Reklama

Jak na invalidní důchod

svata (Po, 7. 4. 2014 - 11:04)

Dobry den jsem po vazne...dobry den chtel bych se zeptat jak ste dopadla stim id ja prodelal to same a to same mam unava zapominani

karla (Po, 7. 4. 2014 - 07:04)

mne je 53 let a 10 let trpim bolestma pateře a kloubu. Arztroza kolen a kyčli 3 stupen,takže kdo ma artrozu tak vi o čem je řeč. Pateř mam zdeformovovano jak krčni tak bederni. 5 vyhřezu a operovat radějic ne,že by mne vic uškodili. Bolesti mam nesnesitelne,před třemi lety jsem si zažadala o invaliditu,nepřiznali mne,nebot jsem pry nešla na žadnou operaci,talže pry mne to asi tak bolet nemuže-na to nemam slov.Musela jsem nechat prace a po roce jsem si našla lehči praci ale jen na zkraceny uvazek,takže plat 4000kč-slabota.Nyni jsem skoro rok na nemocenske,požadala jsem si opět o duchod a mi odborni lekaři řikali,že ho již musim ziskat. Jenže neziskala,opět stejne slova-operace a pak duchod-ale to pro mne neni řešeni.Podala jsem namitku a u komise jsem jim pustila nahravku z minuleho šetřeni.Takže řešeni operace je uplna blbost k ziskani invalidity.Mou nahravku si přehrali a pry to tak nenechaji-no nevěřim jim.Ale invaliditu mne přiznali 2 stupně.Takže lidičky kdo jste doopravdy nemocni tak se nenechte a bojujte

Marek (Ne, 6. 4. 2014 - 23:04)

A bude ještě hůř. Stát je s financemi v ..., takže asi nebude jeho prioritou podporovat lidi, kteří si vymýšlí různé fiktivní postižení, aby nemuseli pracovat a stát je zadarmo živil. Prioritou je, aby se tyto dávky dostaly naopak těm, co jsou tělesně postižení a jsou odkázáni na cizí pomoc.Tito lidé je skutečně potřebují.

mf (Ne, 6. 4. 2014 - 20:04)

Na dyslexii Id se opravdu nedává. To by se měl v tom případě dávat ID i na to, že je člověk negramotný. I tací jsou a tvrdí, že to mají vrozené. Neschopnost se učit.

mf (Ne, 6. 4. 2014 - 20:04)

to myslíte vážně,chtít...Žena po rakovině prsu, po chemoterapii a po ozařování je rok ve 3.st ID. Pokud zažádá. Poté automaticky je v PN, což je pro ní většinou finančně výhodnější. Po půl roce si jí předvolají před posudkovou, kde opět navrhnou ID 1-3 stupeň, dle operace (uzliny, hybnost ruky, atd.) a stavu ženy.
Píši - po rakovině prsu. Nevím, čeho měla Vaše známá rakovinu, ale po chemoterapii vždy nabízí PN, ne že ženu nutí jít do práce.
Samozřejmě, může jít o vyjímky, ale o tom rozhoduje praktik, ne onkolog.

22 (Ne, 6. 4. 2014 - 20:04)

Petro,zdravím vás.Na vaši otázku dobře odpověděl Petr H. Ale jestli nevěříte a chcete mít jistotu,zeptejte se vašeho lékaře.

Petr H (St, 2. 4. 2014 - 22:04)

Dobrý den chtěla jsem se...Na toto invalidní ani částečný důchod určitě nebude. Navíc dnes je snaha spíše invalidní důchody dost zpřísnit a dávat je jenom těm, co jsou invalidé doopravdy.

Petro (Út, 18. 3. 2014 - 13:03)

Dobrý den chtěla jsem se...to myslíte vážně,chtít důchod proto že jste dyslektik??jak už bylo napsáno,můžete normálně pracovat manuálně.Takové práce je dost-ale vám se asi nechce?Já znám v okolí kde bydlím ženu,která po onkologické operaci dostala id.To je v pořádku.ALE-po roce jí důchod vzali,prý už je po chemoterapii v zdravá,tak může pracovat.Podala odvolání,bez úspěchu.Tak se chtěla s doktory soudit-toho se ale už nedožila.Takže chtít důchod že jste dyslektik je výsměch opravdu postiženým.Budte ráda že jste zdravá.

jane (Po, 17. 3. 2014 - 23:03)

Prodělala jsem plicní embolii a nyní jsem na warfarinu trochu mi teče krev z nosu a mám krev i ve stolici. Dělala jsem osm let v bufetu, takže zakouřený prostor, já nekouřím. V nynější práci už jsou natěšeni, že půjdu do důchodu, neřeším to, vím že důchody dávaj sporadicky ať se stane co se má stát. Je mi 57 let tak uvidím.

Petro (Po, 17. 3. 2014 - 20:03)

Jako dyslektik můžeš přece pracovat manuálně. Dyslektici jsou i vysokoškoláci, kde je u tebe chyba?
Žádný důchod nedostaneš, berou je i tělesně postiženým lidem, těžce postiženým.
Překáží ti to v práci?

Petra (Po, 17. 3. 2014 - 20:03)

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jsem od narození dyslektik vztahuje si i na toto nějaký částečný důchod|?

. (Po, 29. 4. 2013 - 17:04)

Ty jsi učiněný sviňák a...Chceš plínečku Mírečku? Aby ses nepokakal.

ano (Po, 29. 4. 2013 - 13:04)

jak známo, tak na každou...musíš si uvědomit , že ty boží mlýny přivoláváš pořád ty , když někomu přeješ zlé věci......celý roky.....čím víc to přeješ tím víc jsi ty a tvoje kámošky v prdeli.....bez bytu, bez práce , bez pořádnýho chlapa......radši toho nech , stejně to jde akorátna tebe, už ti to mohlo dojít...

Nebojte, (Po, 29. 4. 2013 - 11:04)

Ty jsi učiněný sviňák a...jak známo, tak na každou svini se někde vaří voda. Někdo tomu říká Boží mlýny, které melou pomalu, ale jistě. Takže ono dříve či později i na "." dojde. A dobře jí tak!

Mirek (Po, 29. 4. 2013 - 08:04)

Tady spousta kriplů píše...Ty jsi učiněný sviňák a bude ti oplaceno jak sám zasloužíš .

d (Po, 29. 4. 2013 - 07:04)

Předčítám tyto...Komise ví, že musí snížit počet ID kvůli úsporám, vem kde vem.
Mě dali ID 1 a byla jsem ráda. Za rok přezkoumání a údiv (od jiného komisního Dr), že mi ten první rovnou nedal vyšší stupeň. Asi ten den, kdy jsem tam byla prvně splnili kvóty.
Tem rok jsem skoro celý ztrávila hledáním místa, protože dřívější práci bych nezvládala. Inzeráty,UP, absolvovala jsem speciální program pro invalidy. Jednak člověk nemůže dělat všechno - nemá fyzičku, praxi, zkušenosti, věk, vzdělání nižší, nebo naopak vyšší. Všude nezakrytě tvrdili, že najít práci staršího člověka s ID, který je výborný v oboru, co už nemůže vykonávat, ale v jiných věcech bez praxe a zkušeností, je nemožné. Po roce se podařilo, za pár korun, ale našla jsem, kde mě byli ochotni vzít, ovšem jen na roční dobu. Jen na pár hodin, víc bych fyzicky nezvládla. Jestli déle, záleží na grantech, zájem mám já i zaměstnavatel, ovšem uvidí se, jestli nebudou granty, tak přes to vlak nejede. Když slyším o nechuti pracovat, nebo že komise ví, co dělá, když odebere, nebo sníží důchod, že stačí jen chtít a práce se najde, je mi jasné, že dotyčný neví o čem mluví. Stejně tak, když se zpochybňuje invylidita, jestliže na člověku není na první pohled vidět, že něčím trpí, nebo má tu "drzost" a jde třeba do hospody, divadla, přivydělá si načerno, kdyř o běžnou práci nezavadí atd, prostě neleží jak lazar a udělá něco pro zdravé lidi běžného.

Jak na invalidk (Ne, 28. 4. 2013 - 21:04)

Když nejste cigoš,co to může hrát na palici,protože má jenom pomocnou školu(a to možná s bídou),tak vám nezbývá nic jinýho než psychiatrie,tam je témat a diagnoz plno!Jen směle do toho!!!!!

Marek (Ne, 28. 4. 2013 - 13:04)

Předčítám tyto příspěvky a nestačím se divit. Na druhou stranu ale musím říci, že v našem státě je spousta lidí, kterým se nechce pracovat a raději vymýšlí, jak dostat invalidní důchod. (úplně teď cítím tu reakci potrefených kobyl).Ono je asi lepší skučet a křičet:Státe, postarej se o mne, já nemohu sehnat práci. Ale ona ta státní kasa není plná a není peněz na jiné věci.Znám konkrétně člověka, který má invalidní důchod na syndrom únavy.Je prostě líný cokoli dělat, ale do hospody a na černou práci líný chodit není. Na druhou stranu znám spoustu skutečných invalidů na vozíčku, nebo po těžké mrtvici,bez možností se pohybovat, čili tělesně postižené,kteří dostávají doslova almužnu a nebýt pomoci jejich dětí, tak by asi nepřežili. Takže pokud někomu seberou invalidní důchod, tak asi komise ví proč.

n (So, 27. 4. 2013 - 23:04)

Tady spousta kriplů píše...jen se rouhej

n (So, 27. 4. 2013 - 23:04)

Tady spousta kriplů píše...jen se rouhej

Reklama

Přidat komentář