Reklama

extrasystoly

Katka (Ne, 6. 10. 2013 - 20:10)

Kamilla - tak ja nie som vobec sportovec. Uvidime, zatial sa to celkom da. Mozno aj kvoli pohode.
Lada - tak pomohol ti ten Sedatif ? Inak kludne ho mozes aj 3 x denne.

kamilla (So, 5. 10. 2013 - 14:10)

Dakujem za odpovede dievcence...Katko, ano, měla jsem ES během prvního i druhého těhotenství a porodu. Ale nevadilo mi to při porodu, to jsem řešila jiné bolesti.......V té době jsem byla dobře vyšetřena, Dr. mi opravdu natočil "jen" sporadické extrasystoly.....vyslechl mě, říkala jsem mu i o jakémjsi "chvění" srdce - co tu občas ostatní také řeší i snad jako vibrace....fuj škaredé slovo.....ale Dr mi řekl, že srdce se jaksi nemůže chvět...vysvětlil mi vliv psychiky a stresu na srdce.....nabídl léky, magnesium.....fakt mně to hodně pomohlo. Protože když ES řešívám hlavně navečer u usínání.... a neustále kvůli tomu vstávám z postele, protože u toho se nedá usnout....... Zvláštní je, že po porodu se to trochu uklidnilo, pak se střídalo období např. tři měsíce ES denně a nepravidelně, ale pořád......sem tam bouchaly... a z toho půl roku klídek, maximálně jedna za měsíc...Nevím proč, co má na to vliv. Snad opravdu hodně pohoda, zdravý život...vím, že je to relativní..
Ostatní jsou na tom hůře, pokud mají další diagnozy.....chápu a i tak si to ráda přečtu a všem držím pěsti, aby se to zlepšilo.
za mlada jsem hodně sportovala a ES mívají právě hodně sportovci...
Drž se a hezké podzimní dny přeje Kamilla

Lada (Pá, 4. 10. 2013 - 17:10)

Petro, je to příjemné čist dobré správy. Já kašlu hrozně každé ráno. ne že bych byla nastydla ale nějak to mě dusí. Mě je občas trochu lepe a pak zase to samé. Katko, dnes jsem dostala ten lék co jsi mi poradila (Sedatif), zkusím to. jenom tam napsáno že mám ho brad 3krat denně a já zkusím na noc. Přeju všem hezky víkend bez ES.

Petra (Pá, 4. 10. 2013 - 12:10)

Ahoj, já na ně taky trpívám, mám to už hodně let od stresu, naštěstí se neprokázala nějaká srdeční vada. Někdy je to horší, jindy mám měsíce pokoj. Brala jsem celé jaro Magnesium a B6 a cítím se už půl roku skvěle. Občas přijde jen nějaká malá extrasystolka a to se dá okamžitě srovnat tím, že
POŘÁDNĚ ZHLUBOKA ZAKAŠLETE.
To zabírá okamžitě, srdíčko se nakopne a je to v pohodě. Tohle mi poradil jeden lékař a funguje to. Já kdysi mívala nakupené, že jsem se drželka zdi a šly na mne mdloby, svíral se mi hrudník a nemohla jsem skoro dýchat. A teď je to ok.

monkaK (Čt, 3. 10. 2013 - 14:10)

Ahojte, dnes som vysadila betaloc zok a nasadila som si lekarkou zmenene lieky. Uziva sotalol 80mg. Ale neviem ci to bude dobre, lebo dnes sa mi zda ze mam rychlejsu pulz. Neviem ci na to treba cas a bude ok, neviem. Akosi mi nevedia spravne trafit liecbu. Ostatni ako, ste v pohode?

Katka (Út, 1. 10. 2013 - 09:10)

Ale podla mna by ten Persen mali mat normalne v lekarni. Zastav sa a opytaj sa!. A niekedy pomoze sa aj dobre nahnevat a na niekoho nakricat ! :-) Nejak to prezi

Lada (Út, 1. 10. 2013 - 09:10)

K tomu jsem skoro celou noc nespala to jsem ještě neměla v noci.

Lada (Út, 1. 10. 2013 - 09:10)

Napsala jsem Katko na tu lékárnu, pořad mám ES, manžel vyvadí že jsem herečka s nic mi není. Už jsem nevydržela a křikla na něj. Já se snad zblázním. Čekám na odpověď z lékárny na mail. Já neumím zapínat co oni chtějí. Snad neomdlim

Katka (Út, 1. 10. 2013 - 09:10)

Ahoj Katko. Tak včera jsem...Tak toto poznam, mala som tieto stavy ked bolo to zle obdobie. Bala som sa chodit spat, ze co zase v noci bude. Lezala som len na pravom boku. A ked som aj zaspala tak bud sa mi o ES snivalo a zobudilo ma to,alebo som sa zobudila sama a som si ich privolala.Po asi 2 tyzdnoch to preslo. Ale davala som si na noc ten Persen. V kuse aj cez den som podvedome vnimala tlkot srdca - ako podla mna uplne psycho. Ale tesim sa strasne, ze som to zvladla bez AD, este ich nechcem jest. Mam cas-stale si hovorim. A obava ci sa do toho kopca vystveras ? Tak to poznam :-) Neboj vyjdes tam !Ked sadis v pohode kvety tak to bude ok. Pripadne ked pojdes do toho kopca taks niekym telefonuje, nech na to nemyslis. My si tu navzajom radime ako v psycho poradni. :-))) Nikto iny nas ale chapat lepsie nebude.

Lada (Út, 1. 10. 2013 - 08:10)

Ahoj Katko. Tak včera jsem si myslela že už se to zlepšuji ale navečer zas to samé a poprvé mě to probudilo před druhou hodinou, to jsem ještě v noci neměla. Snažils jsem se usnout v sedu tak na pravé straně hodinku vydržela. Na levé nejde, pořad to srdce slyšíme a i té vynechávaní. nevím jak zvládnu dostat se na rehabilitaci. Interna na kopečku. Jak já chci spát.. Když nepoleví tak navečer vezmu konečně ten Neuron.

Katka (Po, 30. 9. 2013 - 12:09)

Monika - dakujem za povzbudive slova, dufam ze to prezijem. U nas to tiez tak bolo, ze muz povedal, ze nam chyba " kluk". Tak som zvedava, ci mu to vyjde.Mne sa tiez rozbuchalo srdce ked mi pichli Buscopan, ja neviem ci som mala tep asi 150/min. Potom to prestalo ale chvilu som mala stale pravidelne KES pri kontrakciach. Lezala som na lavom boku, na nom uz asi nebudem pre istotu. Ale bola som aj vyhladova, vsetko dokopy.Si pripadam ako dementna, ked vam to tu vypisujem.Chrbtica je tiez previt v tomto. Podla mna ma aj to suvis.Pri urcitych rovnakych polohach mi skoci ES.
LADA- zajtra kasli na nich, nech si myslia co chcu, ked vyjdes z ordinacie uz na teba aj zabudnu. Na kardiu ich to netrapi moc preto,lebo vidia, ze srdcia mame v ramci normy, tak oni urcite nebudu patrat po tom co ES sposobuje.Tak sa tym netrap co si budu zajtra mysliet. Kludne sa ich pytaj na vsetko!Co ta je po nich. Hlavne nech ta zrehabilituju a bude zas dobre.

Lada (Po, 30. 9. 2013 - 11:09)

Ahoj všichni. Zítra jedu na vyšetření na rehabilitaci a zase v doporučení mám napsáno: “Pocity přeskakování srdce“. Tak budu zase tady vypadat že se mi to jenom zda. Hrozně bolí záda a krční páteř .

Monika (Po, 30. 9. 2013 - 10:09)

Ahoj, koukám a čtu.. Katko drž se, vím jaké to je-těhu mám od dubna za sebou a byly horký chvilky.. Ještě aj po porodu než se tělo dostalo asi do normálu. A porod samotný byl v poho-bolest mě odloudila myšlenky od srdíčka a jak jsem měla pauzu přemýšlet, tak se mi rozjelo rychle a dělalo se mdlo.. Pak si se mnou povídali a bylo všechno zas normální! Ale víš co, pozitivní je, že jsem těhotenství ještě nezavrhla a taťka prej, že nám chybí doma kluk :o), takže držim ti palce! V těchto dnech mám ES více, nejvíc při práci na zahradě třeba-sbírání ořechu, sekání do kopce atp. Opět mi vychází páteř. Nebo zvýšená zátěž? Mějte se a Lado to zvládnem jo!

Ivka (Po, 30. 9. 2013 - 08:09)

Zdravím všechny. Taky mám...Peter,prave vcera som zacala nad tym zase rozmyslat. Tie komorove silne tiez nic moc,ale v poslednej dobe mam tiez to vibrovanie.Rozmyslam ci to nie je fibrilacia sieni ale asi nie, kedze som mala holter akurat vtedy ked prislo aj toto. A ziadna fibrilacia na holteri nebola. Urobi mi to zvacsa v jednej polohe pri zaspavani , ked soferujem, ked sa predklonim - uz si radsej vzdy klaknem. A mam tiez v hlave to, ze co ked to normalne nenaskoci naspat. Krcna a hrudna chrbtica- tak to je katastrofa aj u mna. Myslis, ze pri tom vibrovani vibruju aj komory ? podla mna asi nie. To uz by sme neboli :-)

Petr (Po, 30. 9. 2013 - 08:09)

Zdravím všechny. Taky mám občas ES, už sem s tím byl několikrát u Dr,, ale všichni řikají, že je to nermální a mají to skoro všichni...Mám za sebou ECHO(v lednu), loni Holter...ty ojedinělý mi nevaděj, ty mám už snad 5 let, některý den skoro nic, jindy aspoň 5 do hodiny..Loni v prosinci a letos v létě a ted před týdnem jsem měl ale ty hnusný nakupený, je to jak vibrace, trvalo to tak 5s určitě a pak nic. Vždycky to ale přišlo, když jsem byl předtím ohnutý a nahrbený záda, po narovnání to pomalu přestalo. Tohle mě docela vadí. Řekl jsem Dr, co když se mi zastaví a nenaskočí a zhebnu a ona na to- ale určitě naskočé, na ES se neumírá, je to benigní. Mám problémy s krční a hrudní páteří, začínající skoliozu a ty prý má na Es taky vliv.Držím všem palce, ES jsou hnusný a musíme bojovat!!!

Heini (Ne, 29. 9. 2013 - 17:09)

Ahoj Lado, no že se zvedne tep, to je prý normální, ale že až tak, to "nikdo nečekal". Znáš to...
Tak se drž!

Lada (Ne, 29. 9. 2013 - 09:09)

Katko moc Ti děkuji. Ted´ jsem nějak druhou noc hodně málo spím, včera Es přicházeli po jedné až když už jsem skoro usínala. Spát chci ale ve dne nemohu usnout a už i ES navštěvuji. Chci do lesa projit se. hezký den.

Katka (So, 28. 9. 2013 - 20:09)

Ahoj Katko. Píšeš že...LAda - su to Sedatif PC nasla som napr.na tejto ceskej stranke http://www.lekynainternetu.cz/p/boiron-sedatif-pc-60-tbl/ mam ale este odporucene aj silnejsie,ale musim najst kde som si to zapisala.Myslim ze ta hlavna zlozka zo Sedatifu PC su tie silnejsie. Este pozriem a napisem. Skus ten Sedatif, ked som to vycumlala minimalne ma ukludnilo. Aj ked vela ludi hovori, ze to len placebo. Zas radsej placebo ako navyk na tazke AD. Co nechcem AD uplne podcenovat. Mozno sa oplati anjskor vyskusat. Ten sedatif som uzivala hlavne cez den a na noc som si davala PERSEN Forte, vidim ze to maju aj u Vas. http://www.lekynainternetu.cz/p/persen-forte-20-tbl/.. ten persen ma dost na noc ukludnil a asi ma tato kombinacia aj s horcikom zachranila pred AD. Pokial viem tak neurol je dobry tak narazovo. Stale radsej nie.A som rada, ze ta cinnost ti dnes pomohla. Len tak dalej :-)

Lada (So, 28. 9. 2013 - 18:09)

Ahoj Katko. Píšeš že používáš homeopatika na uklidnění. U nás tady nejsou v lékárnách, nevím kde vzít a jak se jmenují. Neurol držím vedle a snažím se oddálit ten čas kdy ho musím vžit. Celý den bylo mi lip, i kytky jsem zasadila a některý jsem vykopala i doma jsem uvařila, upekla, a jenom jsem si lehla odpočinout tak mám za celý den ... když budeš mít chvilku tak napiš kde jsou takové homeopatické lékárny.

Lada (So, 28. 9. 2013 - 10:09)

Heini, děkuji Ti. Ještě že jsi byl při tom záchvatu blízko doktorů. Neměli by oni náhodou dělat testy na snášenlivost před tím než něco dávat? Hlavně že žádná zodpovědnost. Včera jsem musela prosit sousedku aby mě odvezla k dokt. Samozřejmě že když dělali EKG tak nic. Dokt. moc hodná, chápe moji potíže, předepsala jak píšeš Neurol nárazově .Rykla že s ES se něco dělají když už to nepřestává a já mám přestávky i několik hodin. A když to budu mít během roku tak dostanu AD. Tedˇ ještě nechce to předepisovat protože mám špatná játra. Tak teďˇ jsi odpočívej po tom všem.

Reklama

Přidat komentář