Reklama

Existuje Bůh?

Jaga (Čt, 26. 8. 2004 - 15:08)

Nechci se pouštět do obhajoby názorů Šárí nebo Aly, ale nedá mi to nezareagovat ještě jednou na Mirku. Druhý příspěvek nejenže je ve stejném duchu jako první, ale nabírá ještě demagogičtější grády - všichni jsme zaslepení (kromě ní), zalezli jsme do děr, nejsme hodni této diskuse, Šárí nutí Alu dokazovat spolčení s ďáblem... no, jsem zvědavá na další příspěvek. Souhlasím se Šárí přinejmenším v tom, že setkání se zlými lidmi bývá sice frustrující, ale poučné. A s Mirkou souhlasím v tom, že před zlem se nemá ustupovat.

Šárí (Čt, 26. 8. 2004 - 14:08)

Mirko, Ala není zodpovědná za neznalost lékařů ani léčitelů. Ale ona sama píše: "Jen jsem si castecne privodila depresi a ztratila jsem drahoceny cas, v kterem byla ma nemoc ještě lecitelna." Za tohle rozhodnutí i za jeho následky zodpovědná je.Lidé si časem založili různé instituce jako je soudnictví, lékařství, policie. To jsou instituce i přes svoji nedokonalost jistě užitečné. Ale nějak jsme zapomněli na to, že hlavní zodpovědnost je pořád na nás samotných. Nikdo nám nezpůsobuje depresi, tu si způsobujeme sami. Tím, jak na tu kterou situaci zareagujeme. Pokud sami sebe vidíme jen jako oběť okolností, lékařů či dokonce Božích zkoušek (ála Job a příběhy Starého zákona), skončíme jako depresivní zoufalci. Pokud přijmeme zodpovědnost za všechno, co se nám děje, můžeme sami začít svou situaci řešit. Přijetí zodpovědnosti neznamená sebeobviňování, jak si to mnozí lidé špatně vysvětlují. Už vůbec to neznamená, že se od ostatních necháte natlačit do pocitů viny a necháte si vnutit pocit, že jste špatná. Jde jen o to, bez emocí si říct, tohle se děje mně, já jsem za to zodpovědná, já to mohu vyřešit. Nevyřešíte nic, pokud to nevezmete za své. Nemluvím tu o situaci, kdy nás přepadne těžká deprese

Ynnos (Čt, 26. 8. 2004 - 14:08)

Lol. V žádném případě nemáš pravdu.To s Šárí může být pravda, nevím.Ale to že jsi nic nepřekroutila je lež.Navíc začít tady napadat nás a říkat, že jsme zaslepení je trochu moc :DCitovala jsi věty Šáří, to je pravda, ale ona vše používala SPRÁVNĚ.Opravdu si to přečti ještě jednou a jestli to nenejdeš, vypíšu ti to.Sice se mi nechce protože je toho hodně co jsi zblbla, ale já to pro tebe udělám.

Mirka (Čt, 26. 8. 2004 - 13:08)

Šárí znám z jiných diskuzí. Nasáčkuje se do chatu nemocným lidem, poučí je tom jak jsou špatní, jak dělají všechno špatně, jak jsou duchovně totálně peoti ní nízcí a odkráčí si. Rozhodně jsem nic nepřekroutila, vzdyť jsem citovala přímo její věty.Mě přijde ohavné co si dovolila k Ale. Je to zřejmě tím, že vím co prožívá vážně nemocný človek a co můžou způsobit takové slovní rány. Kdybych se snažila Šárí sebevíc urazit, težko dosáhnu kvality jejího přispěvku Ale. Ona sice nepíše hrubě, ale obsah jejího příspěvku je příšerný plný ponižování, buzerování. Copak vy to nevidíte? To jste tak zaslepení? Vždyt ona ve jménu Boha ubližuje. Já jsem se jen snažila zastat člověka. Kde jste všichni byli když tak napadla Alu a udělala z ní hříšnou špatnou osobu. Zalezli jste do děr a dělali jste, že nic nevidíte. A to se považujete hodni za diskuzi o Bohu? Tak PROBOHA kde jsme? Ve středověku, kde nemocní bývaly přivazování na pranýř a musívali doznávat své hříchy a spolčení s dáblem? Nezlobte se ale přispěk Šárí Ale je na stejném principu. V čem lidi hledáte Boha, kde ho hledáte? Ježíš pomáhal těm nejnuznějsím a otevřeně bojoval se zlem. Šáři háže špínu na nuzáka (promin Alo, myslím tím postižení v nemoci) a vy mně káráte za to, že otevřeně ukazuji zlo. A to co Šárí napsala je velmi zlé.

Jaga (Čt, 26. 8. 2004 - 10:08)

Myslím si to samé, co Ynnos. Příspěvek Mirky je zlostný, povznesený a ironický. Taky nemůžu říct, že bych se Šárí přímo souhlasila, ale musím se jí zastat v tom, že neříká to, z čeho ji obviňuje Mirka. Ta, přestože se prezentuje jako zralá žena s nadhledem, na mě tak nepůsobí ani náhodou. Aby to s diskusí o Bohu nedopadlo jako slovní potyčky v chatech Baníkovci vs. Sparťani :)

Ynnos (St, 25. 8. 2004 - 23:08)

Aby můj předchozí příspěvek nevyzněl špatně: Nebráním Šárí protože bych s ní souhlasil ani naopak, jen mi přišlo strašně nespravedlivé to, co Mirka udělala.Nevím, jestli si přečetla všechny předcházející příspěvky vázající se k tomuto problému, protože mi příjde že ne.Vždyť Šárí ani neznáte pro Boha, tak nesuďte. Tohle fórum má být o Bohu anechováte se zrovná "dobře".Můj názor.

Ynnos (St, 25. 8. 2004 - 23:08)

Zdravím Vás:DMilá Mirko, ty ty ty.I ty jsi překroutila fakta, můžu ti dát konkrétní příklad,ale myslím že pro tebe bude cennější když si to najdeš sama.Nebo je tu nutné?Pro tak zkušenou ženu jako jsi ty to přece nebude žádný problém.ÁÁáá, hněv zaslepil tvou mysl a nejsi schopna rozumného uvažování.I to já znám, přestože moje "životní zkušenosti jsou ještě hodně malé", stejně jako u Šárí.I já jsem nyní zaslepen hněvem nad tím, že jsi "napadla "Šárí.Názor je názor, to já respektuji, ale hledat nesrovnalosti v příspěvku, které tam NEjsou, mi přijde dost .....řekněme zvláštní abych nebyl sprostý.Mám Vás rád. Hh. :)

Anna (St, 25. 8. 2004 - 22:08)

J., děkuji Ti za reakci. Mám ohledně těchto otázek jasno, ale zajímají mě různé názory a jestli Ti to nebude vadit, zeptala bych se Tě na dvě věci.Nejdřív k tomu tuhému kořínku. To, co jsi napsala ohledně tohoto, se týká pouze lidí? Můj pejsánek zemřel na selhání ledvin. Veterinární lékař mi oznámil, že měl ledviny nedovyvinuté od narození. Jak je to u zvířat s vrozenými poškozeními a nemocemi vůbec?A ještě by mě zajímal Tvůj názor na Šariinu odpověď Ale. Dík a nashle.

Mirka (St, 25. 8. 2004 - 20:08)

Šárí můžeš mi prakticky vysvětlit blíže větu

j. (St, 25. 8. 2004 - 14:08)

Anno, částečně souhlasím, ale jen částečně. Ano, planeta se vyvíjí, je stále v pohybu, činnosti. A to je nutné. Ale lidé bývají i varováni, jenže oni už jemnější vjemy často nevnímají. Co třeba sopečná činost - velmi zúrodňuje půdu, přináší do ovzduší potřebné prvky atd. To genetické zdědění "tuhého kořínku" - dostáváme takové tělo, jaké potřebujeme, záleží to tedy i na našich minulých životech a co je dále pro náš vývoj potřebné.Hezký den přeji všem :-)

j. (St, 25. 8. 2004 - 14:08)

Alo, teď jsem se několik dní nedostala k diskutování. Chtěla bych jen upřesnit tu nabídku - když budu znát jméno, datum narození a třeba i tu diagnozu (abych se případně mohla zeptat i lékaře), tak se na Vás mohu zeptat. Pan léčitel pak dostane informace a ty Vám pak sdělím. Dále se mohu zeptat, jestli by Vám nějak mohl pomoci přímo léčením. Pokud budete mít zájem, tak je lepší mi to dát vědět tak do pátečního poledne, je totiž nyní tady u nás, pak by to bylo jen přes telefon nebo mail :-)Slunce v duši přeje j.

Šárí (Po, 23. 8. 2004 - 11:08)

"Sve minule ciny jsem prosla dostatecne, k nicemu to nebylo. Jen jsem si castecne privodila depresi a ztratila jsem drahoceny cas, v kterem byla ma nemoc ještě lecitelna."Alo, možná se ti můj příspěvek nebude líbit. Ale nestačí si jen projít své minulé činy. Hlavní je přijmout za ně všechny zodpovědnost. Nemusíš ani úplně přesně vědět, jak ten který čin v minulosti přesně vypadal. Důležité je říct si: Ano, byla jsem to já, kdo se zachoval špatně. Ano, byla jsem to já, kdo si nechal líbit špatné zacházení. Pak teprve je možné se následků starých "chyb" zbavit. Pokud máš ze svých minulých činů depresi, znamená to, že jsi za ně odpovědnost nepřijala. Já to znám, prožívala jsem takové deprese léta a pořád jsem nechápala, proč zrovna já takhle trpím, když jsem tak zběhlá v duchovnu? Různí léčitelé a semináře mně stáli dobrých dvacet tisíc, a většina z toho byly vyhozené peníze. Pořád stejná únava, pořád horší deprese, migrény. Údiv, proč že ty ostatní tak štvu, proč mně nelitují, když jsem přece tak nešťastná... Klidně mi vyčti, že hloupě radím a nevím, o co jde. Ale ráda bych ti doporučila reiki, pokud tedy ještě nejsi zasvěcená. Neříkám, že určitě pomůže, ale mně pomohlo zásadně, a finančně není nijak nadměrně náročné. Jo, a ještě chci říct, že zodpovědnost za svůj život zahrnuje taky to, že nezanedbáme možnost léčení u lékaře kvůli jakémukoliv duchovnu. I když mám zkušenost, že se u lékaře většinou žádné léčení nekonalo, je dobré to zkusit včas. A když to včas nezkusím a vyléčení prošvihnu, přiznat si chybu a neházet vinu na nějakého duchovědce, který nám blbě poradil-vždyť rozhodnutí bylo na nás. Každý léčitel či alternativec, u kterého jsem byla já, a bylo jich dost, mi vždy doporučoval nepřestat se léčit u lékaře. Kdyby mi to nějak vymlouvali či zakazovali, asi bych už k nim ani nešla.

Anna (Ne, 22. 8. 2004 - 20:08)

Blue mně taky nesedí

ala (Ne, 22. 8. 2004 - 20:08)

Pro j.Precetla jsem si vas prispevek az po poslani. Diky samozrejme za nabidku, cenim si konkretni pomoci. Dejte mi prosim cas vse uvazit. Mimo mnoho jineho jsem stravila jiz dvakrat tydenni pobyt v jednom lecitelskem centru a také bez efektu a tak jsem se rozhodla vice nez 10 letou cestu alternativy a hledani v duchovnich pricinach uzavrit. Take jsem v posledni dobe temi rozumejsimi, co se divaji i na lekarske zravy a nalezy byla odesilana k lekarum. U mne to tedy nefunfovalo, neboť pricinou je evidentne fyzicke poskozeni organismu nezavisle na psychice ci duchovnim postoji (nazvu tak urcity zivotni postoj). K tomuto rozhodnuti mne privedlo i studium z oblasti imunologie a změna nahledu na lidsky organismus od energetickeho a eterickeho k biochemickemu. Ma problematika spada do oblasti autoimunitniho poskozeni a s timto lecitele nemaji zkusenosti, spise tomu vubec nerozumi a delaji tu chybu, ze lidem ještě davaji leky posilnujici imunitni systém, cimz spusti ataku nemoci (také se mi stalo). Pekne toto komentuje na Netu jisty chytry clovicek, Dedek Korenar, kdy lecitelnost těchto nemoci trefne prirovnava k situaci, jako kdyby chtel někdo vylecit useknutou nohu. j. s teoriemi, které tady pisete o virech a bakteriich jsem se leta také setkavala, vychazela jsem z nich ve sve samolecbe. Dnes, když znam zakladni fungovani imunitniho systemu, tak vim, ze tyto teorie mají stejnou vypovidajici hodnotu, jako ze blesk je trest Bozi a ne energeticky vyboj. Tim Vas nechci v zadne pripade urazet, protože ja sama jsem se podle těchto teorii 10 let cistila stravou, odrikavanim ruznych modliteb. Dnes znam jiz priblizne princip me nemoci a miru poskozeni a jen tezko si dovedu predstavit, ze bych poslouchala zase nejake cary mary fuk, které by mne zase zpet zatahli do zoufalstvi, které mi tito lide v minulosti svymi vyroky zpusobovali. Mou zmenu nahlizeni na svet neberu jako odklon k materialismu, jak by se mnohym mohlo zdat. Spise se mi zda muj pohled pokornejsi a to v tom, ze jiz neverim, ze clovek ma takovou vyjimecnou moc, aby zvitezil svou mysli nad cim chce (také o tomto pise Stary zákon). Poznavam fungovani naseho organismu a zasnu nad slozitosti imunitniho systemu, nad tim, jak si nejaka Borelioza muze dovolit zblbnout tak dokonaly systém, aby sama prezila. Nemá to co delat se zanesenym telem odpady, ale o velmi jemnem neustalem vyladovani těchto biochemickych procesu. Odpady naopak vznikaji tim, ze telo nici tyhle potvurky a ty odpady zase likviduje jina část. Jde v podstate o uzasne

ala (Ne, 22. 8. 2004 - 19:08)

Ynnosi vystihl jsi velmi dobre, ze ony viru pouzivaly ku svemu prospechu a ani nemeli poneti o Te prave pomoci, kterou prinasi nezjistna laska, pochopeni a tolerance. Vyhrocena zdravotni situace mi

j. (Ne, 22. 8. 2004 - 19:08)

Ano, četla jsem, jak se Ala vyjadřovala o alternativních pomocích, ale já jim prostě dost věřím a vím, že v mnoha případech pomáhají. Když já mám problémy, tak to řeším tak. Takže i toto nabízím. Bylo by skvělé, kdyby lékaři a léčitelé více spolupracovali. Někde už to funguje, někde jsou ale proti sobě - ale proč, oběma jdeme přece o dobro a zdraví pacienta (pominu-li některé, kterým možná jde jen o finance nebo body od pojišťovny). Ano, lékaři mají právo nevěřit, ale když vidí výsledky, pak by měli připustit tu možnost a chtít se dozvědět více, má jim přece jít o zdraví pacienta.

j. (Ne, 22. 8. 2004 - 19:08)

Už jsem psala, že tu teorii o domácích mazlíčkách nepřijímám.Jsme tu i proto, abychom mohli být SEBEVĚDOMÉ bytosti. To o tom psu je zajímavé, ale přirovnávat to ke stvoření lidstva podle mě nejde.

j. (Ne, 22. 8. 2004 - 19:08)

Ynnosi, poznávání skrze nás - s tím nesouhlasím.Bluegrasshoppere, vidím, že naše názory jsou rozdílné, nejsme "naladěni na stejnou vlnu", takže asi nemá cenu Vám psát, jak co cítím, když to nechápete, je Vám to cizí. Také se mi zdá, že k mým příspěvkům přidáváte věty podle svého ... Tak přeji vše dobré!

Ynnos (Ne, 22. 8. 2004 - 19:08)

Někdo si rozhodně bude myslet (i já jsem si to myslel než jsem o tom popřemýšlel), že od Vás nebylo moc vhodné nabídnout Ale pomoc alternativní medicínou když se o ní jasně vyjádřila.Na druhou stranu věrím, že chcete pomoci a to i za cenu, že Vás nařknou z toho, že to nebylo správné. Toho si cením.Jde tu o to, že vy to myslíte dobře, ale Ala podle mě vaši nabídku nepříjme, bude totiž vycházet z vlastních zkušeností.A tady bych chtěl něco Ale vzkázat:ZKUSTE to. Nemáte-li co ztratit(kromě času, o který vás to snad tolik nepřipraví), zkuste to.Lehké rozhodnutí to nebude, ale proti tomu, a možná právě proto, čím jste si již prošla, by to nemělo být zlé.Zase jen můj názor.

Ynnos (Ne, 22. 8. 2004 - 18:08)

j.: Tak to ne. Sims neznám a lidi neberu jako domácí mazlíčky.Já: Sims znám a podle toho co jste říkala, Váš Bůh lidi jako mazlíčky bere. Nic ve zlém, nevím jestli vy to tak opravdu cítíte, ale z vašich vyjádření plyne, že Bůh ano.A to já rozhodně nepřijímám.Kdyby nás Bůh nepotřeboval, nebyly bychom tu. A pokud nás podle Vás nepotřebuje, neplníme tu jiný úděl nežli plní můj pes. Přesně to sedí na vaši definici= tedy není na nás vůbec závislý.Poslouchejte: Koupil jsem si psa (Bůh stvořil lidi). Mám ho rád (to má Bůh lidi bezesporu taky).Jsem rád když se chová poslušně.(j.:že "je rád", když se chováme jako praví lidé.).Taky jsem rád když nekouše ostatní psy a nedělá mi doma loužičky.(neporušujeme žádné z vašich 10 přikázání, za jejichž porušení máme podle vás odplatu jistou).Tak takhle to podle Vás funguje?Mně to tak přijde.Kdyby můj pes přemýšlel o tom, proč jsem si ho koupil, rozhodně bych ho nechal. Když můj pes udělá doma loužičku, rozhodně nemá trest jistý.(tady je srovnání těžké, ale to je kvůli tomu, že pes si neuvědomí že něco udělal špatně pokud mu to nějak nedáme najevo-třeba i slovně. Člověk si to však dokáže uvědomit sám-proto o tom musíme přemýšlet.)Podle mě jsme víc nežli si myslíte, i když pro některé nevěřící je i vaše myšlenka dosti velká. Ale to je zase jen můj názor.Omlouvám se za přirovnání lidstvo=pes, ale přišlo mi to jako skvěle pochopitelné pro to, co jsem tím chtěl říci. A řekl sem.

Reklama

Přidat komentář