Reklama

Pečivo a chleba z mrazáku

! (So, 3. 7. 2021 - 20:07)

Pokud ti k vyřešení problémů stačí se duševně vyblít na tomto serveru, tak ti gratuluji. Asi nebudeš příliš složitý.

jou. mand. znova (Pá, 2. 7. 2021 - 22:07)

Mrazíme a mrazíme, třeba rohlíky, nebo ryby, přeci je nedáme na radiátor, či na sluníčko, ta blbka co založila toto téma píše ,,český zvyk" kurva, to by civěla jak mrazí Řekové, Albánci atd, mrazí kde kdo, i rusové,

dotaz (Pá, 2. 7. 2021 - 08:07)

Také nebožtíky by neměli/y chladit, ...... kurva jaké i se píše u nebožtíků, jsou mužského rodu, neživého, tedy asi tvrdé y, ale zase jsou to pořád lidé, tedy by mohlo být měkké i, je zde nějaká prdlá učitelka čestiny?

! (Pá, 2. 7. 2021 - 14:07)

Tvoje starosti bych chtěl mít.

joudelis mandelis (Pá, 2. 7. 2021 - 22:07)

Podívej milý ! na moje starosti se vyser, víš hovno co mne trápí, mám problém s dědictvím, placením daně z nemovitostí a tak se neser, myslíš že jen tak bryndám s rozumem? Já se zde jen tak vybíjím, jestli to milostivě chápeš. ....... serou takový poznámkáři,

Návštěvník (Pá, 2. 7. 2021 - 12:07)

U nebožtíků je to jedno, chlazení/mražení. Rozdíl v tom může dělat jen kanibal.

Adolf Babiš (Ne, 27. 9. 2020 - 08:09)

Já už druhý rok kupuji v pekárně pytle starých rohlíků a chleba a doma používám do kamen. Je to za pár korun , čisté a výhřevnost úžasná. Občas kupuji i tvrdý chleba.

ale (Po, 14. 1. 2019 - 16:01)

V obchodě normálně prodávají pečivo z mraženého polotovaru. Zmrazí a v pekárně to dopečou.

jirka (So, 28. 12. 2013 - 12:12)

Taky nesnáším, když...Důležité je taky vědět, které pečivo je vhodné a které ne. Již mám vyzkoušeny konkrétní druhy, které jsou po rozmražení stejné, jak před vložením do mrazáku. Třeba ne každý rohlík je vhodný, ty nevhodné se potom drolí.

Milan (So, 28. 12. 2013 - 12:12)

Pravda je, že my doma ani...Taky nesnáším, když někdo pečivo vyhazuje. Ale dávat si do mrazáku čerstvé pečivo, když nemáte možnost si ho každý den nakupovat, mi přijde úplně normální.

Martin (So, 28. 12. 2013 - 11:12)

Pravda je, že my doma ani moje rodina jsme nikdy chleba do mrazáku nedávali.Prostě buď došel, nebo když zbyl tak se udělali topinky a nebo se usušil a dal příbuzným na venkov pro zvířátka.
Největší šok pro mnd byl, když spolupracovník po svačině hodil čerstvý rohlík do koše, že už nemůže.

Pekař (So, 28. 12. 2013 - 11:12)

Tvrdnutí chleba a pečiva je způsobeno tzv. retrogradací škrobu. Tato reakce probíhá nejrychleji pří teplotách kolem 0 st. C., naopak při teplotách pod -10 se téměř zastavuje. Má tedy smysl strčit do mražáku ČERSTVÉ pečivo. Starému už nepomůže ani svěcená voda a lze jej zpracovat po vyschnutí např. na strouhanku.

Návštěvník (Čt, 1. 7. 2021 - 18:07)

Tak takhle to dělám já. Čerstvý chleba nakrájím a v mikrotenu dám do mražáku. Potom vytahuju jen krajíce, kolik potřebuju na jídlo. A je rozmrzlý a čerstvý 15 minut po vytažení, i když je třeba 14 dní starý. Žádný zápach z něj necítím, ani nepoznám rozdíl mezi tím, kdy jsem ho do mražáku dal a potom vytáhl a rozmrazil. Dělám to tak taky s rohlíky. Már rád čerstvé pečivo, než nějaké okoralé z chlebníku. A může být pečené i před měsícem. Nefunguje to samozřejmě, když se dá zmrazit, až co se nesnědlo.

! (Čt, 1. 7. 2021 - 23:07)

Já to dělám také tak. Je však prospěšné mrazák udržovat v čistotě, tj. často odstraňovat námrazu a občas vytřít octem. Jinak má chléb a pečivo pachuť. Důležité je zmrazovat a rozmrazovat co nejrychleji, protože dochází k tzv. retrogradaci škrobu - pečivo při tom rychle tvrdne a tato reakce probíhá nejrychleji při teplotě 0-5 stupňů C. Taktéž již tvrdý chléb nebo rohlíky nelze zmražením nijak vylepšit.

jirka (So, 28. 12. 2013 - 11:12)

Nechápu tento novodobý...Je potřeba rozlišit, jestli tam dám čerstvé pečivo nebo "až" nespotřebované.
Nevím proč fuj? Můžeš nějak vysvětlit?

Emilka (So, 21. 12. 2013 - 15:12)

Nechápu tento novodobý český zvyk. Strkat nespotřebovaný chleba a pečivo do mrazáku a pak to rozmrazovat a konzumovat FUJ!!! Je tady někdo, kdo souhlasí?

Lenka (Čt, 1. 7. 2021 - 17:07)

Souhlas je to hnus. ve skupine na Fb Pecem pecen se zenske dokonce chlubi ze zamrazuji cerstve upeceny kvaskovy chleba a pak ho za par dni rozmrazi a nekomu treba daji. hnus.

kun (Ne, 27. 9. 2020 - 13:09)

Emilko, je vidět že máš rozhled jako koza z chlívku. Mrazí se už dávno - eskymo Wenzl mrazil maso v jeskyňi na dalekém severu, mrazí Eskymáci už dávno, a hlavně se mýlíš ty trubko, nemrazí jenom Češi, ale mrazí skoro celý svět. Byl jsem třeba na Novém Zélandu a také mrazí. A mě také mrazí z toho jaké blbky se zde projevují, zakládají téma úplně na hovno.

Návštěvník (Ne, 27. 9. 2020 - 15:09)

Emilka o koze, ty kun...do o voze. Ona píše o zmrazování chleba a pečiva, ty o zmrazování masa. Tak kdo je tady na palici ty kundo????

hov.o (Ne, 27. 9. 2020 - 15:09)

Ty kunde, kde si vzal že Eskymáci mrazí maso, nic takového jsem nepsal, co když mrazí jahody? Ty jsi nějakej chytrej vemeno. Že píše ta blbka o pečivu vím, nejsem padlej na hlavu, proč by to ale měla být móda? Kurva už naše babička ráda zmrazila třeba koláče, bábovku a vyndala když bylo potřeba, mrazí a mrazit a blbek co píši tímto stylem bude přibejvat, pro ně je všechno móda, vole

Reklama

Přidat komentář