Reklama

Jak na invalidní důchod

zahir1985 (Út, 5. 2. 2008 - 14:02)

Vyměním slepotu (plný invalidní důchod a 2000 příspěvek na péči) za partnerku, vzhled, majetek, zdravotní postižení ani etnická příslušnost nehraje roli.

JANCA (Út, 5. 2. 2008 - 14:02)

VELICE DOBRE VSEM ROZUMIM NEBOT PRI DEVITI CHRON. NOMOCECH NEMAM PID A TO NEMLUVIM O PODOBNYCH STAVECH MEHO KAZDODENNIHO ZIVOTA,BOJUJI S TIM HODINU OD HODINY A RIKAM SI,ZE UZ SNAD PRIJDE VYSVOBOZENI.DRZTE SE.JANCA

Návštěvník (Ne, 3. 2. 2008 - 21:02)

Tak mne po roce PID zaslali papíry k přezkoumání mého zdravotního stavu ! Ten je trvale neměnný, dýchací potíže se stále nelepší a bez léků a foukače nejsem schopen vůbec. Prý od ledna 2008 jsou nějaké novinky v tomto přezkumu u komise, nevíte někdo něco bližšího ? Co jsem se doslechl, tak prý vyhodí skoro každého ! Díky za kvalifikovanou odpověď a podporu ! Nedovedu si to představit, kdyby mne PID vzali, jak skončím, nejsem schopen totiž nějaké zátěže, to by byl můj konec. LIBKUR

Návštěvník (Út, 8. 1. 2008 - 15:01)

Ó pozor ! Jestli čekáte, že vám lékař, nebo kdokoli jiný řekne " milá paní, ta vaše diagnoza by opravdu zasluhovala tenči onen důchod" tak se velice mýlíte. Iniciativa musí VŽDY vzejít z vaší strany. Nikdo vás za ruku k inv. důchodu nepřivede, i kdybyste na něj měla stokrát nárok. Nebuďte naivní.

Ad migréna- Silnou bolest hlavy mívám také celkem často, ale naštěstí ne tak jako vy tady. Je to tak 1-2 do měsíce, ale stane se i zázrak a dva měsíce nic.
Naprosto Vás chápu a věřím vám, že toužíte po důchodu, alespoň částečném, protože alespoň v mém případě je při takovémto záchvatu i umytí nádobí, nebo vysávání,úkol nadlidský. Kdo to nezažil, nepochopí to. Ono to totiž není vidět a "sytý hladovému nevěří".
Před očima se houpe celý svět,dělají se mžitky, motorika je také kdesi v háji a člověk se potácí jako opilý a naráží do dveří, hlava bolí, jako by v ní vybuchovaly granáty a bolí tak intenzivně, že člověk jen stěží zadržuje zvracení, nebo rovnou zvrací.
Toto opravdu nikomu nezávidím a nepřeji.

Jirule (Po, 7. 1. 2008 - 21:01)

Milá Terezko Já bych byla štastá i za částečný inval.důchod,zatím jsem na matřské dovolné s 2.5 let.synem a záchvaty se stupnujou zrovna tento výkend jsem byla na pohotovosti na trojté ijekci - Apaurin,Novalgin,Torekan a sotva jsem došla domů,manžel hlídal děti bylo kolem deváté večer.Celý den jsem zvracela už jse to nedalo vydržet a to byl muj třetí letošní záchvat.Tak v prosinci patnáct a v lednu už tři tak jsem zvědavá jak to bude púokračovat to není život to je velké utrpení.Jinak vám děkuji za odpověd a také vám moc držím palečky nemáme to v tom životě jednoduché a kdo to nezažil tak vubec netuší cu prožíváme.Jiřka.

tereza (So, 5. 1. 2008 - 14:01)

Milá Jirule, bojuji s migrénou 12 let. Od svých 35 let se můj život převrátil naruby. Mnohokrát jsem byla nucena změnit obvodního lékaře i neurologa, protože nebyli ochotni mi poskytnout drahé a jedině účinné léky na bázi triptanů. Dnes již pobírám asi 3 roky ČID, ale migrénu mám prakticky 25x do měsíce, takže plný důchod by byl možná na místě. Na tuto diagnózu, jej ale nepřiznají. Po těžších záchvatech jsem psychycky i fyzicky na dně. Nejsi sama, drž se. Tereza

bobo (So, 5. 1. 2008 - 12:01)

Pro Jirule:mám zhruba 20 let migrenosní záchvaty,s kterými navštěvuji neurologa.Nikdy za tu dobu mi nenaznačil,že bych si o ČID mohla zažádat!Tak to zkus,držím palce.

Návštěvník (So, 5. 1. 2008 - 10:01)

http://www.mpsv.cz/clanek.php?lg=1&id=8;dsp

Tady najdete podmínky pro získání ČID/PID , ale pochybuji, že kterýkoli z nich dostanete.
Jsem po těžkém infarktu myokardu s třicetiprocentním poškozemín srdce a nechali mne šest let na ČID ,než se mi po dlouhém a těžkém "boji" je přesvědčit, že jsem opravdu vážně nemocný a nejsem schcopen "soustavné výdělečné činnosti"

Jirule (So, 5. 1. 2008 - 09:01)

Prosím,psala jsem ohledně své migréni jestli mám nárok aspon na částečný inval.důchod.Muže mě někdo prosím aspon poradit,děkuji moc za pomoc jirina.janacova"seznam.cz muj příspěvek je psán 2.1 2008

Jirule (St, 2. 1. 2008 - 12:01)

Je mi 29 let.Mám dvě málé děti davaa půl,a pět let.Mám migrény od šesti let od roku 2000 se muj stav jen zhoršuje,připadám si jak pokusnej králík.Spolikalala jsem už tolik tablet že si to nedokážete ani představit.Kolikrát se mě zeptá pani doktorka na neurologii jestli jsem ten lék skoušela a já už ani nejsem schopná otpovědět,protože toho bylo tolik že si to nepamatuji.Chtěla jsem se někoho zeptat jestli mám nárok aspon na poloviční invalidní důchod,když trpím 15 měsíčně Migrenozní cefalea,zvracím,mám závratě,prujem,brnění rukou a chodidel dotoho se starám o dvě malé děti manžel samozřejmě musí chodit do práce a nemáme hlídání.Brala jsem rok Depakine chrono 500mg pak mdali Topamax 50mg a 75 mg preventivně a to nepočítám,když jsou záchvaty triptany,sumatriptany,čípky.ještě mám nějaké analgetické léky silné ,ale pane bože je mě 29 let a nechci jíst pořát jen prášky jsem pořádně zoufalá a ta migréna mě ten život ničí.Dostala jsem papír od paní doktorky do nemocnice na kapačky,když mě už bude nejhuř že mam jít že se mě uleví,tak po štědrém dnu už asi čtvrtý den mě bylo zle manžel měl dovolenou tak jsem šla do nemocnice a když už jsem se těšila jak si ulevim ,tak mě poslali domu že mě nic nedaj že si mama léky nosit sebou a to mě dorazilo to už na mě bylo opravdu moc.Tak děkuji vám moc za pomoc Janáčová JBC.

Olda (Út, 11. 12. 2007 - 08:12)

Už tomu tak není. Já mám RSM taky. Kriteria jsou přísnější, kdo nemá problémy s chůzí nedostane nic!! PID pouze za předpokladu, že chůze je do 200 m s oporou. ČID do 600m bez opory, jinak bez důchodu.

naivka (Po, 3. 12. 2007 - 09:12)

Hmmmm.....tak na tom něco bude.Proto panuje názor,že invlidní důchodce je schopen pracovat,ba ještě odvádět lepší výkon než zdravý.Když si ho lze jen tak koupit....Tím se vysvětluje požadavek spousty zaměstnavatelů."Zaměstnám PID na 12ti hodinové směny."....

Návštěvník (Po, 3. 12. 2007 - 07:12)

A pak? Komu kolik donést, co pro koho udělat, s kým se vyspat???
Zadarmo přece ani kuře nehrabe a samotná nemoc nikoho důležitého neohromí...

Návštěvník (St, 28. 11. 2007 - 19:11)

Omamné a psychotropní látky (OPL)

úplný blbec (St, 28. 11. 2007 - 17:11)

Co je to OPL?

normálně nemocn (St, 28. 11. 2007 - 13:11)

SOUHLAS S OLDOU.......

Návštěvník (St, 28. 11. 2007 - 13:11)

SOUHLAS S OLDOU.......

Návštěvník (St, 28. 11. 2007 - 13:11)

SOUHLAS S OLDOU.......

olda (St, 28. 11. 2007 - 12:11)

Znám několik jedinců co si prochlastali játra a dosáhli PID, popřípadě i užíváním OPL lze toho také dosáhnout. Z normální nemocí dost těžko.

Honza (Út, 9. 10. 2007 - 08:10)

ja mam artrozu kolen 3stupně,bolesti jako hrom,ale častečny duchod sem nedostal.Někdo ho ma hnedka aněkdo zas ne.Dala mne najevo,že sem ještě docela mlad 45let a tak mam nějakou bolest vydržet a nebo jit na TEP kolene a pak že mne bude lip.To raději budu chodit po čtyrech než jit na umělej.

Reklama

Přidat komentář