Reklama

Pocení - hrudní sympatektomie

J. (Po, 9. 3. 2009 - 17:03)

Já se potím nejvíce na rukou, pot mi přímo okapává po kapkách před očima, věci, kterých se dotknu jsou mokré. Stydím se za to. To samé mám na ploskách nohou, ponožky měním minimálně 3x denně. Antiperspiranty spotřebovávám ve velkém. Myslíte, že je ta operace vhodná i pro mě? Někdy mám ruce úplně suché a v okamžiku z nich zase kape. Jak jste ukázali doktorům, že ten problém máte? A platí to pojištovna?

Lucie (Po, 9. 3. 2009 - 13:03)

Ahoj Radku,dík za tvou reakci.Ani si už neumim představit,že snad budu mít suché ruce jako většina lidí na této planetě:)Jen co budu mít po operaci,napíšu své pocity.

Lucie (Po, 9. 3. 2009 - 13:03)

Ahoj Radku,dík za tvou reakci.Ani si už neumim představit,že snad budu mít suché ruce jako většina lidí na této planetě:)Jen co budu mít po operaci,napíšu své pocity.

Radek (So, 7. 3. 2009 - 18:03)

Ahoj Lucko,
podstoupil jsem operaci v Brně ve FN u sv. Anny v květnu loňského roku. Na první schůzku jsem byl domluvený začátkem dubna a do samotná operace proběhla 20. května. V nemocnici jsem pobyl 3 dny. Můžu říct že personál byl perfektní a s výsledkem jsem byl už tehdy naprosto spokojený (bylo mi 17 let). Nyní, skoro rok po operaci se u mě ustálilo i kompenzční pocení a s pocením dlaní, podpaží nebo obličeje nemám sebemenší problém, takže můžu říct že bych šel na operaci určitě znovu. Doporučuji se obrátit na pana doktora Jedličku.
Případné dotazy rád zodpovím.

Darča (Po, 2. 3. 2009 - 10:03)

Ahoj Lucko,píšeš,že jsi už přes rok po operaci. Jaké je u tebe kompenzátorní pocení? Já se chystám cca za 3 týdny na operaci.Dík za odpověď.Darča

Lucie (Ne, 1. 3. 2009 - 19:03)

Ahoj Niki, přesně chápu jak ti je. Já už jsem něco přes rok po operaci a vše je v nejlepším pořádku. Opravdu stojí za to operaci podstoupit.Doporučuji FN Olomouc, ale nevím od kud jsi. Hodně štěstí.

Nikola (Čt, 26. 2. 2009 - 18:02)

Ahojte všichni,hodně se potím a nevím co stím.Je mi 15 a nesu to docela těžce,všichni se mě smejou ve škole a navíc se mě vysmál učitel a ještě k tomu mě zesměšnil přěd celou třídou.Potím se odmalička na rukou,nohou,zádech,mezi prsy,pod nosem no prostě všude,už nevím co stím...Také jsem byla na všech vyšetření a doktoři si mě přehazujou jako horký brambor.Dočetla jsem se tady o té operaci a nevím o ní skoro nic.Nevíte někdo od kolika let se provádí a jaké následky pak jsou??Navíc k tomu mám celiakii a nevím jestli bych k vůli tomu mohla podstoupit tuto operaci?Ani si nedovedu představit nepotit se hlavně na rukou atd...prosím odpovezte mě na L.o.v.e.29"seznam.cz budu moc vděčná za každou radu.

Lucie (St, 25. 2. 2009 - 10:02)

Ahojky všichni,byl ste někdo na této operaci v Brně.Já se tam chystám,a ráda bych znala někoho, kdo tam byl,nebo se tam také chystá. Dík.L.

for tea (Út, 24. 2. 2009 - 22:02)

Ahoj po operaci jsem asi 3 měsíce, těsně po operaci mě vše bolelo,záda,plíce (ty zmizely do tejdne)...do dvou měsícu ustoupily i bolesti zad...Kompenzatorní pocení se vykytuje hlavně v teple a pozoruji že i ve stresu a při nahle nervozitě...ale méně..ale to k.pocení ještě rozmysli, nemusí to tak být u každého, ale mě se přesunula na uplne nová místa..zada,břicho ,mezi prsy hodne!!!, stehna, lytka, zadek...takže v horku sem uplne mokra!!!skrz oblečení, to si nedovedu představit jak to bude v létě.. není to nic přijemnyho...ale na druhou stranu ruce obličej se skoro vubec nepotí a podpaží se omezilo...a pokud ty se potíš jen na obličeji tak pokud se ti objeví kompenzatorní, řekla bych, že v menší míře...přeci jen já se potila na třech místech, ty jen na jednom...a člověk se potit musí..ted záleží na tobě co ti bude příjemnějsší

Tea (Po, 23. 2. 2009 - 17:02)

Děkuji za info z 19.2.2008 (nevím jak Tě mám oslovovat). Chtěla jsem se ještě zeptat jak dlouho jsi po operaci a kde jsi ji podstoupila a hlavně jak ses potom cítila. A co se týče toho komp. pocení, jestli se opravdu vyskytuje JEN VE VELKÉM horku, tak do toho bych šla, protože potit se jen v pařácích mi přijde naprosto normální :-) Ale ještě jednou díky za odpověď.

.... (Čt, 19. 2. 2009 - 13:02)

Ahojky všem,jsem čtvrtý den po operaci a už jsem doma,a můžu říct že zatím toho nelituji.Je pravda že je to dost bolestivé ale jsou i horší věci.Můžu říct,že mě hlavně trápilo pocení v pod páždí.Od operce se mi nepotí ani ruce a je to fakt super.Hrozně jsem se toho bála ale v nemocnici byli všichni supr a hrozně hodný.Jsem ráda že jsem na to šla.A to díky tomu že jsem našla tuhle diskusi.

for tea (Čt, 19. 2. 2009 - 00:02)

Ahojda Teo já podstoupila operaci ,měla jsem problémy s rukama podpažím, obličejem...Po operaci jsou ruce suché a ni kapka, podpaží lepší minimálně o polovinu a obličej tak o 98% když jsem nervozní nebo ve velkem horku cítím orosení,které ale není vubec vidět...Pokud se toho chceš zbavit jdi do toho..Ale nezapomen nakompenzatorní pocení-záda!!!,mezi prsy!!!břicho,stehna,lýtka tam všude se mi pocení přemístilo...Takže se ted potím jinde,ale jen ve velkém teple.Zvaž to jestli se ti to vyplatí..JÁ osobně z toho mám smíšený pocity,opravdu nevím jak bych se rozhodla kdybych mohla vrátit čas zpět.Kompenzatorní pocení není vubec příjemné.Ale zamaskuješ ho-obličej ne..Tak to zvaš a hodně štestí

Šárka (Ne, 15. 2. 2009 - 09:02)

Ahoj Michaelo, právě váhám s touto operací, nedokážu si vůbec představit, že bych měla ruce suché :-(. Prosím mohla by jsi mi napsat nějaké podrobnosti této operace, zda opravdu měla takový efekt a ruce se ti již nepotí.Mě se potí ruce již odmalička, od spolužáků jsem slyšela sem tam nějaký posměch, bohužel nyní pracuji na takové pozici kdy podávám ruku skoro každý den
:-((. Asi si dokážeš představit, i všichni ostatní, které tento problém trápí, co pokaždé prožívám. :-(( můžeš mi prosím napsat nějaké podrobnější informace?sarisvobodova"seznam.cz
Všechny vás moc zdravím

Tea (Út, 10. 2. 2009 - 12:02)

Ahojky, přečetla jsem CELOU diskuzi a musím říct, že chvílemi jsem byla přesvědčená že ano, po přečtení stavů a pocitů ze zákroku jsem si nebyla jistá a stále ještě váhám...

Mám totiž trochu jiný problém než vy... Nemám problém s potícími se dlaněmi (čemuž naprosto rozumím, musí být hrozné komukoliv podat ruku apod.), mám od malička problém s NADMĚRNĚ se potícím OBLIČEJEM - co obličejem - celou hlavou :-( Což bohužel narozdíl od rukou nelze schovat (leda že bych nosila na hlavě krabici), potí se mi i celý krk, znemožňuje mi to normálně žít, pracovat, mít přátele... Připadám si hrozně, každý na mě kouká jako na exota :-(

Kdyby se PROSÍM NAŠEL NĚKDO, KDO PRODĚLAL ZÁKROK A PŘED NÍM MĚL PROBLÉMY S POCENÍM OBLIČEJE, napište sem prosím jestli byla operace úspěšná i pro tuto oblast, moc byste mě (a myslím že nejenom mě) pomohli.

Jinak všechny "SUŠINKY" zdravím a obdivuji že to podstoupili a blednu závistí ;-)

Vaše Tea :-D

Katka (Po, 9. 2. 2009 - 11:02)

Ahoj,mám úplně stejný problém jako všichni.Taky bych chtěla jít na tu operaci.Moje mamka je doktorka a nechce mi to dovolit.Chtěla bych se zeptak kolik ta operace asi stojí a kde všude to dělají.Prosím kdyžtak mi někdo napište na mail: hoffmannova.k"seznam.cz .Díky moc.

Monika (Ne, 8. 2. 2009 - 15:02)

Ahojte všichni potílkové i sušinky....mám ten samý problém a chtěla bych se zeptat jestli se někdo z Moravy nechysta na tuto operaci napr.do Olomouce, nechtela bych jit na to predoperacni vysetreni sama..Dekuji moc..

Lenka II. (Čt, 5. 2. 2009 - 19:02)

for Verča- zdravím, mohla bych se zeptat, kde jsi se nechala operovat? Taky o téhle variantě uvažuji a sháním všemožné informace. Slyšela jsem, že většinou hrudní i bederní sympatektomii doktoři neradi dělají. mailto:lenislavka"seznam.cz. Díky moc.

Martina (So, 31. 1. 2009 - 18:01)

Ahojky potílci i sušenky,tak sem si opravdu poctivě přečetla celou tuto diskusi,která se týká hrudní sympatektomie a rozhodla jsem se ze si nechám tuto operaci nadělit k mým 18 narozkám,které mam v březnu...skvělý dárek že?:-)Mám z ní trochu strach a vůbec se netěším na ty předoperační vyšetření a mám strach z mnoha rizik,které tady popisujete,ale tohle všecko mi stojí za to.Už teď mam občas myšlenky na to,že si kvůli těm ledovým a stále mokrým rukám půjdu hodit mašli(jsem na ekonomce,takze to není nic příjemnýho když mám pořád mokrou myš a klávesnici).Jsem ráda,že Míša tuhle diskuzi založila,protože jsem se dozvěděla snad vše,co jsem potřebovala vědět.Ale mam jeden dotaz a byla bych opravdu moc ráda,kdyby mi na něj někdo odpověděl,protože o tom,na co se chci zeptat,tu 100% nebyla zmínka,takže můj dotaz zní:v létě jsem měla velice škaredou angínu a byla jsem kvůli tomu dokonce i v nemocnici a doteď mám kvůli tomu problémy,protože mám v sobě streptokoka a někde jsem četla že člověka nemohou operovat pokud má nějaké infekční onemocnění(a já si právě nejsem jistá,jestli je streptokok infekčního rázu,ale asi ano,že?)Tak to si můžu tak nechat zdát o té operaci....díky za odpověď a mějte se krásně!

marcel (Pá, 30. 1. 2009 - 09:01)

Nemas zaco, podstupil som zakrok v mesiaci oktober vlani ako 33 rocny. Nakontaktoval som sa na pana primara ktory ma usmernil co si mam vybavit. Ide oto aby si mala odporucanie na vysetrnie(zakrok) do Hagov od zavodneho. Potom to odosles a oni Ti daju vediet kedy mas schvalenu operaciu poistovnou.
Operacie sa neboj, zlepsi to kvalitu zivota. Napriek tomu ze sa potim viac na chrbte a bruchu, dlane mam suche( na 100%),obcas si ich natrem kremom a nohy (chodidla sa mi potia podstatne menej). Vela stastia.

Zuzana (Čt, 29. 1. 2009 - 14:01)

Ďakujem, Marcel. Ak máš čas, napíš mi prosím, ko?koročný si absolvoval hrudnú s. a s akými výsledkami. Všetci ma od toho odhovárajú, ale v podstate nikto nechápe, že sa cítim menejcenná. Kvapká mi z rúk a nôh najviac v zime. V lete je to niekedy v pohode, ale to mám zase aj pri 30-stupňovej horúčave príšerne studené ruky. Najlepšie mi bolo pred 2 rokmi, keď som bola v auguste na Rodose. Za celý týždeň som sa "nezapotila" ani jeden raz, hoci boli 35-40 stupňové horúčavy. Nie je to čudné? Stále rozmýš?am nad tým, z čoho pochádza môj stav. V júni som skončila vysokú školu a myslím si, že psychikou to nie je, pretože sa potím aj v k?ude a potila som sa, aj keď som nechodila do školy (určite od narodenia, keďže si takýto stav pamätám už od škôlky). Hygienou to tiež nie je, hoci sa na mňa ?udia pozerajú ako na špinavú babu, hoci míňam denne litre a litre vody. Ve?mi mi pomohlo, keď som si prečítala tieto príspevky ?udí a odporúčanie, že si nemám všímať neempatických blbcov, ktorí nemôžu pochopiť naše trápenie. Hmotnosťou to tiež nie je, keďže sa mi hmotnosť od 15. rokov vôbec nemení a 55 kg nikdy neprekročila. Prepáč, že sa takto obšírne sťažujem, ale som človek, čo potrebuje na všetko vysvetlenie. Viem, že si s tým nepomôžem, keďže lekári dodnes nezistili príčiny hyperhydrózy. Keď sa chcem o tom rozprávať doma, vysmejú ma, že či chcem robiť výskum, že na tom nič nezmením. Na druhej strane sa bojím komplikácií liečby resp. operácie, lebo môj organizmus ťažko znáša akéko?vek zásahy (na lieky reagujem zvracaním, na rôzne látky alergickými reakciami). Napriek tomu som vďačná za život, pretože ma lekári pri narodení ledva zachránili. Chcem bojovať o svoje miesto pod Slnkom a ak sa dá, aspoň trochu zlepšiť kvalitu svojho života.

Reklama

Přidat komentář