Reklama

Agresivita dnešních důchodců

§ (Po, 6. 10. 2014 - 13:10)

Honzo asi nejsi dost dlouho...Důchodci zato mají ostré jazyky a tam, kde chybí fyzická síla, nastupují pomluvy, intriky, faleš apod. Dovedou tak rozesrat celou rodinu, dlouholeté kamarádství atp. Zkušenosti z okolí to jen potvrzují.

kecy v kleci (Po, 6. 10. 2014 - 13:10)

stačí si přelouskat...A jak můžeš vědět, kolik je těm tzv. mladým let? Nikdo sem nepíše, kolik komu je.

No (Po, 6. 10. 2014 - 12:10)

Jo, jenže vod mladejch to je...Svatá ty prostato.

Honza (Po, 6. 10. 2014 - 12:10)

stačí si přelouskat...Jo, jenže vod mladejch to je až potom, co na mladý byl někde ňákej dědek nebo bába bezdůvodně agresivní.

mamut (Po, 6. 10. 2014 - 11:10)

Naštěstí i přes svůj...Jen tak na okraj ještě zmíním globalizaci. Ta přináší přesouvání kapitálu do nejlevnějších zemí. Takže se dnes drtivá většina věcí bastlí někde v Indii, Číně, Tchajwanu, Brazílii aj. a naše slavná "Západní civilizace" na to dojede. Protože zaniknou řemeslné dovednosti a zkušenosti a nebude, kdo by je dále předával. Služby to nezachrání.

mamut (Po, 6. 10. 2014 - 11:10)

S.Mamute, nemám v tom...Naštěstí i přes svůj věk chápu stále dobře. Ale Vy nějak zapomínáte na to, že začíná být inflace lidské pracovní síly. Díky pokroku v technice a technologii dochází k tomu, že na jednotku výroby je potřeba stále méně lidské práce. A kapitalismus je založený na tom, že se snaží získat za co nejméně peněz co nejvyšší zisk. To zákonitě vede k tomu, že dochází k nezaměstnanosti. Ne každý má na to (jak po stránce IQ tak i finančně), aby vystudoval nějakou prestižní školu. Takových lidí je pár procent v populaci. A i když ji vystuduje, nemá praxi. Šikovní řemeslníci sice chybí, ale zase jsou tak mizerně placeni, že málo rodičů dá své děti na nějaký učební obor, byť s maturitou. Jenže k čemu bude řemeslníkovi maturita, když bude mít obě ruce levé. Za minulého režimu existovala tzv. směrná čísla, která určovala, kolik a jakých VŠ studentů a absolventů je schopna společnost vstřebat a najít jim odpovídající práci. Proto existoval tvrdý výběr a každý studovat nemohl. Dnes sice může vystudovat každý, kdo na to má, ale pak nemá jistotu, že se ve svém oboru uživí. Dnes je přemíra škol, které nemají vůbec žádnou úroveň a existují jenom proto, aby chudáci rodiče živili své děti co nejdéle a nemusel na ně platit stát. Uměle vymyšlená bakalářská a magisterská studia jsou na úrovni dřívějších lepších gymnazií a průmyslových škol. Např. studijní obor recyklace odpadů - prostě popelář s "VŠ" titulem. Děs.

No (Po, 6. 10. 2014 - 09:10)

Neřekl bych, že je...Takže podle madam "důchodkyně" jsou asi důchodci prokletím lidstva a zdrojem všeho zla na světě a pravděpodobně by se měli rovnou na potkání střílet. Samozřejmě kromě ní, protože ona samojediná je naprosto jiná.
Také by mne zajímalo, jak to dělá, že se ve frontách nestaví PŘED důchodce. To asi ostatní předbíhá běžně.

mamut (Po, 6. 10. 2014 - 01:10)

Možná jste si, soudruzi,...Máte v tom trošku guláš. Mladí se moc nebouří, protože většinu z nich mají stále na krku rodiče, kteří je živí. Až se mladí osamostatní a založí rodinu, pak sami poznají, zač je toho loket. Otázkou je, zda byly lepší fronty na banány, nebo teď na pracáku. Odpovědět si musí každý sám. Každý člověk má jiné priority.

mamut (Po, 6. 10. 2014 - 00:10)

Fakt se stydím, ale je to...Neřekl bych, že je agresivita dána věkem. Spíše výchovou v rodině a dědičnými faktory. Myslím si, že pro to platí jednoduchá rovnice: mladý blb = starý blb. Pochybuji, že když je někdo blbý už zamlada, že časem zmoudří. Spíš zblbne ještě víc. A jak známo, blb je nebezpečný ze všech stran.

No (Ne, 5. 10. 2014 - 17:10)

Zkopíroval jsem ti 8 let...Také jsem Ti něco zkopíroval.

25.10.2006 11:49 - Důchodce

všichni na sebe jsou poslední dobou agresivní. A důchodce z toho netřeba vyjímat. Každý má starosti s bydlením, prací, s penězi a ještě s mnoha dalšími věcmi. To dříve nebývalo. Sociální nejistoty a neustále zdražování, navíc politická nesourodost se na vztazích musí promítnout.

No (Ne, 5. 10. 2014 - 17:10)

Rád ti něco k tomu...rozhodně se bude mít lépe než za pravice - viz např. navýšení minimální mzdy. Samozřejmě, že to se nelíbí rychlokvašené a ke svému majetku bůhvíjak přišlé buržoasii a jí na ruku jdoucí pravici.

No (Ne, 5. 10. 2014 - 16:10)

Já volím ODS už 20 let a...někdo je holt nepoučitelný.
A kolik jsi té své milované straně přispěl, když těch pár prospěchářů nakonec vytunelovalo i ji samotnou.

Hrdý volič ODS (Ne, 5. 10. 2014 - 16:10)

Já myslím, že všem levičákům by vyhovovalo, kdyby lidé místo mzdy dostávali jen stravenky na přežití. Všechno ostatní by dostal stát. A stát by se pak o svého občana postaral. Stát nejlépe ví, jak naložit s penězi nesvéprávných občanů.

Hrdý volič ODS (Ne, 5. 10. 2014 - 16:10)

Levicový volič ve své hlouposti a naivitě věří, že stát nejlépe ví, jak naložit s jeho penězi. Je mi těchto jednoduchých lidí líto, ale bohužel jim nedokážu pomoci. Komu není dáno, tomu není pomoci.

V.K. (Ne, 5. 10. 2014 - 16:10)

Já volím ODS už 20 let a...Se neudrží smíchy !

sardanapal (Ne, 5. 10. 2014 - 16:10)

Já volím ODS už 20 let a...Dobrý vtip !
Ta ironie , ten sarkasmus :-)

Hrdý volič ODS (Ne, 5. 10. 2014 - 16:10)

Já volím ODS už 20 let a jsem spokojený. Je to jediná strana, která to s touhle zemí myslí dobře. Pravda, taky se tam objevilo pár prospěchářů, ale s těmi jsme se rychle rozloučili. ODS se snaží dělat zodpovědnou rozpočtovou politiku - tedy pokud jí to šílenci z ČSD umožní....

No (Ne, 5. 10. 2014 - 16:10)

Oldo, takže nebýt bezvýhradně spokojený se současnými poměry je na přes hubu? No opravdu velmi demokratické.
Asi Ti v Tvé pravičácké zaslepenosti uniklo, že moje i mamutovy poslední příspěvky byly reakcemi na příspěvek mladého pracujícího(34) M., který v něm dnešním důchodcům, že oni se dříve měli tak, jak on se nikdy mít nebude. Takže jsme se mu snažili vysvětlit, že dokud tu bude rozhodovat pravice, tak se už bude mít opravdu jen stále hůře.

No (Ne, 5. 10. 2014 - 09:10)

Vláda je obrázek lidu. Koho...Dokud si mladí neuvědomí, že geneticky zdegenerovaný knížepán ze Schlaffenbergu a věčně ožralý kostelní dědek ani strana, kerá rozkradla ,co se dalo a když už není kde krást, tak nakonec vytunelovala sama sebe, jim lepší život nepřinesou, tak ať se nediví.

mamut (Ne, 5. 10. 2014 - 09:10)

Ano,jsem mladý...Vláda je obrázek lidu. Koho jste si zvolili, toho tam máte. Vždy je něco za něco. Musíte myslet vlastní hlavou a neposlouchat kydy z masmédií. Ti staří mají totiž zkušenosti, které zažili na vlastní kůži a které těm mladým zákonitě chybí. Proto jsou náchylnější naletět planým slibům.

Reklama

Přidat komentář