Reklama

Katolici - jsou normalni?

Foltýn Antonín (Čt, 14. 6. 2007 - 15:06)

Hej, a tak to ne... Víš kolik lidí přišlo o život s první a druhou světovou válkou? To nemůžeš s církví srovnávat....

Lezo (Čt, 14. 6. 2007 - 15:06)

A hlavně zločiny církve jdou až hluboko do dávnověku, přes celý středověk. Vraždy, války, mučení, krádeže atd.

Lezo (Čt, 14. 6. 2007 - 15:06)

Já netvrdil, že je nejhorší, ale jedno z nejhorších, je srovnatelné s Hitlerem.

Foltýn Antonín (Čt, 14. 6. 2007 - 14:06)

Lezo: Ano máte pravdu, jak jsem napsal, ne vše co církev udělala bylo správné ale ani 1. a ani 2. světovou válku církev nezpůsobila, byla to chamtivost a nenávist...

Tak se mi nesnažte tvrdit že je církev nejhorší zlo které kdy bylo !!!

Foltýn

Foltýn Antonín (Čt, 14. 6. 2007 - 14:06)

Aha, takže komunistu, nacisti, genocida, fašisti a hitler byl jepší než církev????? Jste trochu vedle, před tím než něco napíšete tak zapněte mozek ;-)

Foltýn

Lezo (Čt, 14. 6. 2007 - 14:06)

Církev je jedno z největších zel, co kdy v historii bylo. Mučení a zabíjení nevinných lidí, šíření víry za pomocí zbraní a násilí, války atd.

Foltýn Antonín (Čt, 14. 6. 2007 - 14:06)

Pojem zlo - dobro, v tomhle smyslu, je relativní a tedy pro každého může znamenat něco jiného, pro jednoho je daná věc dobrá, pro jiného zlá. Tedy jsou to jen pojmy...
Ale co řeknete na tohle: Absolutní dobro = existence, absolutní zlo = nicota...

Foltýn Antonín (Čt, 14. 6. 2007 - 14:06)

Ne, nebyl... Zlo je tu kvůli tomu že jsme dostali od boha svobodnou vůli, můžem si za něj sami ;-)

Foltýn Antonín (Čt, 14. 6. 2007 - 14:06)

Antošte, tohle: "Tedy nikdo nemůže mít vůči církvi námitky, i když se hóóódně věcí církvi nepovedlo, tak chci připomenout že nezáleží až tak na konečném výsledku ale důvodu proč jste tak začali konat a v jakém úsilí jste postupovali..." jsem myslel v tom smyslu ( snad by jste ho našel sám ale odsoudit jde všechno, že jo? ) že i když se snažíte nějakou věc udělat v dobrém úmyslu, tak se může stát že se něco pos*** a v konečném důsledku by bylo lepší kdyby jste nedělal nic a potom nastupují lidi jako vy, kteří nikdy nic nedělali, a posuzují vás, odsuzují vás ale sami se o nic nesnažili, tedy nemohli nic zkazit...
Což samozřejmě není případ naší vlády, to naše "vedení" je prohnilé skz na skz ale co s tím udělá jednotlivec - nic... Podívejte se třeba na EU, všude korupce, podvody, zákony které nefungují a do toho kecy ve smyslu že bude líp... Doufám že mi nechcete tvrdit že je tohle naše "vedení" je lepší než církev...

Zdraví Foltýn

Foltýn Antonín (Čt, 14. 6. 2007 - 14:06)

BG: Vše co tady čtu má nějakou logiku ale dohromady je to chaos, já se nechci odvolávat na bibli !!! Jsem sice "křesťan" protože veřím v "boha" ale to neznamená že vše co církev udělala je správné ( mezi náma, přiznávám že hodně věcí podělala ale alespoň se snažila, kdo nic nedělá - nic nezkazí )
A ještě jedna věc, řeknětemi jeden jediný suběkt který když se dostal do vedení, měl moc, něco nepodělal...

Ta vaše "povídka" s kostelníkem, nevidím v tom pomstu ale snůlu ;-) ( takovejch lidí je na světě hodně a nesnažte se mi tvrdit že jste nikoho nikdy nepoblil... )

Co se týká principů... To byl jen jednoduchý příklad ( naučte se brát věci více obrazně, protože jestli mám i já brát vše co řeknete doslova tak se tu můžeme dohadovat až do smrti... ;-)

Ještě jednou připomínám, tak jako neznamená křesťan = dobrý, nevěřící = špatný, tak u mě taky platí že i když se křesťanství blíží v určitých myšlenkách ( ne činech a postupech ) mému ideálu tak to neznamená že vše co církev udělala považuji za správné...

Co se týče komunistů, nacistů ( vlády, parlamentu ) a podobnýho svinstva tak tyhle svině bych nakopal křesťan - nekřesťan ( i když je mi teprve 15 let tak moje rodina vytrpěla dost... )

Pěkně slizkej... ( tohle nebudu komentovat... možná je slizkej jak jej vidíte vy, nebo jak ste jej uviděl s pohledu círke ale příště si vyčistěte brýle od toho slizu - zbavte se předsudků a teprve potom, až ho dokonale "prozkoumáte" tak teprve potom máte právo říct svůj názor... )

Jája (Čt, 14. 6. 2007 - 12:06)

To je úžasný, jak se vždycky nejvíc vyjadřuje ten, kdo prd ví. Ale ona je to pravda, že čím větší sebevědomí, tím větší blbec:-(((
Aspoň dělejte rozdíl mezi vírou a církví. To jsou dvě odlišné věci. Já věřím Bohu, ne církvi.... Ta má díky katolíkům docela prosperující trafiku.

Anti (Čt, 14. 6. 2007 - 12:06)

Koukněte co je lidstvo za sebranku idiotů, pořád se jen válčí, krade a podobně. Pokud nás tedy bůh vytvořil k obrazu svému - musel to být pěkný výlupek:-))

BG (Čt, 14. 6. 2007 - 09:06)

Foltýne, včera jsem se po večeři nepomodlil, nedělám to nakonec nikdy:)
A jak tak jdu kolem kostela tak tam sedí ožralej chlap, nepoznám v něm kostelníka, nepozdravím... a on se najednou zvedne, zašátrá po něčem ve vzduchu a pobleje mě kvádro. Ty krávo, Bůh prostě musí existovat, když se umí takhle hnusně pomstít nevěřícím!!!!!

No a vidíte, nemusel jsem psát ani o principech, které stejně nenávidíte (zákaz vyučování jógy, pronásledování vaišnavů a podobných...:)a jenom jste si je vypůjčil a porozumí mě i chlápek z hospody:)
Ale nic to nezmění na tom, že kážu stejný bludy jako Vy.

Nebo mě teda zavolejte Boha , chci s ním mluvit, proč náš pan farář tehdy za Heydricha udal mého dědu legionáře, dostal za to od Němců vyznamenání a přesto byl hrdina i pro komunisty a po pádu komunismu dostal odškodnění za perzekuci bolševikem:)
Pěkně slizkej je ten váš Pánbůh.

Antoš (Čt, 14. 6. 2007 - 09:06)

Tak tu máme princip, ale vyvstává otázka - pokud jsme se, díky tomuto "principu", narodili tak vše co obsahujeme my, musí obsahovat i tento "princip" - tím mám namysli lásku, možnost uvědomovat si sám sebe, svobodná vůle atd.
......
Tedy nikdo nemůže mít vůči církvi námitky, i když se hóóódně věcí církvi nepovedlo, tak chci připomenout že nezáleží až tak na konečném výsledku ale důvodu proč jste tak začali konat a v jakém úsilí jste postupovali...Tak to řekne katolík

A jak se vyjádří politik?
Tedy nikdo nemůže mít vůči Straně námitky, i když se hóóódně věcí Straně nepovedlo, tak chci připomenout že nezáleží až tak na konečném výsledku ale důvodu proč jste tak začali konat a v jakém úsilí jste postupovali...

Oboje je jakýsi pokus o sugesci, že byla použita syntéza a dedukce.
Jenže tomu tak není, bylo použito mlžení, účelovost a reklamština:)

Proto mě celý ten příspěvek zní jako reklama Klausem vychválené, leč lidmi nechvalně známé firmy Skyline (desetinásobek zisku:), nebo něčeho podobného.
Ale protože věřící je pro účelovost již vychován, nebude ned tím přemýšlet a pošle mě z fleku do Pekla. Není to škoda? Celý svět v Pekle kvůli pár nešťastným lidem kteří mají v hlavě Bibli ale už nic navíc, co by je odlišilo od zvířat řídících se instinktem?:)))

Krtek (Čt, 14. 6. 2007 - 01:06)

Žádné dobro ani zlo objektivně neexistuje, jde jen o otázku preferencí. Věřící jsou bohužel takoví fanatici, že si ustanovili právo na to, určovat co je dobro a co zlo, ačkoliv jsou to jen prázdné výrazy. Nebo popřete tu starou známou pravdu, že co je zlem pro jednoho, může být dobrem pro jiného? A teď nemám na mysli pouze antropocentrické měřítko. Na světě, když to tedy vztáhnu na naší malou, v univerzálním měřítku nicotnou planetu, přeci nežijí jen lidé. Například, a teď mě jistě budete chtít ukamenovat, kdyby přišla nějaká katastrofa, která zlikviduje většinu lidstva, bude tedy pro lidi zlé. Ale většina ostatních živočišných druhů si vydatně oddechne a kdyby dokázala uvažovat v abstraktních sférách, jistě si řekne, že je to dobré.

Foltýn Antonín (St, 13. 6. 2007 - 23:06)

Je tu něco co ale popřít nemůžete, i když jste neveřící.

Všechny složky které se ve světě neustále opakují, jsou dva protiklady... Takže je tu nějaký PRINCIP ( jing - jang, nebo si tomu říkejte jak chcete ale nemůžete to popřít, neboť to by jste tvrdil že existuje jenom člověk - zvíře které nemá po smrti budoucnost... )

Tak tu máme princip, ale vyvstává otázka - pokud jsme se, díky tomuto "principu", narodili tak vše co obsahujeme my, musí obsahovat i tento "princip" - tím mám namysli lásku, možnost uvědomovat si sám sebe, svobodná vůle atd.

No a tady se tento "princip" začíná podobat bohu... I když si ho církev možná upravila, nebo ho vidí jinak, nebo je zastaralá, tak tento fakt nemůžete popřít a pokud věříte na posmrtný život tak musí existovat nějaká přímá úměrnost s tímto a posmrtným světem ( tedy dobro = dobro ( dobro bude oplaceno dobrem ) a zlo = zlo ( zlo bude... ) ;-)

Tedy nikdo nemůže mít vůči církvi námitky, i když se hóóódně věcí církvi nepovedlo, tak chci připomenout že nezáleží až tak na konečném výsledku ale důvodu proč jste tak začali konat a v jakém úsilí jste postupovali...

Pište námitky, Zdraví Foltýn

M. (St, 13. 6. 2007 - 22:06)

Bůh existuje!!!
http://www.super.cz/zdravi/15420-kvuli-lasce-prekonala-rakovinu.html

Huu (St, 13. 6. 2007 - 21:06)

No, máte pravdu, život bez buzerace JE PRÍMA!!! Život věřícího je vlastně doživotní pobyt u vojenského útvaru zvaného denominace:) Proto jsem v kostele měl akorát křest a svatbu, jinak nemám čas ani náladu cinkat jim českejma do kasičky.
To si raději zajdu do kina, divadla, na fotbal...Tam aspoň uvidím za svoje peníze něco novýho co si nebude hrát na to co není.
Protože, taková zkušenost, normální člověk říká lebce lebka, kosti kost a nikdy jí nebude oslovovat jménem a říkat svatej:)

HH (St, 13. 6. 2007 - 20:06)

Luii, seš holka nebo teplouš? Nic ve zlým jen se jistím. U katolíka člověk nikdy neví:)
Proč by tělo mělo být komandér? Já na rozdíl od katolíků používám MOZEK místo svatých knížek a vůbec k životu.
Jistě, tělo má někdy potíže. Ale ani 100 otčenášů nespraví díru do zubu, to napsal už Komenský:)
Zrovna tak můžeš napsat, že komandérem katolíka je kostel:) Protože ještě si pamatuju, jak jsem musel v dětství na vsi drhnout dlaždice a dokud pan kněz neshledal, že před oltářem je čisto, nepustil mě na oběd:)
No ale co se namáhám, ty jsi to opsal z kázání, nebo papežskýho citátu. Nad kterým jako katolík samozřejmě nepřemýšlíš , jenom ho opakuješ a tak mu stejně správně nerozumíš:)

luii (St, 13. 6. 2007 - 20:06)

Komandéra?? Není někdy tvoje tělo spíš tím komantérem než něco, co ti může dávat naději?

Reklama

Přidat komentář