Reklama

extrasystoly

Monika (Út, 4. 8. 2015 - 16:08)

Gabi verte te páteři, pokud máte srdce jinak v pořádku. Já ted byla znovu na vyšetření, protoze se mi srdce zničehonic rozjíždí do tachykardii a přitom jsem asi 6 let mela klid od nich. AD jsem dr rozmluvila ještě a zkusím tu meduňku a hořčík. Ten mám na spodní hranici. Jestli to bude zlobit dál to buseni tak se AD nevyhnu :-(.

Gábi (Út, 4. 8. 2015 - 13:08)

Moni to mě mrzí, že máte negativní zkušenosti s AD :-( já jich tedy za těch cca 20 let vyzkoušela několik a takový negativní účinek jsem u žádných neměla, maximálně nebyl žádný.
Teď jak jsem psala mám lyricu, která účinkovala na ES dobře a nevím proč to teď po čtyřech měsících užívání začíná opět zlobit,mám teda i potíže s hrudní páteří,ale.....propadám se na dno.

JO jedna negativní teda byla, už nevím po kterých,nechuť na sexík

Monika (Út, 4. 8. 2015 - 13:08)

Nechci strašit ja o ucinku psala nedávno a nechci do AD už jít. Srdce rozhozeny hrozne, stavy na omdleni zle od žaludku úzkost nechuť vidět lidi a totální neschopnost udělat pohyb. Tlaky na hrudi a rozjelo mi to končící menses. Dr me ale bohužel vzhledem k my situaci chce natlacit. Nechci byt pokusným kralikem a čekat co se mnou který prášek udělá. Je to začarovaný kruh a nevím jak z něj ven protoze Pomoc potrebuju. Psychickou. Mela jsem Eliceu.nejslabsi co prý z AD je...:-(

Gábi (Út, 4. 8. 2015 - 13:08)

Zkuste Verčo, hlavně tu tabletku polkněte jako vitamín a nepřemýšlejte nad tím, že jste si vzala AD, zaberou do dvou týdnů, některé déle.Já beru AD léta, jak jsem psala, již jsem jich "vyzkoušela" několikero, jsem bohužel velmi úzkostná, trpěla jsem i panickou poruchou, kdy jsem nebyla schopná dojít sama ani do obchodu a na to vše mi AD kdysi pomohla.Tak se držte a bude lépe!

Verča (Út, 4. 8. 2015 - 12:08)

Zítra to tedy zkusím začít brát a snad to pomůže. Jinak to zvládám s meduňkovým čajem a beru toho červeného draka, co tu někdo doporučoval. Když je nejhůř, tak vezmu půlku neurolu.

Gábi (Út, 4. 8. 2015 - 11:08)

Verčo krom lehkého motání hlavy neměla, nebojte se.Asentru jsem sice neužívala, ale třeba právě ona Vám pomůže zbavit se nebo zmírnit vnímání ES.A hlavně....nečtěte příbalové letáky, ty člověka skoro vždy vyděsí!Hlavně nedovedu pochopit, jak zvládáte fungovat s tak častýma es :-o to před Vámi smekám!!!

Verča (Út, 4. 8. 2015 - 10:08)

Gábi a měla jste ze začátku užívání nějaké vedlejší účinky? Já teď dostala Asentru, ale po přečtení příbalového letáku se spíše děsím a ještě jsem to nezačala brát. Mám to také na ES, které mívám někdy i každý 3. stah

Gábi (Po, 3. 8. 2015 - 21:08)

Lado AD beru je už spoustu let,vyzkoušela jsem jich několik,ale po velké stresové záležitosti, která se táhne už dva roky, se mi ES zhoršily, tak mi doktorka dala lyricu 150 mg ráno i večer,beru jí už asi od dubna a fungovala, tedy myslím, protože es takřka nebyly.A teď se to opět zhoršuje.Mám blokádu hrudní páteře C5 a C7, někdo už to tady také psal, tak tam je asi také příčina.Es mi psychicky naprosto ničí i když je cítím v řádech desítek denně, žít s nimi nezvládám, obdivuji Vás co jich máte stovky nebo tisíce :-(

Lada (Po, 3. 8. 2015 - 19:08)

Evo, když Ti nebudou otevírat hrudník, tak to je dobrá správa. bylo by dobré, kdyby jsi tuhle záležitost prokonzultovala s nějakým známým kardiologem. Zapiš jak to dopadlo. Budu na tebe myslet. A mě tenkrát říkali, že musí otevřít hrudník. To jsem ráda, že už to jde jinak. Gabi, jak dlouho bereš AD?

jankka (Po, 3. 8. 2015 - 16:08)

ahojte všetci.Naďa ja som tu už písala, mám 41 rokov a vrodený WPW syndróm.Mávala som paroxyzmy tachykardie TF 230/240, a podobné pocity ako si ich opísala ty.Abláciu mi robili pred 11 rokmi, odvtedy s tachy..som mala pokoj.Es som mala aj pred ablácoiu, tak som sa s nimi nejako naučila žiť.Len posledného polroka sa mi pohoršilo, Es mávam často a viac po sebe.necítim sa dobre, tak som 3 mesiace na chorej.Abláciu kôli ES mi nechcú robiť, vraj mi to nepomôže.Dali mi Egiolok ale nerobil mi dobre tak beriem iný betablokátor.teraz moje posledné EKG: prítomná tachykardia s početnými KES obrazu BĽTR bigeminicky viazané aj v salvách.zvýšili mi dávku betablokátoru a to je asi všetko.mám dni lepšie aj horšie, momentálne tých horších je viac..a vy ostatní ako sa mate? monkaK ako ti je?

Gábi (Po, 3. 8. 2015 - 15:08)

Ahoj všem,
tak i přes AD se mi opět objevují a zhoršují ES, má to někdo podobně :-(

Eva (Ne, 2. 8. 2015 - 14:08)

Evo, bohužel mně to nikdo...Díky Lado. Právě, že se mi dle dvou lékařů zhoršila nedomykavost mitrální chlopně, pokud prý chci aby to srdíčko fungovalo nějakých 10 a víc let, že by byla dobrá ta plastika. Lékař mi jenom sdělil, že nenivazivní cestou, tak budu doufat, že mě celý hrudník nerozříznou, pak se tady ozvu.

Lada (So, 1. 8. 2015 - 16:08)

Evo, bohužel mně to nikdo neřekl. Jednou, při vyšetření v Hradci doktor mi řekl, že kdyby byl na mém místě, tak bych šel na operaci. kousek chlopně nepřilehá jak má byt. Když jsem to sdělila kardioložce tak mi řekla, že když chci tak mohu jít na operaci. pak nikdo mi neřekl mám na to jít nebo ne. Tak z tím i žiju. Myslím že kdyby to bylo závažné tak mi to doporučí sami. Chápu, že se toho bojíte, ale, kdyby doktoři nebyli jisti, že budete v pořádku, tak by do toho nešli. Dopadne to dobře, uvidíte.

Eva (Pá, 31. 7. 2015 - 21:07)

Moniko, mám prolaps...Lado, jak velký máte ten prolaps? Nenabídli vám lékaři nějaké řešení? Já mám mezi 2 a 3 stupněm a nabízejí mi plastiku mitrální chlopně. Velice se toho bojím, mám termín v říjnu se rozhodne co a jak. Nejhorší to čekání a nikdo nic neporadí. Proto zjišťuji info jak se dá. Mám takové přeskakování srdíčka, hůře se mi dýchá, ale mám i astma, tak to je pak problém rozlišit z čeho to je. Díky za odpověď.

Monika (Pá, 31. 7. 2015 - 18:07)

Dík Lado. Nevím co si myslet co dělat
Nedokážu se smirit s tim ze mám špatný srdce a žit. Smirit se s tim ze to muže přijít kdykoliv. Proc s tim nejde nic dělat? Jen čekat a byt bez elánu a smyslu všech věcí.

Lada (Pá, 31. 7. 2015 - 13:07)

Moniko, já jsem nepřestávala brát prášky. Každý to snáší jinak. Až po 8.tydnech já pocítila zlepšeni. Poraď se z doktorem. AD nesmíš sama vynechávat. Také mě za začátku trápila jenom tachykardie. ES se přidali tak za 2.roky po ni. Jsem ráda že Ti trošku lip. Drž se.

Monika (Pá, 31. 7. 2015 - 13:07)

Ahoj Lado to je síla ze jsi tak trpěla přitom stačilo změnit lék. Dnes je mi o poznání líp. Už se tolik nerozjizdi a dýchá se líp. Štítnou žlázu mam v pohodě takže zbývá reakce na prášek co jsem vzala anebo prostě nemocný srdce. Sono srdce mi dělali naposledy tak před 10 lety :o(. Ale nikdy mi takhle nebývalo mizerne jako včera. Ohledně srdce to bylo jen buseni a tachykardie. Jinak to ostatní kolem jsem nikdy tak neměla. Je fakt že když na sobe pocituju nervy a stres tak je to vždycky slabý odvar vcerejska. Mam to ted nebrat ty prášky jestli se to do pondelka ustali....

Lada (Pá, 31. 7. 2015 - 08:07)

Moniko, mám prolaps mitrální chlopně, ještě nějaké malé problémy, ale od dětství mám slabost při námaze. Měla jsem šelesty ale konkrétního nikdo nic neřekl. V těhotenství jeden doktor řekl že s takým srdcem ještě chci rodit... A v Hradce při zátěži řekli, že mám upozornit dokt., že srdce mám slabé. To je všechno. Tady v nemocnici řekli že bušení a ES to není arytmie, mám to v hlavě. Sama víš, že když nikdo nic nevysvětli tak se bojíš ještě víc. Já mám Ad Estitil , po 5mg. A bylo mi špatně po druhé tabletce, i když říkají že to není možné. Jak je TI dnes?

Monika (Čt, 30. 7. 2015 - 21:07)

Volala jsem na internu a mluvil se mnou dr přes srdce. Říkal nejprve ze by to do souvislosti s AD nedával naopak ze to srdce zklidňuje... pak připustil ze chvíli trvá než se hladiny v tele srovnaji a říkal ať zkusím no 2-3 dny uživat. Pak změnit AD. A nadával ze je to přes obvodní. Co se tyka zkolabovani tak ze si myslí že je to nepravdepodobny ale ze to nevylouci. Proste zkusit :o(.zítra zavolám i na tu štítnou. Dokud mi to nesnizil ten euthyrox tak jsem mela léta klid od tachykardii. Ještě jednou diky za podporu a názory. Dík ze jste.

Blanka (Čt, 30. 7. 2015 - 21:07)

Moni,hlavně klid.
Po jedné tabletce se ti nic takového nemůže stát.Zkus to znovu probrat,nejlepší by bylo s kardiologem.

Reklama

Přidat komentář