Reklama

Chronický únavový syndrom 2

Psala jsem to v (Po, 13. 4. 2009 - 23:04)

Spíše Chronický unavový syndrom může být skrytá anemie čili chudokrevnost..stalá únavá..viz výše..

Omlouvám se,že jsem to v posledním článku trochu zvrzla..přečtete si tu webowou adresu co jsem tam uvedla..vše v podstatě naznačuje tím čim většina z vás trpí..většinou ženy..což by odpovídalo že vám chybí tento stopový prvek v těle.

PS: vím o čem mluvím, a píšu..taky jsem si přes rok myslela,že trpím chronickou únavou až krev potvrdila opak..

To Alžběta!! (So, 11. 4. 2009 - 18:04)

Pani/nebo slečno, nechci Vás urážet ale poněkud Vy jste vedle.:-)

http://www.dari (So, 11. 4. 2009 - 18:04)

Nechápete, že chudokrevnost je jeden z příčin nedostatku železa. Pochopíte, když si přečtete tento článek. Takže nekecám!!!Záleží jenom na Vás jestli uvěříte nebo ne!!!

část tohoto článku přikládám:
PŘÍZNAKY NEDOSTATKU ŽELEZA
- bledá pokožka, bledost, anémie, anemičnost
- únava, stálá únava, chronický únavový syndrom
- apatie
- zimnice, zimomřivost, zimničnost
- poruchy soustředění, narušení koncentrace
- nechutenství
- zvýšená frekvence tepu
- snížení psychické a fyzické výkonnosti
- zhoršení kvality vlasů, nehtů
- v případě dětí nedostatečný vývoj
- zvýšená náchylnost k infekcím, zhoršení imunity (např. také opary)

Hanka (Pá, 3. 4. 2009 - 13:04)

Rybko, to chápu - Tvoje starosti o budoucnost...taky mi to nedá, abych si je nedělala. Tím, že si je člověk dělá pořád, tak je to na tu psychiku opravdu záhul. Taky se snažím doma občas třeba umýt nádobí, ale je to tak málo, že si stejně připadám úplně neužitečná. Asi se na to nedá ani říct nic jiného než "nějak bylo, nějak bude..." Ale musím říct, že už rok mám přítele, který mě respektuje i s těmito problémy. To píšu proto, že jsem VUBEC nevěřila, že by tohle bylo možné...Jeden dlouhý vztah skončil po půlroce mé nemoci a myslela jsem si, že to opravdu naprosto nejde navázat nějaký dlouhodobější vztah. Je pravda, že jsem na tom ted lépe než tehdy, ale i tak. Říkala jsem si a říkám si někdy doted, kdo by stál o holku, která skoro pořád leží a není jí dobře. A přece to jde. I když nevím, jak to bude dál, společné bydlení bych totiž asi nezvládla, ale i tak je to povzbuzující... Tím jsem chtěla říct, že i když se třeba cítíš kvůli všemu špatně na duši, o těle nemluvě, i tak tě může v životě potkat něco hezkého! Přeji ti taky hezký víkend a určitě se zas někdy ozvi...
PS: Taky jsem zvědavá, co s Martinem udělá ta léčba v Belgii. Snad zas brzy napíše na CFIDS nezávislé stránky. Bylo by skvělé, kdyby to fungovalo. At už tak, nebo tak, každopádně se vyplatí i snažit se hledat co pomáhá a co dělá dobře...protože žádný doktor nezná Tebe a Tvoje tělo líp než ty...(no, to zní jako nějaká fráze, ale snad promineš)

Alžběta (Pá, 3. 4. 2009 - 00:04)

Zajímavý názor, všechny zde přítomné ženy, trpící ME/CFS, vás za něj budou jistě milovat :-D
Musím vás však zklamat, jste (v tomto případě)zcela vedle.
Problematika tohoto onemocnění je natolik složitá, že by vydala na samostatný článek.
Což by bylo nošením dříví do lesa, stačí se informovat na nezávislých stránkách ME/CFS club.

Chronický únavo (Čt, 2. 4. 2009 - 22:04)

- je jeden z příčin chudokrevnosti-anemie...nedostatek železa..takže ženy bacha na to. možná to taky máte ani nevíte že to máte..

Rybka (Čt, 2. 4. 2009 - 17:04)

Hani,bydlím s rodiči. Většinu domácích prací u nás dělá maminka, já jí jen pomáhám, ale snažím se pomáhat,co nejvíc to jde. Mám už starší rodiče, tak se hrozně bojím budoucnosti, co bude, až už nebudou moct. Jsem zvědavá, jestli Martinovi léčba v Belgii pomůže, jestli se uzdraví. Byla by pak třeba aspoň nějaká naděje, že se čeští lékaři budou léčbou CFS víc zabývat, a že budou uznávat i biologickou příčinu této nemoci, a ne jen všechno házet na psychiku. Škoda, že neexistuje nějaké chráněné bydlení pro lidi s CFS, kteří třeba neplánují kvůli nemoci mít v budoucnu vlastní rodinu, a že by tam mohli všichni společně bydlet a navzájem si pomáhat, kdyby měl třeba někdo jeden den víc energie, tak by pomohl tomu druhému a naopak. Ale to je taková utopie, už moc fantazíruju, už mi z té nemoci asi hrabe :-) Ať se ti ve škole daří. Přeji Ti hezký víkend.

Stonožka (Čt, 2. 4. 2009 - 13:04)

Rybko, díky CFS jsem tvrdě zápasila s matkou, která tuto nemoc neuznávala. Až jsem jí ukázala svoji mentální sílu, přestala mě napadat, že jsem lenoch atd., což trvalo léta:-( Jinak mě vždy díky bohu podporoval manžel, výborná kamarádka a nepřímo i mé dítě. Teď jsem psychicky už léta úplně v pohodě, fyzické výkyvy toleruji a úspěšně, i když denně léčím alternativami přír. medicíny.

Hanka (Út, 31. 3. 2009 - 08:03)

Rybko, máš pravdu, že si oproti spousta lidem nemám na co stěžovat (je vždycky dobrý si to uvědomit, protože jinak se srovnávám jen se svým okolím, což jsou zdravý lidi, a vnímám, jak mě to unavuje a tak). Jinak já nepracuju a nestuduju zároveň

Rybka (Po, 30. 3. 2009 - 18:03)

Hani, děkuji za příspěvek. Ty pracuješ+ ještě zvládáš studium? I když to třeba zvládáš z posledních sil, tak přesto na sebe můžeš být pyšná, že něco v životě dokážeš, že tvůj život má nějaký smysl. Já se cítím pro své okolí neužitečná a zbytečná, nevím, kde najít smysl života, když po hodině nějaké činnosti potřebuji už odpočívat.

Hanka (Po, 30. 3. 2009 - 09:03)

Rybko, já si občas připadám trochu jako na horské dráze, ale samozřejmě ta celková věčná únava, vztek, že musím napínat síly, abych něco udělala a nervozita, zda vše zvládnu (studium atd), pocit zbytečnosti atd se hodně promítá a i když ten vztek mám většinou na sebe, tak jsem dost často podrážděná na okolí. Jsem kvůli tomu hodně samotářská, i když dřív jsem nebývala. Zjišťuju, že to chce hlavně mít ráda sama sebe i s tímhle vším, protože pak je člověk mnohem vyrovnanější a i spokojenější a život dostává úplně jiný náboj (i přes tu únavu atd). Bohužel je to strašně těžké, ale myslím, že je to nejdůležitější k tomu, abychom byly v psychicky v pohodě (a zjistila jsem, že když člověk vydrží v takovém rozpoložení nějakou dobu, tak se pomalu mírní i některé bolesti, únava...)

Rybka (Ne, 29. 3. 2009 - 12:03)

Holky, jak se teď všichni máte? Jste někdo aktuálně v psychické krizi? Jaké jsou v současné době vaše vztahy s rodinou a s vašimi blízkými? Dobré, přijatelné, nebo špatné či neúnosné? Chováte se někdy špatně ke svým blízkým z důvodu zoufalství z vaší nemoci? U mě už pod tíhou mých potíží dochází ke změně mé osobnosti, bohužel tím špatným směrem.

evik (St, 25. 3. 2009 - 14:03)

Dobrý den, zajímám se o čínskou a tibetskou medicínu a mohu pomoci. Kontakt je evakopecna"seznam.cz

Hanka (St, 25. 3. 2009 - 10:03)

Jéje, já jsem trdlo...zapomněla jsem napsat email. Takže: pifpafff"atlas.cz

Hanka (St, 25. 3. 2009 - 10:03)

Majo, když ti Tvoje cesta k uzdravování pomáhá, tak je určitě ta správná - minimálně pro Tebe:-)Prosím prosím, jestli budeš psát elvii, neposlala bys mi to taky? Já jsem toho zkusila a zkouším myslím dost z různých směrů (hlavně teda alternativních), takže mě jen tak něco nepřekvapí (takže Tvůj způsob určitě nebudu nijak zatracovat)

Maja (Út, 24. 3. 2009 - 17:03)

Moc se Elvie omlouvám,ale po přečtení spousty článku si netroufám tady zveřejnovat.já vubec nevím jestli moje cesta k uzdravování je správná i když mi pomáhá a nechtěla bych ji někomu vnucovat,jen mi to připomělo moje těžké chvíle.Jestli chcete se spojit nějak soukromně budu ráda .Moc zdravím.M

elvie (So, 21. 3. 2009 - 16:03)

Tak mi prosim poradte, okdedy som sem pisala zaciatkom marca, tak som uz druhykrat dostala zapal priedusiek. Som unavena, bez zivota. Uzivam uz dlhsi cas selen, zinok, probiotika.

maja (Pá, 20. 3. 2009 - 16:03)

Náhoudou jsem zabloudila na tyto stránky a přečetla si zajímavé názory a příspěvky na CFS.To co píše Elvie mi připomělo začátek mého onemocnění.Kéž bych věděla v době, kdy to začalo co vím ,případně o tomto takto diskutovat.Asi to nemuselo byt tak težké se z toho vyhrabávat.Mohu poradit,záleží jen na vás.

Stonožka (Pá, 13. 3. 2009 - 22:03)

Elvie,
to je tak vždy u dr. Zační studovat přírodní léčbu a léčit se sama, jinak u dr. nepořídíš - viz. má 15-tiletá praxe:-(

elvie (Út, 10. 3. 2009 - 17:03)

na odber krvi som bola, vraj mam vsetko v poriadku. Chodim na imunoalergologiu kvoli astme a mam velmi male odchylky od normy v pocte roznych typov bielych krviniek, ale lekarka to zhodnotila ako nie velmi zavazne, skor velmi blizke norme.

Reklama

Přidat komentář