Reklama

Jste pro interrupci a potraty?

Dominika (So, 12. 2. 2005 - 12:02)

Goofy: samozrejme, ze som sulozila, vediem krasny spokojny sexualny zivot , a aby nedoslo k nechcenemu otehotneniu, davam si na pilulky sakra bacha. Branie HAK beriem ako nieco automaticke, je to proste zvyk, nieco ako vycistit ¨si zuby.

Goofy (So, 12. 2. 2005 - 12:02)

Dominiko,řekl jsem,že šla má holka na potrat?!A sobecké vůči komu?!Ty jsi nikdy na nic nezapomněla?mimochodem-tvoje kamarádka lékařka je asi s vědomostmi o antikoncepci na tom stejně jako ty.Podívej se na pearl index.Prosímtě a souložila jsi vůbec někdy?

black hawk (Pá, 11. 2. 2005 - 23:02)

U cikanu by mela byt interupce narizen aprimo zakonem!!

L. (Pá, 11. 2. 2005 - 23:02)

Dominiko, neni HA neni 100%. Ja ji brala tak jak se brat ma. Jsem si 100% jista, protoze na urcity veci jsem proste dost presna a dusledna. Otehotnela jsem stejne. Nazor Tve doktorky me vubec neprekvapuje. Ja uz doktorum dlouho neverim.

Dominika (Pá, 11. 2. 2005 - 19:02)

Goofy: no, o tom, ci je antikoncepcia spolahliva su rozne nazory. Kamoska je lekarka a vravi, ze HAK je stopro spolahliva, ak sa uziva tak ako sa uzivat ma. Nechapem, ked niekto vedie sexualny zivot, ako moze pilulku zabudnut, n o kazdopadne, ak je zena zabudliva, tak si proste da naplast.nedat dieta na adopciu? Radsej ho zabit? Nezda sa Ti to troska sebecke?

Goofy (Pá, 11. 2. 2005 - 15:02)

Nikdo neumí bez následků š....,Dominiko!Někdy se prostě může stát chyba!Může třeba zapomenout vzít prášek!Nám se to takhle stalo!Nešla tam,ale právě proto,že by nebyla schopna dát dítě k adopci,nedokázala by zbytek života mučit se,že odložila dítě a kde asi žije.A už by sis mohla vymyslet jiný příspěvek-píšeš to furt dokola.

Dominika (Pá, 11. 2. 2005 - 11:02)

Nie, zakazat potraty rozhodne nie, zakaz nic neriesi. Je treba zaviest uz na zakladnych skolach sexualnu vychovu, poucit decka o antikoncepcii, o tom, co sa moze stat a ak nie su pripraveny niest dosledky resp ak nevedia bez nasledkov sukat, nech to nerobia. No a rozvinut rozsiahly adopcny system, aby deti nemuseli byt zabijane, ale aby im bola dana sanca na krasny a plnohodnotny zivot v rodine, ktora dieta mat nemoze a je ochotna i cudzie mat rada ako vlastne.

Jitka (Čt, 10. 2. 2005 - 16:02)

Blbost zakázat potraty.Co se tím asi tak změní?Ta,která ho bude chtít udělat si ho udělat nechá i přesto.Akorát,že teď to udělaj dobří doktoři a legálně. Po zákazu pak nechci vidět ty ametérský potraty!!! A hlavně ty následky!!!

Jan (Út, 1. 2. 2005 - 13:02)

Ano ale nést následky neznamená si do toho nechat od někoho mluvit.Nelze s Vámi než souhlasit.PS selhat může vše, proto asi ty interupce.

Dominika (Út, 1. 2. 2005 - 13:02)

Jan, ja som len reagovala na to, ze antikoncepcia moze zlyhat. Skor som existencialista ako niekto z 18 ci 19 storocia. A existencializmus hlasa, ze za svoje rozhodnutia musime niest nasledky.

uma (Po, 31. 1. 2005 - 15:01)

Ptáte se proč je tu tolik utrpení-násilí,beznaděje,sebevražd?Právě proto,že spousta lidí na světě žije bez možnosti volby.

Jan (Po, 31. 1. 2005 - 08:01)

Valiko já s tebou naprosto souhlasím tedy s druhým příspěvkem ale o tom tato diskuse není.Jak úžasné je mít dítě a být rodič. Stát by se mohl zamyslet hlavně nad tím, proč podporuje ty nezodpovědné rodiny stejně jako zodpovědné.Diskuse je o tom zda se má nebo nemá manipulovat se vznikem lidského života.Já říkám , že by se neměla umělá manipulace jedním směrem propagovat a druhým zavrhovat.

valika (Po, 31. 1. 2005 - 05:01)

Mily Jan. Mat dieta je velka zmena v zivote. Pokial by prislo na svet urcite by znizilo vas prijem tym, ze tvoja priatelka by bola na materskej(nad tym by sa urcite mal zamysliet stat), vyzadovalo by od Vas sebazapieranie, obmedzilo vasu doterajsiu volnost, budilo by ta v noci. Budes vsak zasnut nad tym co vsetko ti moze dat. To materialne "vsetko" nebude nikdy a ty mozno nikdy nepocitis ake uzasne je byt otcom.

valika (Po, 31. 1. 2005 - 05:01)

Ak zena odmieta neprirodzeny zasah do svojho prirodzeneho cyklu chemickymi produktmi, ci umiestnenim roznych cudzich teliesok(z ktorych kazde prinasa rozne rizika a malokedy je bez vedlajsich ucinkov, a mimochodom tiez nie je stopercentne) je pre svoje okolie nezodpovedna. O prijati ci zabiti pocateho dietata sa bavime ako by slo o kurie oko. Vyrezat, ci nie? Zda sa mi, ze to poukazuje o smere, kam nasa doba smeruje. Veri, ze cim viac si ulahci pracu technikou, zabezpeci si potrebny konfort a bude mat pod kontrolou choroby, ci plodenie deti - najde to prave stastie. Preco je potom vo svete tolko beznadeje, depresie, nasilia, samovrazd?...Mozno moje nazory pri dnesnych vydobytkoch vedy naozaj pripadaju ako predpotopne, ale mna, mojho muza i nase deti robia stastnymi a slobodnymi. Nevravim,ze je to lahke. Ale stoji to za tu namahu. Je pravda, ze ako jednodetna matka som tiez s lutostou pozerala na matku, ktora porodila stvrte dievcatko-chuderka. Tiez som si myslela,ze mat jedno-dve deti staci.Dnes viem o ake bohatstvo by sme boli prisli. Podla mna je dieta uzasny dar, kazde je jedinecne, kazde ma svoje talenty, ktore sa snazime s manzelom objavit a rozvijat. Deti sa nikdy nenudia, pretoze vzdy sú doma aspon dve. Velke deti sa pritych mensich ucia citlivosti, male deti zase rychle napreduju vdaka tomu, ze s nimi stale niekto komunikuje. Deti vo viacdetnej rodine sa ucia samostatmosti, zodpovednosti a to, ze sa podielaju na chode domacnosti je podla mna ich plus do buducnosti. Nie su to otroci svojich rodicov. Hovorim o nasej rodine a o rodinach,kde sa rodicia staraju o zabezpecenie svojich deti, pracuju a svoje deti vychovavaju svetu na osoh. Prave tieto rodiny su hadzane do jedneho vreca s rodinami, kde deti tiez pribuda,ale su na ulici, ci statu "na krku".

Jan (Ne, 30. 1. 2005 - 23:01)

To je úžasné Dominiko tak že HAK,kondom,pro jistotu to ještě přerušit....... co tkhle to nedělat vůbec.Je zajímavé, když se do debaty o takovýchto tématech zapojí žena ze slovenska je to tak na úrovni konce 18 a začátku 19 století.To není kritika nebo posměch ,to je projev obdivu jaké hodnoty vyznáváte.V Evropě to známe už jen z knih.Znovu opakuji, že je neetické ,proti přírodě a pokud chcete tak proti bohu manipulovat se životem oběma směry.A nebo to přijměme a nedivme se že mince má dvě strany nic víc a nic míň.V případě interupce život beru OK.Ale v případě asistované reprodukce ho nedávám ,protože nemohu ono mi to přece nejde.Při asistované reprodukci si ho pro dítě pomocí vědy kradu.Příroda nebo pro věřící bůh mi dali najevo ,že moje geny jsou nežádoucí a já místo toho abych to pokorně respektoval tak přírodu znásilním.Pokud chceme tedy manipulovat uměle se životy hodnoťme to objektivně.Buť partneři na manipulaci nárok nemají nebo mají. Tak zní otázka.A za tuto manipulaci je nesuďme.Kdo nám dává právo rozhodovat ,kterým směrem je manipulace dobrá a kterým špatná. PS myslím,že neřešime otázku antikoncepce tedy jak neotěhotnět ale otázku interupce.

uma (Ne, 30. 1. 2005 - 19:01)

No-si mohly ty plamenné výlevy na adresu zlych vražedkyn ušetřit a rovnou přiznat barvu,vid?:-))

rud (Ne, 30. 1. 2005 - 19:01)

Dobrý, ne? ;o)

uma (Ne, 30. 1. 2005 - 19:01)

no tak to nemam slov.To je nářez,ted jste se předvedli, mravokarkyně :-)))Ale klid-prachy nesmrdí

rud (Ne, 30. 1. 2005 - 19:01)

Bezpečné je dělat to po netu a po telefonu :o)

Dominika (Ne, 30. 1. 2005 - 19:01)

Peta ale problem vystihla. Populacia Europy starne. Rodi sa cim dalej tym menej deti a ludi, ktori pracuju ubuda, kdezto dochodcov pribuda. Takze sa moze stat, ze o takych 10 rokov kazdy z nas bude musiet uzivit 5 dochodcov. Mozno vsak niektori z vas, ktori hovoria o rodeni vlastnych otrokov maju milionove prijmy, takze 30 percentna dan ich nezabije.Je mi jasne ze sex nie je len pre plodenie deti a ze antikoncepcia moze zlyhat. Je to vsak nieco, s cim musi kazda z nas, ktora ide s nejakym chlapom do postele pocitat. A da sa poistit dvojmo, a aby zlyhali aj tabletky aj kondom, alebo HAK v kombinacii s prerusovanou sulozou, v tom by musel byt asi uz cert zakopany

Reklama

Přidat komentář