Reklama

Chronický únavový syndrom 2

Stonožka (Po, 9. 3. 2009 - 18:03)

Ivo,
suchou koupel neznám. Znám jen holku, co brala také dlouhodobě Isoprinosine a bylo jí to bohužel k ničemu.

Nezkusilas homeopatii? Zkus si koupit nebo objednat v lékárně Belladonu 9ch, a 2x denně cucat 4 kuličky - SNIŽUJE TEPLOTU.
No a dál bys měla užívat něco na podporu jater jako je Esentialle nebo Lipovitan, protože oslabením jater dochází k chronickým zvýšeným teplotám.

Iva (Po, 9. 3. 2009 - 11:03)

to Stonožka:
beru herpesin 400 mg, dokonce mi ho imunolog zkoušel nasadit dlouhodobě - bez efektu. Izoprinosine je také antivirotikum a ještě ke všemu podboruje imunitu, která díky těm virovým prevítům jde do háje.
V pátek jsem vyzkoušela suchou koupel CO2.Přečetla jsem si, že díky CO2 se lépe prokrví nejen kůže, ale i všechny orgány, dochází také k lepšímu prokrvení mozku, což by mělo mít i efekt na soustředění atd. Nevím, zda to mělo nějaký vliv nebo je to jen souhra náhod, ale od soboty mi trochu klesla teplotka. :-))Tak uvidím, měla bych to absolvovat alespoň 6 x..... když nic jiného - je to příjemná relaxace :-))

Stonožka (Ne, 8. 3. 2009 - 20:03)

Ivi,
co takhle ty herpes viry přeléčit lékem na předpis - antivirotikem Zovirax nebo jsou i jiné, myslím Herpesin. Předepíše ho alergolog, imunolog, možná i praktik.

Elvie,
tak nějak únav. syndrom začíná, ale nechej si podrobně nejdřív vyšetřit krev atd.

elvie (Ne, 8. 3. 2009 - 19:03)

Ahojte. Chcem sa vas opytat, vy s tym mate osobne skusenosti. Uz niekolko mesiacov som velmi unavena, ku kazdej cinnosti sa musim premahat a nevydrzim nic robit dlho. Nadmerne spim, ked je vikend, tak 10-11 hodin v noci a este 3-4 cez den. V spanku sa vzdy velmi spotim. Do prace este ako-tak zvladam chodit, ale ked pridem domov, zalahnem do postele a uz nic neurobim. O domacnost nie som vobec schopna sa postarat. Citim unavu. Skusala som vitaminy, vzala som si dovolenku, ze si oddychnem, ale nepomohlo. Okrem toho ma stipe sliznica v hrdle. Myslite, ze moze ist o unavovy syndrom?

Hanka (Ne, 8. 3. 2009 - 16:03)

Evi, stejně tě obdivuji, žes měla při vší té únavě atd vůli k tomu naučit se pracovat s počítačem a internetem, ale je to bezva, že tu díky tomu můžeš s námi být! Co se mě týče, tak jsem právě za ten internet moc vděčná, protože jsem díky němu získala a získávám spoustu informací, které mi tak trochu otevřely oči v tom, abych se hlavně snažila pomoct si sama a nespoléhala se na to, že mě vyléčí někdo jiný. Jinak kromě vás jsem se osobně setkala vlastně jen s jedním člověkem, který měl únavový syndrom (asi rok a půl, vyléčil se s pomocí čínské medicíny), ale to bylo jen tak letmo. Jinak vím o pár lidech, kteří měli nebo mají různé vleklé nebo občasné potíže, které ale třeba nejsou až tak výrazné, aby to byl přímo únavový syndrom. Takže jsem moc ráda i za tuto diskuzi, hlavně poslední dobou. Evi, taky hodně věřím na tu stravu a moc ti s tím držím palce! Akorát u sebe pozoruju, že k tomu musím přidat ještě i ty relaxace a celkově tak nějak zklidňovat psychiku, protože jsem velký nervák a i to mi bere hodně síly. Ale věřím, že to je věc, se kterou můžu já sama hodně udělat. Navíc právě před vypuknutím nemoci jsem se cítila dlouhodobě pod hodně velkým tlakem a myslím, že to byl asi ten hlavní důvod tak velkého oslabení (no a když si vzpomenu, jak jsem se tehdy stravovala - čokoládou a instantními polévkami, tak z toho jdu do vývrtky:-) Nevím, nechci být hlavně nějak vlezlá, ale možná právě třeba ty starosti spojené s opatrováním Tvé maminky atd, tě mohly nějak oslabit. Tedy já už na tohle docela dost věřím (tím, že to vidím na sobě), ale ta psychika je u únavového syndromu hodně ožahavé téma, protože když člověk připustí nějaké starosti a smutky, tak je často zařazen jako psychiatrický pacient nebo jsou mu hned předepsána antidepresiva.

Hanka (Ne, 8. 3. 2009 - 16:03)

Tak koukám, že složení VegEPy sem už někdo napsal za mě, tak díky:-) No a za jak dlouho mi začala účinkovat a jak to probíhalo? Před VegEPou jsem třeba celé měsíce v noci nemohla usnout, byla jsem jakoby přetažená (pocit, jako kdybych měla "předrážděné" nervy) a usínala jsem až na 1 tabletu hypnogenu, někdy i to s potížemi. Odhadnout přesně, kdy VegEpa začala zabírat je docela těžké, navíc jsem společně s ní (časově vlastně ještě pár měsíců před ní) začala s Perrinovou metodou, která je také zaměřená na detoxikaci a harmonizaci nervové soustavy a která zcela jistě měla také účinky na ten spánek. Řekla bych ale, že ten spánek se začal lepšit tak cca za 3 nebo 4 měsíce od začátku užívání. Tou dobou, kdy jsem to začala brát, tak to bylo nedlouho po postupném vysazování antidepresiv a bylo to také období docela velkého stresu a to určitě ten výsledek taky ovlivnilo. Nicméně po nějakém čase (těch pár měsících) jsem zjistila, že sice třeba nemůžu usnout, ale pak usnu třeba jen na půlku hypnogenu...nebo i když spím na prášek, tak ráno se nebudím tak rozlámaná, ale jistým způsobem svěží (alespoň na chvilku). Postupně se objevili dny, kdy jsem usnula úplně normálně - zpočátku to byly jen ostrůvky v moři, ale najednou jsem zjistila, že už mi stačí čtvrtka atd...pak se střídala období bez prášku a období se čtvrtkou prášku. Celé to trvalo měsíce (VegEpu jsem začala brát asi před necelým rokem a půl). Ted spím bez prášku. Občas samozřejmě taky nemůžu usnout, ale je to takové to "normální" a obvykle to má i důvod (nějaký stres z toho, jestli další den vše zvládnu:-( ). Kdy jsem si ale naposledy vzala prášek na spaní si už ani nevzpomínám. Nechci to zakřiknout, ale v tomhle cítím opravdu velké zlepšení. Ovšem vedle té VegEPy musím pochválit i tu Perrinovu metodu, myslím si, že ta na to měla také velký vliv, skoro vždy po tom ošetření jsem spala jako miminko a k Perrinově metodě se právě VegEpa doporučuje brát. Taky se opravdu hodně hodně snažím různě relaxovat a meditovat nebo jak to nazvat, ale teprve až poslední dobou se mi začíná tak nějak "dařit" ve smyslu, že cítím nějaké pozitivní účinky. Ještě další věc, nevím, do jaké míry to souvisí s VegEPou, ale musím říct, že skoro vůbec nechytám infekce z okolí, přestože během např. chřipkové epidemie jsem normálně chodila do školy, jezdila autobusem. Docela by mě zajímalo, jaké mám ted protilátky na EBV, ale ten test mi bohužel nikdo jen tak neudělá.
Jinak jak se tu psalo o různých přípravcích podobných, tak myslím, že kdo nemůže z jakéhokoliv důvodu dovolit si tu VegEPu a chtěl by to zkusit, tak obecně ty omega-3 mastné kyseliny nebo nejlépe kombinace přípravků s podobným složením jako VegEPA určitě má smysl. A myslím, že jde hlavně o ten poměr - aby tam zkrátka EPy bylo co nejvíce. Každému ale zabírá něco jiného a každý reaguje jinak, takže řídit se hlavně "citem".

+ (Ne, 8. 3. 2009 - 15:03)

jsem na tom stejně,mám ty zmetky v nervech,mám bolesti nohou,EBV viry,CMV viry,Herpes viry,chlamýdie.Sníženou imunitu.

Iva (Ne, 8. 3. 2009 - 14:03)

L lysin jsem nezkoušela, ale několik let beru isoprinosine- vyšší dávky a k tomu jsem občas nucena přidat herpesin 400mg, na podporu buněčné imunity imunor. Vše je na lékařský předpis a podle mého imunologa bohužel nic silnějšího u nás není. Zatím bez efektu....:-((

+ (Ne, 8. 3. 2009 - 14:03)

Ivo zkoušela jsi užívat L lysin na herpes viry?

Iva (Ne, 8. 3. 2009 - 13:03)

to anonym:
Absolutně se mi nelíbí, jakým způsobem jsi se zapojil do diskuse! Měl by jsi přibrzdit a přestat napadat ostatní, pokud projeví jiný názor na základě své vlastní zkušenosti. Věta "Kdyby jsi měla únavový syndrom ...." sem rozhodně nepatří!!!!!!
Jak již psala stonožka, propolis není žádný lék - je to pouze doplněk, který někomu pomůže, jinému bohužel ne!
Pokud jsi si tedy všiml, tak tady ta diskuse probíhá na poněkud jiné úrovni. Je tu spoustu nemocných, kteří jsou rádi, pokud někdo připojí jakýkoliv poznatek, pomocí kterého by se mohli posunout v této nemocí o pár kroků zase dál......
Jsem ráda, že jsi se pomocí propolisu vyléčil z herpes virů. Já sama je mám moc rozjeté a trvá to již 4 roky....stále se mi dokola reaktivuje EB virus, trpím na pásové opary atd. Ty parchanty mám zahryzlé v nervech a způsobují mi velké neurologické potíže. A věř mi, že i já jsem vyzkoušela řadu přípravků....bez efektu!! Tím však propolis nezatracuji!!! Již dříve jsem se o propolis také zajímala!Jak jsem však pochopila jeho hlavní efekt spočívá zejména ve výrazných bakteriostatických (zastavuje růst bakterií) a bakteriocidních (ničí bakterie) účincích. Pak také působí i proti virům a plísním.
Tím však propolis nezatracuji!!! Určitě pomůže někomu jinému, tak jako Tobě!
Existují různé stupně postižení u únavového syndromu. Jsem bohužel ten těžší případ a opravdu nevěřím na zázraky! Tak zkus také respektovat i názory druhých nemocných....

pro stonožku (Ne, 8. 3. 2009 - 10:03)

článek ze včerejška a tento,jsou pouze poznatky světových výzkumů.Ale ty coby polykačka propolisových tablet s echinaceou a ředěným propolisem na dásně o tom musíš vědět více.Kdyby jsi měla únavový syndrom věděla by jsi o léčbě více.S pozdravem jeden co se léčí 3rokem na únavový syndrom

Bioflavanoidy v propolisu mají jedinečný postup v boji s viry, místo o pokus boje s nimi jak infikují buňku, uzavřou vir v proteinovém pouzdru. To znamená, že nebezpečný mechanismus a DNA/RNA viru je blokován a infekce je zastavena.Studie 1997 vedená Calder a spol na Universitě v Oxfordu se shodovala ve výsledcích a zjistila že cinnaminic kyseliny a flavonoidy přítomné v Propolisu zvláště ukazují baktericidní působení. Toto působení je následkem toho, že Propolis rozvazuje bakteriální energetický dýchací řetězec.

Návštěvník (Ne, 8. 3. 2009 - 10:03)

stonožko máš smůlu já jsem si propolisem vyléčil herpes viry,ale nekupoval jsem ho v lékárně,ale nakládal jsaem si ho sám.Propolis jsem měl od včelaře,takže byl silný.neočerňuj nic co nemáš vyzkoušené.Tablety s echinaceou jsou taktéž k ničemu,naložená echinacea v 80%lihu to je léčba.

Stonožka - mg, (So, 7. 3. 2009 - 14:03)

Ježíš, co je to tu za počítání? To dost přeháníš s tím sledováním počtu tablet a mg! Vše se má užívat se zdravým selským rozumem a vnímat, jak organismus reaguje.

Mám doma tablety propolisu s Echinaceou a synovi to pomáhá při nachlazení, sotatním členům rodiny však ne.

PROPOLIS NENÍ tedy žádný ZÁZRAK, někomu však sedne a jeho tinktura je dobrá na DÁSNĚ.

Návštěvník (So, 7. 3. 2009 - 12:03)

Hanko,ty bereš VegEPA.Napiš nám o tom,za jak dlouho ti začal účinkovat.Za jak dlouho ti zlepšil spánek,jak jsi uváděla.A vůbec,co se po něm zlepšilo a co ne.Díky za zhodnocení účinků-rozhodnu se pak jestli do toho jít nebo ne.

Návštěvník (So, 7. 3. 2009 - 12:03)

rezistentní bakterie řádí v našich nemocnicích jelikož antibiotika neúčinkují a špatné vedlejší efekty moderních léků se stávají běžné nyní léta po jejich zavedení. Přímý důsledek jednorozměrné strategie, a je možná doba uznat synergistické zdravotní výhody přírodního lékařství.
Propolis je unikátní přírodní medicína pro jeho široké působení. Má antibakteriální, antivirové, protiplísňové, protizánětlivé, protirakovinné a imunostimulační účinky, mohlo by pomoci léčit astma, alergie, artritidu a kloubová onemocnění, ekzémy a dermatitidu, ME (myalgic encephalomyelitis - chronický únavový syndrom), virové infekce včetně HIV a dokonce rakovinu. Tento lék by mohl pomoci léčit nemoci nebo udržet v kondici a zdraví.

Návštěvník (So, 7. 3. 2009 - 11:03)

Jen EPA bez DHA není v Čechách k dostání.Nejméně DHA je v přípravku EPAactive od Jarrow Formulas.Obsahuje 200mg EPA a 12mg DHA.VegEPA má 280mg EPA,takže místo 8 tablet VegEPA by se muselo brát aspoň 11 tablet EPA active,aby bylo stejné množství.A musel by se přikoupit pupalkový olej a brát denně 800mg,aby se to přiblížilo složení VegEPA.EPA active se u nás prodává 90 kapslí za 432Kč.Takže na měsíc by to vyšlo asi 1584Kč + přikoupit pupalkový olej.Nic levného,ale kdyby to mělo opravdu pomoct......

Návštěvník (Pá, 6. 3. 2009 - 20:03)

Takže složení VegEPA :jedna kapsle obsahuje:
280mg EPA,100mg pupalkového oleje a 1mg vit.E.Pouze EPA bez DHA,přípravky u nás mají bohužel i DHA.Ideální je prý brát 8 kapslí denně.

Eva (Pá, 6. 3. 2009 - 14:03)

Milé ,mladé a jistě krásné holky. To co jsem napsala byl jen pokus o vtip a konstatování dané situace.Nebo snaha o nějaké vysvětlení.Jsem už starší,v duchodu a nemoc mě potkala když jsem doopatrovala maminku-no bylo toho víc.jistě že jsem před tím věděla o této nemoci,znala i některé z nich jen jsem nevěděla že lékaři -tedy u nás -tuto nemoc neuznávají.A najednou jsem na to byla sama. Já si neztěžuji,opravdu léčit se tou makrobiotikou mi vyhovuje.Vubec ,v žádném případě to nikomu nechci vnucovat,ale muj stav se opravdu pomaloučku lepší.jsem nemocná 2,5 roku.Neměla jsem počítač,ten jsem dostala k výročí svatby,abych asi doma moc neotravovala a tak si mohu s vami domlouvat,spoustu věcí si zjistit zabavit se ap.moc mi to ještě nejde ale snažím se.Milá Haničko,Stonožko, Ivo určitě se nám podaří všechno překonat.Díky že jste na mě tak milé a ruzné věci mi tolerujete a já se necítím už tak sama.

Hanka (Pá, 6. 3. 2009 - 13:03)

ad VegEPA: Omlouvám se, že jsem sem ještě nenapsala to složení, vždy si to doma zapomenu opsat a pak, když mám přístup na internet, tak to nevím...ale přes víkend už to udělám.
Ivi, také jsem před nemocí sportovala, aktivně žila...no ted je to už zkrátka jinak. Kdo ví, třeba to zas jednou dělat budeme (i když velkou část času tu naději ztrácím), ale člověk se asi musí trochu smířit s tím, že to ted v tenhle moment úplně jinak než bychom chtěly...ale snažit se přitom dál uzdravit, mít se sebou trpělivost. Je to těžké...
Evi, k tomu, jak jsi psala, že umřeš zdravá atd. Já sice jsem relativně mladá, za což jsem moc vděčná a nechtěla bych to jinak, ale na druhou stranu - taky se může stát, že od 19ti s tím budu bojovat až do smrti a nezažiju třeba, jaké to je mít děti atd...kdo ví. Ale tím nechci zlehčovat Tvojí situaci, je jasné, že vzpomínky sice můžou být krásná věc, ale vždy žijeme (případně je nám blbě...:-( ) v přítomný okamžik a spousta hezkých zážitků z minulosti to nezmění... Zkrátka asi jak píše Stonožka, snažit se hledat a pomáhat si co nejvíc můžeme způsoby, které nám vyhovují, být na sebe hodné atd...
Jinak já už jsem nemocná skoro 6 let a oproti začátku nějaké zlepšení cítím, ale spíš než postupujícím časem to je podle mě hlavně nějakým tím přístupem - změna stravy, snaha o přijetí skutečnosti, tak jak to je, různé automasáže a nácvik relaxací, přírodní léčiva a doplňky... a i s tím vším to jde pomalu. na druhou stranu jsme i někde četla, že po 4. roce nemoci se šance na uzdravení výrazně snižuje...tímto rozhodně nechci nikoho vydeptat - ani náhodou! - jen jsme každý člověk jiný a každé tělo jinak reaguje a žije svým tempem. S těmi 4mi roky si to navíc osobně vůbec nemyslím, jen co pozoruji je to, že samozřejmě s postupem času se ztrácela ta vysportovaná kondice atd, kterou jsem měla před nemocí...No zkrátka jsme tím chtěla říct, že někomu se může ulevit klidně třeba už po roce a podobně...No na závěr asi tak, že neztrácejme naději, i když to není lehké...

Stožnožka (Čt, 5. 3. 2009 - 18:03)

Ivi,
napíšu Ti svůj e-mail /usnicka"seznam.cz/ a sem mně můžeš napsat, nechci se tu víc rozepisovat, pak Ti napíšu proč.

Evi,
to jsou jen Tvé výmluvy! Já jsem také z vesnice, s první takto nemocnou jsem se seznámila, když o sobě měla článek ve Vlastě, asi r.96. Další známou jsem našla přes rádio a ostatní tady na netu i informace, jak se hl. přírodně léčit. V mém okolí nikoho tak nemocného neznám, moje matka moji nemoc nemohla vydýchat - nevěřila mně - ještě před pár lety, moje praktic. lékařka ji nechápe doteď - tj. po 14 letech od jejího propuknutí u mě. Přesto jsem prací na sobě se nesmírně zlepšila, ale jsou to mravenčí krůčky kupředu, i když s každodenním velkým úsilím snahy. Co Ty na to?

Reklama

Přidat komentář