Reklama

Agresivita dnešních důchodců

Blanka (St, 24. 6. 2009 - 05:06)

Důchodče anonyme,vzhledem k tomu,že ve svém věku máš takový smysl pro humor i ironii,taktně podanou,tak si tu pusu zasloužíš :=)).Škoda,že není víc takových příjemných seniorů.Přeji hodně zdraví.

__utma=48467763 (Út, 23. 6. 2009 - 14:06)

dadun
Je mně 78 let a souhlasím, že mnoho starých lidí je nerudnýxh.snad to z části vyplývá z jejich zdravotního stavu a také z jejich osobnostního profilu.Mám rád asertívní chování.Jedu-li MHD třeba jen dvě zastávky a pouští mně mladá slečna sednou, rád použiju:" Děkuji nebudu sedět, třeba bych už nevstal" A v obchodech nemám také rá d předbíhání,či vynucování si přednosti.Na to mám další slogan."Kam spěcháte, vždy%t i na hřbitov nás povezou pomalu". Doba je jiná, byli jsme vychováni jinak,poznamenáni válkou,ale mladým fandímm jednou budou také staří a byl bych velice rád kdyby si na své mládi vzpomněli.A ještě něco. Nám vždy říkali,že láska miluje tmu a nikoho doma.Dnes je vidět mládi bez ostychu se líbat na veřejnosti a tak mám chu%t se mnohdy zeptat zda bych mohl také jednu pusu dostat.

Majka (Po, 11. 5. 2009 - 22:05)

Taky pro pobavení :šla jsem si do informačního střediska pro nějaké materiály a rovnou jsem si i něco opisovala. A tak jsem stála u okna, přímo před přechodem velice frekventované silnice. Jsou tam i dvě zastávky MHD. Zaujal mě důchodce, který postával trochu stranou. Když se auta zastavila, aby pustila chodce přes přechod, ani se nehnul. Když se auta rozjela, náhle vymrštil hůl, zastavil opět dopravu a pomaličku si to štrádoval přes silnici. Řekla jsem si něco o blbcovi a psala dál. Když jsem opět zvedla hlavu, viděla jsem, že se děje to samé, jen cestuje opačně. Přešel tedy přes přechod a to už jsem z něj oči nespustila. On opravdu postával stranou a když viděl, že se doprava začíná zahušťovat, tak vstoupil na scénu. Vymrštění hole, chvíle čekání a potom pomalý pochod přes přechod. To už mi ruply nervy, tak jsem vyšla ven a řekla mu, že jsem si to natočila na mobil a pošlu to do televize.Během 5 vteřin byl pryč. Tolik zlomyslnosti jsem dlouho neviděla.

Tom (So, 2. 5. 2009 - 13:05)

Něco málo pro odlehčení: jeli jsme na pálení čarodějnic a samozřejmě nebylo absolutně kde zaparkovat. Tak manželka řekla, že bychom to mohli zkusit u její spolupracovnice, která má před vjezdem do domku takový plácek, přesně na auto. Tak tam přijedeme, vedle postává starší soused a sotva vylezeme, tak na nás: (sice slušně, ale takovým tím přemoudřelým tónem) - to nepůjde, to máte asi smůlu (myslel samozřejmě, že tam chceme parkovat). A já na něj - Oni nejsou doma? Ten pohled, jak mu spadla čelist bych vám přál vidět. :-)

Jan (So, 2. 5. 2009 - 11:05)

Romane , máš pravdu je mi 62 let a jsou protivní ale já hned když se mi to stane se ptám )))jeslí má problém)) a víš že mi říkají že ne ,slušnou formou vždy,to mi věř ,já zatím takoví nejsem a když budu tak budu držet hubu.

Nobody (So, 2. 5. 2009 - 11:05)

souhlas s Romanem

Romane (So, 2. 5. 2009 - 09:05)

zřejmě by jsi potřeboval pořádně do držky!

Romane (So, 2. 5. 2009 - 02:05)

taky budeš starý důchodce, dožiješ-li se a leckterý mladík by tě pak taky rád bouchnul. Jsi agresivní dnes, budeš i jako důchodce.

Roman (So, 2. 5. 2009 - 01:05)

Tak jsem zase potkal dalšího agresivního důchodce, kterému se zdálo, že postupujeme ve frontě pomalu a najížděl do nás vozíkem. Když jsem se ozval, tak mi začal nadávat. Já to nechápu, když bych mu ji bouchnul z otočky, tak lehne a je mrtvej. Nechápu, oni vědí, že nemají šanci žádný konflikt vyhrát. Podle mě sází na to, že se všichni bojí, dát jim ránu neboť se každý bojí, že dotyčný důchodce umře dříve než dopadne na zem. I přes to všechno jsou stále agresvní a dokonce i přes upozornění vyhánějí konflikt k extrému. Já už fajt nevím. Bouchnout nebo ne ?

L (Čt, 16. 4. 2009 - 09:04)

Sam, čím jsem Ti připomněla babičku? :)

sam (Čt, 16. 4. 2009 - 05:04)

L...připomněla jsi mi moji babičku....:-)))
dožila se 90let ....dlouhou dobu jak šla,tak jsme ji nestačili....jenže byla zdravá,na nic si nestěžovala,rodila doma a doktora a nemocnici poznala až před smrtí...to se snad už neuvidí.....:-)

L (Čt, 16. 4. 2009 - 00:04)

špatně jsme to napsala mělo to být : Osteroporóza

L (Čt, 16. 4. 2009 - 00:04)

Moje tchýně měla ostoeropozu, chodila o holi. Shrbená stařenka, nemohoucí. Jednou mě docela šokovala. Měla nazouváky na klínku asi 7 cm a byla bez hole. Asi po hodině co tak čiperně chodila po kuchyni, jsem ji řekla, že jí je dnes asi dobře, když může chodit v těch nazouvácích a ještě bez hole. Její reakce : jé já zapomněla na hůl. :)))))))) A už pro ni těžce belhala. Tak co ba to říct. Byla to těžce nemocná žena. kdybych si já vzala při svých zádech ( blokády ) takové botky tak do 1/2 hodiny se budu kroutit bolestí.

martiasek (St, 15. 4. 2009 - 23:04)

super super super co vic dodat ti duchodci si nekdy mysli ze sou na koni ze maji tri nohy a nemuzou chodit ale jak uz sem sama zazila u doktora jak otevrela sestricka pro dalsiho pacienta tak to ste meli videt kolik duchodcu tam svizne nabehlo. Je to trapne meli by se stydet!!!!

L (St, 15. 4. 2009 - 19:04)

Sam, neříkám, že všichni důchodci jsou zlí, ale je jich bohužel hodně. Vypsala si to velice pěkně. Myslím si, že i jiní pochopili.
Ano, kdo je zlý v mládí, tak ve stáří to dotáhne do dokonalosti to své sobectví, zlobu, nevrlost, bezohlednost. Zažila jsem v životě také těžké chvíle a nebylo jich málo, ale usmívat a potěšit slovem druhé jsem nikdy nezapomněla, i když mi bylo zle.
Rozhodně nedávám důchodce do jednoho pytle. Ale bohužel můj tchán je fakt speciál.
Sam, kde máš tu pekárnu ( já myslela, že pracuješ v pekárně :) ), pokud si chceš povídat klidně můžeme.

sam (St, 15. 4. 2009 - 16:04)

agresore kecáš :-))) běž si vyměnit plínky....:-))

L...odchod do důchodu si myslím každý prožívájinak....někdo kdo je sám se toho bojí,ten kdo má třeba zahrádku a kolem sebe dobrou rodinu se těší.....
někdo kdo je sám ,zatrpkne...ztratí smysl života...přestane o sebe dbát....
moje maminka šla v 55 letech do důchodu....celý život byla mezi lidmi,najednou nic,sem tam nějaké setkání....začala si zvykat na samotu,nevyšla ven na chvíli si třeba zdrbnout,začala sedět v kuchyni celé dny u okna,pracovala jsem a při dětech jsem tam do druhého města nemohla za ní dojíždět ,jen v soboty.....
seděla u okna,večer si jen pustila nějaký seriál...začala žít ve svém světě,ve svých představách a chytla schízu jak Brno.Začala být zlá i sama na sebe.....brávala jsem ji domů na svátky,nebo jsme šli v sobotu do kina....jenže to je málo.....
to byl jen jeden pohled na důchodce....věř mi,že jsem nesmírně šťastná že existuje net,snažím se pokud to zdraví dovolí jezdit s vnukem na rekreaci,do zoo,jen nesedět doma......nevím jestli mne teď někdo pochopil a podívá se na důchodce trochu jinak....
někdy je to už v lidech,když byl zlobr za mlada,na starší roky se to zhorší....někdy s tebe udělá zlobra samota....
je tu diskuse,dejte tu názory,jen nedávejte důchodce do jednoho pytle.....
L,jem na pekárně,cítíš-li potřebu si povykládat mimo téma,dojdi.....

L (St, 15. 4. 2009 - 16:04)

Agresivče myslím tvuj skutečný věk! A né ten co tady vydáváš za pravý!

L (St, 15. 4. 2009 - 16:04)

Nápodobně Agresivče!

agres. (St, 15. 4. 2009 - 15:04)

Nůl nosím schválně, abych vypadal jako méně zdatný. tupče.Parchanti si víc dovolí a já pak zmlátím. Věk tam máš napsaný debile

L (St, 15. 4. 2009 - 13:04)

Agresivče, proč nosíš hůl, když si tak tělesně zdatný? Kolik, že Ti je? 30?

Reklama

Přidat komentář