Reklama

Katolici - jsou normalni?

Iva (Čt, 20. 9. 2007 - 10:09)

Absolutni souhlas s Robem....

Vanesa (Čt, 20. 9. 2007 - 10:09)

Niky,
svým vyjádřením, že se chceš ke katolíkům přidat, míníš, že se chceš dát pokřtít nebo něco jiného?

niky (Čt, 20. 9. 2007 - 09:09)

Robe, tak černě bych to zase neviděla. Fanatici jsou, fanatici budou a jsou v jakékoli skupině. Prostě je to fakt, se kterým bysme se měli smířit.

Kupodivu, já se chci ke katolíkům přidat. Kdyby mi to někdo před rokem řekl, tak ho pošlu "do háje" hromadou nevybraných slov.
Ale prostě je to tak. Nikoho o té "své" pravdě nepřesvědčuju, když se někdo zeptá ráda odpovím. Každý se v životě vyvíjí. A nemyslím si, že jen křesťani přijdou do nebe. :o)

Co se týče homosexuality, beru to jako normální věc, která byla, je a bude.
Antikoncepce, užívání kondomů. Ano, proč ne, lepší jak nechtěné děcko. Krom toho si myslím, že když to děcko máš mít - prášky neprášky, tak otěhotníš i tak. Kolikrát už antikoncepce selhala?!
Potrat, osobně ho neschvaluju (já bych na něj nešla), ale myslím, že každý má mít právo volby. Jestli se s tím pak psychicky srovná, jestli nebude mít potom problémy s otěhotněním, to už jsou pak její problémy...

Rob (Čt, 20. 9. 2007 - 07:09)

Vis, Martine, ja moc velke rozdily mezi jednotlivymi verzemi krestanu nedelam. Oni sami se chovaji, jak se jim to zrovna hodi: kdyz se to hodi, tak je to "my krestane", prilezitostne je to "katolicka cirkev je jedina prava" a podle potreby "to my ne, to ti osklivi protestanti"...
Hlasat stovky let stare a davno vyvracene bludy, to jim jde vsem. A jejich argumenty? Ty jsou ve stylu "Veverite? Verte!". Dobry je taky argument "je to psano v bibli!" - ani nevi, jestli to kdysi nenapsal nekdo pod vlivem schizofenich bludu. A nejspis nikdy neslyseli zname "papir snese vsechno", nebo jim nedoslo, ze to plati i pro pergamen. Tohle je ten Tvuj rozum do makovice, JMV? Diky, svoje bludy si nech.

Ohaneji se prirozenosti ("homosexualita je neprirozena!") a pritom jim dela potize pochopit, ze pro vetsinu lidi sexualita neslouzi pouze k plozeni. Asi si nevsimli, ze to plozeni se odehrava jen chvili a jen malokrat, ale sexu mnohem casteji a dele. A ze sex ma i dalsi vyznamy... A prave tohle je pro lidi prirozene a je to jednim z odlisnosti od vetsiny zvirat. Kdy uz jsi JMV narazil na pudy, ktery mame jako nejaky zvirata, tak to rozmozovaci pud je presne to. Tak se na nej vykasleme, kdyz ho mame jako zvirata, ne? Proc zavrhnout jeden pud a dalsi ne?
Jejich pojeti biologie je taky kouzelne. Prohlasi 2 spojene bunky za cloveka. Jako by prohlasili housenku za motyla. Jak se jim da vysvetlit ocividny rozdil?

A vubec nejlepsi je postoj JMV: pravda je jen jedna, nejde o toleranci. Zapomnel dodat logicke pokracovani, kterou nejenkrestansti nabozensti fanatici aplikuji radi, pokud mohou. Tak Ti to JMV doplnim:
"Pravda je jen jedna, nejde o toleranci. A tu pravdu mame my. A vsechny o ni presvedcime. A kdo nam neuveri, toho zlikvidujeme, koneckoncu to neni nas blizni a na ty se desatero nevztahuje. Haleluja, zhynte bezverci a pohani!"

Martin (Čt, 20. 9. 2007 - 00:09)

Atentáty na potratové kliniky a vraždy gynekologů náboženskými fanatiky v USA se skutečně dějí a je to stejný druh nábožensky fanaticky motivovaného terorismu jako Bin Laden. Pravda ale je že téměř vždy nejde o katolíky nýbrž příznivce různých protestantských fundamentalistických církví možná spíš sekt. Pokud by něco takového udělal katolík tak předpokládám že i Ratzinger by to odsoudil i když by to asi spojil s prohlášením že "lidský život je posvátný od svého početí".
JMV ta antikoncepce to je dobrá nahrávka na smeč. Vy nám přestanete dotovat antikoncepci a my zase vás. Otázku kdo na tom bude více tratit nechávám otevřenou, i když domnívám že i Jean Maria ví jak by to dopadlo :-))

K (St, 19. 9. 2007 - 22:09)

JMV, drž se, máš to tady těžké, ale zatím si vedeš dobře!!!

Iva (St, 19. 9. 2007 - 22:09)

JMV: jsem ta autorka prispevku, ktery se ani nepodepsal.... PANEBOZE, zhresila jsem!!!!! doufam ze mi to ty a Pan Buh odpustite..... rikam Ty, protoze jak jsem z Tvych prispevku pochopila, citis se taky tak trosku jako panbuh....No ale, vse udavam na pravou miru, a uvadim teda sve jmeno, doufam ze ti to ted hodne rekne ze se jmenuji Iva. Ok? tak jo, to jsme si vyresili.... potom, nevim proc me nazyvas individuem co si potrebuje zvednout sebevedomi.... ten pocit mam naopak z tebe, protoze ja narozdil od tebe tady do kazdeho neryju, a nesnazim se ho presvedcit o svem nazoru. Dekuji, ze jsi mi uvedl na pravou miru to o zpovedi, ale to pro me nemeni nazor na to, ze znam spoustu katoliku kteri se chovaji tak jak jsem rekla.... A mimochodem, na co potrebujes pro zivot nejake rozhreseni? To jsi na tom psychicky asi dost spatne, ze nedokazes napriklad litovat sam v sobe, ale potrebujes to nekomu dokazovat - viz Panu Bohu.... jeste ze ho mate.....Stejnetak mi nevyvratis nazor, ze nabozenstvi muze za spousta zla na svete.... A jestli vis neco o historii, snad nemuzes ani cirkev branit, protze normalni clovek s necim takovym, co vse cirkev delala , nemuze souhlasit.Umele preruseni tehotenstvi -neboli vrazda jak rikas ty, (navic pokud je jeste ve stadiu shluku bunek) je oproti tomu nesrovnatelne mensi prohresek.... Jo a antikoncepce ze je pro bandu nadrzenych nymfomanu?.... chudacku, myslim ze ty co se tyce sexu si asi moc neuzijes, co? Ja vim, sex slouzi jen k plozeni deti... prece nejsme zvirata a nebudeme se risit vlastnimi pudy!!! Takova malichernost, ze???No,mimochodem je to podle tech tvych prispevku taky videt, ze za zivot si zasoulozis akorat k zplozeni deti.... zapskly panbickar, ktery si komlexy leci na internetu presvedcovanim ostatnich o vlastnich ( pro me absolutne nepochopitelnch) nazoru. Vis co? Zkus se jednou taky zachovat dle tvych zvercich pudu ( jestli teda nejake mas), udela ti to MOZNA dobre....

Luboš (St, 19. 9. 2007 - 22:09)

Myslím si, že katolíci, kteří nejsou fanatici, jsou zcela normální. Bohužel se to nedá říci o fanatikovi JMV, který se tady již v červencových příspěvcích patřičně projevil, když své oponenty nazval nejprve sviněmi, o něco později odpornými hajzly. S tímto člověkem nejenže diskuse nemá absolutně smysl, ale ještě tohoto labilního chorého jedince, který katolíkům pouze škodí, doženete kdoví k čemu - tito lidé jsou schopni naprosto všeho. Měl jsem už možnost se kdysi s jedním fanatickým katolíkem setkat, tento člověk přiváděl lidi k šílenství a jedna dívka, která se zamilovala do slušného chlapce, který však nebyl katolík, byla málem dohnána k sebevraždě. Tento fanatik nikdy neuznal svojí chybu, naopak naznačil lítost nad tím, že se ona smutná událost neodehrála až do konce. Po několikáté již podotýkám - katolíci jsou normální i ne, záleží na každém jednotlivém člověku. JMV je však pouze ubohý fanatik, který církvi škodí.

niky (St, 19. 9. 2007 - 20:09)

JMV: Ještě jedna poznámka... moc bych se tu neoháněla výroky

niky (St, 19. 9. 2007 - 18:09)

JMV: reaguji na: Protože bere už i ten miniorganismus /buňku, chceš li/ za bytost se svobodnou vůlí a za tu nemá nikdo právo rozhodovat

Promiň, ale jak můžeš ty, rozhodovat a soudit někoho, který už tou bytostí dávno je a svobodnou vůli má... proč teda tu svobodnou vůli máme? Abychom se mohli narodit a utrum? Pak za nás budou rozhodovat jiní?

niky (St, 19. 9. 2007 - 18:09)

JMV: To je právě to o čem mluvím...
Jsem ráda, že jsi svojí pravdu našel, ale pro každého je ta pravda jiná, ať chceš nebo nechceš. Každý je jiného věku, každý má jiné životní zkušenosti, každý se musí ke svojí pravdě (chápej postoji) a sám "k sobě" propracovat.
Dle mého chápání je Bůh láska a já zastávám názor, že k lásce patří velkou měrou i ta tolerance. Protože jak chceš milovat bližního svého, když nerespektuješ jeho názory, jeho osobu?

Jan Maria Viann (St, 19. 9. 2007 - 18:09)

Katolíci jsou normální. Na tom musím trvat. Dnešní společnost není normální. Svoboda ano, ale ne svoboda pro cokoliv a k čemukoliv. Demokracie taky nepovoluje úplně všechno. Demokracie neni o tom že se povolí úplně všechno - viz různý potírání skinhedů a podobně. Vaše postoje mi přijdou jako jakási předforma totalitarismu. Prostě tady někdo řekl, že církev není normální protože zakazuje potraty, antikoncepci a podobný svinstva, tak se tady do ní obujou naprosto všichni. Názory Vám nikdo nebere, jen se Vám snaží sem tam někdo aplikovat trochu rozumu do makovice (když si ten Váš odešel na výlet a doposud se neráčil vrátit).
Vysvětlim ti to asi takhle: Proč církev zakazuje potraty? Protože bere už i ten miniorganismus /buňku, chceš li/ za bytost se svobodnou vůlí a za tu nemá nikdo právo rozhodovat, jestli bude žít. To je právě takový rozumný korigování svobody, protože kdyby se svoboda nekorigovala, vznikla by z toho anarchie.
Co se týče antikoncepce, tak jak k tomu my chudáci katolíci přijdeme, že i z našich daní se hradí výroba antikoncepčních prostředků, aby si banda nadrženejch nymfomanů mohla bez následků šoustat? Sexualita slouží primárně k předávání života (ještě že jí máme, jinak bysme vymřeli). Ale prostě udělat děti a utrum. Je to dobrý cvičení zodpovědnosti. Následkem sexu má být dítě, ukojení nějakejch pudů (který máme konec konců stejný jako pouhopouhý zvířata) je až sekundární záležitost.

Rob (St, 19. 9. 2007 - 13:09)

JMV, Tys nikdy neslysel o bombovych utocich na tzv. potratove kliniky? To je (na rozdil od bludu, ktere tady hlasas) obecne znama vec - pouzij google.
buch - uz je to tu zase, nekdo se tu ohani fiktivni personifikaci a tim, co udelala/vymyslela/chce/nechce. Tvuj prispevek je take vymluvnou odpovedi na otazku, zda jso katolici normalni. Diky, ze pises k tematu.
Ano, vim, ze zadneho nabozenskeho fanatika ani logika, ani fakta nemohou presvedcit, neboj, nedoufam, ze by se tak u Tebe stalo.

Presne jak pise Niky. Nekteri katoli jsou "normalni" (at uz je to cokoli) a nekteri nikoli. I ja par tech, vedle kterych je prijemne zit, znam.

JMV, precti si posledni vetu Niky - je presne o Tobe.

Jan Maria Viann (St, 19. 9. 2007 - 10:09)

Pravda je jen jedna. Nejde o toleranci, jde o to, co je pravda a co ne.

niky (Út, 18. 9. 2007 - 19:09)

Mezi katolíky jsem našla spoustu zajímavých lidí a dobrý přátel. Proto zastávám názor, že i katolíci jsou normální, tak jako zbytek lidí kdekoli jinde na světě. I mezi "normálními" (v uvozovkách protože si netroufám tvrdit a soudit, kdo normální je a kdo není) se najdou výjimky, které určitým způsobem vybočují z řady a které jsou vždycky víc vidět a slyšet než ostatní. Mezi ty řadím i náboženské fanatiky, se kterými člověk nemůže rozumně diskutovat.
Já osobně v Boha věřím, chodím na mše, snažím se držet zásad, které jsou dané v Novém zákoně a Desateru, svého svědomí a zdravého selského rozumu. Vyrostla jsem v ateistické rodině, tak proto mám tendenci všechno pořádně

Jan Maria Viann (Út, 18. 9. 2007 - 18:09)

Mohu mít dotaz, kde jsi zvěděl, že byl na potratovou pseudokliniku spáchán bombový útok? Já vo tom nic nevím.
Potrat je vražda. Zmiňovaná učebnice je učebnicí podružného předmětu biologie, zjevně biologii prasící. Protože tak jako všechno i biologii vymyslel Bůh a pokud někdo píše, že dítě je "plod" tak je to jen mršení Božího díla člověčí omezenou inteligencí.
Robe, pokud máš inteligenci (stačí na úrovni právě vylíhnutého leguána), tak Ti došlo, že mě ty tvoje propotratový kecy nemaj nejmenší možnost přesvědčit.

Jan Maria Viann (Út, 18. 9. 2007 - 18:09)

Student

K (Út, 18. 9. 2007 - 14:09)

Potrat je vražda, s tím ani Rob neudělá zhola nic.

Rob (Út, 18. 9. 2007 - 11:09)

JMV, precti si ucebnici biologie (tipuji tak 7. trida) - je to plod a ne dite. Dite z toho mozna bude. Spojeni vajicka a spermie jsou take jen 2 spojene bunky a ne dite, byt znamky zivota ty 2 bunky vykazovat budou...

Kdyz se tak koukam na nazev diskuze, tak me napada odpoved: ne, nekteri katolici nejsou normalni: rozhodnou se, ze plod budou chapat jako dite, rozhodnou se homosexualita je proti bohu a lecitelna apod. a pak delaji lidem problemy: pachaji bombove utoky na potratove kliniky, zakonem zakazuji provadeni interupci, pisi petice proti reg. partnerstvi...
A vsechno si to hezky sami pred sebou zduvodni necim, co si oni (nebo jejich potentati taky katolici) vymysleli za dlouhych zimnich veceru.

Vite co, mili agilni katolici? Vymysleli jste si boha? Fajn. Chcete se modlit? Fajn. Chcete sami sobe neco zakazovat? Vase vec. Ale nekecejte do zivota ostatnim lidem, co nejsou postizeji, jako jste Vy.
A jestli to nechapete, tak si predstavte, ze zijete ve state Svedku Jehovovych a ti brani zachranit zivot Vasemu diteti pomoci transfuze. Snad Vam to dojde.

Jan Maria Viann (Po, 17. 9. 2007 - 21:09)

Reakce na: 17. 9. 2007 00:49:27, Martin - Jo, jo, papež Pavel VI. a jeho slavná encyklika Humane vitae - tam se zaobíral sexuální morálkou do hloubky až tak, že můžeme konstatovat, že mnoho lidí text té encykliky dodnes nepochopilo (což je ostatně vidět na vašich příspěvcích - pole neorané, jen co je pravda, budeme vás muset zvorat).

Reklama

Přidat komentář