Reklama

ICD - imlantabilní kardioverter defibrilátor

mirous (Čt, 10. 6. 2010 - 09:06)

Proboha lidi já...Lépe než to řekl Pavel,se to vystihnout nedá

Pavel (St, 9. 6. 2010 - 22:06)

Jasný,ale jsem ráda,že to...Ahoj taky jsem to nesledoval.celej život jsem byl zdravej a mimo zubaře jsem nevěděl co je doktor.Tak se měj.

janazdc (St, 9. 6. 2010 - 11:06)

Proboha lidi já...Jasný,ale jsem ráda,že to vím a všechno,já jsem v poho,ale nikdy jsem nesledovala takový věci,ted mě to zajímalo,ale fakt pohodička,ničeho se nebojíme ;-)myslela jsem,že od toho tyhle stránky jsou,aby si lidi písli co a jak.Ahoj

Pavel (Út, 8. 6. 2010 - 22:06)

Jo je určitě výhoda,když...Proboha lidi já neříkal.že po cordaronu umřete,umřeli by jste bez něj!!!!! Ahoj.

janazdc (Út, 8. 6. 2010 - 11:06)

Zatím mi Cordaron žádné...díky moc ;-)

mirous (Út, 8. 6. 2010 - 10:06)

Tak to jsem moc ráda,taky se...Zatím mi Cordaron žádné problémy nedělá,je pravda,že chodím častěji na kontrolu s očima,jednou za půl roku,ale jak říkám,zatím o.k.

janazdc (Út, 8. 6. 2010 - 10:06)

Také mi říkali ,že s...Tak to jsem moc ráda,taky se nebudu moc schovávat,ale tohle jsem potřebovala slyšet ;-) ,možná bude ta kůže dříve chytyt právě ten bronzový nádech :-),jinak zatím žádný jiný problémy? Horší dýchání,vidění a tak?Bála jsem se,že přijdou ty vedlejší úč.brzy ;-) ahoooooooooooojte

mirous (Út, 8. 6. 2010 - 09:06)

Také mi říkali ,že s Cordaronem na sluníčko nemám chodit,prý protože jsou fleky na kůži,ale beru ho už rok a ne že bych sluníčko přímo vyhledával,ale jezdím na kole,suším seno,atd.To se sluníčku těžko vyhnete a opaluji se velice pěkně,asi se to tedy nemá přehánět a jde to.

janazdc (Po, 7. 6. 2010 - 21:06)

Jo je určitě výhoda,když někdo může sportovat,já tedy žádný sport nedělala,kromě tokových těch ženských aerobiků apod.,to bych tedy už nemohla,ale vše dělám normálně,ležet a odpočívat-to nejde a ani to asi není dobrý,já spíš procházky no :-(.Tak ahojte adobrou noc jo a EF 35% to je paráda -ze 17? :-) naděje je

Pavel (Po, 7. 6. 2010 - 20:06)

Jo kluci máte pravdu.Tak...K tomu Tvýmu šetřit,já tedy nevím ,ale dost jsem sportoval a 2.kardiologové mě nezávisle na sobě říkali sportuj dál dokud cítíš že můžeš tak nevím,sportuju dál.Na druhou stranu jsem četl,že jednomu pcientovi transplantovali srdce a asi po roku mu ho museli vyndat těžko to snášel a tělo jej nepřijalo,tak mu dali zpátky to jeho a světe div se jelo mu EF 50%Nělak to podchladili nevím co je na tom pravdy.Tak nevím šetřit se nebo ne? Měj se.

Pavel (Po, 7. 6. 2010 - 20:06)

No prozatím je nový ICD o...Ahoj ano máš pravdu,také jsem to viděl v televizy jako novinku dávali to někam do břicha má to nějaký výhody,ale to jsem moc nepochopil.Ovšem ten klon by měl vyrůst mimo a potom jej transplantova,v každém případě bych ani na chvilku neváhal a šel do toho a to se zaplať pánbů cítím dobře.Původně mě chtěli transplantovat,ale operace se jim povedla,jsou to machři.Mimo baypasů mě dělali remodelaci komory,před op.jsem měl E.F.17% teď 35%! Což je úžesný a defiblirátor mě dali jako prevenci.Tak se mějte a ahoj.

Mirek (Po, 7. 6. 2010 - 19:06)

Jo kluci máte pravdu.Tak...K tomu klonování, někde jsem vstřebal informaci že to bude docela běžná věc za cca 10 let.Snad Austrálie je nejdál.Své vlastní srdce jestli jsem to pochopil si pacient vypěstuje sám v sobě.Potom dojde k operaci a výměně orgánu.
Snad to nebyla jen novinářská kachna.

janazdc (Po, 7. 6. 2010 - 18:06)

Ahoj to mě mrzí,že Tě to...Jo kluci máte pravdu.Tak dnes jsem byla ne té Homolce,Cordaron zabral perádně,jen přibudou ty kontroly plic,štítné žlázy,ledvin,očí a hlavně tedy nesmím na sluníčko,prý je pak hnusná barva.Doktor mi to povídal s takovým výrazem,že si ji dovedu představit ;-).Prý jsou jiný ,podobný leky,ale nejsou tak účinný,tak snad to všechno sedne ;-)taky hrozně fandím klonování a doufám v to,že se dočkáme zázraku-musíme se proto co?- ŠETŘIT
:-)ahojte

Mirek (Po, 7. 6. 2010 - 08:06)

Ahoj to mě mrzí,že Tě to...No prozatím je nový ICD o trochu větší než ten který asi máš.Dává se do podpaží a jeho předností je to, že elektrody se vedou jen pod kůží a nejsou úplně zapíchnuté v srdci.Tedy jestli jsem to dobře pochopil.A větší je proto, že potřebuje dát případný větší výboj právě proto že elektrody nejsou až v srdci.eliminují se tímto způsobem ale případné komplikace s elektrodami.
V každém případě je dobře že tyto věci jsou.Lépe mít nějaké omezení, než třeba vůbec nebýt....

Pavel (Ne, 6. 6. 2010 - 22:06)

:-) jasný,už na to...Ahoj to mě mrzí,že Tě to rozhodilo já bral vlastně cordarone do teď a operovali mě před 3.lety až v lednu mě dávali defiblirátor.Kdo ví ta medicína jde tak dopředu,že za 5.let může býýt ICD velký jak baterka do mobilu.A slyšel jsem,že už zkoušejí z buněk vytvořit zdravej orgán,třeba se dožiju toho,že mě budou transplantovat moje vlastní zdravé srdce.Tak ahoj,trochu optimismu nakonec!

Mirek (Ne, 6. 6. 2010 - 14:06)

Tak jsem se dohodl s lékařem, že je možné občas furon vynechat. Celkově jsem jinak v pohodě.

janazdc (So, 5. 6. 2010 - 22:06)

Nechtěl jsem Tě vystrašit...:-) jasný,už na to nemyslím,to by se člověk fakt musel zbláznit,ale trochu mě to rozhodilo-přiznávám se.Pa měj se díky

Pavel (Pá, 4. 6. 2010 - 21:06)

:-( hm ani ta štítná...Nechtěl jsem Tě vystrašit je to při dlouhodobým používání cordarone sice má vedlejší účinky ,ale zachraňuje život a asi vědí proč Ti jej dávají asi máš větší arytmii.Takže neboj,lepší vedlejší účinky za 10 let,než zástava srdce dnes.Měj se.

janazdc (Pá, 4. 6. 2010 - 14:06)

:-( hm ani ta štítná žláza a svaly,blbý vedlejší účinky

janazdc (Pá, 4. 6. 2010 - 11:06)

Tedy ted jsem si našla ty vedlejší účinky,nejhorší je plicní fibróza,doufám,že mi je vysadí,ještě tohle ke všemu ahojte

Reklama

Přidat komentář