Reklama

RIVOTRIL

Názor (Út, 24. 4. 2012 - 20:04)

Ahojky, tak relativně to už...Ty bys prostě potřeboval, abys byl zaměstnanej, nemusel do tý práce chodit, mohl si zobat svoje fety a dělat si na auťákách? Kolik ti je chlape?

tardbas (Út, 24. 4. 2012 - 20:04)

čau lidičky!asi mám to.....dík Iveto za nás všechny :-))

Drevokocúr (Út, 24. 4. 2012 - 19:04)

Ahojky, tak relativně to už zvládám. Poslední hodinu a půl mě trápily silné úzkosti. Nevím proč. STK dopadla dobře, a nějak to na mě dolehlo. Tělo chce odpočinek. Tak mu jej dopřeju. Ale bojím se, že šéf mi dovolenou už nedá.. :-( Jen jsem přijel z technické, napsal jsem tady a bylo by mi hezky, ale trápily mě myšlenky, že mám moc rychle tikající srdce, slyšel jsem bušení a to nemám rád. Tlak v úzkosti okolo 145/92 a když jsem klidnější tak 135/85 i někdy míň. Ale začalo mě znepokojovat rychlost tikání srdce.. a to je okolo 91-98 tiků za minutu. Tak jsem si pak vzal Xanax SR 0,5 a za půl hodiny jak jsem si měřil tlak a puls, tak puls byl dokonce i 82-85 tiků za minutu. Jsem strašně ze všeho hned vyplašený, a cítím se tak unavený, že potřebuji odpočívat. Tak jsem teď v altánu, slyším z kostela bít zvony, ptáky zpívat a je mi líp, i když mi byla doma zima, šel jsem ven kde je víc chladno a paradoxně jsem klidnější. Možná to všechno rozjely součty nákladů na udělání STKčky na to auto... suma sumárum cca 15000 :-( kde na to stále brát?? To je děs, přátelé. Snad to teď vydrží dlouho a něco se nepodělá. Jsem ale o mnoho klidnější, když manželka bude moct jezdit v tom autí s tou STKčkou, protože je to robustnější kára a má aj nějaký bezpečnostní prvky. Jak tu tak venku sedím a poslouchám tři různé ptáky jak zpívají, tak dýchám klidněji a je mi lépe. Bojím se ale zítřka. Bojím se, aby ty úzkosti se neopakovaly. Nejvíc mi v tom dni dnes dalo zabrat mé zaměstnání. Zjištuju, že to tam vůbec teď nezvládám a potřebuji si odpočinout ještě z akce před 2 týdny, co byl tak náročnej projekt, který jsem udělal, že jsem nemohl z toho ani spát.. Jak jsem tehdy jel na Šumavu si odpočinout, odpočinek to nebyl a pak hurá zase z vesela do práce a já to nesl tak těžce... Řeknu to narovinu, mám strach jít i za doktorkou, aby mě nechala pár dní doma. Vím, že mi je mizerně, že poslední dny jsem jel "nadoraz" s nervama. A i když odpočívám a snažím se relaxovat, spánkovou hygienu dodržuju, léky zobu, stále to není ono a ty úzkosti mě přemáhají. Bojím se, že se mnou vyrazí dveře a vynadá mi do simulantů. Však stěží může pochopit, jak se cítím, když si to neprožije. Ale to bych ji zase asi křivdil a jako doktorka nemusí všemi nemocemi projít, aby mohla posoudit něčí pracovní neschopnost. Já jen vím, že by mi takový týden dovolené, kdy bych mohl chodit na procházky, kdy bych mohl relaxovat, by mi hodně moc pomohl.. což na PNce nemůžu. Dovolenou nedostanu.. a vyrazit se z práce nechci nechat. Nechci zavdat příčinu, aby mě vyrazili. Mám hrůzu ze ztráty zaměstnání. Bojím se, abychom i při tom zásahu do finančního rozpočtu s tou STKčkou to všechno nějak zvládli. K tomu si na úřadě poslali na tento měsíc všechny faktury.. Jak zaplatit paušál za vodu na celý rok 2012, tak kanalizaci, tak odpady na první pololetí...Moc bych rád všechno bral s lehkostí a nebral si to tak, ale teď mi to žel jaksi nejde a já se sbírám kdovíkde ze země...

Ilona (Út, 24. 4. 2012 - 18:04)

Ilonko,tak to jsi byla ty s...Alenko, s tím diazepamem do kafe se mi vybavila scéna z filmu Nuda v Brně, kde mentálně zaostalá dcera zamíchala do kafe své mámě plato rohypnolu, aby usnula a ona mohla pozvat pánskou návštěvu (taky "momentálně zaostalou"). Máti usnula a dcerunka ji odklidila do špajzu a uložila na hromadu jablek. To byla úžasně vtipná scéna. Ale kdo film neviděl, nebo ho neoslovil, může mít názor opačný. Ale hlavně, Alenko, to co děláš s jídlem, jak nejíš, mě děsí. To nesmíš, hladovět! Jestli jsi ještě neviděla žádný díl pořadu Jsme to, co jíme, tak si ho ve čtvrtek někdy po deváté večer na Primě, pusť. Pí doktorka by se zděsila a řekla by ti, že jsi podvyživená. Tělo živiny potřebuje, jinak začne ztravovat samo sebe, svalovou hmotu. Mimo to trpí ledviny, srdce, játra, mozek..., všechno v těle, ale všechno pak táhne srdce, které se nadněrně vyčerpává. Takže, osvícená a podle výsledků jediná metoda na zhubnutí je, dostatečně a kvalitně jíst, aby mělo tělo všchny živiny (bílkoviny, sacharidy - přílohy, vlákninum, vitamíny, atd.). Neexistuje být na jogurtu a paprice, troše masa celé dny! Popřemýšlej o tom, aby sis víc neublížila, než pomohla.

Alenko, to, co jsi popsala ve stánku, jsem kdysi taky poznala a je to velkej stres a od tebe výkon, že jsi to ustála bez ztráty kytičky. Když sama pomalu nevycházíš, nemůžeš na nákupy a najednou tě hodí do vody - do stánku, kde na tebe "útočí" davy, je šok. A ty to zvládneš, ale pak ti není kdovíjak. Hlavně, že náprava byla učiněna, muž se omluvil a šuplík opravil. A já jsem ostuda, páč jsem na novém sporáku ještě neuvařila (mám ho od pátku). Prostě si tu nemůžu zvyknout, cítím se stísněně, kuchyň se mi nelíbí, je tmavá (místnost), nejde tam slunce, světlo, není ještě úplně zařízená, tak je plotna studená. Napiš zase, Helenko :)

ALENA (Út, 24. 4. 2012 - 17:04)

Přátelé, nepodléhejte...Ilonko,tak to jsi byla ty s tou tlakovou níží,ta potvora působí na mého mužíčka.On je taková nervoza,ale jenom prudí.Řekla jsem mu,aby nechal toho ponižování,nebo to na něj budu také praktikovat.To se mu nelíbilo.Je to člověk dvojí tváře,mě ponižuje,ale před lidmi je to ten nejhodnější člověk na světě.At' si toho teda užije,seberu se a odejdu,nehádám se.Život je tak krátký a ještě si ho takhle znepříjemn'ovat?Ne,ne,jdu si po své lajně neummím být zlá,křičet,stejně to nemá cenu.Ted' až se vyvenčí přijde jako milius.On si je toho určitě vědom,ale nezvládá to.Jeho matka drtila jeho otci diazepam do kafe.To mně mohlo vždy zlomit.Dívky,dnes jsem se dala nějak do psaní,aby to nebylo na vás moc:-).Zatím se mějte jak chcete,ale radši moc dobře!!!

Alena (Út, 24. 4. 2012 - 17:04)

Ahojte přátelé, tak STK...Dvevokocúre to mám radost,že máš STK úspěšně za sebou:-).To je paráda!!!S tím druhým si ted' můžeš hrát,ale známe to,že?Ještě udělám tohle a tohle,aspon' já jsem taková.Ty se dej ted' trochu do kupy,nebo se z toho složíš,bud' se zádama,nebo s psychikou.Ty křeče ve všech prstech u nohou si nedají pokoj,ale mně nezdolají.Jsem na bolesti zvyklá ,tak budu bojovat,já jim dám!!!Drevokocúre ty si pořid' nějaký ten bederní pás,ale neber zbrkle.Chce to pořádně vyzkoušet!!!Uvidiš,že Ti bude lépe.

Alena (Út, 24. 4. 2012 - 17:04)

tak jsem tu...Helenko,ale jde to,myslím přestat kouřit.Kdyby jsi viděla jakou od rána,tedy poledne dostávám čočku od své drahé polovičky si nedovedeš představit.Jemu vadí,že dejchám,tak jsem št'astná že vypadl.Já se tak dokážu každému přizpůsobit.Ono se říká"Každé dobro musí být po zásluze potrestáno".Dnes mi to nějak nevadí,jsem štaštná,že se můžu vykecat s váma vy mně snad někam nepošlete.Jak má stačí k dětské radosti.Přitom mně tu berou šílené kčeče do prstů u nohou.Jěště jedno pozitivum,dnes jsem snědla jenom jeden netučný jogurt a holky já nemám hlad:-),Takže už vím,že jsem dostala ten správný kopanec a je to vaše zásluha!!!Budu zase št'íhlá,už to vím,věřím si.Nesmím ted' povolit.Já si vždy řeknu proč to dělám,pro sebe.Budu moci chodit,bez šílených bolestí a moje plné skříně hadrů budou provětrány.Sice to ještě nějaký měsíc potrvá,ale já se znám.Mám hrozně pevnou vůli a to je dar.Helenko ty jsi také hvězda,smála jsem se na plné kolo když jsi zvolala"Hynku Viléme Jarmilo".Bude první máj!!!A jako májová mám z toho radost:-))).Kdo to psal,že přechází nějaká vlna?Na mně působí nějak dobře až na ty pohybové neduhy.Víš Helčo jsem nedopatřením dámská krejčová.Do školy mně naši nedonutili jít i když jsem na konci devíky měla 2 dvojky,moje největší touha byla,abych se dostala na kadeřnici.Největší zklamání v mém životě bylo,že mě nevzali a šlo tam děvče které mělo od zhora až dolů samé čtyřky a jěště z milosti.Tenkrát se mi zhroutil celý svět.Stejně jsem dělala kadeřničinu pro svoje známé jako koníček.Šití jsem se naučila perfekně,měa jsem bezva mistrovou,ale přísnou,takže jsem na to perfekcionista.Na šaty se nekoukám na povrchu,ale otočím je naruby a tam se pozná jak je práce provedena.Nějak jsem se rozepsala.Zravím všechny,pa,pa,pa.

Drevokocúr (Út, 24. 4. 2012 - 16:04)

Ahojte přátelé, tak STK jsem prošel, takže máme přibližovadlo na další dva roky. :-) Hodně se mi ulevilo. To druhé autí sežere víc času, takže to bude asi až příští měsíc se na něm dělat. Nu, dal jsem si dnes odpoledne relax. Myslím, že si ho zasloužím. Zdravím všechny holky, kluky a i když zase se začíná mračit počasí, snad to zvládneme. Pomalu začnu vařit večeři a pročtu diskuzi nazpět za pár dní, ať jsem více v obraze. Celou dobu jsem žil jen "autama"... tak s tím něco musím udělat.

Alena (Út, 24. 4. 2012 - 16:04)

Ili, tlak mám extremně...Nono,já jsem lepší:-).Někdy mám i 60/40,to je potom hučení v hlavě a bum a je vymalováno.Pak se mi najednou zase zvedne.Beru léky na kolísavý tlak.Když jsem vysadila rivotril,měla jsem 220/120 a ten je horší. Ten jsem měla poprvé v životě a to jsem brala léky na tlak.Také jsem se s tím dostala do Motola.Ted' jsem si dala nohy s polohovákem narohu,mám je oteklé jalo bačkory,také nevím po čem.Obvod'ačka mi vzala krev a řekla,že ledviny mám v pořádku,ale musím denně brát prášky na odvodnění.Kam jsem se to dastala k vůli tlaku,nevíš?Připadám si,že s tebou mluvím.Holky já jsem ráda,že jsem vás všechny našla!!!Pusinku na čelíčko.Jsem nějaká rozverná:-),nebo št'astná?

Nono (Út, 24. 4. 2012 - 14:04)

Přátelé, nepodléhejte...Ili, tlak mám extremně nízký, ráno tak 90 na 60 i míň. Takže kolapsy v určitých situacích do bezvědomí atd. Do toho se rozbuším těmi cigaretami a ráno kafem, děs běs

Nono (Út, 24. 4. 2012 - 14:04)

..moc mi to nejde ---...Já kouřit začala takhle moc taky až když se zhoršily životní problémy. A taky nezvládnu přestat komplet se všim hned. Ty aspoň nejsi ženská, tak nevidíš, jak to zhoršuje pleť a vůbec..je to hnus:). pro tebe pořád lepší hulit než ten prothazin

iveta (Út, 24. 4. 2012 - 13:04)

jak to řešíš? Kafe jen...čau lidičky!asi mám to štěstí,že mi osud dal do vínku poradit si i bez veškerých prášků,kávy,cigaret,apod.a v životě už jsem zažila spoustu bolestivých situací.kouřila jsem od17asi z blbosti.před 2lety jsem sama skončila.ale to není nic proti vám.myslím pozitivně,začala jsem s jogou,jím zdravěji a těším se z každého nového dne.tak přeju hodně štěsí!!!!lidičky!!!!!!!

Helena (Út, 24. 4. 2012 - 13:04)

tak jsem tu zpátky,lidičky.Ještě ráno jsem bulela.Teď jsem přes poledne usnula a je SNAD ze mně jiný člověk.Vařila jsem rizoto.Všechno mi dalo moc práce.Líná jak věš!!!!Já totiž v tom kiosku(musím se přiznat)měla moc lidí.nekonečná fronta.padal mi na zem asi se 7 000,-korunami a hodně v drobných ten šuplík.Já jim ze země vracela na zpět.Manžílek stratil hlavu a obul se tam před lidmi na mě.Neměl se mnou vůbec slitování.Stál u okýnka a jen mě buzeroval.Já měla před očima temno v zádech šílenou bolest a kluci přestali hrát-vyhráli a vrhli se na mě.Všichni něco chtěli.překřikovali se mi u druhýho okýnka.Přestala jsem i počítat byl se mnou konec.Rivotril jsem si na tu situaci nevzala,bylo to situační.Teď je to za mnou,jára se mi omluvil,že byl neurvalý!Vyměnil mi tam šuple i se stolema už se tam nebojím.udělala jsem vysokou tržbu,což měl ohodnotit.ještě jsem šla o poločase vybírat vstupné-to je taky stres!Teď koukám co všechno jste tu napsali.nejvíc mě Alenko rozesmálo,jak jsi zakopla.Mám obrovskou radost,že se ti daří líp a líp.To je dobrá deviza z naší diskuse!!S těma cigárama je to na bačkoru.Kouřím taky.Nejhorší je když sme v hospůdce tak pálím jednu za druhou.teď jsme tam nebyli a vykouřila jsem stejně těch 15 až 20.Jak mi bylo zle.Kafe už jen jedno ráno.Děsí mě to stahování cév z cigaret,ale jako Tardík,nedokážu přestat.Naučila mě to invalidita.jak jsem zůstaladoma tak jsem s tím začla.Lidičky mějte se všichni móc dobře Ilonko Tardíku Dřevoši Nono alenko-Hynku Viléme,Jarmilo.Bude první máj!!!Tak chutě do života.papa.

Ilona (Út, 24. 4. 2012 - 13:04)

Přátelé, nepodléhejte panice, je to tím, že přes nás přechází tlaková níže, ta přesviští a bude zase klid. Jsme citlivější, než přístroje, barometry (jasně, protože to jsou stroje a my jsme živé bytosti). Já mám dnes takovej ten blbej pocit úzkosti, který znám od základní školy, strach ze zkoušení, z písemky, atd. Je to něco, jako strach, tréma, nervozita, takový koktejl. Zkusím bez prášku.

Nono, asi máš vyšší tlak, než já, takže kafčo, cigareta má na tebe větší vliv. Pokud ti nevadí nedat si večer, zabere ti prášek líp, tak... sama víš :) U mě skoro všechno, co působí na tělo, nemá šanci, zato to, co působí na mysl, ano. Myslím třeba antihisthaminika. Nezaberou na alergii a astma. Nefungují antidepresiva, stilnox, atd. (naštěstí lex. je výjimka, ale taky ne pokaždé, když ho potřebuju mě hodí do klidu a pohody). Alkohol zase působí okamžitě a spíš nepříjemně (na hlavu). Cigarety mi vlastně jen (asi) chutnají). Ale vyzkoušela jsem homeopatické léky, které působí kdesi na bázi vědomí, podvědomí, duše a ty na mě fungují. Takže jsem momentálně bez alergie. Zkouším taky něco na úzkost a deprese, ale to je zatím problém. Má na nich podíl mimo jiné i funkce štítné žlázy, některých hormonů a samozřejmě organická porucha mozku. Musím to Zatím to nevzdávám, mám čas studovat a zkoušet :) Měj se fajn!

Alenko, jo, máme ložnici novou, vlastně máme všechno nové. Ale ložnici montuje muž sám, takže to jde pomalu. Zatím není zkomletovaná. Zato "pěkně" zavání jakousi chemií, z čehož jsem dost rozhozená, jedů nemám zapotřebí. V posteli máme normální rošt, zato jakousi slušnou matraci jsme si dopřáli (když na ní ležím, mám pocit, že se jí tělo ani nedotýká. Ale, jak píšeš, určitě doporučuju "zdravotní rošty", protože zdraví a záda máme jen jedny. Předtím jsme měli taky polohovací rošty s nastavením na tělesnou váhu a horší matraci, a leželo se na tom taky dost dobře. Já mám za sebou taky problémy s páteří, zablokování, ústřely, taky s kyčlemi. Pomohlo cvičení. Měj pěkný den!

tardbas (Út, 24. 4. 2012 - 12:04)

jak to řešíš? Kafe jen.....moc mi to nejde --- cigarety kouřím jaksi ze zvyku - navíc od doby, co neberu rivotril mám potřebu nějaké jiné drogy...no nevím :-(...přestal jsem brát prothazin - sice mne uspával, ale byl jsem potom celý dopoledne nepoužitelnej - tak to kafe už tolik nepotřebuji..

Alena (Út, 24. 4. 2012 - 10:04)

..to stejné..:-(Tardasi,co tě schází?Je Ti také špatně? lidičky moje všichni se mi tady sypete.Já se začínám po 7 měsících lepšit na psychice.Jakmile dostanu takovýhle impulz,začnu se rvát sama.Já vím,že to nejde i když se chce.Jsem pozitivní člověk a každé malé zlepšení mně potěší.Dnes jsem opět zakopla a letěla přes celou mistnost,ale ustála jsem to,akorát mně hrozně bolí ta nakopnutá noha.

Alena (Út, 24. 4. 2012 - 10:04)

jak to řešíš? Kafe jen...Nono,to je přeci známé,že cigarety dráždí nervovou soustavu a také stahují cévy,Holky měly by jste se na to vykašlat.Jde to,ale musí se chtit.Jak nejste o tom přesvědšeny,tak je zbytečné začínat.Psala jsem ,sluníčkový den a už je zataženo.Člověk míní pán Bůh mění:-)

Nono (Út, 24. 4. 2012 - 09:04)

..to stejné..:-(jak to řešíš? Kafe jen ráno a večer cigarety žádné? Já to vyzkušela včera večer bez cig a i ten blbej hypnogen mi líp zabral

tardbas (Út, 24. 4. 2012 - 09:04)

Ili, děkuji za odpověď.....to stejné..:-(

Alena (Út, 24. 4. 2012 - 09:04)

A ne a nejde mi to!jsem...Helenko nebul,je mi tě moc líto.Vím,že to nejde zastavit.Co tě tak rozhodilo?Kočičko moje,ta se časem zklidní.Zatím pa,pa

Reklama

Přidat komentář