Zpráva o stavu

Doktorka.cz nabíhá na nový systém. Prosím omluvte dočasnou zhoršenou dostupnost služeb. Děkujeme!
Obrázek: 

Z černé řípy seřízneme špičku. Vnitřek řepy vydlabeme a do třetiny objemu nalijeme med. Necháme stát přes noc. Med do rána vytáhne z řepy šťávu. Lžíci směsi 5 x denně smícháme s teplým mlékem a vypijeme.

Křen najemno nastrouháme a  2 lžíce křenu smícháme se lžící medu. Užívat bychom pak měli 3 x denně jednu čajovou lžičku, u dětí dávku raději o něco snížíme.
Už za moment po jeho konzumaci pocítíme, že se nám “spouští rýma“, snadněji odkašláváme a lépe se nám dýchá.

Asi půl hodiny vaříme v litru vody 10 dkg krystalu, lžíci fenyklu, 5 celých stroužků česneku. Pak scedíme, slijeme do láhve a pijeme celý den po menších skleničkách. Sirup musí mít teplotu místnosti.

Nadrobno nakrájíme cibuli a na ni dáme trochu cukru a anýzu. Zavřeme do skleničky a počkáme až cibule pustí šťávu.

Té pak užíváme 1 lžičku 34x denně.

Z listového těsta udělám závin, do kterého dám směs ze:

strouhaného tvrdého sýra

špenátu (nejlépe ten se smetanou)

1-2 konzervy sendvičkového tuňáka (může být ve vlastní šťávě nebo i v oleji)
zabalím jako klasický štrůdl, pomažu vajíčkem a upeču.

Je to velmi rychlé, vydatné a myslím, že i zdravé.

Dělám i obměny, jako že nahradím tuňáka žampiony nebo houbami nasbíranými v
lese...

Lze také použít normální filety z ryby, které nasekáme na kousky atd.

Autor: Andrea

Postup je následující: - pro 4 dospělé osoby necháme rozmrazit jeden balíček ROBI masa mletého (1/2 kg), dáme do mixéru s trochou studené vody a trochou olivového oleje,
při mixování přidáváme postupně 1 větší cibuli, pár stroužků česneku (ne
moc, tatarák budeme jíst s počesnekovanými topinkami), sůl, pepř, kmín,
mletou červenou papriku, chili, vše po malých dávkách a průběžně
ochutnáváme, dále opatrně sojovou omáčku, hořčici a kečup (opatrně proto
abychom udrželi tužší kašovitou strukturu - ne omáčku !). Namažeme na, nebo

Reklama

Reklama