Reklama

Existuje Bůh?

Ynnos (Pá, 27. 8. 2004 - 21:08)

Pokud jste nepřišla žádat o radu a hledat pomoc, proč jste přišla?Vyvracet názory nás ostatních s názory získané vaší zkušeností?Není to zrovna TO, z čeho obviňujete Šárí a nás ostatní? Ano je.

Anna (Pá, 27. 8. 2004 - 15:08)

Šarí, Ty se proti mně ohrazuješ, ale neútočím na Tebe. O tom, co sama napíšeš, hovoříš jako o upřímném, tak buď v klidu, máš čisté svědomí a pokud Tvé teorie fungují, tak se Tě nemohu já ani nikdo s těmito názory dotknout. Negativních přání se osobně nebojím, takže mě nijak neiritují a nevím, kde jsem napsala, že je vidím v Tvých příspěvcích. Jsem si od začátku vědomá, že Ale nejsem schopná pomoci a vidím, že jsem byla úplně vedle se svou domněnkou, že kvůli tomu Ala přišla. (Kde jinde hledat pomoc, než u lidí diskutujících o lásce, toleranci

ala (Pá, 27. 8. 2004 - 14:08)

Zvlasni jak se tady vsechno zvrhlo. Mirka skutecne spravne vystihla, ze jsem nesla zadat o rady, ale diskutovat, protože se zde objevily opakovane nazory na nemocne, které se mi nelibili a tak jsem psala konkretne o svých potrezich a poukazovala na nefunkcnost Vasich teorii. Muzete mi nekdo v mem textu najit, kde zadam o konkretni pomoc? Nerozumim, proc mi porad vnucujete co mam delat? Mne to spis zni jako zpusob odbyti nekoho, kdo svymi nazory ohrozuje Vasi ideoologii. A zrejme podobny pocit mel i Bluesgrasshopper a to ještě predtim, nez jsem vtrhla Sari a konkretne napsal:

Jaga (Pá, 27. 8. 2004 - 12:08)

Nevím, jestli tady může Ale někdo pomoci. Myslím, že Šárí i Ynnos se o to snažili podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, a přesto je to tady jak při babylonském zmatení jazyků. Možná se pletu, ale mně příspěvky Aly silně připomínají Pepinku v tématu Můj děsivý příběh, podobné se vyskytly i v Chronickém únavovém syndromu. Ať už je to jakkoliv, přeju této osobě všechno dobré. Ale my jí zde pomoci nemůžeme. Loučím se, ahoj všichni.

Šárí (Pá, 27. 8. 2004 - 12:08)

Anno, třeba máš pravdu. Třeba se Ala topí a já sedím jako trouba na břehu a vykládám jí, že vlastně umí plavat a že si může pomoci sama. Jenže metr ode mě stojí ještě Anna a ta vykládá o porozumění a soucitu s Alou, která neumí plavat-a Ala se tak nějak pořád topí

abc (Pá, 27. 8. 2004 - 11:08)

Pro ALU : Přijala jste nabídku paní j.? Nebylo by dobré založit vlastní téma, kde by se lidé pokusili Vám konkrétně pomoci ?

Anna (Pá, 27. 8. 2004 - 10:08)

Je docela nepříjemné uvědomit si, že planetě Zemi by prospělo, kdyby se po ní pohyboval člověk leda tak na úrovni Homo Habilis. Civilizace Zemi ničí. Působí stejně jako zmíněné viry a bakterie způsobují nemoc v lidském/zvířecím těle, protože znečišťuje vzduch i vodu, způsobuje vymizení druhů a narušuje rovnováhu celých ekosystémů.Člověk měl rozum a schopnost myšlení využívat ve prospěch Země, měl ji opatrovat a chránit. Přesně jak popisuje Genesis. Místo toho ho začal zajímat vlastní prospěch a tak se bezohledně zpronevěřil svému poslání, což se samo sebou odráží i ve vztazích mezi lidmi.Nemyslím si, že naše duše jsou nějakým způsobem vyšší a platí pro ně jiná pravidla. Že speciálně člověk se narodí nekonečněkrát, aby sklidil, co zasel. Samozřejmě že tahle moudrost platí, ale zřejmě trochu jinak. Nám připravili podmínky naši předkové a musíme teď žít v bezohledné době, ve které si jen málokdo uvědomí tu bídu ducha. Stejně jako Mojžíš řekl národu vyvedenému z egyptského otroctví:

Ynnos (Pá, 27. 8. 2004 - 09:08)

Následující text obsahuje dostkrutých a nelítostných názorů,tudíž to nečtěte.Je sice pěkné hledat Boha ve všedních věcech (vše je přece jeho součástí, že?), ale to bych taky mohl jít na fórum pedofilů a hledat TAM Boha, takže takhle to nevidím.Jistě že všechno je jeho součástí, ale já chci hledat Boha na fóru o Bohu, tedy co se internetu týče.U Mirky se mi nelíbil obsah jejích příspěvků, že to nepřikráslila duchovníma řečma je mi jedno. Můžu tu začít metat takové nadávky až Vám všem půjde hlava kolem, ale to nic nevyřeší, proto to nedělám, Mirka ano. Alo, i Vy jste mě zklamala když nevidíte co je Mirka zač. Vy nám taky přejete abychom onemocněli? I v tomto s Mirkou souhlasíte? Není pravda že čte VELICE pozorně nebo jak to říká :DProstě to tak není a během dneška to tu vypíšu(je-li to nutné), aby tedy bylo konečně jasno kdo že tu kecá. Jaktože ani Vy nevidíte že ona plete fakta? Když jsou z Vašich příspěvků? Nebráníte ji jen proto že brání ona Vás? Vím že je nesmyslné se tu obviňovat z něčeho tak malého jako nějaká fakta, v porovnání třeba s vaší nemoci. Ale někteří lidé si prostě nedají říct, a tak je nutnost jim otevřít oči, je to pro jejich dobro. Mirko :D.Přečetl jsem si zpátky i příspěvek Šárí, a musím říci že taky plácá.Ale ne fakta jako Mirka, ale svou pravdu. Co je horší nevím, každopádně svou pravdu tu říkáme všichni, že.Alo, teď Vám řeknu jednu věc, možná se Vám líbit nebude. Snažíte se (nebo jste se snažila) najít původce vaší nemoci, takže předpokládám že jste připravena ho najít, takže snad Vám neublíží má slova.Vy se snažíte projít si minulé činy, zjistit příčiny své nemoci.Ale co když to ani udělat nemáte?Co když se to stát "mělo" (nebo prostě stalo) a rozhodující okamžik přišel ve chvíli: Mám jít k lékaři nebo zkusit alternativní medicínu? Mám se začít léčit normálně nebo si projít svůj předchozí život a zjistit proč jsem onemocněla? Říkala jste, že kvůli té druhé variantě jste ztratila čas, kdy byla nemoc ještě léčitelná.Co když jste se prostě jen rozhodla špatně? Je možné, že to nebylo špatné rozhodnutí, věříte-li v existenci dalších životů jako já.Omlouvám se Vám, je to tvrdé to takhle říci, ale Vaše nemoc ani nemusí mít příčinu, na kterou by jste přišla. Možná ano, ale nemusí.Hledáte chybu v minulosti s cílem najít původ nemoci, ale nebyla chyba (jak říkám, nemusí to být chyba)Vaše rozhodnutí pro jednu z medicín?Jen mě to napadlo, ještě jednou se Vám omlouvám.

Pavel (Pá, 27. 8. 2004 - 09:08)

Alo, psycholog pomaha i se stavy beznadeje, bezvychodnosti u fyzickych nemoci. Nemusi jit o psychickou nemoc. Ynnos ma pravdu, diskuse ma byt o existenci Boha.

Šárí (Pá, 27. 8. 2004 - 08:08)

Alo, omlouvám se, pokud ti můj příspěvek ublížil. Nebyl to můj úmysl. Párkrát jsem si svůj příspěvek ještě přečetla a pořád ještě v něm nevidím nic, co by ubližovalo. Vždyť je to jen nezávazná rada, možná blbá, možná na špatném místě, ale je to jen rada z chatu. Jestli někdo s tebou nesouhlasí a má jiný názor, neznamená to automaticky, že na tebe útočí nebo že tě buzeruje. Jen bych ještě chtěla říct, že si nemyslím, že jsi hypochondr nebo hříšník a o špatných energiích jsem neřekla ani slovo. Mirko, promiň, ale i tobě v diskusi něco uniká, možná proto, že jsi dost zaslepená

ala (Pá, 27. 8. 2004 - 02:08)

Ynnosi diky za prani. Trochu jsem se v Tvych novych nazorech ale zklamala. Sari se nesnazi pomoci, Sari tluce svoji pravdou druhé do hlavy. Neomlouva ji, ze ublizuje nevedomky. Mela by mit za sve jednani zodpovednost. Z nezodpovednosti však vini jen druhe. Nevadi ji ani, ze si neprecetla radne informace, které jsem tady psala z meho zivota a neustale opakuje jen svou pravdu. Nevim kolikrat ji ještě rici, ze jsem se zodpovedne lecila i u lekaru. Sari by si nemela dovolovat takto nekoho - ano buzerovat, pouziji to slovo protože jeji jednani vystihuje presne. Chybi ji jista mira emocni inteligence, to je schopnost vzit vsechny dostupne fakta v uvahu a na zaklade těchto faktu se snazit vyvodit zaver. Sari se ale nechce snazit premyslet a uvazovat, Sari neprijima, jen vysila.Pomocnou ruku mi podala Mirka, když mne Sari ublizovala. Nikdo jiny se mne tady nezastal. U Mirky vam asi vadi jen to, ze to nepsala s prikraslenim duchovnich recicek. Sari skutecne byla ukazkovy pripad toho co jsem se Vam snazila popisovat v klidu nez jsem vtrhla a dost neomalane mne zacala napadat. Do te doby jsme si navzajem v klidu vse snazili vysvetlovat. Ynnosi otazky zivota, smrti, nemoci, lidskych charakteru, lidske dobroty, lidske zloby jsou snad soucasti toho vseho tady na svete, tedy snad i soucasti otazek o Bohu? Buh je preci ztelesnenim tady vseho, Buh je v nas. Buh nas dal tady na Zemi, abychom se ucili z realneho zivota. Proc nehledate Boha ve vsednich vecech? Proc ho hledate porad mimo realny život? Pokud tady někdo si dovoli rict, ze nemoc je odcinenim za hrichy, tak musí pocitat s vyvolanim reakce. Oponenti slouzi k tribeni nazoru, ale o to vy zrejme tady nemate zajem. Je to velmi zvlastni, protože tema zni

ala (Pá, 27. 8. 2004 - 01:08)

Pavle a s jako s cim :-). Mozna by mohl psycholog udelat rozbor lidi tady na diskuzi a doporucit mi se radeji tady s Vami nestykat. Stejne tak jak to udelala psycholozka s moji mamou :-))),nebot musim mit prisny setrici rezim a nesmim si stresem zbytecne zhorsovat prubeh nemoci. Je to ale tezke volit mezi delkou zivota a naplnenim zivota. Nadej pro mne uz bohuzel neni, odpocitavam si. Diky za starost, ale u mne nejde o psychickou nemoc.

Ynnos (Pá, 27. 8. 2004 - 00:08)

Tahle diskuse se pěkně zvrhla, řekl bych že než o Bohu je o lékařství. Dokud se to nezmění odcházím.Nějaký ten příspěvek sem hodím, ale už ne tak často.Na shledanou všichni.Alo, držte se.Mirko, zamyslete se.

Ynnos (Pá, 27. 8. 2004 - 00:08)

Nikdo nestrká Alu na psychiatrii.Pavel se zeptal, zda by nepomohl psycholog-přeci jen je to něco jiného než léčitel i lékař ne?

Ynnos (Pá, 27. 8. 2004 - 00:08)

Mirka:Přála bych Vám, aby jste také pořádně onemocněli, aspoň by jste už nemohli ubližovat.Hmmm, já to na rozdíl od Mirky nikomu nepřeji. Toto je hyenismus, Mirko, toto je vědomé. Nevím, jestli Šárí věří tomu co říká, ale snaží se pomoci, i když to třeba nedělá.Na rozdíl od Vás.Alo, mějte se dobře.Mirko, i vy.

Jiří H. (Čt, 26. 8. 2004 - 23:08)

opravuji chybu...vozíčkáře nepouštěli..

Jiří H. (Čt, 26. 8. 2004 - 23:08)

Mirko,není tomu ještě dávno, co mnozí soudruhovali a provolávali hesla jako SVORNOST, ROVNOST, BRATRSTVÍ. Za totalitních časů vozíčkáře poušteli na veřejnost, vesměs všichni postižení dožívali v ústavech. Na povrchu společnost vypadala ohromně pěkně. Naše socialistická vlast měla zdravou dělnickou třídu, Sovětský svaz byl náš vzor a běda tomu, kdo se pokoušel uměle vytvořenou ideologii narušit. Pak nastal převrat, ale lidský charakter se nezměnil. Jednu modlu vyměnili za druhou. A to dokazuje i úroveň této diskuze. Ozve se nemocná žena, která chce narušit iluzi duchovního společenství a poukázat na naši smrtelnost a zranitelnost. Narušovatele je však potřeba okamžitě odstranit. Psychiatrické ústavy k tomu nejlépe sloužili a slouží dodnes. Zdá se mi jako by se pořád vytrácely zbytky zdravého rozumu. Není si co nalhávat, naše společnost od druhé světové války neustále utžuje velké ztráty odchodem vzdělanějších lidi do zahraničí. Zaslechl jsem už tolik statistik a diskuzí o ztrátách odborníků v lékařství, o šetření ve zdravotnictví, o

Mirka (Čt, 26. 8. 2004 - 21:08)

Pavle k psychologům by jsi měl poslat tady ty vyšinuté, Šárí je největším adeptem. Možná to myslíš dobře, ale evidentně jsi nepochopil vůbec nic. Ala má život nejsrovnanějsí z Vás všech nejvíc. Ta přesně ví co se jí děje a proč a to se Vám snažila i vysvětlit. Kdo tady nesmyslne hloubá nad smyslem života jste vy.Diskuzi si čtu na rozdíl od Vás ZODPOVĚDNĚ. PROTO JSEM SE TAK NAŠTVALA. Ala v prvním přispěvku reagovala na vaše teorie o nemocech. Vysvětlovala Vám velmi rozumně fakticky na příkladech, proč Vaše teorie nefungují, vysvětlila jaký je to nesmysl mluvit o nemoci jako o trestu za hřích a o pocitech, které jako vážně nemocný člověk má z Vašich teorií. Vy jste s ní vůbec nediskutovali, jen jste ji odbývali stupiditami, přesně na to Vás upozornil i bluesgrasshopper a zdrcen Vami se raději rozhodl odejít. Cituji:

Pavel (Čt, 26. 8. 2004 - 19:08)

Alo, nepomohl by Vam psycholog ? Myslim to dobre. Preji vice nadeje.

ala (Čt, 26. 8. 2004 - 18:08)

Dekuji Ti Mirko. Skucne mi slova Sari ublizily. Po jejich slovech

Reklama

Přidat komentář