Reklama

extrasystoly

Dalibor (Pá, 13. 9. 2013 - 20:09)

To je pravda,že rehabka taky nic pořádně neřeší,taky je pravda,že páteř většinou bolí,ale není to vždy pravda.Sám se tímto dost amatérsky zabývám,občas ke mě někdo s podobným problémem příjde a dnes už dobře vím,co s tím dělat.Rád pomůžu každému,kdo o pomoc požádá,ale radu napsat nedokážu,můžu aspon poslat fotky cviku,které jsem pro lidi nafotil a pak po tel. vysvětlím,jak cvik provést.Taky se mě osvědčilo to,že ty fotky ukážete svému masérovi atd.Tito lidé většinou cvik znají,jen neví,na co všechno je dobrý .Nic složitého na tom není,jde jen o správné provedení,odlokuje se skřípnutý nerv,který dělá potíže a je po problému.

Monika (Pá, 13. 9. 2013 - 10:09)

Ahoj Dalibore, páteř také beru celou dobu v potaz, ale moc tomu nechci věřit, plno lidí tady uvádí, že je páteř vyloženě třeba bolí, ale mě nic :o(. Tak proto. Říkám si, že bych taky přece cítila něco-píchání, bolest,která vystřeluje někam. Ale je fakt, že s krční mám problémy stále a o hrudní občas také vím. Díky za ponuknutí, vyzkoušet by se to mělo. Myslíš nějaký fyzioterapeut? Protože mám zkušenost, že klasické rehábky se míjí účinkem a hlavně je hloupost na ně chodit do konce života v podstatě... Lado, dík za podpoření, četla jsem tvé příspěvky včera, ale už nebyla síla odpovídat. Dnes jsem zatím v cajku.. až na ztížené dýchání, jako když mám přiskříplou trubku. Pěkný den

Lada (Pá, 13. 9. 2013 - 07:09)

Dalibore, děkuji za radu. Z pateří problémy mám, několikrát jsem chodila na rehabilitaci, byla jsem na masážích. Teď mám problémy c klouby za rukách a k tomu ledviny.19 na krev a až 2 prosince ke kardioložce. A co teď kde najit já nevím.

Dalibor (Pá, 13. 9. 2013 - 07:09)

Ahoj Moniko. Klid. Já mám...Ahoj holky.Zaměřte se na páteř,ta Vám oběma způsobuje ty potíže.Doktor nic nepozná,nebo spíš se vymlouvá na to a ono,protože doktoři tyto věci léčit neumí.Najděte si někoho,kdo to s páteří umí,práškama se nic vyřešit nedá.

Lada (Čt, 12. 9. 2013 - 10:09)

Ahoj Moniko. Klid. Já mám stejné bolesti z levé strany, doktorka to prostě píše a nějak nereaguje tak já si myslím že to nic hrozného. Horší je když silná bolest uprostřed ani nemohu nadechnout-Také mám takové arytmii že srdce nějak se třese, nemohu to pochopit. A samé ES mě zjistili až na vyšetření na nakloněný rovině-Tam naopak jsem je necítila a byli tam. A s voláním sanity...To když už budeš to mít několik hodin. A tak já svého času jsem se najezdila na pohotovost...A nic. Nemám si vymýšlet. Jednou mě řekli že to co občas mám, to třepetání, může byt kmitavá arytmie ale není to prokázáno. Jseš mladá, ne zoufej. Skus aspoň nějaký čaj na uklidnění, s někým mluvit.Moc dobře vím jak Ti je. Drž se. Mysli na něco příjemného. Já jsem teďˇ od rána sedím u počítače a bojím se pohnout ale za chvíli pojedu do práce pomalu. Dnes se nějak špatně se mi dýchám. Ještě se tady naotravujeme, ne boj.

Monika (Čt, 12. 9. 2013 - 06:09)

Ahoj, tak jsem to zakřikla... včera mě potkalo pár Es rychle po sobě a dnes hned zrána než jsem vstala, tak taky. Akorát už nejsem schopná rozeznat, jestli to jsou jen ES bez přestávky po sobě nebo nějaká zas blbá arytmie. A je zajímavý, že to přišlo s otevřením očí, co jsem spala, tak mě žádné potíže nevzbudily. Mohlo to být tak 7-8 ES nakupených nebo tak něco. Hnus. A jsem rozviklaná hned od rána. Taky mě častěji bolí vlevo pod srdcem jako na okraji žeber asi, taková tupá bolest sama od sebe (nezávislá na páteři třeba) a všimla jsem si, že je častá, pokud mám nějaké problémy jako stres myslím. Už se zas dnes smiřuju s tím, že tady dlouho nebudu. A vzpoměla jsem si na doktorku z interny, že mám volat rychlou při každém projevu arytmie. Ha ha.. To by se najezdili teda a hlavně to zatím vždycky přešlo. Ale co ta další že jo, kdybych tak mohla být jasnovidec. pa

Ivana (Út, 10. 9. 2013 - 12:09)

Ahoj Blanko, Heini a spol.....Monika reagujem na tvoj článok a môžem potvrdiť, že pri brušnej viróze som mala tiež početné ES. Taktiež pri obyčajnom prechladnutí ich mám jednu za druhou ani ich nepočítam. Vždy sa obávam obdobia chrípok nie pre samotnú chrípku ale preto,že mi bude blbnúť srdce. Majte sa pekne.

Lada (Út, 10. 9. 2013 - 12:09)

Ahoj Moniko. Zvracení a průjem také spouštěj ES. Já občas se i vyspím dobře i nálada dobrá a stejně oni mě dostanou. Četla jsem že za války lide zapomínali na své nemoci když šlo o život. A po válce když už měli klid všechno to propuklo i hodně zemřelo. Vidim podle sebe. Celý školní rok nějak to jde a jenom máme prázdniny je mi o hodně hůř. Mohu si odpočinout , uklidni se ale všechno naopak.

Monika (Út, 10. 9. 2013 - 11:09)

Ahoj Blanko, Heini a spol.. tak mám konečně náladu něco napsat. Sice mě delší dobu nic moc netrápí a mám klid-jen ojedinělé ES, ale líbil se mi příspěvek Dagmar, je potřeba se s tím takhle prát, i když někdy jsou chvíle, kdy je z toho jeden na dně. Také někdy záměrně zakouším situace, kdy by se arytmie na stopro měla objevit.. A ono nic. Jen, když to nejméně čekám a mám vypozorované, že když se ráno probudím taková nijaká a bez nálady a jakoby bez energie, většinou ten den mívám potíže s esinama atp. Jak jsem v dobré náladě a plná síly, mám pokoj. Jen jsem se chtěla zeptat, když už píšu.. Onehdy se mi stala taková věc-děti přitáhly odněkud zvracecí bacil. Netrpím na to, ale tentokrát mě to také sejmulo a docela jsem měla nahnáno. Že je mi celý den špatně, to neřeším, ale cca 15min než jde všechno ven mi srdce letělo jak blázen-strašně slabě tep byl cítit na krku, ale 120 byl minimálně. Do toho jedna ES za druhou, až se mi blbě dýchalo. Jak bylo po "akci" :o) tak se vše ustálilo a bylo dobře. Stává se vám to taky, je to normální?? Jinak jsem v pohodě, děti zlobí od brzkého rána do pozdního večera a přes prázdniny nebyl vůbec čas a elán na nic! Byly pořád doma nezmaři :o)). Tak vás srdečně zdravím a zase na napsanou.

Kamila32 (Po, 9. 9. 2013 - 20:09)

Dášo, díky. Mě osobně pomáhá setkávat se s takovými optimistickými názory, dodává mi to sílu a povzbudí mě to.

Dagmar (Po, 9. 9. 2013 - 13:09)

Ahoj,kdysi mě obtěžovaly ES i cestou do práce, v práci,atd.Jednoho dne jsem se prostě naštvala.Echo opakovaně v pořádku,holter taky až na ty ES.Viděla jsem v nemocnici unavené lidi jak čekají na dialýzu,a řekla jsem si kdo je vlastně nemocný.Žádné léky zatím neberu,měsíc jsem měla rytmonorm,potom vysazen.Problémy stejné.Tak jsem šla do sportu,který mě vždycky bavil.Zpočátku to byla zvonkohra,dokola jsem si v hlavě opakovala jak se jmenuji,kde bydlím, moje děti, manžela...jak zavřený voják,abych se z toho nezbláznila.Hlídala jsem si tep aby nepřesáhl 160,potom to bylo peklo.Ale uvědomila jsem si že se mi dýchá pořád stejně, neomdlévám atd.Četla jsem názory sport.lékařů.Jeden řekl,a ten se mi líbil,že antiarytmika-betablokátory-podávané na ES u jinak zdravého srdce ho vlastně mohou do budoucna poškodit,že nejlepší léčba na léčbu podobných asymptomatických arytmií,jako byla ta moje,je sport při kterém srdce tepe pravidelně v aerobním pásmu,tak jsem šla do toho,nemám vyhráno,to jsem pochopila.
Zapomněla jsem se zmínit že jsem prodělala borélie bohužel došly do chron.stádia a od té doby jsem měla ES.Nejdřív KES,a potom přešly na SVES,rozhozený vegetativní systém.Řešily jsme paroxysmy tachykardií,úzkosti,únava,brněla mi v kuse hlava,píská mi až do teď v uchu,občas mě bolí klouby atd.No..tím jsem chtěla jen říct,že je cesta ven,i když třeba na chvilku, ale stojí za to se zvedat.

monkaK (So, 7. 9. 2013 - 09:09)

Dagmar ja uz pol roka take obdobie bez ES ani nemam. Dokonca posledny mesiac ma tie potvory otravuju aj v noci, to som doteraz nemala, ked som sa dala zvycajne do kludu, ES prestali, ale teraz je to opacne. A to aj po pridati liekov sa nezlepsilo. Tak sa drzte

Gábi (Pá, 6. 9. 2013 - 19:09)

Ahoj všem,dlouho jsem nic...:-O Dagmar, tak to smekám,já mám problémy i v klidu, nebo při chůzi, neumím si představit, že bych při tom sportovala i když bych moc ráda :-(

Dagmar (Pá, 6. 9. 2013 - 09:09)

Ahoj všem,dlouho jsem nic nepsala protože mi bylo dobře.Měla jsem opravdu pokoj.Začala jsem zase pomalu běhat,bruslit,nevadilo mi,že jsem třeba moc nespala,obden jsem si brala 250mg hořčíku a stačilo.
Před třemi dny jsem byla běhat a měla jsem rychlý sled ES.Snažila jsem si toho nevšímat.Další den brusle a už mi ty potvory po chvilce daly vědět že tu pořád jsou,až jsem se rozbrečela ze vzteku.Pak jak přišly tak odešly.Jenže teď už je mám občas i přes den.Něco je zase špatně.Jsem naštvaná sama na sebe,jestli jsem něco nezkazila.Jdu teď zase na brusle,budu je provokovat taky.Když mi nedaj pokoj,tak já jim ho nedám vůbec.Držte se všichni.

Lada (Út, 3. 9. 2013 - 14:09)

Ahoj Ivanko. Bohužel jsem tenkrát nemohla se zvednout, seděla jsem v koupelně na podlaze, takže až ráno mě stalo líp tak manžel mě odvezl do nemocnice. A řekli mi že nesmím brát tihle léky a ES to nic není, ať si nevymýšlím. Ale měla jsem období klidu i několik let. Takže naděje umírá poslední. První my, pak ona. Drž se. Musí se to zlepšit.

Ivana (Út, 3. 9. 2013 - 10:09)

kMonkaK, aspoň by to trochu...Ahoj Lada. Aj ja mám denne ES a k tomu slabý tep až sa mi zdá, že mi srdce asi zastaví. Je mi tiež u toho slabo, aj sa v noci budím a vždy sa tých ES zľaknem. Stále si vravím, že to prejde, že to nič nie je. A tak to ide stále dookola, raz lepšie a potom zase samé ES. Ale keby som mala 200 tep za minútu a zvracala ako ty, tak by som určite išla na pohotovosť. Dali by ti infúziu a bolo by ti určite lepšie. Ahojte.

Lada (Pá, 30. 8. 2013 - 17:08)

kMonkaK, aspoň by to trochu polevilo a to během týdně každý den mám víc.Jednou jsem dostala nějaký newrytmin nebo tak nějak tak celou noc jsem měla tep kolem 200, zvracela a skoro jsem omdlévala. A teď jsem zpocená jako myš, v hlavě hučí a jak chytne ta každá ES až se zastaví dech. Spím 2-3 hod. dohromady a probouzím se 8-10krát i takové myšlenky lezou...Dík že jsi se ozvala. Ten počítač jediný s kým mohu o tom mluvit. Tak špatně mi ještě nikdy nebylo.

Ivana (Pá, 30. 8. 2013 - 09:08)

Flekaind som brala asi len...MonkaK chodím k lekárovi do Žiliny a nemôžem sa sťažovať. Tie ES sa snažím brať ako nutné zlo. Raz ich je menej, inokedy viac. Teraz napríklad už skoro rok ich mávam dosť a neviem prečo.Ahojte.

monkaK (Pá, 30. 8. 2013 - 08:08)

Lada tak to je tazko radit. Mam presne to iste co ty. ES v jednom kuse, este aj v noci ma budili. A rano zas. A to som si pridala aj ten rythmonorm a ziadne zlepsenie. Tak sa drz. Blanka ako ty? A ostatni?

Lada (Pá, 30. 8. 2013 - 07:08)

Moc prosím, napište co kdo dělá když se rozběhnou ES. Včera jsem měla celý večer, ráno mám za se. Concor jsem vzala ale na ES vůbec nezabírá. Jsem v prací a nemohu sedět.

Reklama

Přidat komentář