Reklama

AIDS - vir HIV

KARLA (St, 30. 12. 2009 - 12:12)

NE ON NENI BEZDOMOVEC JE TO 21 LETEJ KLUK CO TAM ZIJE S MAMKOU A SOUROZENCEMA.BYLO MI DIVNY ZE CHODI NA KREV PRAVIDELNE KDYZ RIKA ZE JE ZDRAVEJ.ON TO VYSVETLIL TAK ZE SE PROSTE BOJI A ZE KDYZ JE MOZNOST ZDARMA TAK PROC BY PRY NESEL.NO JA PRIZNAKY ZADNY NEMELA,NIC MI NEBYLO AKORAD MI DESI TO ZE NEKDE SE PISE ZE HIV MUZES MIT I BEZ PRIMO INFEKCE,JE TO SICE MENSI PROCENTO ALE I TA MOZNOST EXISTUJE.DEKUJI EVI ZA TVOJE ODPOVEDI.

Eva (Út, 29. 12. 2009 - 19:12)

Karlo,myslím si,že ti nelhal,ale i tak bych s ním bez ochrany už nespala. Pokud ho máš ráda a on tebe,tak by měl jít na testy s tebou.Kdyby měl být pozitivní každý bezdomovec,tak by jsme za chvíli asi vymřeli. Myslím si,že bude zdravý. To už by se ti nějak projevilo. Třeba bolesti v krku,únava,teplota,nebo afty .Taky je dobré abys nemusela platit za test se přihlásit na darování krve a tam ti automaticky na Hiv test udělají a zdarma.Já jsem jednou taky ulítla s jedním číšníkem a to byl děsnej babař a tak jsem potom měla strach,co když by byl nakaženej,tak jsem šla na darování krve a tam mi ještě poděkovali,že mají krve málo. Testy jsem měla suprový a jinak zdravá,jak řípa. To už je ale hodně let pozpátku. Měj se bezva ahoj Eva

KARLA (Po, 28. 12. 2009 - 20:12)

JA TO NEVIM JESTLI JE POZITIVNI NEBO NEGATIVNI,JEN VIM ZE BYDLI V AZILOVIM DOME A RIKA MI ZE JIM TAM CHODI BRAT KREV KVULI ZE TAM MEL NEKDO ZLOUTENKU A ON MI REK ZE ON NA TU KREV CHODI TAKY A ZE JE V PORADKU A ZE JE TO ZADARMO..NO ALE TAK SI RIKAM CO KDYBY MI LHAL A CHODIL NA KREV KVULI ZE UZ BY NAKAZENEJ BYL..PROTO SEM TAK OTOM PREMYSLELA ALE JINAK DIKY ZA ODPOVED EVO SI HODNA.

Eva (Po, 28. 12. 2009 - 18:12)

Jistotu nebudeš mít dokud si nejdříve po třech měsících nezajdeš na testy. U každého se to projeví jinak a za jinou dobu.Jak jsi zjistila,že je tvůj partner Hiv? Je to feťák?Nemusela ses nakazit vůbec.Hodně lidí se nenakazí,ale byl to hodně velký risk.

KARLA (Po, 28. 12. 2009 - 11:12)

AHOJ CHTELA SEM SE ZEPTAT.POKUD SEM SPALA PARKRAT BEZ KONDOMU S HIV POZITIVNIM A NEVYSKYTLA SE U ME PRIMO INFEKCE TAK TO ZNAMENA ZE MAM VETSI SANCI ZE SEM SE NENAKAZILA?KDYZ SE PISE ZE PRIMO INFEKCE PROBEHNE PO NAKAZE U 60-70% LIDI.

Zdroj - Wikiped (St, 16. 12. 2009 - 14:12)

Sexuální přenos
Sexuální přenos byl zaznamenán z ženy na muže, muže na ženu, muže na muže i ženy na ženu. K přenosu může docházet při análním, vaginálním i orálním styku, případně jakékoliv jiné praktice, během které dochází ke styku sliznic se sexuálními sekrety či krví. Anální styk je významně nebezpečnější než vaginální, orální styk je nebezpečný nejméně. Vaginální styk představuje vyšší riziko přenosu z muže na ženu než naopak (žena je vystavena většímu množství tekutin partnera než muž, sperma obsahuje vyšší koncentrace viru než vaginální sekret, žena je tekutinám vystavena déle a větší plochou sliznice). I v případě análního styku je většímu riziku vystaven příjemce.

Pravděpodobnost přenosu HIV infekce při jednotlivém nechráněném sexuálním styku záleží na řadě faktorů, jako je druh styku, aktuální množství viru v nakaženém partnerovi, současná nákaza další pohlavní chorobou (zvyšuje riziko přenosu) atd. Pohlavní styk během menstruace je vzhledem k přítomnosti krve rizikovější. Zatímco při vaginálním styku je pravděpodobnost přenosu z muže na ženu jedna ku několika stům až tisícům, v případě análního styku může být až jedna ku několika málo desítkám.

Líbání rizikové není, za předpokladu že ústa nejsou poraněná.

Riziko nákazy obecně významně snižuje partnerská věrnost, rizikové je časté střídání partnerů. Šanci na nakažení při konkrétním styku významně snižuje kondom. Ostatní formy antikoncepce (například hormonální) při styku ochranu před nákazou neposkytují. Po nechráněném styku s neznámým partnerem, avšak v dostatečném časovém odstupu nutném pro správnou diagnózu, je vhodné u lékaře podstoupit krevní testy na přítomnost viru. Nákaze tak již samozřejmě nelze zabránit, ale lze zabránit nákaze dalších partnerů a včasnou léčbou zlepšit prognózu nemoci.

Pavel342 (St, 16. 12. 2009 - 14:12)

Dobry den, je mozne se nakazit AIDS ze slin, kdyz muz ma nasazeny kondom, ale behem sexu potencionalne nakazena zena stridave provadi oralni sex/pohlavni styk a potom se liba s partnerem???

Viana (Út, 15. 12. 2009 - 09:12)

Nikolko opravdu věř mi,že Kačena a Karla je jedna a ta samá podvodnice. Je to opravdu celý vymyšlený příběh,ale můžu ti říct,že já sama jsem to četla jedním dechem tak jako tz. Pokud budeš číst dál,dočteš se tam i o mě. Hodně jsme si s Kačko a Karlou psaly na mejly a já ji pomáhala jak jen bylo v mých silách. Toto mě taky hodně zasáhlo citově a teď už moc nikomu zde nevěřím.Líbil by se mi tento vymyšlený příběh a vůbec vše co napsala,jako hezká a poučná kniha. Měl by to někdo vydat. Kačka zde vydala údajně svoji zpověď (taky vymyšlenou,ale krásně napsanou) ke které instributoři zablokovali přístup. Škoda,hodně lidím by otevřela oči!!!Měj se hezky Nikolko a čti dál,ale nevěř tomu co čteš. Čti to jako nějakou vymyšlenou knížku...

Nikol (Ne, 13. 12. 2009 - 17:12)

Yossarian je 50? No tak tím hůř, že se dospělá ženská chová jak úplně blbá slepice.....!

Mas pravdu Niko (So, 12. 12. 2009 - 23:12)

ta Yossarian je nejaka divna,vsude pise "HIHI"a takovy divny keci ale pritom je ji asi 50 myslim ze nekde psala.Ta by poznala uplny hovno

Nikol (So, 12. 12. 2009 - 11:12)

Pravda, že diskuzi jsem do konce nečetla, ale čemu mám vlastně veřit, teď sama nevím. Diskuzi si určitě dočtu, až budu mít chvilku. Lidé jsou různí, ale takovou věc, že by si někdo vymýšlel, to snad nemůže být ani pravda! Takové rouhání.....
Znamená to, že Karla a Terka v jednom, není nemocná?
Yossarian - co takhle se chovat slušně ty slepice jedna! Ty by jsi poznala tak kulové, ty magore.....

Věra (Pá, 11. 12. 2009 - 21:12)

Lindo, o něj se nemusíš bát,ale ty jsi měla jít darovat krev s ním. Byla bys prokleplá jako on. Klidně můžeš být nakažená a on to od tebe nemusí chytit. Nikdy není pravidlo,že to ten druhý chytne. Tím tě nechci strašit,jen ti chci říct,že 100% jistotu nemáš.Příště se radši chrańte oba.

Linda (Pá, 11. 12. 2009 - 20:12)

Dobrý den, za poslední 4 roky jsem měla nechráněný sex se 7 partnery. Se svým přítelem jsem půl roku (sex často) a on byl nedávno darovat krev a je vrámci testů HIV negativní. Mohu být klidná???

Yossarian (Pá, 11. 12. 2009 - 20:12)

Hihihi.......nalítly nalítly...blbky...já bych to poznala hned !!Za blbost se platí !!!

pro Nokol (Pá, 11. 12. 2009 - 20:12)

Nikolko,přečti si tuto diskusi do kpnce a dozvíš se,že Kačena a Karla je jedna a ta samá osoba. Nakonec se zjistilo,že nás zde všechny podváděla. Ono to tak vůbec není ten její příběh. Vše si vymyslela. Já jsem byla jedna z jejích kamarádek,co si s ní psala na mejly a taky jsem pěkně nalatěla. Všechno se vyšetřovalo,protože jí někteří lidé posílsli peníze jak jim jich bylo líto. Tomu co jsi četla nevěř. Je to dojemné,ale je to všechno jen jedna velká lež.

Nikol (Pá, 11. 12. 2009 - 18:12)

Už pár dní se chystám, že do této diskuze napíšu, ale nevím, zda to k něčemu bude, jestli se zde ještě dívají ty, kterým bude patřit tenhle vzkaz.
Diskuze mně zaujala a začala jsem jí číst od chvíle, kdy jsem sama čekala na výsledky na HIV. Hodně lidí se řekne, áááá zase nějaká kur** nebo feťák, ale ani jedno. Prostě jsem jen chtěla mít jistotu. Sama jsem si kdysi myslela, že HIV je záležitost drogově závislých a silně promiskuitních osob, ale není tomu tak. Když jsem dočetla diskuzi zhruba někde do poloviny roku 09, chtělo se mi brečet, protože jsem zjistila, že slečny, které jsou HIV+ ( Karla a Terka myslím ) jsou naprosto úžasné holky, které si nezaslouží takový krutý osud. Vždyť to, že se mladá holka zamiluje a vyspí se, se svojí láskou, aniž by myslela na ochranu ( a ruku na srdce, kdo z nás na ,,TO´´ poprvé myslel ) je snad příběh všech z nás. Ale někteří neměli to štěstí a potkalo je něco strašného a nepřestavitelného. Nechci zde nikoho litovat, protože si myslím, že by to samy nechtěly. Vím že jsem tady s vámi nikdy nepsala, ale přesto, pokud se zde některá z vás díváte, chtěla bych vědět, jak se máte, jak se držíte a chtěla bych vám popřát, ať se vám daří co nejlépe!!!!
Modlím se, aby se konečně přišlo na to, jak HIV léčit a vyléčit.
Chtěla jsem si přečíst příběh Katky, ale stránky které jsem našla, nefungují. Možná je nemám správné…? http://www.e-katerina.eu
Držím vám palce a moc na vás myslím!!!!

Jiří B (Pá, 11. 12. 2009 - 01:12)

Vynález doc Konvalinky jak popisuje Pavlína Řezáčová z molekulár.genetiky uvádí syntetizovanou sloučeninu z boru,vodíku,uhlíku a kobaltu.I tak se obávají,že možnost zmutování virem tu je.Zprvu jsem zvažoval slabiny tohoto projektu právě v uhlíku a vodíku.Ale samotná kompaktnost molekul,mne spíše uklidňuje.Investovaná miliarda nemusí vyletět oknem ven.Proto čistě nevědecky spekuluji o některých dějích a váš názor vyslyším.Co tam může být ? Vodíkouhlíkovou vazbu tam vidím v nenasycené trojné vazbě.V syntetizované sloučenině by měly převládat chemické reakce substituce i konverze.Z charakterů chem.dějů by tu měly význam děje acidobazické a komplexotvorné.Podle fáze heterogenní reakce.Podle energie endotermní.Protolytická reakce.Proti poklesu endotermní energie z povlakování,povlaků bych to obohatil nějakou formou nanostříbra,z jednoduchého důvodu vlastnosti takto upraveného stříbra, a tou je nemožnost jej mikroby jak koliv zmutovat.Věřím,že i tento vklad může být součástí vaši stránky.Děkuji.

Bára (Čt, 10. 12. 2009 - 10:12)

Majko, mně to řekla kamarádka, já jsem se po tom pak pídila na internetu. Zadej si to do vyhledávače a články na tohle téma tam jsou. Jinak jsem o tom předtím taky neslyšela.

Majka (Čt, 3. 12. 2009 - 12:12)

Ještě že tatarku v restauracích zásadně nejím,ale čert ví kde všude to může být. Hele a jak jsi se to dověděla. To ho u toho někdo viděl?

Bára (Čt, 3. 12. 2009 - 08:12)

Ahoj znalče, neurazil jsi mě, jsem ráda, že jsi mi odpověděl. Vim, jak to myslíš, ale chtěla bych ti říct, že jsem plašan, ale ten samotnej fakt o tom spermatu v tatarce neni vůbec výplod mojí fantazie. Já jsem si to nevymyslela, já jsem se o tom dověděla od kamarádky a nedalo mi to a zkoušela jsem si o tom najít info na netu a ono tu vážně pár diskuzí a článků o tom, že se tohle stalo, je. Víš?

Reklama

Přidat komentář