Reklama

Pocení - hrudní sympatektomie

Jana (Pá, 22. 5. 2009 - 12:05)

Ahoj, už od malička se mi strašně potí ruce a nohy. Když jsem byla menší, tak se to dalo vydržet, ale teď jsem dokončila školu a hledám práci a je to šílené, když na pohovoru máte někomu podat ruku a máte ji celou mokrou. Chtěla bych jít na hrudní sympatektomii. Nemáte někdo kontakt do FN Olomouc? A jak dlouho asi trvají všechna vyšetření? Nejradši bych šla na tuto operaci hned zítra. Díky

Anetta (Čt, 21. 5. 2009 - 22:05)

Ahoj míšo, mám stejný problém odmalička.je to o to horší, protože hraji na cello, studuji konzervatoř a tento problém mi rapidně snižuje kvalitu výkonu!Jsem z toho nešťastná, ale jak vidím dá se stím něco dělat!Můžeme spolu nějak navázat kontakt?Moc bych se chtěla dozvědět více, děkuji

Táňa (St, 20. 5. 2009 - 17:05)

A neni tady nekdo, kdo by v posledni dobe prodelal tu bederni sympatektomii?

Pepe (Út, 19. 5. 2009 - 19:05)

Ahoj Dančo!Tak v Olomouci dělají obě strany najednou..operace trvá asi 40 minut,ale je to individuální.

Martin Ol (Po, 18. 5. 2009 - 20:05)

Ahoj všichni. Nemáte někdo zkušenost s provedením operace v Olomouci? Začínám o ní vážně uvažovat, ptž život tak může dostat zcela jinou kvalitu. Hrát tenis naplno, aniž by ti vyklouzávání rakety kazilo údery, hrát na kytaru kdykoliv se ti zachce, psát na papír aniž by byl pokroucený. Nemluvě o zlepšení sebevědomí a suverénějším vystupování.

Táňa (Pá, 15. 5. 2009 - 16:05)

Pro Radima- No je fakt, ze donest vysledek, ze stitnou zlazu mam v poradku me napadlo, ale neptali se na to a at si to klidne zjisti. Prave kdyby to byla otazka dnu, tak to honim, ale vzhledem k tomu, ze funguje jen jedna chirda a jsou lidi mnohem nemocnejsi nez ja, tak to nehrotim... Vim, ze se ruce poti, i kdyz relativne"zadny"stres neni, ale p.doktorka to spis asi myslela tak, ze kdyz je ma clovek suche, tak jako pricinu proc se mu zpoti. Mam je treba hned od rana, protoze znervoznim, zpocene a kdyz si pak dam doma kavicku, poti se mi porad... Ale jsem si jista, ze mym hlavnim stimulem je stres, pak pocasi a pak az nejaka neznama pricina
(technicka poznamka- sampatikus, ktery inervuje potni zlazy pracuje diky adrenalinu, coz je"stresovy"hormon)(jakmile mi stoupne adrenalin, citim v celem tele teplo a z ruk mi pomalu zacina kapat)

Radim (Čt, 14. 5. 2009 - 22:05)

Přestože tady někteří píší, že u Sv. Anny automaticky posílají na kožní a neruologické vyšetřní, moje zkušenost byla trošku jiná. Přišel jsem tam ve stejném očekávání, ale předložil jsem negativní endokrinologické vyšetření, načež mi hned domluvili termín operace. Asi se situace tedy různí od případu. Zdá se, že nechtějí hned operovat, pokud se k tomu nevyjádří alespoň nějaký jiný odborník.
Co se týče stresu, Táňo, tak zmiňovaný endokrinolog mně také neustále naznačoval, že mám psychický problém. Ovšem nemyslím, že sobotní kávička na terase je tak velký stresový stimulant, že by musel při tom člověk mít ruce jako z umyvadla. Navíc odpověď "je to stres" vůbec nevysvětluje, proč má u nás tento domnělý stres tak extrémní projevy. Podle mne lékaři neznalí věci převrací příčinu a účinek. Stres pociťuji právě proto, že mám mokré a ledové ruce. Všem držím palce, a taky sobě, abych neonemocněl jako Darča, což s neustále ledovýma rukama a nohama není tak těžké.

TEREZA (Čt, 14. 5. 2009 - 18:05)

Ahojky,
mám dotaz na Elišku, která zde diskutovala zezačátku s Jirkou a Míšou....chtěla bych se zeptat kde jste operaci podstoupila? píšete že v Praze...mohla byste napsat v jaké nemocnici?a popřípadně jak dlouhá je doba mezi objednámím a samotnou operací ?mockrát děkuji za odpověď

Danča (Út, 12. 5. 2009 - 19:05)

Tak to je síla Táňo.Přemýšlím, že zkusím raději Olomouc,jak tady psala Pepe.Budu moc ráda,když mě zkontaktuješ.Muj meil je atzijebike"seznam.cz A kdybych mohla mít ještě jeden dotaz na Pepe,v Olomouci dělají obě strany zaráz? Děkuji za odpověď

Táňa (Út, 12. 5. 2009 - 19:05)

Takze jsem byla dnes na koznim. Dostala jsem zadanky na pletysmografii(vysetreni prokrvovani koncetin) a na zakladni neurologicke vysetreni. Pani doktorka mi rekla, ze takove nadmerne poceni je prakticky jen otazka stresu. Na pletysmo jsem objednana az na cerven! Bezna cekaci doba je 5tydnu!! a Na neurologii je to taky dilo. Tak by me zajimalo na kdy mi pak daji termin...

L. (Út, 12. 5. 2009 - 15:05)

Moc děkuji za informace Darčo ;) To je fakt smůla, že jsi zrovinka před operací onemocněla, ale jak říká moje mamča, co je pár dní oproti tomu, že jsme se tím trápili dlouhé roky ;) Hned zítra k ránu tak zkusím cinknout a optat se, ale ikdyž byl ten problém dlouho neřešitelný a dost omezující, sbírám mooooc sil a energie, abych na tu operaci šla. Je to přece jen operace a já už nejsem sama - mám zodpovědnost (sama to musíš znát, když je zde malé dítě) a tak doufám, že vše zdárně dokončím ;))))) Držím ti palečky, ať vše dobře dopadne a ať už sem píšeš jen "vzpomínky" na pocení ;))))

Darča (Út, 12. 5. 2009 - 14:05)

Moc Tě zdravim L. i já mám malé dítko,a minulí týden už sem mohla být tohoto problému zbavena ve FN v Brně,ale protože mi štěstí stále hází klacky pod nohy,onemocněla sem s průduškama,a operaci musela zrušit..,alespoň než se uzdravim. Tak moc sem na to těšila... Jinak co se konzultace týká,tak se optej v té FN Motol na cévní chirurgii,mě v stačilo,že sem si zavolala na cévní chirurgii(sice v Brně)a tam mě objednali na konzultaci,potom mě poslali na kožní vyšetření a pak už by Tě jen mělo čekat předoperační vyšetření :) Takže přeju moc štěstíčka,ať Ti to co nejdříve vyjde..

L. (Po, 11. 5. 2009 - 09:05)

Moc zdravím ;) Tuto diskusi jsem přečetla od začátku až do konce a jsem moc ráda, že tento problém se tady řeší a že jsem si konečně uvědomila, že nejsem jediný případ na světě ;( Chtěla jsem se optat, kam bych měla zavolat a objednat se do FN Motol na vyšetření - já vím, že jste to tu někdo psal, ale mám malý dítko a tak nemám moc času to hledat ;( Tak kdyby jste byl někdo tak moc hodný a napsal mi kontakt a co potřebuji za vyšetření před tou konzultací k operaci ;) Fakt mi tady svitla naděje, že se konečně můj život někam posune a nebude jen jednotvárný, kdy člověk neřeší nic jiného než jak si utřít ruce, jak se bojí jet MHD nebo jaké koupit tričko, aby ten problém nebyl vidět ;( Moc děkuji za informace ;)

Lucka (Čt, 7. 5. 2009 - 17:05)

Já už jsem po operaci půl roku a nohy se mi potí víc než před operací:-( ale zase ruce mám krásně suché. Kompenzační pocení mám na zádech, mezi prsy a břichu. Holt, někteří mají štěstí větší, jiní ne.

Danča (Čt, 7. 5. 2009 - 12:05)

Pepe, tak to je senzační zpráva!!! Moc děkuju,že jsi to sem napsala.Spadl mi balvan ze srdce :o)

Pepe (Čt, 7. 5. 2009 - 11:05)

Zdravím všechny!Musím vám napsat,jak se věci posunuly u mé dcery a utěšit a povzbudit další potílky!Měli jste pravdu,všechno se ustálilo,na obličeji se už nepotí,ruce krásně suché a teploučké,pod paží se pocení taky omezilo a dokonce i ty nohy se jí tak nepotí!!Trochu větší pocení jen na bříšku a zádech,ale jen když je ve větším horku..Už se jí ani tak moc nemastí vlasy a dokonce se spravilo i akné,s kterým taky bojuje snad od 12 let!Měli jste pravdu,že se s tím musí tělo vypořádat a chce to trochu času!Na dceru je ted radost pohledět,jak začíná sbírat to své pošlapané sebevědomí,je veselá a spokojená!Takže Dančo a vy ostatní,kteří váháte,vůbec se nemusíte bát a ty řeči,že je to nevratný stav...kdo by chtěl vrátit zpět upocené ruce a celé tělo?Držte se a držím všem palečky!

Danča (Út, 5. 5. 2009 - 21:05)

Termin operace ještě nemám,ten se domlouvá až po vyšetření.Docela sem se ale vyděsila, jak psala Pepe,že se dceři začal potit obličej.Přesunout operací pocení z rukou na obličej, to je opravdu posun "z bláta do louže"Snad se to dceři ještě upraví,moc jí to přeju.Mě to nasadilo brouka do hlavy.

Petra (Út, 5. 5. 2009 - 07:05)

Pro Tanu a Dancu, uz mate holky termin operace, nebo ten se dava az po vysetreni? slysela jsem, ze se pres prazdniny tato operace neprovadi.

Danča (Út, 5. 5. 2009 - 07:05)

Díky Táňo, pak prosím napiš.Já tam jdu 20.5.

Danča (Út, 5. 5. 2009 - 07:05)

Díky Táňo, pak prosím napiš.Já tam jdu 20.5.

Reklama

Přidat komentář