Reklama

extrasystoly

Buď v pohodě já (Pá, 16. 8. 2013 - 09:08)

o tom,jak se mají lidi jako...Až celé noci budeš vymýšlet polohu abys ulevil od ES,pak zajdeš za "odborníkem" a zjistíš,že ti nic není a krom toho máš 100 dalších potíží od kterých ti "odborníci" nepomůžou...tak pokud nemáš místo mozku dlažební kostku,nutně se zamyslíš,kde je CHYBA!? No a po víc jak 20 letech jsem v POHODĚ...STAČÍ ČÍST,ALE JINDE!!!!

PARAZITI

Snížená imunita, klinické metody a laboratoř

Naše těla jsou osídlena různými druhy bakterií, z nichž některé organismu prospívají, jiné zase škodí. Dále je kolem 1000 druhů parazitů, kterým se může dobře dařit v lidském těle. Běžnými klinickými testy máme jen malou šanci jejich přítomnost prokázat.

Asi 85% populace má parazity, ať už jsou lidé ještě zdraví nebo už nemocní. Paraziti přispívají k mnoha nemocem, někdy jsou jejich jedinou příčinou, jindy jednou z mnoha. Bývají však většinou primární příčinou zdravotního problému, poškodí tkáně a pak na oslabené místo nasedají viry a bakterie. Předpokládá se, že asi 70% rakovin, astmatu, atrtritidy, srdečních potíží atd. pramení z parazitů.

Každý z nás hostí nějaké parazity, ale ne ve stejném množství. Např. škrkavky způsobují škrundání v břichu, nadýmání i plynatost. Je-li jich mnoho, mohou vést k ucpání střeva a zácpám. Roup dětský zase vyvolává nevolnosti a průjmy, snadno proniká stěnou střeva do cévního systému a může tak způsobit třeba hemoroidy, ženské výtoky, záněty močového měchýře, dokáže ucpat žlučovod atd.

Jak nám paraziti škodí?

Paraziti denně jedí a produkují odpad. Nejedí jen naše jídlo, ale mnozí jedí i lidské tkáně či proteinové schránky našich nervů.

para.jpeg

Vzhledem k našemu způsobu života dochází k většímu výskytu a množení parazitů, kteří svá vajíčka protlačují přes mikroskopické trhlinky ve střevech do krevního oběhu. Vajíčka parazitů jsou pak krví roznášena k jednotlivým orgánům po celém těle. Paraziti se dokáží chránit od zničujících účinků naší imunity maskovacím systém, využívají živin a tělesných tekutin a proto je náš imunitní systém považuje za součást těla. Postupné osidlování těla parazity v sobě skrývá mnohá nebezpečí, která se ve fyzické podobě mohou projevit až za několik let po prvotní kontaminaci. Největším problémem však je, že postupným zamořováním našeho těla parazity dochází také ke snižování účinnosti lidského imunitního systému. Platí zde jednoznačné a neměnné pravidlo:

Z prvoků, jichž jsou desítky, se nejčastěji setkáváme s několika druhy: Plasmodium malariae a vivax, jež si vozíme z teplých krajin, ale jsou i na Vysočině, jižní Moravě a Slovensku. Giardia intestinalis – lamblie způsobuje zažívací potíže, vředy, celiakii, kolitidy. Toxoplasmu gondii hostí více než polovina Čechů. Entamoeba histolytica způsobuje průjmy, zažívací potíže. Babesie jsou přenášeny klíšťaty a spolu s borrelií jsou u nás častou nákazou. Nevyhýbají se nám ani tasemnice a motolice. Tasemnice se v populaci udržela i díky oblibě tatarských bifteků.

Svalovec stočený - má ho pno lidí. Je v nevařených klobásách i v šunce. Často postihuje lidi přicházející do styku s masem zvířat, vyskytuje se v rodinách, kde pořádají domácí zabíjačky.

Tasemnice a tasemničky jsou poměrně známé. Velké nebezpečí představuje tasemnička v oku, uchu nebo močovém ústrojí. Vážnou parazitární nákazou v Evropě je měchožil zhoubný a větvený. Oba tvoří cysty, které se mohou zaměnit s nádorem. Narušení cysty může pacientovi způsobit anafylaktický šok, ba i smrt.

Motolice má téměř každý a často souvisejí s točením hlavy. Všechny motolice (je jich několik druhů) zhoršují metabolismus, ucpávají žlučovody (velmi často se zbytečně odstraňuje žlučník), zhoršují jaterní testy, zvyšují cholesterol atd.

Co je např. prakticky nemožné zjistit běžnými klinickými metodami - pouze část příkladů - info od lékařů

Onko-parazitální problémy

Echinococcus multilocularis - měchožil větvený (liščí tasemnice) - klinicky se projevuje jako metastáze, která vyvolává akutní stavy. Pokud k roztržení cysty dojde v mozku - mozková mrtvice, když v srdci - infarkt, pokud v játrech - selhání jater, když v plicích - pneumothorax, když v břiše - peritonitida. Klinickými metodami je takřka nemožné toto zjistit. Jen v některých případech je možné objevit stín na orgánu při magnetické rezonanci, proto se lékaři přiklánějí k diagnózám infarkt, rakovina, mrtvice atd.

Echinococcus granulosus - měchožil zhoubný - klinicky se projevuje jako nádor, který roste pomalu až do velkých rozměrů a jeho lokalizace je různorodá.

Pacienty s rakovinou způsobenou kombinací Trichomonada a Mycosis fungoides je dobré prověřit vyšetřením na echinokoka, který se může po zničení trichomonády a plísně následně objevovat, protože je schopen se rychle stěhovat z jednoho orgánu do druhého a tím se obtížně nejenom hledá, ale i léčí.

Žaludeční vředy - jsou způsobeny bakterií HelicoBacter Pylori a mohou být vyléčeny podáváním tetracyklinu a vizmutu.

Jak to chodí při běžném laboratorním vyšetření

MUDr. RNDr. Hynek Lýsek

Šestiletý chlapeček měl časté průjmy. Maminka navštívila dětského lékaře a požádala o vyšetření na parazity. (Kdysi se vzorky o velikosti vlašského ořechu odebíraly 3x, ale dnes se z finančních důvodů odebírají pouze 1x a to jen někdy). Byl mu 1x odebrán vzorek stolice pomocí špejle s vatičkou otřením análního otvoru a vzápětí otřením na sklíčko, které bylo přiklopeno dalším sklíčkem a odesláno do laboratoře. Vzorek nebyl v podstatě žádný! Z takového vzorku laboratoř nic nevytestuje. Výsledek byl jasný už předem - žádný parazit není.

Anální otisk na roupy - Nesmí se provádět ve dne. Z vajíček roupů, které samička klade asi hodinu až dvě poté, co hostil usne, se do šesti hodin vylíhnou larvy. Ty se buď otěrem dostanou na noční či ložní prádlo nebo zalezou zpátky. Klade-li samička před půlnocí, v šest ráno už není k nalezení jediné vajíčko. Půjdete-li v 7h ráno na anální otisky k lékaři, dozvíte se, ze jste zdravý. Navíc už se anální otisky většinou z finančních důvodů neprovádí. Správně by lékař měl dát matce speiální pásky a požádat ji, aby otisk provedla sama dvě hodiny po usnutí dítěte.

Lamblie a améby - Giardii intestinalis nebo amébu má téměř každý pátý až šestý klient. Provést test na lamblie nebo améby je velmi obtížné. Stolice musí přijít do laboratoře ještě teplá, nejlépe do půl hodiny po defekaci, musí se tedy udržovat v teple ve speciálních termoskách. Ty by musel pacient dostat od lékaře a mít je doma. Další možnost jít si lehnout do nemocnice. Zvláště améby jsu choulostivé na změnu teploty, při teplotách nižších než 35 stupńů hynou. Laborant musí vidět pohybující se měňavky a bičíkovce, mrtví splývají se zbytekm stolice. Navíc se měňavky snadno zamění za bílé krvinky, test vyžaduje zkušeného laboranta nebo parazitologa. MUDr. RNDr. Hynek Lýsek radí provést odběr stolice na provky nejméně 6x a upozorňuje, že ani 6 negativních výsledků ještě spolehlivě nezaručuje, že prvoky nemáte.

Mikrobiologie

Odkaz ? MUDr. Jelisejevová - O PARAZITECH

Plísně se stále častěji objevují u chronických a alergických onemocnění dýchacích cest a u astmatu. V období 28 měsíců bylo vyšetřeno 508 pacientů s těmito onemocněními. U 234 pacientů bylo identifikováno 84 různých kmenů plísní, u některých pacientů s maximem devíti druhů. Nejčastějšími byly z kmenů Penicillium, Aspergilus, Cladosporium atd.

Než se parazit v lidském těle namnoží, trvá to poměrně dlouho (rok i déle). Po tu dobu žije s námi v symbióze, čeká, až se namnoží do většího množství, stačí málo a pak se roznese po těle a lékaři stále zapomínají na parazity.

Světová zdravotnícká organizace říká, že dětská populace je z 80% promořená roupama. Bohužel, dostupné léky likvidují pouze dospělé jedince nikoliv vývojová stádia - vajíčka a larvy, které pak spolu s plísněmi snižují imunitu a vzniká dráždivý či dusivý kašel někdy to dojde až tak daleko, že prý má dítě zápal plic, dostane antibiotika a na parazity si nikdo nevzpomene. Proto i my lidé bychom měli dostávat občas antiparazitní přípravky. Není ale ovšem jen dětský roup a dětská škrkavka, jsou i kočičí a psí roupy a škrkavky. Ty u lidí nevyrostou do dospělého jedince, ale jen do larvového stádia, takže je můžeme mít v sobě třeba rok i mnohem déle. Jakmile získají příhodné podmínky, začnou se hýbat, dělat neplechu a nejčastěji děti začnou kašlat nebo mít potíže s močením, protože se larvy hodně usazují v močových cestách (pokud dětské pomočování není psychického rázu, bude problém zde), pak se usazují v játrech, plicích a bohužel i v mozku. Přes lymfatický systém se totiž dostávají do nosohltanu, uší a pak i do mozkové tkáně. Tak může vzniknout zápal mozkových blan i když se vůbec nepřijde na to, proč vzniknul. Polypy v dutinách se takhle mohou objevit i u dětí

Škrkavky v hlavním mozku - larvičky mohou imitovat klinický obraz mozkového nádoru. Při diagnostice u pacientů s migrénami, nejasnými bolestmi hlavy, s výpadky vědomí, zvýšením krevního tlaku, křečemi, depresemi a různými neurologickými poruchami se velmi často objevuje forma škrkavek - Ascaris megalocefalon. Převládá lokalizace týlní, temenní a spodina lebeční.

Plicní projevy škrkavek bývají často zaměňovány s bronchitidou, pneumonií atd. K tomu se mohou vyskytovat pupínky, hrubší svědivá kůže a jiné vyřážky. Často se objeví zvýšená teplota či horečka. Pacient trpí suchým kašlem, astmatickou bronchitidou a někdy chrapotem. Vajíčka a vylíhlé larvičky parazitů se do nás dostanou s vodou, stravou i z rostlin. Proto se na jaře i na podzim cítíme více oslabení, unavení a jsme náchylnější k respiračním chorobám více než kdy jindy, protože vyšší vlhkost umožňuje rychlejší vývoj vajíček parazitů. Plicní formy askaridózy, pokud nejsou léčeny, mohou přejít do chronického onemocnění se

Třeba (Pá, 16. 8. 2013 - 08:08)

Njn,ale o čem si potom...o tom,jak se mají lidi jako ty,kteří komentují příspěvky,aniž by se jich týkaly.
ES se mohou objevit u každého,tak až tě potrefí,zajdi.Hned budeš vědět o čem psát.

Boze kedy uz ni (Pá, 16. 8. 2013 - 07:08)

Heini, mame sa tu asi vsetci...Njn,ale o čem si potom budete psát????? :-))

Katka (Čt, 15. 8. 2013 - 20:08)

Heini, mame sa tu asi vsetci rovnako,ale som uz pisala vyssie cez leto sa to da lepsie znasat. Clovek je skoro stale v pohybe a hlavne to slnecne pocasia podla mna pomaha. Dnes som si tiez vsimla, ze sa ES spustia skoro vzdy ked varim pri kuch. linke. Ja uz neviem. Predpokladam, ze na jesen a v zime to zas bude ako na hojdacke. Jeden tyzden celkom ok a dalsi zas rovno na psychiatriu. Boze kedy uz niekto pride konecne na to co spusta tie ES nechutne.

Heini (Čt, 15. 8. 2013 - 20:08)

Ahoj Lado,
já tu už byl před pár týdny a dostal už vynadáno:-) Žiju a s tím se spokojuju, i když ES teda otravují, že to je někdy k nevydržení. A jindy zase úplný klid... Jak se tu máte všichni?

metudejka (Čt, 15. 8. 2013 - 17:08)

Jo a ještě jedna rada. Dřív mi pomáhalo si přepočítat ES za den kolik je procent špatných úhozů srdce na celkový počet. Takže, když je denně cca 100 000 úderů srdce, tak až 1000 ES je jedno procento "špatných" úderů, takže je to super ne? Vždyť když je něco na 99 %, tak je to přece paráda ne? Hlavu vzhůru!

metudejka (Čt, 15. 8. 2013 - 17:08)

Zdravím všechny mé kamarády a i ostatní diskutující! Srdíčko potřebuje hodně lásky:-) takže se milujte. Nejdříve začněte u sebe a pak budete milovat i ostatní a bude Vám mooc dobře a ES zmizí. Krásné dny bez ES!
PS: ES mi úplně nezmizely, ale tak nějak lépe je zvládám. Kéž by to platilo i u Vás!

Štěpánka (Čt, 15. 8. 2013 - 07:08)

Omlouvam se za překlep píšu na tabletu

Štěpánka (Čt, 15. 8. 2013 - 07:08)

Katko já jsem dost uzkostlivý člověk. Všechno si beru. Podle příznaků mám i panickou poruchu ale snažím se to zvládat bez léků. U psychologa jsem nebyla.

U mě je psychika čarodějka. Já tuhle bla na mobilizaci páteře. Od rána litala jedna ES za druhou. Přišla jsem tam, byla TM moc hodná fyzioterapeutka. Celou dobu za tu hodinu ani jedna! A to jsem ležela na břiše. Doma když to udělám tak litaji hrozně. Jen jsem řekla nashlednou a sedla do auta, už to zas jelo..

Stepanka (Čt, 15. 8. 2013 - 07:08)

Nevím kdo mi odpovídal ale problém s hrudní páteří mám. Jak si lehnu na záda nebo levý bok-děs!! Teď mě čekají RhB tak jsem zvědavá. Kolik jich tak míváte za den? :( já jak kdy ale včera třeba cca 40 :(!

Jinak mám otázku : Myslíte že ES můžou být také z nadváhy ? Potřebovala bych sundat alespoň 12 kg :(.

Pěkný den Všem a bez ES!!!!!

kATKA (Ne, 11. 8. 2013 - 21:08)

Ahojte, uz som tu dlho nebola. Teraz cez leto som s ES celkom v poho. Ale mam ich kazdy den aj tak. Je tu vobec niekto , kto NEMA psych. problemy ????? By sme si mohli urobit taky prieskum :-)

Lada (Ne, 11. 8. 2013 - 14:08)

To se mi snad zdá? Jsi to opravdu Ty? Proč jsi tak dlouho neozýval?

Heini (Ne, 11. 8. 2013 - 13:08)

To bylo ale počasí, co? :-((

Lada (Ne, 11. 8. 2013 - 10:08)

Blanko, mě vyměnili Vasocardin na Concor, ten míň snižuje tlak.

Blanka (Ne, 11. 8. 2013 - 04:08)

Tak je to tak.Akorát některé nové formy Betalocu se uvolňují postupně,takže by se dělit neměly,ale sama píšeš,že ti řekl doktor,abys brala půlku ráno a půlku večer.
Tak bych 2x vzala večer jen čtvrtku a pak i ráno.Ten Rytmonorm,nevím.Také se těmhle antiarytmikům vyhýbám,ale dost lidí je užívá.Kdysi mi je také dávali,ale mně stejně nepomáhala.Jediné,co jsem brala dlouhodobě,byl Neogylurytmal a ten se přestal vyrábět.
Tak se ozvi.

Blanka (Ne, 11. 8. 2013 - 04:08)

Monko,já užívám 50mg a ještě ve dvou dávkách.Puls mám kolem 60/min. Nevím přesně,jaké máš všechny problémy,nechce se mi hledat zpět.Pokud by to bylo možné,zkusila bych snížit si dávku toho Betalocu.Snižovala bych pomalu,po čtvrtce.
Ten puls kolem 80 také může souviset s nízkým tlakem.Čím nižší tlak,tím rychlejší puls,protože srdce se snaží udržet oběh.Sama bych to určitě zkusila,kdyby mi bylo hůř,vždy se můžeš vrátit na původní dávkování,které však ES stejně řeší jen nepřímo.
Nevím přesně,jak ten Betaloc vypadá a zda to jde dělit na čtvrtky.Já užívám vasocardin /je to stejná látka účinnosti - metoprolol,jako v Betalocu/ a ten dělit jde.Ještě to zkonroluji,jestli se nepletu :=)

Lada (So, 10. 8. 2013 - 18:08)

To celkem vysvětluje proč...AD jsem nikdy nebrala a s Lexaurinem jsem měla zkušenosti. Když jsem zjistila co to je sotva jsem se z toho dostala silou vůli. Bohužel sily už docházejí.

MonkaK (So, 10. 8. 2013 - 16:08)

Blanka, užívam Betaloc 100 mg ráno, teraz mi pridal ešte rythnonorm 225 mg, rano a večer. Tiež si myslím, že je to tým betalocom, že mi znižuje tlak. Už som im to vravela tisíc krát, ale zdá sa že zbytočne. Ale ten rythmonorm som si nedala, nechcem preberať dalšie lieky, uvidím ako mi bude. Pulz mávam tak stále nad 80 úderov. Neviem či je to psychyckého pôvodu, neverím tomu. Však ked sa človek cíti v pohode, nič ho nebolí, netrápi, nepociťuje ani psychiku. Na druhej strane ked nástúpia tie naše ES, rýchly pulz, tak je jasné že psychika upadá. Ved to je normálne, aj ked povedia niekomu že má nejakú vážnu chorobu, psychika utrpí, prečo hned posielať každého k psychiatrovi. Hedviga to je zvlášne že musíš mať výmenný lístok, ja ho už k mojej kardiologičke nepotrebujem, môžem prísť hocikedy. Dnes je lepšie, vonku sa nám ochladilo, aj ked je to skok, ale aspon je lepší vzduch. Pozdravujem vás :)

hedviga (So, 10. 8. 2013 - 16:08)

Ahoj MonkaK a všetci ES... ako som čítala dozadu príspevky nevedela som že berieš ku betaloku aj rytmonor, to ti pridali asi nedávno, mne pridali k betaloku a valsacoru, rivotril na ukludnenie ale mám pocit že ho beriem zbytočne nemám dojem žeby mi pomáhal...ale teraz v lete mi strašne bije srdiečko a tie potvory cítim intenzivnejšie každé 2-3 týždne ale teraz pred 2- dňami mi tak prebuchlo možno patkrát za sebou že som myslela že je to posledný nádych ešte som tak nemala vatšinou prebuchlo dva-tri krát za sebou ale toto to fúj nechcem také hroznéééé:((( na kontrolu mám ísť až v oktobri tak dúfam že vtedy bude všetko ok a teraz mi tie es daju zabrať, na kontrole vždy všetko je dobré ale ked zavolám lek. že mi je blbo tak nech si merám tlak a potom mám ísť najprv ju obvodnej pre výmenný lístok nechápem ked som raz dispenzár načo mi je lístok lebo sa informujem mimo kontroly........katasrofa aj zo zdravotn. držte sa

Blanka (So, 10. 8. 2013 - 13:08)

Monko,jakou sílu máš toho Betalocu? Kolik máš pulsů při dávce,kterou bereš ?
Mám zkušenost s tím,že doktoři většinou nasazují dost velké dávky betablokátorů.Na ES stejně působí jen nepřímo,spíš snižují srdeční akci.Třeba by Ti stačila jen půlka denně. Ten tlak je dost nízký a snadno se ti pak motá hlava. A teď,co byla vedra se to mohlo ještě zhoršovat,protože vedrem a následným pocením, při kterém dochází k roztažení cév,může TK ještě klesat.
Mým názorem je,že ES sice také mohou být důsledkem psychické rozlady,vyčerpání apod.,ale to jsou takové,které se objeví,pozlobí a zase "lehnou na hadr". Pak jsou jiné,které zlobí více méně trvale /já/ a tam je příčina jiná,nejspíš vrozená.Tedy ani páteř,ani psychika.
Samozřejmě,že pro psychickou pohodu jsou "hrobem" všechny.Čím delší trvání,tím horší.
Pro Borise:ten doktor je ignorant.Měl ti dát Holtera /přenosné EKG na 24 hod/.Klidně si to vyžádej a nedej se odbýt.Je to běžná praxe u arytmií.

Reklama

Přidat komentář