Reklama

Chronický únavový syndrom 2

Aleš (Út, 27. 10. 2009 - 23:10)

A ještě k těm kortikoidům, tj. methylprednisolon neboli Medrol. Ve světle právě těchto nových poznatků by měly být kortikoidy u CFS kontraindikovány, kromě speciálních případů, viz podávání kortikoidů společně s iproniazidem apod. u při léčbě tuberkulózy. Zkrátka teď bych doporučoval čekat a sledovat dění. Může se hodit reprint článku si vytisknout a přinést lékaři. (Ale vlastně po osobní zkušenosti s desítkami lékařů je spíše málo pravděpodobné, že budou gramotní, neřkuli umět anglicky, neřkuli rozumět jediné větě ze Science.)

Aleš (Út, 27. 10. 2009 - 23:10)

Ne, to slyším poprvé!No trik je v tom, že CFS perfektně klinicky vypadá jako chronická retrovirová infekce, podobně jako infekce HIV. Ten článek v Science je už teď historickým milníkem. Já dění kolem CFS sleduju přes 11 let, nikdy se do tak impaktovaného časopisu téma CFS nedostalo. A je důležité si uvědomit, že tak prestižní vědecký časopis si nemůže dovolit publikovat nějaké blafy, navíc ti autoři jsou vědecká esa z NIH apod. Je s podivem, že naše média objev nového lidského retroviru vůbec nezaznamenala. Představte si: vědci objeví, že nový lidský retrovirus, který je přítomný v nádorech agresivní formy rakoviny prostaty je nakažlivý z člověka na člověka a že s pravděpodobností větší než 99% je přítomen v buňkách pacientů, kteří jsou po desetiletí těžce fyzicky i mentálně hendikepovaní bez dosud jasného vysvětlení, ale my se o tom ve zprávách nedovíme. Hypotéza, že CFS způsobuje retrovirus XMRV by perfektně vysvětlovala symptomatologii u CFS, podobnost CFS s AIDS je až zarážející, zejm. úpadek kognitivních shopností jako u HIV-related encefalopatie, reaktivace EBV, HSV, HHV6, přítomnost oportunních infecí jako chlamidie atd. V USA je už k dispozici komercionalizovaný test pomocí PCR na přítomnos XMRV v krvi-cena zatím 400 USD. Co nám zbývá? Musíme doufat, že tentokrát vědci uhodili hřebíček na hlavičku. Když se prokáže kauzální souvislost, je těžké předvídat, co se bude dít: Předně budou padat hlavy, a to i ty dost vysoce postavené v CDC, protože CDC desetiletí CFS bagatelizovala jako jakousi psychosomatickou neurózu či hysterii, která má co do činění s traumaty z dětství, nezvládáním stresu apod. NB: XMRV u pacientů s CFS byl objeven vědci z privátního výzkumného institutu. Dál to bude znamenat veřejnou ostudu pro ty lékaře, kteří desetiletí bagatelizovali CFS jako psychologicky navozené a psychologicky léčitelné onemocnění, za které si pacienti mohou vlastně sami-tím, že se nedokáží vypořádat se svými disociativními mentálními schématy (jiné psychosomatoidní slepence slov nechť)

Stonožka (Út, 27. 10. 2009 - 15:10)

Ne, to slyším poprvé!

tonda (Po, 26. 10. 2009 - 17:10)

Kapilárová terapie, Pryskyřičné koupele,Zalmanovy koupele

Má s nimi někdo zkušenosti?

Stonožka (Po, 26. 10. 2009 - 07:10)

Aleš má částečnou pravdu,
ale jinak únaváč tvoří - oslabené orgány i záněty apod. a z toho plynou FM bolesti. Vypsala jsem to nedávno na fibromyalgii /FM/, tak si to přečti.

Wobenzym je jen trik farmaceutic. firem za velký peníz. Ani mně ani synovi nezabral a tak i vícero jiným:-(

Medrol by měl zlepšit nemoc, pokud je správně určený pro léčbu. Nechci Tě odrazovat, ale v Tvém případě to asi nebude také ten správný lék. Ale dr. cfs nijak jinak léčit nedovedou.

Rybka (Ne, 25. 10. 2009 - 10:10)

Ahoj Stonožko, já teď beru kortikoidy,nízké dávky Medrolu, zatím to beru asi 3 týdny, ale nepozoruji žádnou změnu, na imunologii mi doporučili Wobenzym, tak to teď taky beru, ale zatím bez efektu...
Co si myslíš o tom článku v Science, jak to zmiňoval Aleš? Myslíš, že by to mohla být nějaká naděje?

Stonožka (Pá, 23. 10. 2009 - 16:10)

Ahoj Rybyko,
mám se celkem dost dobře. V létě jsem byla
schopná brázdit cyklostezky, teť na podzim se už víc ozývají zdrav. problémy,
ale s tím musím počítat.

Rybka (Út, 20. 10. 2009 - 10:10)

Chodíte někdo na stránky http://cfids.phorum.cz ? Mně se tam nedaří dostat. Taky vám to nefunguje?

Aleš (Čt, 15. 10. 2009 - 23:10)

CFS velmi pravděpodobně způsobuje 4. objevený lidský retrovirus, známý jako XMRV neboli "xenotropnímu viru myší leukémie podobný virus". Vyšlo v Science 8.řijna 2009. Jestli se prokáže kauzální souvislost, vejde tento den do historie.

Rybka (Ne, 4. 10. 2009 - 19:10)

Ahoj Stonožko, ráda Tě tady zase vidím. Moc Tě zdravím. Doufám, že se máš dobře.

Stonožka (Ne, 27. 9. 2009 - 13:09)

Zbavíš se závisláka - tedy psych. nemocného. Celý život bude unikat k závislostem, jedna z nich je i na duchovnu nebo "sektářských" obchod. společnostech.:-(

Návštěvník (Ne, 6. 9. 2009 - 14:09)

k tianshi jen tolik. manžel se kvuli tianshi od nás behem dvou mesicu odstehoval, podal na rozvod, prestal uzívat antabus, prestal chodit do kostela, ale zato má kolegyne, které ho navedli na tianshi a jejich zázračné účinky na organizmus...on jim vláčí za preparáty obrovské tisíce a me zustali jen oči pro pláč...semináre na téma zdravý životní styl a zmeníme vám život jsou jen sprosté vymývání mozků a ty preparáty z tianshi a dalsích sektárských sprostých spolků jsou je n okrádání lidí...
je to zlodejina první třídy...takový humus fuj...pyramida jak prase...jsou to blázni...všichni kdo jdou prodávat takové sajrajty...manžel mel z nich antabusovou reakci, ale hroznou, jen alkohol nebylo cítit...to už užíval ty humusácké preparáty tianshi...panebože jen se kouknete na jejich výrobky...prášek ze sušených divokých mravencu za tri tisíce...,taková pakárna...nevím, jestli tam nemají i sušené lidské oči na prodej...je mi z nich na zvracení...

ilona (Po, 24. 8. 2009 - 17:08)

prosím ,napiš na kterou.díky

Helena (Čt, 20. 8. 2009 - 09:08)

Ahoj, chodím na jinou diskuzi, ale unavená jsem také. Vím o čem mluvíte. Mně pomáhají nabíjet polodrahokamy, křišťál, růženín, ametyst a tak. Zkuste to. Jinak debilové anonymové se vyskytují snad všude. Jediná obrana je, nevšímat si jich. Když je seřvete, tak je to jen posílí. Všem přeji sílu a zdravím.

Stonožka (So, 18. 7. 2009 - 22:07)

Ahoj Rybko,
jsem tu po delší době,
ale hned se Ti ozývám.

Já osobně jsem měla nejhorší
prvních 5 let nemoci, dalších 5 let
nic moc,ale lépe a tato 3. pětiletka,
kt. žiju s CFS je nejlepší.

V 1. pětiletce jsem byla u vody snad 1x a to se synem i mými rodiči - sama bych se ani neodvážila a to máme jezera a koupaliště kousek od domu. V 2. pětiletce nemoci to bylo lepší, chodil se mnou syn, tehdy byl ještě celkem malý, tak mu to nevadilo a teď už chodím sama - moc mě to nabíjí, je to balzám:-)

Nikdy, ani ve zlých dobách mé nemoci se mně však nestávalo, že by u mě po koupání došlo ke zhoršení stavu. Vím, že se to stávalo Sonji, ale i po jiných aktivitách než koupání, kt. tímto zdravím a kt. už na mě asi bohužel ráda zapomněla, z mně neznámého důvodu:-( Asi jí vadilo, že se zdravotně zlepšuji a ona tolik ne, ale já si to zlepšení tvrdě den co den vydřu - studuji alternativní medicínu a x-krát denně na sobě praktikuji, jinak nic.

A víš čím si pomáhám nejvíc? Naučila jsem se ORIENTÁLNÍ DIAGNOSTIKU a díky ní jsem prožila snad znovuzrození. Mrkni ve vyhledávači a zkus také studovat. Hodně štěsí!

Hanka (Čt, 16. 7. 2009 - 15:07)

Laro, já držela přísnou protikvasinkovou dietu asi rok - i bez ovoce, jen zelenina, celozrnné obilniny, luštěniny, občas maso, žádná - ani přírodní sladidla jako med, obilné slady atd. Ted jsem to párkrát porušila a dala jsem si nějaké ovoce. Je to opravdu běh na dlouhou tra't, ale podle mě to určitě stojí za to vyzkoušet. Mně radikální změna stravy dostala z toho nejhoršího, kdy jsem kolikrát nevěděla, jestli další den budu mít sílu vstát z postele. A taky jsem shodila přebytečná kilča:-)), ale to jsem si uvědomila a ocenila spíš až po čase. Jsou ale lidi, kterým ta protikvasinková dieta pomůže velmi brzy a třeba i k úplnému uzdravení a každopádně výživná strava ten organismus nakopne. Zadej do vyhledavače Erica White - je z Anglie, ale na jejích stránkách je i spousta příspěvků, jak jim to pomohlo - právě i z únavového syndromu. Ještě se k tomu ale má brát kyselina kaprylová a lactobacily. Jinak detoxikace je určitě taky fajn, jen se musí dát pozor, aby nebyla moc radikální (hlavně na začátek) a už tak oslabené tělo neoslabila ještě víc. Nevím co myslíš detoxikací od těžkých kovů, mě ted napadá jen chlorella (sladkovodní řasa), která váže třeba rtuť...připadá mi ale, že mi dělá dobře, občas jí beru. Kdyžtak třeba napiš víc o tom, co jsi měla konkrétně na mysli nebo co by tě zajímalo...

Hanka (Čt, 16. 7. 2009 - 14:07)

Ahoj Rybko, já sem občas chodím, akorát jsem poslední dobou nějak neměla na srdci nic, co sem napsat (kor na ty anonymy, to ani nemá smysl). Ale i jsem často přemýšlela, že ti napíšu mailík, i když nevím, jestli by se mi podařilo tě nějak povzbudit... Jsem ale ráda, že sem píšeš, a tak se aspoň člověk dozví, jak se máš... Ale jak jsi psala, že koukáš z okna na ty lidi, sluníčko...ten pocit znám. Kolikrát mi přišlo, že je to v létě skoro horší právě z tohohle důvodu. Taky jsem kolikrát koukala z okna ven na sluníčko a litovala toho dne, který jsem prospala a zkrátka pro mě jako kdyby ani nebyl. Ted ten pocit taky občas mívám, ale během asi 2-3 let je vývoj takový, že letos jsem byla 5 dní na chalupě, kde jsem skoro každý den ušla tak 2-4 km, přičemž jsem samo i velkou část dne prospala a odpočívala, ale povzbudilo mě, že jsem mohla být chvíli v přírodě...a mít zkrátka pocit "normálnosti". Letos jsem na koupálku zatím nebyla, minulá léta párkrát (ale jen když mi bylo co nejlíp) - přišlo mi to docela osvěžující se vykoupat, i když taky jsem potom bývala unavená - ale spíše tak příjemně (pokud jsem to nepřehnala), což normálně moc nebývám. Každopádně se sluníčkem to taky nepřeháním, mám ráda třeba to večerní, kdy už nemá moc sílu - pokud to jde, tak jdu v tu dobu třeba na procházku

Lara (St, 15. 7. 2009 - 13:07)

Máte někdo zkušenost s detoxikací organismu od těžkých kovů nebo s komplexní protikvasinkovou léčbou? Prý to hodně pomáhá, ale je to na dlouhou trať.

Rybka (St, 15. 7. 2009 - 12:07)

Hanka, Stonožka, Martina, Iva, paní Eva, a i vy všichni ostatní, kteří jste sem psali rozumné příspěvky, mi tu teď moc chybíte. Asi už sem nechodíte, protože úroveň diskuze tady klesla. Možná jste si našli jiné (lepší) stránky? Často na vás myslím. Snad se vám daří dobře.

Tetanie (Po, 13. 7. 2009 - 21:07)

Jo jo únava: může být způsobená tetanii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vím co píšu!!!
Hořčík v normě!! Ale EMG prokaže latentni tetanii.

Reklama

Přidat komentář