Reklama

Jste pro interrupci a potraty?

lenka (Ne, 20. 2. 2005 - 18:02)

prdlajs pohodlí. Pro mě není důležitější moje vlastní pohodlí , ale pohodlí mého dítěte! Když vim že mu ho nemůžu zajistit, nepřivedu ho na svět. A pod slovem pohodlí si každý z vás může představit cokoliv. Pro mě to znamená všechno, co dítě potřebuje. To vám vážně připadá zodpovědnější dítěti umožnit příchod na svět a odstrčit ho od sebe do dětského domova? Vy si myslíte, že to dítě na vás bude vzpomínat v dobrém? Že vám poděkuje, že je tu díky vám ale bez vás? Že se o něj nestaráte, že ho nevychováváte? Uvědomte si, že není nejdůležitější dítě přivést za každou cenu na svět.

KA (Ne, 20. 2. 2005 - 17:02)

Kazdy je zodpovedny za svoj zivot. Ten prinasa mnohe skusky a situacie, ktore preveria nas charakter. Mozete moj nazor vykreslovat akokolvek. Tiez si myslim, ze podoobne rozmysla aj mnoho ludi v Cechach. Verim, za zeny, ktore budu hladat odpoved na to,ci interupciu podstupit alebo nie si precitaju viacere nazora a podla toho sa rozhodnu. Kazdopadne, to po precitani diskusnych prispevkov nebudu mat lahke. Buduca mamina. Aj ked tvoja buducnost nevyzera ruzovo, ba dokonca katastrofalne, nezufaj. Vzdy je riesenie. Tlak okolia je silny a ty sa citis velmi osamotena. Uver vsak tomu, ze v sebe nosis zivot, kusok teba. Jeho osud je v tvojich rukach, lebo je bezbranne. To ze vzniklo nie je nahoda. Velmi, velmi si rozmysli ako s nim nalozis. Dieta je uzasny, jedinecny dar. Hladaj pravdu vo svojom srdci. Aj odvahu. Ak by si potrebovala, ponukam ti osobnu pomoc: ailuj"post.sk Vam ostatnym,ktori mate odlisny nazor na ochranu zivota, prajem, aby vas skusenosti zivota k pravde priblizili. Viem,ze ak ju budete hladat, tak ju najdete. Nehnevam sa na vas, lebo zatial je pre vas dolezitejsie pohodlie a istota. Zatial ste este hluchi a slepi. Kazdy z nas sa bori s tymi svojimi problemami, tazkostami. Ak si vsak zacneme vsimat ludi okolo seba, zistime, ze tie nase su oproti inym malicherne. A ak im budeme chciet aj pomoct a pomahat zacneme, svet sa zmeni. Musi vsak zacat kazdy od seba.

lenka (Ne, 20. 2. 2005 - 17:02)

já budu klidně tolerovat názory těch ostatních, jen když to budou opravdu názory. Smysluplný názory, kde bude alespoň z 10% pravda. Ale promiňte mi, že se vás to dotklo, ale výroky paní či slečny j. nejsou pro mě svéprávné.

j. (Ne, 20. 2. 2005 - 10:02)

Jane, ale nechcete snad Slovákům s takovými názory upírat právo na svobodné a slušné vyjádření?Prostě Vy máte jiné názory než většina Slováků zde píšících, dobře, bereme to na vědomí.

j. (Ne, 20. 2. 2005 - 10:02)

Neznám přesně financování všech azylových domů u nás. Ale na jeden jsem jednou přispívala, tak si myslím, že jsou financovány ze sponzorských darů, často je provozují charity.Uznávám, že daňový systém a vůbec zákony v ČR by se měly změnit.

Jan (Ne, 20. 2. 2005 - 07:02)

Reakce na KA.Ano názorová pestrost ano.Ale ve všech diskusích o potratech případně o sexu jak se tam objeví slovensky psaný příspěvek skutečně je na jedno brdo.Je zajímavé jak je ve slovenském národě, pokud můžeme přispěvatele brát za vzorek společnosti, zakotveno i skoro 60 let po válce klerikálně fašistické myšlení z doby Slovenského štátu a okořeněno balkánem.Pokud má někdo čas dejte si námahu s tím porovnat si názory dnešních moderních slováků na těchto diskusích s klero-fašistickými ideovými postuláty.Až podivuhodně se to shoduje.

Jan (Ne, 20. 2. 2005 - 06:02)

To se někdy člověk diví,kam až může diskuse zajít.Pro j. azylové domy jsou placeny asi z čeho,přece z mých daní.Proč já mám platit nezodpovědnostněkoho jiného?A podívejte se kdo tam je, 99 procent jsou existence jejichž rozmnožování společnost obohacuje tak asi jako mor ve středověku.A to jedno procento, možná trochu více jsou jen paličatí frackové, co se nemohou domluvit s rodinou která by jim třeba ráda pomohla.Prostě ve svaté víře zachovat život a odpovědnost hodit na apolečnost ,to považuji za docela nefér.Navrhoval bych pokud se takoví lidé po např dvou dětech nevzpamatují a nepostaví na vlastní nohy je sterilizovat.Vím zní to krutě ,ale jak jim zabránit aby nám na krk nevěšeli další a další nezaopatřené hladové krky.

j. (Ne, 20. 2. 2005 - 00:02)

Můžete nám ukázat konkrétní příklad, kde např. KA (nebo já) nerespektujeme základní biologické poznatky a nebereme je v úvahu?A nezapomeňme pro vědu také na člověčenství.

uma (So, 19. 2. 2005 - 16:02)

Ano,pokud by jste své názory skloubily alespon se základními biologickými poznatky,snad by měly vaše názory nějaký smysl.

j. (So, 19. 2. 2005 - 08:02)

Děkuji KA, souhlasím.

KA (So, 19. 2. 2005 - 01:02)

Zda sa mi, ze tu nie je o com diskutovat. Podla mna diskusia je vyjadrovanie vlastneho nazoru a respektovanie nazoru toho druheho. Vsimli ste si, ze nazory, ktore vnimaju zaciatok zivota pocatim neodsudzuju inak zeny, ktore interupciu podstupil, ani tie, ktore maju na pociatok zivota iny nazor? Vyjadruju len svoj nazor, preco by interupciu nikdy nepodstupili a ani nedoporucili inej zene. Nenadavaju, nenapadaju. Zato su oznacene ako "fanaticky, zbavene zmyslov, primitivne". Takto vsak zmyslaju aj mnohi neveriaci a vzdelani ludia. Pozrite na stranku rodina a deti-interupcie, ake dosledky moze interupcia zanechat. Ja radsej volim nepohodlny zivot, ako vycitky do konca zivota. Pravdu hladam hlavne vo svojom srdci. Vyskum stale napreduje a "stopercentne tvrdenia" sa menia. Som za to, aby zena bola informovana (alebo varovana?) nielen o tom co ju caka, ak si nechcene dieta necha, ale aj o tom, co ju moze postihnut, ak si tehotenstvo necha ukoncit. Vas nazor moze byt iny a tato diskusia je nato, aby ste ho vyjadrili. Respektujte,prosim, aj nazory odlisne. Nie je ich malo, aj ked su tu prezentovane mozno v mensom zastupeni.

lenka (Pá, 18. 2. 2005 - 22:02)

Tyhle lidi jako j. mají vymyté mozky blábolala z Bible a jejich svět je jaksi mimo realitu. A že by jejich pomáhání,chování bylo upřímné? To ani náhodou. Dělají to jen proto, že jim spasitel dělá nahoře čárky.

JanaK. (Pá, 18. 2. 2005 - 21:02)

Náhodou jsem narazila na tuto diskuzi a nedá mi to napsat.Hlavně příspěvky paní J.mě teda pobavily.Já sama uznávám interupci opravdu jako krajní řešení,ale pokud žena ví, že nebude v jejích silách budoucí dítě zabezpečit v jakém koli směru je to její rozhodnutí. Kamarádi ji asi pomůžou maximálně morálně. Nedovedu si představit např.17-tiletou holku jak hledá bydlení nebo finanční podporu u stejně starých vrstevníků.To snad přijdou kamarádi domů a svým rodičům oznámí vyklidte ložnici ode dneška tu bude bydlet moje těhotná kamarádka arodiče zbalí peřiny a přestěhujou se do obýváku,protože pomáhat se musí a hlavně nezaopatřeným svobodným matkám.No nějak si to nedovedu představit a to je mi třicet mám dítě a naštěstí i manžela a kde bydlet.Když proberu mé kamarády,kteří by mi i chtěli pomoci,kdybych se do takové situace dostala tak nevím kde bych bydlela.Všichni jsou rádi, že bydlí alespon v pronajaté garsonce tak bych šla asi bydlet k paní J. A ta by mezi tím mohla vyzkoušet láskyplné prostředí azylového domu kde vládnou harmonické vztahy ovšem pokud se sejdou ti správní lidé!

uma (Pá, 18. 2. 2005 - 20:02)

A pro věčné rýpaly,co se ohání termíny jako je dítě-člověk-bolest-vražda a trapným flákem Němý výkřik,který byl již dávno označen za mystifikaci.Na vypracování stanoviska se podíleli:Sally Faith Dorfman,M.D., profesorka lékařské fakulty Alberta Einsteina, Mount Sinai; Hart Peterson,M.D., přednosta dětské neurologie, New York, klinický profesor Cornellovy univerzity; William Rashbaum,M.D., zástupce klinicekého profesora fakulty Alberta Einsteina; Seymour L.Romney,M.D., profesor porodnictví a gynekologie, ředitel onkologického výzkumného ústavu a bývalý ředitel gyn.-por. kliniky, Mount Sinai; Allan Rosenfield,M.D., profesor gynekologie, porodnictví a všeobecného lékařství Kolumbijské univerzity; Herbert G.Vaughan Jr.,M.D., profesor neurologie a dětského lékařství, ředitel Výzkumného centra Rose F. Kennedyové pro mentální retardaci v rozvoji člověka, lékařská fakulta A.Einsteina; Ming-Neng Yeh, M.D., klinický profesor ultrazvulové laboratoře Kolumbijské univerzity, Kolumbijské presbyteriánské vědecké centrum.Film "Němý výkřik" obsahuje několik zásadně mylných informací:1. Tvrzení, že dvanáctitýdenní lidský zárodek pociťuje bolest. Toto je snad nejvíce pochybené konstatování. V této fázi těhotenství je mozek a nervový systém ještě na velmi raném stupni vývoje. Začíná se teprve vytvářet základ mozkového kmene obsahující zárodek thalamu a míchy. Většina mozkových buněk není vytvořena, zcela chybí kůra mozková, bez níž je jakékoliv vnímání bolesti nemožné. Myelinizace míchy a mozku se začíná tvořit až ve 20. týdnu těhotenství. Dokonce ještě i novorozenec narozený ve 26. - 27. týdnu těhotenství má na rozdíl od novorozence zralého vnímání bolesti výrazně sníženo. Ke vnímání bolesti je navíc zapotřebí nervových přenašečů (neurotransmiterů), které se vyvíjejí až v poslední třetině těhotenství. Vývojová neurologie považuje možnost vnímání bolesti dvanáctitýdenním zárodkem za naprosto nemožné. 2. Film sugestivně tvrdí, že dvanáctitýdenní zárodek je schopen účelových pohybů (tj. cílených pohybů za účelem vyhnutí se odsávací kanyle). Všechny poznatky lidské embryologie dokazují jednoznačně, že v těhotenství jsou všechny pohyby plodu přirozeně reflexní. K cílevědomým pohybům je rovněž jako ke vnímání bolesti zapotřebí myelinizace (pochva kryjící míchu a nervy) a šedá kůra mozková. Příklad reflexní odpovědi bez bolestivého vjemu je tzv. anencefalus (novorozenec narozený bez mozku). Jiný případ reflexního pohybu je např. cucání palce v děloze. To, co je ve filmu nazýváno "zoufalou aktivitou" zárodku, je reflex, za nějž je pochopitelně zodpovědná jak manipulace odsávací kanylou, tak ultrazvuková snímací sonda. Stejný typ reakce můžeme dostat po každém jiném zevním podráždění. Dokonce i jednobuněčný živočich, jakým je měňavka (améba) reaguje reflexním pohybem na jakýkoliv dotyk. Navíc ještě odborníci na ultrazvuková vyšetření a s nimi spojenou filmovou technologii zjistili, že při natáčení filmu byly použity filmové triky zpomalování a zrychlování záběrů tak, aby to vytvořilo dojem nadměrné hyperaktivity zárodku.3. Ve filmu se ultrazvukovým vyšetřením zobrazují otevřená ústa zárodku, což je podle odborníků na ultrazvukovou diagnostiku v tomto stadiu těhotenství zcela nemožné. Otevřená ústa zárodku ve 12. týdnu těhotenství představují naprosto zavádějící tvrzení, které nemůže být podpořeno.4. Zárodek vydává "tichý výkřik". (K tomu poznámka českého překladatele: název filmu byl do češtiny přeložen snad ještě více nesmyslným označením "Němý výkřik") Už dítě v obecné škole ví, že jakýkoliv výkřik není možno vydat bez vzduchu v plicích. Ačkoliv se ve velmi pozdních stadiích těhotenství objevují u plodu náznaky dýchacích pohybů, je vydání jakéhokoliv výkřiku nemožné. Dokonce ani nezralé dítě narozené ve 26. - 27. týdnu těhotenství nevydává žádný výkřik ani po narození.5. Ve filmu je několikrát opakováno, že dvanáctitýdenní zárodek je k nerozeznání od každého z nás. Veškeré poznatky lidské embryologie prokazují, že ve 12. týdnu těhotenství jsou vytvořeny jen rudimentální základy orgánů a jeho srovnání s plně formovanou lidskou bytostí je fikce. Zárodek není schopen existence mimo ženskou dělohu a má jen potenciální možnost stát se později dítětem. 6. Autor filmu tvrdí, že hlavička dvanáctitýdenního zárodku vyžaduje drtící nástroje pro svou destrukci. Umělý potrat se provádí odsávací kanylou a jakékoliv drcení hlavičky v tomto stadiu těhotenství je nesmyslné a zbytečné.

lenka (Čt, 17. 2. 2005 - 20:02)

to je pravda. Uma je fakt hodně v pohodě. Já s tím mám problémy, všechno mě hned vytočí, až si říkám, jestli mi to za to vůbec stojí.

Olga (Čt, 17. 2. 2005 - 19:02)

uma: Kdykoliv čtu nějaký tvůj příspěvek, vždycky je velmi věcný, trefný, inteligentní. Smekám. Já se bohužel občas nechám stupiditou vytočit. Ty jsi nad věcí. Měj se fajn.

lenka (Čt, 17. 2. 2005 - 19:02)

znovu se vrať o nějaký ty příspěvky zpátky a pročti si, co odpovídal Jan, a také stojí za to přečíst si všechny od j. a porovnat je. Na nich se krásně odráží IQ přispěvovatelů. Jsem hrozně ráda, že moje myšlení neovlivnili fanatici a pánbíčkáři, protože jak je vidno, dělají divy! Takže problém není v interupcích, ale v sektách všeho druhu, církví např. adventistů, a různých přihlouplých sdružení.

j. (Čt, 17. 2. 2005 - 19:02)

Myslím si (jestli tedy ještě mohu vyjádřit názor), že je lepší žít v azylovém domě, než nežít vůbec.Však i tam může být láskyplná atmosféra, vzájemná pomoc. Může a nemusí, záleží na lidech. Většinou to je jen krajní řešení a na kratší čas, objeví se časem nějaké jiné bydlení nebo dokonce ten pravý partner pro život.Ale jsem ráda, že taková možnost - azylový dům, existuje.

uma (Čt, 17. 2. 2005 - 19:02)

Já svobodná matka jsem a rozhodně to není legrace.A spoléhat se na pomoc přátel?Každý má své problémy a nemůžu chtít po kamarádech,kteří se honí od rána do večera,aby zajistili svou rodinu,aby řešili ještě tu mou.Můžu jen děkovat,že mám práci,která mě slušně živí a tím pádem nežiju na okraji společnosti,jako spousta svobodných matek,které jen s bolavým srdcem koukají do výloh a stydí se u kasy,že dítěti kupují ty nejlevnější plínky na trhu-sama jsem v této situaci byla dva roky,tak vím o čem mluvím.To je moc hezké,že existují azylové domy apod.,ale pochybuji,že nějaká holka tráví těhotenství s hřejivým pocitem,že svému miminu nachystala budoucnost takovou,že svůj život začne v podobném zařízení.Ne,kdo v této situaci nebyl a nebyla jeho jediná šance právě tato ponižující varianta,měl by raději se svými radami opravdu brzdit.

j. (Čt, 17. 2. 2005 - 18:02)

Možná se budete divit, ale i slova a důvěra, že to zvládneme, zvládnete, tak to má taky nějakou moc. A možná mohou přátele i občas pohlídat mimčo, něco obstarat, třeba i půjčit peníze, někdo i nabídnout bydlení ...Dále je spousta organizací, které pomáhají lidem v nouzi. Pomohou s bydlením, s výbavičkou, kočárkem, proberou vše ... Nejlepší je ale prevence. Takže radím si nejdříve promyslet, jestli by byl Váš miláček dobrým tatínkem, jak by se zachoval v takovém případě a probrat to s ním.

Reklama

Přidat komentář