2012 - 10:03)

Zajímalo by mne, jak si odpoví na tyto výše uvedené otázky člověk s dabetickou retinopatií. Jak známo, to je nejčastější důvod slepoty v dospělosti...
není Vám pisateli příspěvku stydno?

1. Co nechci vidět?
2. Ovlivňuje moje subjektivita mé sebepoznání?
3. Nezapomínám hledat ve všem dění sebe?
4. Nebojím se vidět věci v jejich ostrosti?
5. Dokáži vůbec vidět věci takové, jaké jsou,a snést to?
6. Od které sféry své existence odvracím raději oči?

Novák (Ne, 4. 3. 2012 - 09:03)

Také by mě zajímala metoda...aha

--- (So, 3. 3. 2012 - 20:03)

video s českými titulky na www.dobreoci.cz

--- (So, 3. 3. 2012 - 20:03)

Převzato z ABC News, USA
Co je LASIK

Korekční operace očí metodou LASIK se ve světě realizují asi od roku 1990. Některé oční kliniky je provádějí jako na běžícím pásu a propagují, že laser nabízí řešení prakticky na všechny typy očních vad. Podstatou operace LASIK je naříznutí a odklopení vrchní části rohovky a následné tvarování spodní části rohovky pomocí laserového paprsku. Dojde tak tedy k narušení a permanentnímu zeslabení rohovky, která je pro náš zrak mimořádně důležitá.
Opravdu se nemůže nic stát?

Je samozřejmě lákavá představa, že po deseti až patnáctiminutovém zákroku můžete opět vidět ostře. Tento zákrok však bohužel provází řada nezanedbatelných rizik, o kterých prakticky žádná klinika své klienty neinformuje. Proč? Jde přece o „business“ a proto není záhodno část klientů od zákroku předem zrazovat. Pokud by byl klient o všech rizicích předem informován a tato rizika sám přijal, pak je vše v pořádku. Tak tomu ale nebývá.
Muž, který se zasadil za schválení zákroku v USA, nyní požaduje jeho zákaz

V USA byly operace LASIK schváleny úřadem FDA (ekvivalent Ministerstva zdravotnictví) v roce 1995. Tým pracovníků úřadu v té době vedl pan Morris Waxler. A právě tento muž se již v roce 2010 zásadně postavil proti těmto zákrokům a v následujícím roce vyzval úřad FDA, aby korekční operace metodou LASIK zakázal. Důvodem jsou vážné komplikace u řady pacientů.

Pan Waxler předložil řadu zjištění a důkazů o své domněnce, že operace LASIK působí doslova „epidemii trvalého poškození zraku“. Tisíce pacientů, kteří od roku 1990 podstoupili zákrok LASIK, má vážné problémy a komplikace.
Statistiky varují

Ve své petici k úřadu FDA z jara 2011 Dr.Waxler odhaduje, že v průběhu roku 2011 bude v USA operováno metodou LASIK 700 000 očí. Na základě historických statistik dále odhaduje, že z uvedeného počtu zákroků:

1. Asi 4630 osob je vystaveno vážnému riziku oslepnutí, z důvodu permanentního oslabení a následného vypoulení rohovky (zvaného keratektasia).
2. Více než 70 000 pacientů (140 000 očí) bude do konce roku 2011 trpět permanentními vážnými problémy způsobenými zákrokem LASIK, mezi které patří zejména syndrom suchého oka, poruchy s nočním viděním, oslňování a kruhy (halo) kolem světelných zdrojů.
3. Přibližně 43% pacientů bude po 6-12 měsících po zákroku potřebovat určitou dioptrickou korekci, tedy jejich zrak nebude dokonalý. Lékaři v těchto případech nabízí (většinou zdarma) korekční zákrok, který je jen opakovaným zákrokem do oka a dále oslabuje rohovku.
4. Asi 55% pacientů bude po 7 letech po zákroku nespokojených se svým zrakem, se 100% nárůstem počtu osob, které budou na zrakové tabuli vidět o 1 až dva řádky méně.

Nevratné poškození oka

Dr. Waxler upozorňuje, že LASIK poškozuje zdravou rohovku následujícími způsoby:

* rohovka nemá schopnost se nikdy kompletně zahojit. Zůstává tedy navždy poškozená a oslabená.
* díky tomto oslabení je oko náchylné na trauma a záněty
* LASIK působí permanentní syndrom suchého oka. Pacienti si navždy musí kapat tzv. „umělé slzy“, mnohokrát denně, mnozí i několikrát během noci. Nervová zakončení v rohovce stimulují produkci slz a poškozením těchto nervů je tato fyziologická funkce narušena.
* působí patologické změny, které se každoročně zhoršují.
* díky oslabení rohovky vzniká náchylnost a riziko vůči vypouknutí rohovky (keratektasia), která vede ke slepotě.
* výrazně se zhoršuje vidění v noci.
* zrak má nestabilní dioptrickou korekci, která se časem zhoršuje.
* vyžaduje lékařskou péči, která by jinak nebyla nutná.

Kam se poděla etika?

Dr.Waxler ve své petici také poukázal na skrývání a modifikaci dat o úspěšnosti operací LASIK ze strany očních chirurgů, stejně tak jako na jejich úzké propojení s výrobci technologií. Předložil důkazy o tom, že při schvalovací proceduře byla úřadu FDA předložena zfalšovaná data, pravděpodobně ovlivněná výrobci. Business tedy zvítězil nad etikou.

--- (Čt, 15. 9. 2011 - 10:09)

Nejčastějšími poruchami zraku jsou krátkozrakost a dalekozrakost, přičemž krátkozrakost se vyskytuje především v mládí, dalekozrakost je pak častější ve stáří. Je to přirozené, neboť mládí vidí většinou jen svůj úzký okruh a chybí mu širší rozhled. Stáří už má od věcí větší odstup.

Krátkozrakost

Pravděpodobná příčina potíží:
strach z budoucnosti

Nový myšlenkový návyk:
přijímám boží vedení, jsem neustále v bezpečí

Ktátkozrakost poukazuje na přílišnou subjektivitu. Krátkozraký pozoruje všechno skrze vlastní okuláry a při každém tématu se cítí osobně potrefen. Vidí si jen na špičku nosu, a přece tento úzký obzor nevede k sebepoznání. Jde o to, že krátkozraký člověk sice na sebe všechno vztahuje, ale zdráhá se v tom vidět a rozpoznat. Pak vede subjektivita jen k trucovité urážlivosti či jiným obranným reakcím. Uniká-li nám něco, nebo to vidíme jen špatně, musíme si položit otázku: „Co nechceme vidět?“ Odpověď je vždy stejná: „Sebe“. Sílu odporu vidět se takoví, jací jsme, určuje počet dioptrií našich brýlí. Brýle jsou protézou a klamou nás. Korigujeme jimi uměle svůj osud a tváříme se, jako by bylo všechno v pořádku. S kontaktními čočkami se tento podvod ještě zesiluje, neboť svůj nedostatek zakrýváme. Představme si, že bychom jedné noci vzali všem lidem jejich brýle a kontaktní čočky. Co by se stalo! Rázem by byl život poctivější. Okamžitě by se dalo poznat, jak někdo vidí svět i sebe, a – což je mnohem důležitější – postižení by mohli prožít svou neschopnost vidět věci takové, jaké jsou. Jenom ten nedostatek, který prožijeme, je pro nás užitečný. Najednou bychom si uvědomili, jak je náš obraz světa „nejasný“, jak „mlhavě“ všechno vidíme a jak je náš obzor úzký. Snad by pak alespoň někomu z nás spadly šupiny z očí a my bychom mohli začít vidět věci správněji, neboť jak může dospět k jejich správnému chápání ten, kdo špatně vidí?

Starý člověk by měl na základě životních zkušeností rozvíjet svou moudrost a rozhled. U mnohých se to bohužel projeví jen v tělesné rovině jako dalekozrakost.

Dalekozrakost

Pravděpodobná příčina potíží:
strach z přítomnosti

Nový myšlenkový návyk:
jasně vidím, že tady a teď jsem v bezpečí

Barvoslepost zase svědčí o slepotě pro mnohostrannost a pestrost života. Takoví lidé vidí všechno šedě a rádi nivelizují všechny rozdíly.

Zánět spojivek, jako každá zánětlivá nemoc, upozorňuje na nějaký konflikt. Vede k bolestem, které se utiší jen tehdy, zavřeme-li oči. A tak zavíráme před konfliktem oči, nechceme se mu do nich podívat.

Šilhání
K vidění potřebujeme dva obrazy, abychom mohli něco vidět v celé mnohorozměrnosti. Potřebujeme vždycky dvě hlediska, abychom pochopili jednotu. Nejsou-li osy pohledu koordinované, šilháme, tj. na sítnici obou očí vzniknou dva obrazy, které se nepřekrývají (dvojitý obraz). Než bychom však měli vidět dva divergentní obrazy, rozhodne se mozek jeden z nich raději odfiltrovat (totiž obraz šilhajícího oka), a tak jsme vlastně jednoocí. Obraz druhého oka už není nikam veden, vidíme všechno ploše, bez dimenzionality. Stejně je tomu s polaritou. I zde musíme být schopni vnímat oba póly jako jeden obraz (např. vlny a částice, svobodu a determinismus, dobré a zlé). Nedokážeme-li to a obrazy se rozlézají, vypneme jedno hledisko (potlačíme je) a ztratíme perspektivu. Šilhající člověk je jednooký, protože obraz druhého oka mozek potlačil, což vede jak ke ztrátě dimenzionality, tak k vytváření jednostranného světového názoru.

Zákal
Pravděpodobná příčina potíží:
neschopnost dívat se dopředu s radostí

Nový myšlenkový návyk:
život je věčný a plný lásky

Při „šedém zákalu“ se zakaluje čočka, a tím i pohled. Postižený přestává vidět věci ostře. Dokud je ostře vidí, jsou také ostré, tj. zranitelné. Nahradí-li však zraňující ostrost nejasností, ztratí svět svou nebezpečnost a schopnost zraňovat. Vidět nejasně znamená pohodlně se distancovat od okolního světa a tím i od sebe. „Šedý zákal“ je jakousi žaluzií, kterou stáhneme, abychom nemuseli vidět to, co nechceme. Klade se nám na oči jako šupiny a může vést až k oslepnutí.
Při „zeleném zákalu“ stoupá nitrooční tlak, dochází k výpadkům zorného pole a omezenému vidění. Nemocný hledí na svět, jako by měl klapky na očích. Ztrácí rozhled a vnímá jen výsek skutečnosti. V pozadí bývá psychický tlak nevyplakaných slz (tlak nitrokomorové vody).

Nejkrajnější formou nechuti vidět je slepota. Většina lidí ji považuje za nejtěžší vadu, která může člověka v tělesné oblasti postihnout. Slepému byla neodvratně odebrána vnější projekční plocha, a tak je nucen obracet zrak dovnitř. Tělesná slepota je pouze poslední manifestací vlastní slepoty, o niž tu jde: slepoty vědomí. Před několika lety se podařilo díky nové operační technice vrátit v USA zrak většímu počtu mladistvých slepců. Nevyvolalo to u nich ale očekávanou radost a štěstí, většina se s touto změnou nesmířila a nedokázala se cítit v našem světě dobře. Funkčními změnami můžeme sice změnit některou funkci, nikoli však odstranit problém manifestující se v příznaku. Musíme konečně dovolit poruše, aby nás v našem zaběhnutém způsobu života rušila, musíme konečně dovolit překážce, aby nám opravdu překážela žít tak jako dosud. Pak se stane nemoc cestou vedoucí ke spáse, pak nás třeba i slepota dovede k pravdivějšímu vidění a poznání.

Kdo má problémy s očima a s viděním, měl by nejprve alespoň na den odložit své brýle (kontaktní čočky) a vědomě zažít tuto pravdivější životní situaci. Na konci dne nechť pořídí zápis, v němž složí účty z toho, jak svět viděl a prožíval, co mohl a nemohl udělat, nač narážel, jak se s tím vypořádal apod. Takový protokol by měl poskytnout dostatek látky k tomu, aby svět – i sebe – lépe viděl a poznal.

Podstatné je ovšem i prozkoumání následujících otázek:

1. Co nechci vidět?
2. Ovlivňuje moje subjektivita mé sebepoznání?
3. Nezapomínám hledat ve všem dění sebe?
4. Nebojím se vidět věci v jejich ostrosti?
5. Dokáži vůbec vidět věci takové, jaké jsou, a snést to?
6. Od které sféry své existence odvracím raději oči?

--- (Čt, 1. 9. 2011 - 22:09)

no nevim jak to říci ,ale...myslim si to samé a zdravim Michala:-)

david (Ne, 28. 8. 2011 - 01:08)

no nevim jak to říci ,ale...jo jo jde o to si moci říci že jsem se pokusil a ne jen se vymlouval

bára (Ne, 28. 8. 2011 - 01:08)

no nevim jak to říci ,ale... a chybí mi jen troška už jsem dost uběhla myslím a vidím co vidím jak se tu tvrdí,věřím snad svým očím.

bára (Ne, 28. 8. 2011 - 01:08)

no nevim jak to říci ,ale Michal mi připadýá na jednu stranu dost chytrej(někdy nevím co povídá "technick" ale ani nechci,ale zároveň mi připadá jako běžec na dlouhou trať,který dobíhá vždy mezi posledními(ač skvělě teoreticky připraven)nemotivován výhercem,ale celou dobu schopen teoreticky vysvětlovat statistiku jak kdo lépe vyběhl-co to ovlivní,..kdo má lepší boty..jakou sílu může kdo vydat při výšce,váze,a všech vědeckých anatomických poznatcích..i když samozřejmě touží být výhercem a docílit cíle,jakoby mu chybělo něco díky čemu by se jím mohl stát i on sám.Vždy si najde poučku o tom proč to nejde.......jako bych "chápej obrazně".. při platu 10 tis toužila po botech(skvělém zraku) za 10 tis co má kamarádka(ta je mimochodem dostala darem jako dík) ale řekla bych si že ty za 200 od číňanů jsou taky ok (jako brýle) a prokážou mi také službu mým nohám(tedy jako očím) ale stejně vím,že mi je ničí.Nepřipustila bych žádnou jinou možnost,že se ke mně nebo já k nim mohu dostat i jinak(darem,další prací,....)
mám stále pocit že Michal je velký realista,který v skrytu duše touží po trochu toho tajemna a nerozumí mu že to může být součástí reality a my zase někteří ač podle něj jsme asi více v tom tajemnu nedokážeme si představit svou realitu bez těch malých a velkých zázraků.
Já nevěřím že zkoušel cvičit očkama víc jak měsíc a jestli vůbec,i já s tím mám potíže ač se nevzdávám,Michal by potřeboval studii a štempl s potvrzením celé planety ,že do 3neděl bude vidět jako rys pokud tedy "svolí a bude cvičit" a jestli mu ho nedáme tedy vědci tak nevěří a basta ,i kdyby viděl a sám zdokumentoval vyléčení 10 lidí na vlastní oči(a že asi představu o studii má :-))
ale o to tu jde jeden běžec doběhne první a další jej příště překonají,je jich čím dál víc ale někteří ač mají stejné předpoklady doběhnou vždy vzadu(není to hanba,ale nezkusit to a jen se vymlouvat.Znáš to Michale někdy má větší "páru"myška než slon

Jana (Ne, 28. 8. 2011 - 00:08)

Jano, neznam Te, ale obdivuji...díky,jen s trpělivostí snad někomu pomůžem najít sama sebe :-))

--- (Ne, 28. 8. 2011 - 00:08)

mozna v knize Dr Dahlkeho /...trefný je vidět že ještě existují lidi co CHÁPOU hlavou i dušičkou,ber si příklad Michálku:-)

Reklama

Přidat komentář