Reklama

Jak na invalidní důchod

Milena (So, 19. 4. 2008 - 09:04)

Nevite zdali mam narok na nějaky duchod? Jsem jeden rok po endoproteze kolene.Byla sem v PN 10měsicu,pak sem nastoupila opět do prace. Nyni mam problemy sdruhym kolenem,PN již mohu mnet jen 3měsice ale sem objednana na dalši endoprotezu.Ma doktorka jen řika až si to vyřidim že možna dostanu i PID.Myslite že ano?Děkuji

Ignacius R. - m (Pá, 18. 4. 2008 - 23:04)

Jímá mě podezření,že mnozí z vás jsou toliko přístavní povaleči,práce se štítící!

Avšak přináším Vám zvěstování,že i na Vaši nápravu není ještě pozdě.

Polepšete se a nehřešte více!

Vězte,že tichá modlitba ku sv.Horsvitě posílí Vaše odhodlání být jinými,lepšími.

Posílám Vám svoji fotografii,ana budiž vám posilou ve chvílích zkoušek a rozličných protivenství:

http://www.imghosting.eu/view.php?img=B359.jpg

Připomínám: APOKALYPSA je blízko!

http://www.lide.cz/pracujici.mladenec
----------------------------------------

janka (Pá, 18. 4. 2008 - 19:04)

pro maju.a neuvažovala si o operaci?Odstraněni vyrustku? Já sem na tom byla před rokem a musim zakleopat,je mne fajn...Co ti na to řikaji doktoři

JA (Pá, 18. 4. 2008 - 13:04)

CHtela bych se zeptat, jestli ma nekdo na tezkou dlouhodobou depresi se somat. problemy PID ?????

Patrikovi (Pá, 18. 4. 2008 - 13:04)

Obavam se, ze to tak, jak pises neni. Dnes zrusili odvolani do 15 dnu a musis zadat soud a ten rozhodne neni zadarmo.Platis soudni znalce a jednani. A zaver-doktor doktora nepodrazi, takze ti spis vezmou i castecnej ID. Neni to tak, jak tady pises. Dnes se bud s nekym znas, nebo vis komu kolik dat. Bohuzel!!!!

Návštěvník (Pá, 18. 4. 2008 - 13:04)

Patriku. Mam zkusenost, ze to tak, jak pises vubec neni.Odvolani do 15 dnu zrusili, muzes se jen soudit a to bezplatne neni, ba naopak - platis vsechny soudni znalce a pak doktor doktora nepodrazi a rozhodne ti duchod nedaji, spis pry seberou i to , co mas !!! Dnes musis mit bud zname, nebo vedet komu-kolik.

Janina (Pá, 18. 4. 2008 - 13:04)

majo. Mam ty same problemy a uz 10 let a inv. duchod ti na tohle nedaj. Jen po operaci a to jeste na rok.

Návštěvník (Pá, 18. 4. 2008 - 11:04)

Majo,obávám se,že to opravdu na důchod nebude.

maja (Pá, 18. 4. 2008 - 08:04)

Začínam uvažovat taky o důchodu jelikož mi brzy skončí mateřská a představa navratu do práce mě děsí, protože už nevydržím sedět celou prac.dobu.Mám výrůstky na páteři a v noci špatně spím a když sedím tak hodinu v kuse tak už trpím jako kůn.Prášky zabírají jen částečně.Pracovala jsem jako švadlena.Budu muset asi zkusit něco kde bych i chvíli stála,ale ne dlouho.Mám křečové žíly a ploché nohy a mírný předklon už mi vadí.Mám pocit,že jsem v prd... .Bojím se,že to na důchod stačit nebude a co potom když matku s malým dítětem dnes nikdo zaměstnat nechce a ještě mám ty problémy.

Cesta ven z vyk (Ne, 30. 3. 2008 - 07:03)

Nejlepší je na všechno se vysrat,v práci se šetřit,aby se člověk nezničil,dožít se důchodu ve zdraví.Pokud bude malý,sednout si v zimě na vrátnici,a v létě tradá k vodě.Chce to jedno.Neopotřebovat se ted,na všechny srát,stejně Vám nikdo nepomůže v nouzi.Tak se ted zařidte dokud jste akceschopní podle toho.Vítězí ten,kdo je zdravý,nesedřený,samostatný.Sedřít e ve jménu republiky,děcek,a všelijakých ideálů je víte na co?????

Návštěvník (Ne, 30. 3. 2008 - 06:03)

mám psychické onemocnění, schizoafektivní poruchu, mám část.inv.důchod 4000,-.Má někdo s touho chorobou plný inv.d.Děkuji.

Návštěvník (St, 26. 3. 2008 - 11:03)

Pokud na přezkum přijdete o svých,tak je jasné že vám ho vemou.

verca (St, 26. 3. 2008 - 10:03)

dobry den dekuju za odpovet kterou ste my poslala na muj prispek.a nestracejte nadeji .

Patrik (St, 27. 2. 2008 - 09:02)

Dejte si žádanku u praktického lékaře o částečný důchod, oběhejte si všechno a čekejte na rozhodnutí.
Český stát má peněz dost, respektive správa soc.zab. - ráda vyplácí soc.nepřizpůsobivým atd. atd.. zkrátka neumí hospodařit a tak Vám Vaši žádost 100%zamítne.
To ale není všemu konec. V žádném případě nezoufejte a nenechte se okrádat - podejte zdarma žalobu proti jejich rozhodnutí a za pár měsíců máte důchod doma.
Po dalších 3 letech, kdy si Vás pozvou na přezkum, už Vám nebudou tvrdit ty své pohádky, že zrovna na Vaše problémy se důchod nevyplácí a podobně. Hodně štěstí a nezoufejte.

helen (St, 20. 2. 2008 - 12:02)

Držím vám palce, všem, co se cítíte hodně špatně a musíte s tím chodit do práce. Byla jsem na tom podobně, tak vím, jak vám je. Už jsem v důchodu starobním, šla jsem o tři roky dřív, protože se to nedalo vydržet. Byla jsem i na antidepresivech, právě z bolestí. Veliké deprese po příchodu z práce... i jinak. Odnesla to i štítná žláza, prý to mám ze stresů. Už jí nemám, ale taky doživotně brát léky. Někdy jsem myslela i na sebevraždu, ale moje děti by si to nezasloužily, tak jsem volila raději braní drastických léků na bolest. Ani mě nechtěli dát PID ani ČID, jeden doktor mi dokonce přiznal, že za bývalého režimu bych ho dostala. Je to tak, jsou stále tvrdší podmínky k získání jakékoliv podpory ze strany státu. Ocitli jsme se nějak v džungli, tak osobně říkám naší vydobyté svobodě. Odpracovala jsem 40 let, z toho dvacet na lécích, abych to vůbec vydržela. A teď, kdy mám důchod sice krácený, ale mám, se dočítám, jak my důchodci jsme společnosti neužiteční, přítěží... je to moc smutné. To vás mladší teprve čeká, to taky bolí, i když jinak, než když se nemůžete pohnout. Náhodou jsem se dostala na tyto stránky a na toto téma. Je mi líto, co lidi musí přetrpět. Ano, je to krásné být zdravý a mít dost peněz. Ale kolik takových je? Na druhou stranu, kde brát peníze v takové míře, aby všichni, co v práci nemohou jako zdraví, byli zabezpečeni státem? Kdo pracuje, křičí, že má velké daně, kdo nemůže, je zoufalý, jak vlastně má žít. Jsem šťastná, že už nejsem mladá a že to zlé mám za sebou. Vám, co tu píšete moc držím palce. Zatnout zuby a čekat na lepší časy. Jestli ale budou, to skutečně nevím. Vždycky jsme si o tom snila a zatím se nedočkala.

Veronika (St, 20. 2. 2008 - 11:02)

dobry den mam cukrovku od roku 1997,podlouhem usili a skusenostech z doktory semse aspon dockala castecneho invalidniho duchodu beru 4335korun .Tet sem po operaci karpalnich kanalku na prave strane ruky a tak bych se rada zeptala na jednu vec jestli mam narok na nakou podporu ne bo ne .jelikos me nikde nezamestnaj muze te my odpovedet na 739234056 dekuji

Tom (Út, 5. 2. 2008 - 20:02)

Ony se často chovají nadřazeně i některé sociální pracovnice. Že např. vyřízení jakékoliv žádosti musí probíhat v duchu správního řádu, to jim také občas nedochází. Např. moje matka ležela v nemocnici (za určitý čas po operaci a po zhoršení zdr. stavu), kde ji bez upozornění a hlavně souhlasu lékaře! navštívila pracovnice sociálního odboru, vůbec ji nevysvětlila okolnosti své návštěvy, nicméně ji obelhala a máti podepsala papír, že ruší svou žádost o zdravotní příspěvek. Když jsem to byl potom řešit s vedoucí odboru, tak ta neshledala absolutně nic divného a nestandardního na postupu úřednice. ani náznak slušnosti, ani náznak byť formální omluvy.

LIBKUR (Út, 5. 2. 2008 - 20:02)

Tak to máte pravdu, Tome, před rokem , kdy jsem byl před komisi pozván zda PID dostanu či nikoliv - pouze l posudkář rozhodoval o mém budoucím žití či nikoliv, se takto ke mě i nadřazeně choval a asi i proto mám teď jít před další komisi opět !!! Nemá s tím po 1. 1. 2008 někdo zkušenosti ? Napište.

Tom (Út, 5. 2. 2008 - 15:02)

Ano, situace některých chronických nemocných je nezáviděníhodná a někteří zdraví lidé, kteří jsou ihned hotovi se svým jasným názorem si to naprosto neuvědomují. Navíc jsem přesvědčen, že není zajištěno ani objektivní rozhodování v rámci republiky - zastávám názor, že posudkáři jsou stát ve státu.

Návštěvník (Út, 5. 2. 2008 - 14:02)

ZAHIRE K TEM DEVITI CHRON. NEMOCEM PATRI I TA SLEPOTA

Reklama

Přidat komentář