Reklama

extrasystoly

Lada (So, 3. 8. 2013 - 09:08)

Prosím o radu. Tedˇ začíná byt horko i po dlouhé době cítím ES. O panice že to zase začíná ani nemluvím. Hrozně se točí hlava ani nejde chodit, silná slabost,mám pocit že omdlím. Co mám u toho dělat?

PetraS (Čt, 1. 8. 2013 - 10:08)

Já od té doby co mi...Ahoj. Je pravda, že psychika v tomhle hraje velkou roli. Stres možná ještě větší... Já vždycky, když mi to začne, tak si pomyslím - jo, to za chvíli přestane, protože když tomu začnu věnovat pozornost, tak se to zhorší. Ono se pořád hlídat a čekat s rukou na hrudníku, až to přestane, moc nepomáhá... :/

PetraS (Čt, 1. 8. 2013 - 10:08)

Ahoj Petra S. Ja užívam pol...Ahoj. K tomu betablokátoru (concor cor) beru u draslík a piju hodně minerálky,takže minerály to nebude, navíc mi je pravidelně kontrolují z krve a vždycky je to v normě.
U doktorky na kardiu jsem byla, bohužel jsem na to zapomněla...:/ Ale jdu v září na kardio na Homolku, tak si to musim napsat, abych to nezapomněla.
A co počasí? Taky to horko s vámi dělá divy? Vždycky mě z toho bolí samotná hrudní kost - asi to je tím, že už mi ji dvakrát při operacích řezali. :(

Štěpánka (Út, 30. 7. 2013 - 11:07)

Já od té doby co mi tenkrát doktorka na ekg řekla jak se to jmenuje, tak je vnímám... :-o :(

Marie (Čt, 25. 7. 2013 - 08:07)

Teď si uvědomuju, že jsem je taky mívala od raného mládí, ale jen velmi zřídka. Říkala jsem tomu "ještěrka", protože se to v hrudníku zamrskalo, jako když něco proběhne cévou. Nijak mě to nenervovalo, a teď naopak hlídám každou ES a nevím, co bude teď v těch vedrech, už aby bylo chladněji. Zdravím všechny a přeju pokud to jde dobré léto.

Štěpánka (St, 24. 7. 2013 - 12:07)

Mata 7 - řekla bych, že to Es jsou. Já mám sin.tachykardii když jsem u Dr. Mám syndrom bílého pláště.

Tak já mám výslekdy z krve-krevní obraz ok, štítná ok. Rtg- drobné výrustky, skolióza - vadné držení těla. Tak jsem objednaná na rehabilitace.

Jinak já vnímám extrasystoly tak že : srdce tepe normálně. Najednou hodně silně udeří, vynechý, příjde další silný uder, a běží normálně. Když je takhle jedna, tak to jde ( když teda to takhle není několikrát běhěm dne :( ) ale když to je za sebou, tujtajbl :( Es mám vlastně od dětství. Vím prostě o nich. Ještě si i pamatuju, jak jsem ležela na zádech a smála jsem se tomu, jak mi skáče noční košile... :-o Dneska??? Vím o každé :( A bojim se jich.

Mata 7 (Út, 23. 7. 2013 - 23:07)

Ahoj ahoj, vy ste si vsetci taki isti,ze su to tie extrasystoli, pravdepodobne to je aj moj problem,no niesom si ista,ci to je ono a dost sa bojim :-/. Ja mam sinusovu tachykardiu a chodim celkom pravidelne ku kardiologicke,no jej nazor je,ze uz len tu tachykardiu mam kvoli zlej psychike. A teraz v poslednych dnoch sa mi zacali objavovat take "stavy", ze mi zabije srdiecko tak silno a akoby mimo rytmus. Moze to byt ono? Tie extrasystoli? Vtedy sa mi vzdy zacne tazsie dychat,tocit hlava a som z toho na nervy :(.

marian72 (Út, 23. 7. 2013 - 23:07)

Ahoj Dalibor,
mám záujem o tvoj "cvik" :-).
Prosím Ťa kontaktuj ma cez Skype.
Môj skype účet: marian.miskov1
Ďakujem.

Stepanka (Po, 22. 7. 2013 - 12:07)

Me treba ted fyzioterapeutka nechtela aby napravit bez vysledku rtg. Takze ja bych se temto cvikum radsi vyhnula. Clovek nevi,co se kde deje a jeste si muze prihorsit. Ja na rtg byla dneska,i mi Dr nabrala krev na obraz a stitku. Tak jsem zvedava.

Dalibor (Ne, 21. 7. 2013 - 08:07)

To bych rád,ale popsat ot tak,aby to fungovalo asi nejde,jde o to,že se člověk veme v podpaží a natřepe se,ale takovím určitým postupem.Jestli kdokoliv chcete,spojíme se po skypu s webkamerou,abych mohl posup řádně vysvětlit.

stepanka (Ne, 21. 7. 2013 - 06:07)

ja jsem o tom presvedcena ze to dela pater!vzdycky je citim trochu,a malokdy. jak mam namozeny hrudnik,zada tak to jsou pecky! i me to rikala sestra z kardia.

Katka (So, 20. 7. 2013 - 22:07)

Na ES je snad jediný...Daliborko tak nam ten cvik napis prosim :-) tiez si inak myslim, ze chrbtica ma v tom dost velky vplyv.

Dalibor (So, 20. 7. 2013 - 11:07)

Na ES je snad jediný cvik,který znám.Jde o velmi jednoduchou věc a úleva příjde do pár vteřin,mám to už mockrát vyzkoušeno na jiných lidech i na sobě.

stepanka (So, 20. 7. 2013 - 10:07)

Ahoj všem. Momentálně jsem díky ES totálně psychicky na dne. Asi od hrudní páteře mám dost stísněný hrudník a cítím je několikrát za den. Cca 50 krát. Včera jsem byla na mobilizaci patete, byla tam opravdu blokace,.. ovšem zmenu necitim.. ono taky co bych chtěla druhy den,ze. Na EKG jsem byla je to dva mes, v pořádku. Nenavidim je!!!!!

Blanka (So, 20. 7. 2013 - 09:07)

Extrasystoláčci,jak se daří? Nikdo nepíše,já tedy taky ne,protože je to pořád stejné,teď zase trochu horší.
Navíc jsem došla k závěru,že ablace mě asi nemine,pokud se budu chtít vyhnout horšímu problému :=(
Někdo zde psal,nedávno,že na ni má nastoupit.Budu ráda,když se ozve a popíše podrobnosti :=)

miro (So, 6. 2. 2016 - 17:02)

Ahoj Heiny,mám podobný...karlos, pomohlo ti cvičenie?

Ivana (St, 10. 7. 2013 - 11:07)

Ahojte. Chtěla jsem se...Ahoj Petra S. Ja užívam pol concoru ráno a extrasystoly niekedy mám a inokedy nie. Takže mne asi betablokátory na ne moc nezaberajú. Keď mám KEs snažím sa zvýšiť užívanie horčíka ale neviem či sa môže užívať dlhodobo.

lada (Út, 9. 7. 2013 - 13:07)

Ahoj, tak já trpím na...kourit i pit muzes nehledej nesmysli na netu a to ze je to psich..pravda neni ja osobne to mam ve forme ze me tam jeste tak pichne ze uz myslim ze je pome nesmis na to myslet no aby ses citila lepe ,ale kdyz to ma dojit prijdeto at ti udelaj ablaci a amas klid minimalne na par let

David (Út, 19. 1. 2016 - 02:01)

Ahoj Stando, doporučuji...Dekuji podivam se na to

Dalibor (Po, 8. 7. 2013 - 06:07)

Ano moc rád,spojíme se po akypu s webkamerou a ukážu jak na to,je to docela snadné.

Reklama

Přidat komentář