Reklama

Za studena lisované oleje

Terýsek (Čt, 26. 3. 2015 - 18:03)

taky mám radši zdravé oleje, dáváme je hodne do salátů a tak. Ale mám vybraný zdroj, jinde oleje nekupuju

Radarek (Út, 24. 3. 2015 - 20:03)

Žena má ráda olivové oleje tak jsem ji objednal přes net nějaký tera kreta od pemapu, kamarád mi říkal že by měly být kvalitní tak jsem ji vybral ve spreji aby měla trošku změnu. doufám, že bude překvapená z toho, jak si všímám co používá :D

Varen (Pá, 13. 2. 2015 - 09:02)

Problém je hlavně ten, že...Pokud vím, tak oleje ve kvalitě BIO nejsou nikdy extrahované za pomocí benzínu a jiných rozpouštědel. BIO oleje musejí být vyrobeny bez chemie klasickou metodou.

Týna (St, 11. 2. 2015 - 22:02)

Já mám nejlepší zkušenost s olivovým olejem tera creta. DO nedávna jsem si naivně myslela, že o kvalitě rozhoduje také cena není to pravda tak úplně. V potravinách např. šunkách atd to platí, ale zrovna u olejů jsem zjistila, že některé co jsem používala dřív byly i dražší a vůbec ne tak dobré.

Dietolog (Ne, 19. 9. 2010 - 21:09)

Olej v salátu nemá co...Můj příspěvej byl pro Áju

dietolog (Ne, 19. 9. 2010 - 21:09)

Olej v salátu nemá co...Naprosto nesouhlasím, na světě existují dva typy vitamínů. Jedna skupina je rozpusná ve vodě (vit.C a komplex B) a pak druhá skupina, jenž je nerozpustná ve vodě (vit.A,D,E,K). Jak si asi myslíte, že se vitamíny nerozpustné ve vodě dostávají do našeho organismu??? Pokud si přidáme olivový olej do zeleninového salátu, zvýšíme tím vstřebávání vitamínu v duodenu (tenkém střevě). Olivový olej je dále bohatý na vit. E, má tedy antioxidantní účinky.A navíc je hloupé srovnávat povrch ruky s vnitřním prostředím, které je konstruované zcela jinak. :-)

ToAsiNe (Út, 14. 9. 2010 - 10:09)

Olej v salátu nemá co...Nevím jak jste na tohle přišla, ale asi to bude názor nějaké "zdravé výživy". Podle mě je to ale blbost. Stačí se podívat na jakýkoli kulinářský program (tím myslím, ty opravdu dobré, né babicu. Ale třeba Jamieho Olivera nebo Gordona Ramseyho, Zdeňka Polreicha, "Itala z kuchyne" atd.) Tito lidé se bez olivového oleje neobejdou, a to většinou i ve studené formě. Já sama miluji od Jamieho topinky s hermelínem, pokapané olivovým olejem. a další. Navíc např. olivový olej extra panenský, by se na smažení vůbec používat neměl. Je to hrozná škoda, protože se z něj vypaří vše co je tam tak skvělé.

Gusta (Ne, 30. 12. 2012 - 21:12)

kukuricny, vinny, ryzovy,...Kukuřičný a arašídový olej jsou velmi nezdravé!!!

jan pikhart (Pá, 28. 12. 2012 - 08:12)

Olej v salátu nemá co...no,slušný. tak ten byl dobrej

ja (St, 16. 2. 2011 - 14:02)

kukuricny, vinny, ryzovy, arasidovy ma Globus

Návštěvník (Čt, 18. 10. 2007 - 21:10)

Lisování za studena je nejstarší a nejšetrnější způsob získávání oleje z rostlin. v takto vyrobeném oleji zůstává maximum cenných látek a navíc v přirozeném stavu, jak je dokáže lidské tělo nejlépe zužitkovat.
Přírodní oleje lisované za studena se bohužel v kosmetickém průmyslu používají minimálně. Základem drtivé většiny olejů nebo krémů na trhu jsou oleje minerální '

stepan (Čt, 18. 10. 2007 - 20:10)

Ja jsem nasel napr. tyto za studena lisovane oleje: http://www.koreni-pasty.cz/cz/produkty/?category=2
Jeste je nemam odzkousene, ale vypada to zajimave..

veronika (Pá, 6. 10. 2006 - 09:10)

Olej z kukuřičných klíčků za studena lisovaný prodává např. Country life. www.countrylife.cz'

Jana (St, 4. 10. 2006 - 20:10)

Proč se doporučuje v zimě jíst jen kukuřičný olej? Lze ho nějak dostupně sehnat?'

Ája (Pá, 12. 8. 2005 - 16:08)

Ikj, to máš pravdu, ale to se týká látek v oleji rozpustných.Řekla bych, že ty rozpustné ve vodě to asi zablokuje, zvláště když to je studené.'

Ája (Pá, 12. 8. 2005 - 16:08)

Báro, je vždycky trochu něco jiného, co vědci v oleji objeví za užitečné látky, než jak se olej projevuje při dlouhodobém použití, kdy působí komplexně. Ne tedy jen těmito několika užitečnými látkami.Je totiž ještě jeden u nás prakticky neznámý parametr potravin a nápojů, který sleduje hlavně východní medicína. Je to tak zv. energetické působení, které určuje základní vhodnost či nevhodnost použití v místě, kde člověk žije.Ta je dána převažující energii příslušné potraviny, kterou vytvoří klima, v jakém rostla. Při tomto pohledu jsou některé potraviny už pro pravidelné použití u nás méně vhodné. Rizika stoupají, když je zařazujeme do jídelníčku pravidelně a ve větším množství.Když to shrneme, tak v našem mírném klimatickém pásmu se tedy nedoporučuje jíst a pít to, co vyrostlo v jiném podnebném pásmu.Zvláště v případě, když se jedná o koncentráty, jakými oleje jsou.Olivový olej má tu energii navíc ještě extrémní, tak se s ním musí opatrně.Proto se doporučuje ve zdravé výživě pro pravidelné použití raději olej slunečnicový, kukuřičný a hlavně sezamový.Všechny jsou u nás sehnatelné, ale kromě toho, že jsou mastné normálně, tak také docela i finančně.Ovšem i ty kvalitní olivové oleje jsou dost drahé.'

lkj (Čt, 11. 8. 2005 - 12:08)

Ten olej se do salátů kape hlavně pro stravitelnost některých žádaných látek, třeba vitaminu A. Ty za studena lis. obvykle organizmus (cévy)dokonce i čistí. Četla jsi nějakou hloupou příručku, Ájo!'

Bára (Čt, 11. 8. 2005 - 10:08)

Zajímavý názor. Něco na tom asi bude, ale připadá mi divné, že ho tolik lékařů či léčitelů doporučuje. To, že jde špatně smýt.. to je pravda, ale časem ho smyješ každopádně. Navíc nemám pocit, že by to bylo svinstvo. Co když to tělu nevadí, že je jím "zasviněno"? Blbě řečeno, já vím, ale snad mi rozumíš :-))'

Ája (St, 10. 8. 2005 - 15:08)

Olej v salátu nemá co dělat. Jedná se o tradiční výživářský omyl.Oleje se ze zdravotních důvodů používají zásadně pouze při tepelných úpravách pokrmů.Nemusí se jednat o nijak drastické teploty, které by olej jinak znehodnotily.Nalijte si svůj oblíbený oliváč na ruku a pak se jej snažte z té ruky dostat pryč pod studenou vodou.Podobně to funguje v těle, když je olej součástí studeného salátu.Organismus tak maximálně zasviní.'

bambuča (Út, 9. 8. 2005 - 09:08)

No tak zrovna ten, co kupuješ do salátů, panenský, je lisovaný za studena. U každého opravdukvalitního oleje je visačka.'

Reklama

Přidat komentář