Reklama

přezouvání ve škole

A (Čt, 4. 12. 2014 - 20:12)

A také je asi nefér, když...jaký to má potom smysl, že pro studenty platí jiná pravidla než pro učitele? Boty snad mají špinavé stejně nebo ne?

Co ti proboha v (St, 3. 12. 2014 - 23:12)

stupidního na tom, že...A také je asi nefér, když musí student dodržovat studentská pravidla a učitel ne. A určitě je nefér, když student se musí učit a učitel si sedí za katedrou a zkouší :-)
Nemyslím si, že by například v Německu nemuseli studenti dodržovat pravidla, která nařizují asi daleko přísnější řád, než jaký známe my.
Asi tam nejsou studenti takoví rozmazlenci, kteří mají trauma z přezouvání, jako u nás.

co je (St, 3. 12. 2014 - 23:12)

Co to plácáš, jaký...stupidního na tom, že studentům vadí, že musí nosit bačkory a učitelé se nepřezouvají? To prostě nefér je. V Francii a Německu to bylo taky tak a nikomu to nevadilo jo?

Jaký přežitek? (St, 3. 12. 2014 - 23:12)

Ať se přezouvá kdo chce. V...Pokud má škola ve svém školním řádu přezouvání, tak asi zde nebudou tyhle kecy na místě. Pokud jsi prase, které chodí všude v botách, tak holt si budeš muset najít asi tomu odpovídající školu. A nemyslím si, že by se v cizině nikdo ve škole nepřezouval.

kecko (St, 3. 12. 2014 - 21:12)

Ať se přezouvá kdo chce. V...Co to plácáš, jaký přežitek? I v cizině se musejí přezouvat, s čímž mám mj. osobní zkušenost. Nevím, co to tady šíříš za fámy. Je zajímavé, že v zemích, kde jsem byla já (Francie + Německo) jsme se nejen přezouvali, ale nikoho nenapadly stupidní kecy o tom, jak je to nefér. Studenti byli daleko vyzrálejší a uvědomovali si účel.

přežitek (St, 3. 12. 2014 - 17:12)

Před 5 lety jsem chodila na...Ať se přezouvá kdo chce. V cizině ve školách chodí studentky i v kozačkách a nikdo to neřeší, přezouvat se nikdo nemusí, ani na základkách. Minimálně ať škola nenařizuje, jaké mají mít studenti přezůvky, když chce mít někdo za přezůvky lodičky s podpatkem nebo obyčejný botasky, tak je to jeho volba a přezutý je. Nevím proč by se museli všichni přezouvat do bačkor a pantoflí. A když, tak ať nosí bačkory povinně i učitelé.

Nina (Po, 1. 12. 2014 - 14:12)

Už jsem sem dříve psala. Přezouvání je podle mě správný. A když se to nekontroluje, tak se pak přezouvá jen málokdo. U nás to také tak bylo. Jednu dobu se to nekontrolovalo a podle toho to pak vypadalo. Většina kluků si přestala nosit přezůvky a chodila ve škole v botech a to i v zimě. No a podle toho to pak také vypadalo. Všude špína a prach a museli jsme to všichni dýchat, což bylo dost bezohloedný. A mně to dost vadí, protože mám těžkou alergii a musím kvůli tomu mít pořád Zyrtec a další léky. Pak jsme řekli třídní my kteří přezůvky nosíme, že nemá cenu, abychom se my přezouvali a oni na to kašlali. A začalo se to zase kontrolovat. Každý ví, že když nebude mít přezůvky, tak bude muset být ve škole v ponožkách, který si pak bude muset doma nebo na intru za trest vyprat. Učitelů je mnohem míň než studentů. Navíc u nás se skoro všichni přezouvají.

no a co (Ne, 30. 11. 2014 - 13:11)

Před 5 lety jsem chodila na...Když byli studenti blbí a přezůvky zapomněli, tak dobře jim tak, že šli na hajzlík v ponožkách. Příště už určitě nezapomněli. Přezouvat se je normální a kdo tohle nechápe, je normální prase.

Katka (Ne, 30. 11. 2014 - 12:11)

Před 5 lety jsem chodila na pomaturitní ročník na Obchodku a jelikož měli šatny jen pro předmaturitní ročníky, tak jsme měly chodit zadním vchodem pro učitele v botech.Měli jsme si je očistit.Mladší asi přezouvat nutili,některé děcka chodili někdy i bosky a to třeba i na záchod. To jsem nechápala,bylo tam mokro a chodit v ponožkách.Kolikrát v zimě bylo ve třídě dost zima,že v botech ani nebylo horko.Učitelé a všelijací sponzoři se také nepřezouvali, tak nemá smysl nutit část děcek, aby chodila v ponožkách, když si zapoměly přezůvky, po studené dlažbě a dalších 25 holek chodilo v kozačkách.

Petr (Ne, 30. 11. 2014 - 10:11)

No u nás se nepřezouvá...Já tedy nevím, ale jak na základní, tak i na střední jsme se museli přezouvat. Doma se přece také člověk přezouvá, tedy pokud není čuně a nechodí doma v botech. A že takových čuňat znám několik. Myslím si tedy, že přezouvat se je rozumné.

hehe (Ne, 30. 11. 2014 - 09:11)

No u nás se nepřezouvá...nelakuj

Dan (So, 29. 11. 2014 - 22:11)

No u nás se nepřezouvá nikdo. Proto mě zajímalo o jakým gymplu Peťka mluví.

. (So, 29. 11. 2014 - 18:11)

Děcka se musí přezouvat...A tak to má bejt.

Hela (So, 29. 11. 2014 - 18:11)

Děcka se musí přezouvat ale paní učitelky ne.

Dan (So, 29. 11. 2014 - 13:11)

Dobře no, neříkám, že to...U nás se ve škole nepřezouvá. Co je to za gympl?

Peťko (Pá, 28. 11. 2014 - 08:11)

Dobře no, neříkám, že to...nedá mi to také nereagovat. To se tu už řešilo hodněkrát. Vzpomínám, když já studovala, bývali jsme ve škole i do půl šesté a být ve třídě v lodičkách, nebo kozačkách, ale i nějakých botaskách, to bych ani nevydržela. Dost nekomfort z mnoha důvodů. Bezpečnost- už vidím, jak v botách na podpadku pendlují studentky např. Po vytřené podlaze (a že jsme kolikrát po ní museli projít, když jsme končívali později. Uklízečka, která je tam kolikrát od rána, nemůže čekat až kdoví do kolika hodin, až se studenti vyprdelí.) a to uklouzne hned. Škola za vás zodpovídá a snaží se co nejvíce eliminovat riziko úrazů. Jak tu zmiňovali ty šmouhy, je to tak. Koliktát i moje děti projdou po lině, když se pro něco rychle vracejí a nechtějí se přezouvat. A ty šmouhy se opravdu strašně "dobře" myjí. Člověk by tam nechal ruce, kdyby všichni studenti štrádovali po škole ve venkovní obuvi. Domácí obuv na doma- ano, ale školní obuv- to jsou také vnitřní prostory a tam se zkrátka venkovní obuv nehodí. nehledě na to, že kromě špíny trpí i materiál. Upřímně, moje dcera loni také měla období, že se nechtěla ve škole přezouvat. Tak se nepřezouvala. Chodila po škole raději bosa. ty ponožky, to byl děs prát. A to tam všichni byli jinak přezutí a v botách tam nikdo nechodil. Teď, kdyby tam všichni chodili v botech, to by byl svinčík na entou. Holka naštěstí dostala rozum a letos tedy přezůvky už nosí. Na naší škole se dokonce přezouvají i ti učitelé. Jistě asi nemusí, ale prý všichni nosí pantofle, nebo crossky. Až budeš dospělá, budeš se muset také přizpůsobit zaměstnavateli- nosit předepsaný oděv, obuv, následovat určitá pravidla. Kvůli bezpečnosti, reprezentaci atd. Má to svou logiku a opodstatnění. neřeknu, kdyby šlo o nesmysly a lidé jako ovce bečeli s davem. Ale toto není tento případ.

Petka (Pá, 28. 11. 2014 - 05:11)

Psali tu pár, ne 430 stran,...Dobře no, neříkám, že to všechno nejsou dobrý důvody, ale to je podle vás všechna venkovní obuv takhle nezdravá? Myslela jsem si, že dost záleží na kvalitě.
Píšete, že venkovní obuv není určená do školy, ale domácí obuv je podle názvu na doma ne? A to škola taky není.
Pocení nohou, kožní nemoci, nehygieničnost, to prostě trochu přeháníte. Chodím jednou týdně na 2 hodiny do jazykového kurzu,nemusíme se přezouvat se a žádný problém jsem nezpozorovala, je to podobná budova jako škola a boty si prostě u vchodu očistíme o rohožku. A třeba kdybych si někdy k sukni vzala lodičky na podpatku, tak na nich tolik špíny nepřinesu, tak proč jsou zakázané? S bezpečností to nechápu, proč jsou venkovní boty nebezpečné? A když vezmu v úvahu, že máte pravdu, tak proč to neplatí i pro učitele????? Polovina se jich u nás nepřezouvá, v zimě chodí třídní někdy i v kozačkách. Pak jsem přece oprávněně naštvaná, proč máme vyloženě nařízené, že musíme nosit bačkory nebo pantofle. Kdybych si i jako přezůvky donesla čisté botasky nebo ty lodičky na podpatku, tak mě pošlou zpátky do šatny ať teda chodím v ponožkách, když nemám bačkory. To je přece nefér, když učitelé po nás vyžadují bačkory a sami se vůbec nepřezouvají.

hlupačka, vážně (Čt, 27. 11. 2014 - 23:11)

Těžko budu prolistovávat...Psali tu pár, ne 430 stran, énteligentko.
Takže:
- deformace nohy a z toho vyplývající potíže (bolesti nohou, deformace nožní klenby, často jsou zmiňovány bolesti zad a vadné držení těla z důvodu nošení nevhodné obuvi- a tou venkovní obuv je. Venkovní obuv, jak už sám název napovídá, není určena do prostor školy (doma by tě máma asi hnala, kdybys tlamovala, že chceš nosit doma boty na ven)
- zapaření nohou (kdo ten smrad má čuchat?)
- kožní nemoci (plísně, ekzémy...)
- bezpečnost (boty na ven nejsou vhodné do školy)
- dost nehygienické i co se prostředí výuky týká (nedovedu si ani představit ten bordel, natož když prší, nebo jsou plískanice. V tom bych rozhodně neměla ani chuť na učení, tfuj tajbl.)
- a to je jen namátkový výběr, proč venkovní obuv do školy ne

Místo na kraviny byses měla zaměřit na studium.

Petka (Čt, 27. 11. 2014 - 21:11)

Všechno tu již bylo...Těžko budu prolistovávat 430 stran příspěvků. Ptala jsem se na několik jasných otázek a napsala svoje názory, tak mi na ně odpovězte a vyvraťte moje názory nebo alespoň zkopírujte něco z předešlý diskuze, kde to někdo již psal, pokud o tom víte. Akorát mi nadáváte ale pořád mám pocit, že nemáte jen jak vyvrátit co jsem psala.

To ne (Čt, 27. 11. 2014 - 19:11)

A to jako proč? Nemáte...Všechno tu již bylo řečeno dříve, polopaticky. zalistuj dál, spousta lidí to takovým blbkám, jako jsi ty, dost trpělivě vysvětlovalo, opisovat se to nikomu myslím nechce, ztráta času. Pročti si alespoň pár stránek zpět.

Reklama

Přidat komentář