Reklama

ANEURYSMA

Líba (Čt, 22. 10. 2009 - 15:10)

Ahoj Dani ano sociálka mi přispěje 50% na motomed,prý to budou měsíc schvalovat,ale nemám se bát,prý to není problém,Máme totiž průkazku ZTP/P nejvyšší postižení a ortoped mi dal razítko a k tomu napsal vykřičník,že je to důležité!!Máme pana doktora Charváta z Jičína a on je perfektní a hodně Davidovi fandí!!
Dani určitě až budou nějaké fotečky tak pošlu.pa Líba

Dana (Čt, 22. 10. 2009 - 08:10)

Ahoj Libuško,
to jsem moc ráda, že je David takový pašák a šlape na motopedu sám. A navíc takovou dobu. Jen tak dál... Je to mladý šikovný kluk, uvidíš, že bude dělat pokroky. Držím palce, aby to už šlo jen k lepšímu, a abys na ten stroj sehnala peníze a mohli jste ho mít doma pořád.
A přispějí Ti nakonec tou polovinou částky z nějakého toho úřadu?
Až budeš mít nějaké další fotky, určitě pošli. Pá Dana

Líba (Út, 20. 10. 2009 - 10:10)

Ahoj chtěla bych tu veřejně mooooc poděkovat Daně a Heřmanovi a paní Pěkné Sylvě za pomoc při sbírce na motomed pro mého syna Davida.Moc si toho vážím,nevím jak více vám poděkovat.Dnes mi přišla konečná faktura a ta zní na 142 676,60 Kč s DPH,je to mazec.Díky Líba a David

Anna (Út, 20. 10. 2009 - 08:10)

Ahol Líbo, to jsou úžasné zprávy, mám ohromnou radost. Jen tak dál :-)

Líba (Po, 19. 10. 2009 - 15:10)

Ahoj všichni, musím vám sdělit úžasnou novinu!!V pátek nám přivezli motomed na 3 týdny na zkoušku a představ te si,Davida jsme na něj přidělali a stalo se něco neuvěřitelného David šlape sám,NOHAMA šlape úplně sám,přístroj píše "cvičíte aktivně" a ukazuje se nám tam jak která noha šlape,tu pravou co má čerstvě po operaci mám o 70% lepši než tu levou,ale když šlape půl hodiny levá noha dotahuje a já křičím úžasný, super Davide šlapej a on se na mě směje a něco vrčí!!David má sice tu nejmenší zátěž číslo 1 ,ale to ze začátku musí.Ale hlavně doktoři říklai,že je ochrnutý na všechny 4 končetiny,dobrý že??Mám z něho radost,horší je to s rukama,to nám moc nejde tam nám to píše "motor přebírá činnost" ruce šlapou tak jen ze 3% musíme trénovat,abychom je rozhýbali!! Tak to jsou nejnovější zprávy z Pardubic!! Ještě jsem chtěla říct,že v Jánkých Lázní tam David taky šlapal,ale mají tam starý přístroj a ten neukazoval jestli Davidovi nohy fungují.Tak zatím se mějte a držte nám palce!!!!Líba

Líba (St, 14. 10. 2009 - 10:10)

Aničko shunt má david taky a dávali mu nový ventil v roce 2008 protože se mu hodně odtékal likvor.Jestli tobě se hodně tvoří tak to by jsi šla asi jen na přeprogramování,aby ti více odtékal né?,A toho se vůbec neboj,DAvidovi to dělali asi 3x a ni to není to dělají pod rentgenem přiloží ti na hlavu počítač a zmáč¨knou čudlík a je to byla jsem u toho viděla jsem to,ani to s Davidem nehlo.

Sisidajdo díky za nabídku.Konto jsem zatím nezřídila,zkouším sehnat po známých,zatím mi motomed půjčili na 3 týdny na vyzkoušení domů a pak se objedná.Mám jen své osobní číslo účtu kam mi chodí výplata z toho to budu platit,Heřman si ho vzal,poslala jsem mu fotky Davida a sebe,aby viděl jak Dáda pokročil,poslala jsem mu tam od doby co byl v komatu,pak když neměl půlku hlavy a teď aktuální,aby viděl jak Dáda bojuje!Na nadaci kašlu,fakt to je minimálně na půl roku,zkusím to nějak zaplatit s pomocí kamarádů.Pa Líba

sisidajda (Út, 13. 10. 2009 - 14:10)

Ahoj holky,
Dano,je pravda že na CT to nemusí být vidět,ale člověk je alespoň trošku klidnější.Výsledky ještě nemám.Aničko si statečná ženská ,že vše takhle zvládáš.Co by za to moje sestra určitě dala,kdyby dostala šanci jako Ty.Tak prosím bojuj a buď skvělou mámou svému synovi.Ty to dokážeš:-)
Líbo chtěla jsem se zeptat jak si pokročila se sháněním peněz na motomed pro Davídka?Moje nabídka stále trvá:-)
Mějte se všichni moc a moc krásně a užívejte si života.PA

anna (Út, 13. 10. 2009 - 13:10)

Líbo stant mi dávali po té mrtvici do krkavice, do aneurysma mi dávali spirálky. Jsem to popletla.

anna (Út, 13. 10. 2009 - 13:10)

Ahoj Líbo, děkuju za povzbuzení.... budu se snažit se polepšit. Aneurysma mi operovali, dávali mi tam stant, operace nebyla otevřená, ale angiografie. Na kontrolách se zjistilo, že té spirálky tam je asi málo, protože .. cituji.. drobné reziduální plnění vaku aneurysmatu... moc tomu nerozumím, ale bylo mi řečeno, že pokud se to bude zhoršovat, tak budou muset spirálky přidat. Snad ne... při angiografii jsem upadla do bezvědomí, z kterého mě 20 minut nemohli probrat...

Líba (Út, 13. 10. 2009 - 12:10)

Aničko,tobě to aneurysma neoperovali?? Davídkovi dávali nějakou spirálu.Aničko nesmíš být troska máš Adámka,ten si zaslouží veselou a pohodovou mámu.nechceš přeci aby měl až vyroste na tebe špatné vzpomínky,jak jsi byla neurotická,smutná atd.Až mu bude 20 let tak si musí říct ta moje mamka,ta je fakt třída,jaká s ní byla sranda když jsem byl malej atd.Aničko musíš už jenom kvůli němu,prosím!!Já vím je to moc těžký,já se taky snažím dělat blbosti a chovám se jak puberťačka jen aby se David začal smát a byl veselý.A fakt to funguje!!TAk zatím pa Líba a příště chci slyšet jak jsi skvělá baba,která to zvládla!!!!!!

Anna (Út, 13. 10. 2009 - 09:10)

Heřmane, já si bohužel pamatuju všechno .... strašnou bolest, strach ze smrti...... U mě aneurysma bylo ještě komplikováno po 14 dnech mozkovou mrtvicí s následným kompletním ochrnutím levé strany těla. Takže nic moc..... v té době jsem měla dvouleté dítě, strašně jsem se bála že umřu, že už ho nepohladím, neuvidím jak roste, jak mi říká mami...... už mi tečou slzy, při těch vzpomínkách. TeĎ už jsem snad v pořádku i když..... v únoru jdu na kontrolu, stant v hlavě mi nějak špatně sedl a hrozí mi další operace. Musí se to prý pravidelně kontrolovat a pokud se to bude zhoršovat je operace nevyhnutelná. Ale co se dá dělat, byla nám dána další šance života, tak si musíme užívat každý den..... i když je to strašně těžký. Já se strašně změnila... z veselý a pohodový ženský, je neurotická smutná troska.

heřman (Po, 12. 10. 2009 - 20:10)

Heřmane, z toho si nic...Stalo se mi to koncem dubna tohoto roku. Sám si nic nepamatuji, sem na toto forum psala manželka Dana. PS: co vy ? Jak si příhodu pamatujete, či nepamatujete ? Já nevím nic ani z několika předešlých dní. PS 2: Prosím netahejte sem politiku (proti ODS agitka na www: tojesila. Žádný politik pro Vás nic neudělá, pouze pro sebe.)

tojesila (Po, 12. 10. 2009 - 17:10)

Mrkněte i na http://www.tojesila.cz/

Anna (Po, 12. 10. 2009 - 09:10)

Heřmane, z toho si nic nedělej, já už připbrala tím nic neděláním 10 kg. Jak dlouho je to od toho co se ti to stalo?? Já rok a půl a už mě ten strach trochu opouští, ale mám pocit, že se ho asi nikdy nezbavím.......... No co se dá dělat..... Nějak to musíme vydržet.

Heřman (So, 10. 10. 2009 - 21:10)

Ahoj holky díky všem co by...Nevypadám nijak vábně, doma ani v práci mě nenechají nic těžkého dělat (ani pořádně nemůžu, stačí se předklonit, nebo vzít něco těžšího a dělá se mi špatně) tak tloustnu. Na jaře prý budu bez omezení, tak schodím. Ale furt se bojím. Nejsem frajer, jenom jsem měl " z prdele kliku ". Heřman

Líba (Pá, 9. 10. 2009 - 11:10)

Ahoj holky díky všem co by Davidovi rádi přispěli,moc si toho vážím ani nedokáži napsat jak moc.Díky všem,zatím nevím jak to zrealizovat,ty nadace jsou na hrozně dlouho a nevím jak si sama založit účet někde na netu,mám jen svůj osobní kam mi chodí výplata,ale to je blbý někomu dávat,aby si někdo nemyslel,že je to nějaký podvod.Ale snad už se známe a víte,že nemám proč lhát.david vydrží 12 minut v chodítku a včera jsme zkoušeli udělat krok,on sám to nezvládne,ale synovec ho držel pod ramenama a já lezla po zemi a zkoušela mu zvednou nohu a dát ji dopředu povedlo se!!!A to bylo radosti,David byl tak šťastný když jsme ho chválili že udělal svůj první krok (jasně,že je to nadnesený,on ho sám neudělal,ale já mu to tak prezentovala aby se snažil) měl strašnou radost,křičel a smál se!!!
Dani moje mejlová adresa je [email protected] píše se to bez teček dohromady.Určitě napiš a já ti pošlu fotečky!!!A doufám,že mi taky nějaké pošleš budu se těšit a co taťka Heřman,to je frajer,že ??? ráda bych věděla jak vypadá takový frajer,kterej to všechno tak super zvládnul!!Zatím pa mějte se hezky Líba

Dana (Čt, 8. 10. 2009 - 11:10)

Ahoj Libuško, to jsem ráda, že je David veselý a že se mu líbilo na pouti. Nějakou dobu mě zlobily tyto stránky, tak jsem se bála, že na Tebe ztratím kontakt, což bych hrozně nerada. Proto mě napadlo, že kdyby ti to nevadilo, napsala bych Ti na sebe e-mail, aby ses mi když tak mohla ozvat tam a tam by se snad daly i ty fotky poslat. Moc ráda bych Davida viděla. Možná si to ani neuvědomuješ, ale když mi bylo nejhůř, tak jsi mě fakt hrozně psychicky pomohla.
Držím Vám moc palce, to je fajn, že aspoň půlku Vám přispějí, ta zbývající suma už zas není taková darda, tak to snad dáš brzy dohromady. Něco bychom taky rádi přispěli, ale bohužel nic závaratného si nemůžeme dovolit. Ale číslo účtu určitě napiš.

Ahoj Sisidajdo, moc děkuji za odpověď. My jsme se ptali doktorů a prý se to na CT nedá s určitostí poznat. Manžel byl taky na CT asi pět let před tím, než mu aneurysma prasklo, a nález byl v pořádku.

Anna (Pá, 2. 10. 2009 - 09:10)

Ahoj Líbo, byla jsem dnes za šéfem a vylíčila mu tvoji situaci s prosbou, zda by ti nějakým finančním obnosem nepřispěl na přistroj pro Dádu. Bohužel ne, je krize, finančních prostředků je málo. Je mi to moc líto, chtěla jsem ti moc pomoc. Ale pokud zřídíš pro Dádu nějaké číslo účtu, určitě mi ho napiš, přispěju a moc ráda.

sisidajda (Pá, 2. 10. 2009 - 07:10)

Ahoj Dano,mě na CT poslala prktická lékařka poté co jsem jí řekla co se stalo sestře(měla vrozené aneurysma).Žádné potíže nemáme.Když jsem se jí ptala jestli je to nutné,řekla o co mi jde-ona vypíše jen papír a já tam strávim max 20 min.Budu ale mít klid.Tak jsem jí dala za pravdu a řekla to i mladší sestře,která zašla taky za doktorkou a ta jí taky hned objednala na CT.S dětskou lékařkou jsem to taklé probírala,ale ta mi řekla,že by toto vyšetření udělala dětem až je bude pouštět k praktické lékařce.Samozřejmě kdyby je kdykoliv bolela hlava není problém jim vyšetření udělat hned.Tak snad jsem odpověděla na vše.Mějte všichni moc hezky :-)

Líba (Čt, 1. 10. 2009 - 14:10)

Ahoj všichni, díky za podporu sisidajdo,díky moc za to že by jsi nám chtěla finančně pomoc.Včera jsem byla na sociálce,musím vyplnit žádost a prý není problém 50% mi přispějí.Už mám přesnou kalkulaci bude to stát 132 644,-kč,ještě budu zkoušet konto bariery a pak uvidím.
Holky nám taky doktoři řekli,že je to dědičný,ale v mém rodě i u bývalého manžela nikdo nic takového neměl,tak David je asi první exemplář a doufám,že poslední!! Teď už s ním je sranda,v sobotu jsme byli na pouti,byl v sedmém nebi,pořád se smál a nahlas se smál,je úžasný.Tak holky držte se i Heřman ať se drží já se průběžně ozvu,škoda že tu nejdou vložit fotky poslala bych vám Dádu,v sobotu se smál i do foťáku!!!Pa Líba

Reklama

Přidat komentář