Reklama

Rakovina děložního čípku :-(

Lenka (Po, 27. 4. 2009 - 10:04)

Všechny zdravím. Včera mi doktorka řekla, že mám nádor na děložním čípku. Víc mi k tomu nesdělila a poslala mě v pondělí na onkologii, myslím že je to vážný. Mám strašnej strach jak to dopadne. Prosím, znáte někoho kdo se vyléčil? Je mi teprve 29!!! Nemůžu tomu uvěřit, nic mi nebylo.

Návštěvník (So, 18. 4. 2009 - 17:04)

Jo, operovali, radikální operace, a taky chemoterapie ..a taky velký otazník, co bude dál.Nenechej se ukolébat, že se rakovina vyvíjí několik let a běž na prohlídku klidně i ke dvěma lékařům. Věř, že se to vyplatí nespolíhat na jednoho. Je to strašně individuální ,a je dobře, že se o to zajímáš , když máš problémy. Na druhou stranu - jsi mladá a zase nemůžeš za vším vidět rakovinu. Držím pěstičky , věřím, že jsi O.K.

IVA (Pá, 17. 4. 2009 - 20:04)

Marťo,myslím si,že to bude dobré.Za pět let si myslím i kdybys měla cytolku pořád špatnou a nevěděla o tom,tak by se rakovina asi nevytvořila. Já si myslím,že by to musela poznat už pohladem při té prohlídce. Usoudila jsem,že jsi ještě mladá holka,tak ta pravděpodobnost je fakt malá.Krvácení může způsobit i antikoncepce,která ti třeba nesedí. Já vyzkoušela snad všechny typy a stejně jsem žádnou dlouho neměla,protože jsem po nich byla jak praštěná palicí. Byla jsem úplně bez života,utlumená a bez břinku. Hlavně na to moc nemysli,stejně to nijak neovlivníš a psychika je prevít,ještě by ti přitížila. Pěkně zbyl přítele,nebo kámošku a běž se někam bavit.Jo a panáčka becherovečky jsem si dala,tak ještě jednoho teda zvládnu,,,ahoj

Martina (Pá, 17. 4. 2009 - 16:04)

OPRAVA!
v cervnu jedu do CR, tak se objednam, kde se DA, at si mne pan(i) doktor(ka) okouka ze vsech stran.

Martina (Pá, 17. 4. 2009 - 16:04)

Ivi, dej si i dva ty panaky. Trosku jsem takova znepokojena s tim, co bude ci nebude, proc teda ta krev a tak, ale zas na druhou stranu, v cervnu jedu do CR, tak se objednam, kde se ta, at si mne pan(i) doktor(ka) okouka ze vsech stran.

Anonyme, a jak jsi na tom ted? Operovali? A po detech az?
Ja totiz mela hruzu z toho, ze nebudu moct mit deti. No a jeste tu hruzu vlastne mam, protoze chlamydie muze zpusobit neplodnost, ci kdo vi, co to tam vlastne mam.

Návštěvník (Pá, 17. 4. 2009 - 16:04)

Já chodila na kontroly rok co rok ,stěry vždy dobrý, změnila jsem lékaře a byl tu 3 cm nádor v děložním hrdle,problém? Občasné špinění .Nikdo na nic nepřišel , to jsem pravidelně absolvovala i UZ. Takže asi tak .

Iva (Pá, 17. 4. 2009 - 15:04)

Huráááááááá,hurááááááááááá,tralala,já to věděla!!!teda řeknu ti,že jsem se pěkně nasmála jak jsi to humorně podala. Ta tvoje doktorka měla naprostou pravdu,že se rakovina vyvíjí zhruba 10let. Testy na chlamydie jsou dobré,je to tzv. infekční nemoc. Přenáší se stykem. Ovšem jde léčit. Potom existuje druh chlamydií pneumo,ale ty jsou v plicích a v podstatě vyléčit nejdou. Jen se ATB. utlumí jejich nežádoucí účinek. Oba dva typy jsou ale prevíti,ale na životě tě neohrozí. Bud ráda,že ti udělá vyšetření na Papiloma vyrus,což u nás stojí dost peněz,takže to moc nechtějí dělat. Pokud ti vyjde tento stěr negativní máš velkou šanci se nechat očkovat. Pár těchto virů totiž způsobuje právě při oslabení organismu tu rakovinu.Jsou to typy 16,18 a ještě asi čtyři,ale to ti ta doktorka všechno vysvětlí. Máš štěstí,budeš dobrá,věděla jsem to. Aji kdybys měla vysokou cytolku,tak neumřeš a to je hlavní. Budeš tu do 100 let!!!Tak se opatroj a večer si dám na tvoje budoucí zdraví panáčka,,,ahoj Iva.Kdyby se ti někdy stýskalo,nebo jsi potřebovala s něčím píchnout,tak sem budu koukat a písni,,,pa

Martas (Pá, 17. 4. 2009 - 14:04)

Ted to tu po sobe ctu a zhrozila jsem se! Paty radek os shora - Porad ne porat! Smarja, uz z te angliny zacinam magoret!

Martas (Pá, 17. 4. 2009 - 14:04)

Tak jsem zpatky!
Sestricka byla strasne mila diky bohu, (no kdyby mi tam nejaka megera zarazila kleste a jeste mi bezcitne ten cipek posmidlala ze vsech stran, tak tam vykrvacim a kdyz ne, tak alou do CR!!), rikala, ze tam pry nic zvlastniho nevidi (nepouzivala ale ty samy pristroje jako doktorka v CR, jen tak od oka s lampou, ze pry tam nic zvlastniho nevidi). Porat jsem tam mela trochu krve ale. Rikala, ze bunka rakoviny se vyviji 10 let, takze jestli tam neco bude, tak to bude s predstihem a pujde to vylecit. Krvaceni pry taky muze byt z chlamydie (coz vubec nemam sajnu, co je, ale vim, jak se hleda na netu:o) ), tak mi vzala ster i na to.
Vysledky na chlamydii budou do tydne a ten ster cipku bude trvat 6 tydnu. Jako vysledky, ne ten ster samotny :o)Pak dostanu dopis.
Jinak mne docela prekvapilo, ze tady v anglii se ty stery delaj az po 25 roce! Pry se veri, ze je to ciste sexualne prenosne, cili 15 let (ztrata panenstvi) + 10 let = 25 let, a pak az se resi, zda tam je nejaka rakovinotvorna bunka. No tak to jsem cumela. A to ze jim tu rodi i trinactilety holky, to jim pozoruhodne neprijde. Prvne asi porodi, a pak teprv prijdou o pannenstvi nebo ja nevim.. Kdyz nekdo chce ster tak i tak, tak neni problem, ale stoji to 50 liber (1500 Kc). Sestricka mi dala letak na sokromou kliniku, kde to delaji, v pripade, ze mi ten ster odmitnou analyzovat, nebot mi neni 25 let, presto, ze jsem ji rekla, ze doporuceni od doktorky v CR znelo - co pul roku kontrola a stirat a stirat a stirat.
No ale to je proste Anglie, to se nebudu uz pozastavovat. Taaakze, zaverem. Ziju, dycham, nador tam neni (zatim), jen na ty vysledky pockat no.
Jeste by mne ale zajimalo, zda pokud vse bude fajn a negativni, zda mne poslou k doktorovi, aby se mi tam podival, zda tam nemam cystu... Treba i prasklou. Nebo toho polypa. No ale to budeme resit az po vysledcich, pokud uz teda nebudu moc krvacet do te doby.

IVA (Pá, 17. 4. 2009 - 13:04)

Jsem tu na příjmu a čekám a držím pěsti.Bude to dobrý a pak to po intern. oslavíme,jo?Takže ptfuj,ptfuj,ptfuj a vykroč levou!!!!

Martas (Pá, 17. 4. 2009 - 10:04)

Den D. Uz to chci mit za sebou at vim, na cem jsem!! Stery mam ve 12:10 mistniho casu, tzn 13:10, no nejpozdeji 14:30 tu ode mne bude prispevek, jak ne, tak.... Kdo vi. Porad si rikam, ze i kdyby, tak to porad neni tak hrozne. Dyt jsou horsi veci! Zas ale at to nezakriknu ale... No urcite napisu odpoledne kolem tech dvou.
Tak zatim.

Iva (Čt, 16. 4. 2009 - 20:04)

Čau Marťo,určitě to bude dobrý.Myslím na tebe a budu tidržet pěsti. Já byla na gyndě minulý týden tak taky čekám na výsledky. Měla jsem pořád jedničku,ale jednou dvojku a hned trojku,tak mě poslal na kolposkopii a zjistil polyp,který hned vypálil. Kdybys na to šla,tak se neboj nebolí to,jen je to nepříjemné,ale co je na gyndě příjemné,že?Právě ten doktor mi tehdy říkal,že polyp dělá v těle pěknou paseku. Tak proto ti to píšu. Ted už jsem ninule měla zase jedničku,ale sleduje si mě,aby se mi to zase neudělalo. Tak já jsem na rozdíl od tebe na gyn. každého půl roku. Zítra mám volno,dnes jsem měla službu,tak tě budu vyhlížet. Měj se a neboj.Iva

Martina (Čt, 16. 4. 2009 - 17:04)

Cysta? Covece, to mne nenapadlo. A nebolelo byt to treba? Protoze mne teda jako nic neboli.
Jinak od vcerejska se to krvaceni dost uklidnilo, tak uvidime. Urcite dam vedet hned zitra po vysetreni! Diky moc za podporu Ivco, kez bys mela pravdu...

Iva (St, 15. 4. 2009 - 20:04)

Marťo a to jsem zdravotní sestra a můžu ti říct,že se někdy za naše zdravotnictví stydím.Víš byly doby,kdy jsme byli vyhlášení skoro po celém světě,ale dnes je to taky všelijaké,ale je to zase hodně o lidech. Jinak neboj,můžeš mít cystu,která ti praskla,nebo bych si spíš typla polyp,ten dělá takovou paseku. Rakovina to nebude,neumím si to vysvětlit,ale nějak to vím. Hned napiš co a jak,budu ti držet pěsti,vzpomeň si na mě, ahoj.

Martina (St, 15. 4. 2009 - 10:04)

Ivco, moc diky za podporu. Jinak ty stery, to byly nejaky jiny stery. Na pohlavni choroby nebo co. A byly tady v Anglii. Doma mi to doktorka delala dobre. Mi brala jeden ster dobre 3 minuty.
Doktor mne tu v Anglii ani neuvidi. Stery vezme sestricka a hotovo. Lidi, nase zdravotnictvi je naprosto uzasne v porovnani s tim, co je tady! Fakt si neni na co stezovat. Opravdu. Uroven vzdelani je tak spatna, ze vetsina doktoru stejne ani nepochazi z Anglie! Des toto.
Tady vam napisou antibiotika pres telefon... Nekecam!

Iva (Út, 14. 4. 2009 - 20:04)

Jo a potom napiš,jak jsi dopadla,budu na tebe myslet,,,

Návštěvník (Út, 14. 4. 2009 - 20:04)

Martinko neboj,určitě to dobře dopadne. Ale řeknu ti,žepokud ti gynekolog řekl at si to tam poškudláš sama,tak ho okamžitě vyměň. Správně by měl na stěrech ti potřít čípek octovou vodou,počkat chvíli a kde se to zbarví do bíla,nebo prostě místa,kde jsou světlejší vzít stěry,jelikož to jsou místa,kde by mohly být suspektní/podezřelé),buňky. Takže,jeho prohlídky stály stejně asi za prd,že? Držím ti pěsti a pokud by se mu něco nezdálo,řekne ti to hned. Testama by se to jenom potvrdilo. Takže hlavu vzhůru a neboj,dobře dopadneš a začneš potom chodit pravidelně a k jinému lékaři. Měj se Iva

Martina (Út, 14. 4. 2009 - 10:04)

To cekani na patek je hruza. Od uterka krvacim. Zejmena teda po sprse. Nevim, proc teda jako, ale je to tak. Po sexu a po sprse. Zacinam mit fakt strach. Jsem tak nejak presvedcena, ze to bude rakovina. Co jineho by to taky mohlo byt? Fakt jsem nikdy s krvacenim nemela problemy, a najednou tohle! A u toho doktora jsem nebyla pres pet let! Jsem to ted prepocitala. Jenom doufam, ze nebudu muset cekat mesic na vysledky, jak je to tady se vsim, a ze to pujde videt hned pri tom steru. Na minulych sterech jsem si stery dokonce brala sama, no pochopili byste to? Mi dali vatovou tycinku do ruky, a at si to tam posvrdlam sama pry. Fakt mam strach...

Katka (Čt, 9. 4. 2009 - 11:04)

dobrý den, na Facebooku vznikla skupina varující před rakovinou děložního čípku s názvem "Varujte další ženy" Hodně žen totiž umírá jen kvůli tomu, že zanedbávají pravidelné kontroly a rakovina je odhalena příliš pozdě. Prosím, přidejte se do této skupiny a pomozte nám varovat další ženy

Martina (St, 8. 4. 2009 - 17:04)

No jo, jsem objednana na pristi patek na stery. Tady v Anglii.
Jinak s tou duverou, nebylo to proto, ze bych ji neverila, ze mi tam neco nasla, ale my si nejak nepadly do oka od zacatku. Hodne mych kamaradek k ni chodilo, a vsechny byly nadmiru spokojene. Mne docela zklamalo, kdyz jsem mela vytok (ktery porad mam) a ona mi rekla, ze to je nejaky streptokok, ktery zije u 40% zen a ze se s tim neda nic delat. Asi mela pravdu, ale mne se spis dotklo, ze mi rekla, at nestridam partnery, kdyz jsem ji rekla, ze nemam staleho partnera. To jsem si pripadala dost blbe.
No a vrcholem bylo, ze mi vzala z toho cipku ster a rikala, ze mi vysledky posle do 14 dnu na mobil. Nic neprislo, tak jsem volala (asi po trech mesicich) a objednala se na dalsi preventivku. Ze pry vysledky ok. Jak jsem cekala v ordinaci, tak jsem si prohlidla svou kartu. Stalo tam, ze vzorek nebyl dostatecny na to, aby se dal udelat rozbor - doporuceni: odebrat znovu.
Tak jsem se potom pani doktorky ptala, jak ty testy dopadly a ona, ze bylo vse v poradku. To mne zklamalo. Ty druhe stery brala dvakrat. Uz si nepamatuju, jak ty druhe testy dopadly, myslim, ze rikala, ze kdyz bude neco spatne, tak mi posle sms, a opet nic neprislo, ale nejak uz jsem to nejak neresila a chtela k jinemu doktorovi.
Urco napisu, jak jsem dopadla.

Reklama

Přidat komentář