Reklama

Operace trhliny v konečníku

Návštěvník (Po, 31. 3. 2008 - 21:03)

Ahoj hledala jsem na netu děti to mužou a taky jsem napsala nějakému dr. tak uvidím zatím díky moc Jana

KULICH (Po, 31. 3. 2008 - 20:03)

Ahoj mamino.Nějak se mi povedlo přehlédnout tvůj příspěvek.Tvého maličkého je mi líto.Homeopatika snad mohou brát i děti,ale nejsem si jistá.Děti mám velký a zaplať pán bůh,když byli prďolové,o homeopatikách se moc nevědělo.Léčila jsem si je bylinkama,moc mi nemarodili,tedy myslím takovou tu klasiku.Takže jedinou radu,co ti mohu dát,sežeň si svého homeopata v nejbližším okolí.Já se pokusím u mé dr. taky něco zjisti.Držím palečky.Ahoj.

kulich (Po, 31. 3. 2008 - 18:03)

Ahoj Kačenko.
Arnica 9ch se bere 5 kuliček 4x denně(takže celkem 20 ks za den).Nemělo by se těch kuliček dotýkat.Od toho má lék uzávěr,kterým když pootočíš,vypadne ti jedna kulička.Až jich ve víčku budeš mít 5,víčko sundáš a obsah vyklopíš do pusy,kde je necháš rozpustit.Nic na tom není.Jsem zvědavá,jestli se ti uleví.Chce to čas,no.
Taky kakám,až to chce jít samo ven.Zbytečně netlačím.Jinak se cítím výborně a sex je zase skvělý.Tak zatím,zase písnu.

Návštěvník (Po, 31. 3. 2008 - 17:03)

Ahoj holky dneska jsem byla ze synem u doktora a říkal ,že má trhlinu za dva týdny jdeme na kontrolu a tak tu hledám informace a uplně jste mě vyděsily chtěla bych se zeptat jestli ty homeopatika mužou brát taky děti jsou mu dva roky a už trpí třetí týden chudinka moje máme mast z dubové kury a každý den glycerinový čípek díky moc Jana

Christee (Po, 31. 3. 2008 - 16:03)

Ještě Katko, k tomu čípku. Tu metodu jsem praktikovala, když mi bylo nejhůř a byla jsem hodně stažená. Ty jsi po operaci, tak ten spasmus nemáš a tím pádem čípek neposlouchá :-)

christee (Po, 31. 3. 2008 - 16:03)

Katko, dík za podporu, chápu, že po operaci to cítíte jinak, ale když já mám děsnej strach i z té operace... Když je tu jiná možnost, určitě ji vyzkouším a dám vědět. Pokud by to jinak nešlo, tak na té operaci skončím taky. Ale jinak je zvláštní, že poslední asi 4 měsíce žádné problémy nemám, jím v podstatě normálně. Akorát se myji po stolici a jednou až dvakrát týdně používám dilatátor, nepiju tvrdé alkoholické nápoje a jím hodně ovoce a zeleniny. Tak nevím, vy určitě už víte, jak dlouho takové klidové stádium trvá a čím se to pokazí?
A jinak: taky netlačím a jdu teprve, když už cítím, že je to "na cestě" :-)))
Katko, já se před rokem tak styděla, že založit diskuzi bych se neodvážila.
Příjemné kakání vám všem.

Mony (Ne, 30. 3. 2008 - 21:03)

A ještě jedna rada,kterou mi dal bylinkář:nesedat na mísu,ale v polostoji nad záchodem,a jak říkala Katka netlačit!!!Prý když sedíš,víc špulíš ten konečník,který se natahuje.Holky praktikuju to tak už delší dobu,fakt zkuste!!!Uplně uvolněně,sundám kaťaťa,a netlačím,nechám to volně vylézt.Dejte pak vědět,a jinak budu se opičit,ty homeopatika si koupím taky,a uvidíme komu co pomůže:-)

Katka (Ne, 30. 3. 2008 - 15:03)

Ahojte,
Kulíšku, už tu asi budu za blba, ale jen pro upřesnění:
Sepia 30 CH - je mi jasná, 1x (2x) týdně 5 kuliček (na uvolnění).
Nux Vomica 9 CH - 1 x denně 5 kuliček večer (na kakání).
Ale mám trochu guláš v té Arnice 9 CH (na hojení). Nějak jsem si zafixovala, že napřed jsi to brala 1 x týdně 5 kuliček 4 x denně (což by zamenalo jednou týdně dvacet kuliček - ale to je asi blbost, že?) a teď píšeš 4 x denně 5 kuliček. Takže každý den 4x denně 5 kuliček nebo 1 x týdně 4 x denně 5 kuliček). Cha cha - to už jsem se do toho zamotala.... Kulišku promiň, jen ta Arnica mi není jasná.
Jo a ještě, když bereš ty kuličky, bereš všech 5 naráz nebo postupně a prostě je cumláš a rozpouštíš v puse ?
Víš, v životě jsem homeopatika nezkoušela a obávám se, že tam kde bydlím ani žádný homeopat není. Ale protože jsi napsala, že ti to pomohlo tak nějak tomu hodně věřím. A myslím, že i to "věření" pomůže.
Takže zítra objednávám i to Nux Vomicu a rozjíždím tuhle akci :-)
Teda povím ti, když jsem před rokem rozklepaná strachy hledala jakékoliv info na tohle téma a v podstatě nic nenašla a založila tuhle diskuzi, nenapadlo mě, že tolik lidí má stejné problémy.
Takže ještě jednou dík Kulíšku za trpělivost s těmi homeopatiky.

Mony - bylinky jsem nezkoušela. Z přírodních přípravků jsem zkoušela jen žindavovou mast - prý dobrá, ale u chronických stavů, jako jsem měla já už asi nezabírá a potom ještě mastičku Antivir H - ale ta mi taky nějak nezabírala.

Víte, co mi řekl můj doktor? Že je důležité při stolici pokud možno vůbec netlačit, aby to šlo tak nějak samo a hodně pomalu. Prý je to taková obdoba porodu - také je důležité, aby se porod neuspěchal, potom se trhají porodní cesty. Říkal pěkně pomaličku, aby se to tam dole pomalu otvíralo (hm.... snažím se o to, ale né vždycky se to daří).
A možná není k zahození i ta roda jedné doktorky z chirurgie - několikrát denně - co si člověk vzpomene - stahovat pánevní dno zejména svaly konečníku. Prý je to lepší na hemeroidy než operace. Prý se tam neměstná krev (což je prý důležitý) a posilují se svaly. No moc často to nedělám, když jsem v pohodě tak vůbec, jen když mám problémy.

Mony (So, 29. 3. 2008 - 18:03)

Kulichu,
taky jsem se koukala na ty léky cos psala a nikde o nich není nijak moc psano,a nedočetla jsem se ani ve spojení s trávením:-(
Napsala jsem do homeopatické poradny o rady a uvidíme.Taky hledám kde se dá,měla jsem teď klid skoro 2měsíce,no klid,ono je to hrozné jak se člověk musí hlídat......ale před dvěma dny jsem měla takovou zácpu,že to nešlo ven,tak jsem to zastrčila zpět a s rozklepanýma nohama uvažovala,jak to dostat vena měkkce!!!Dala jsem klystýr,ale ten tomu akorát pomohl ven rychlejc,ale prasklo mi to,auuu,a zase starý kolotoč mastičky,laktuloza......
Uvažuji že zajdu za nějakým bylinkářem,bylinkám věřím....nezkoušely jste to?

kulich (So, 29. 3. 2008 - 17:03)

AHOJ KAČENKO.
Máš správné léky a dávkování jsem ti psala,ale není problém,napsat ti to znovu.Takže:Sepia 30 ch 5 pidi kuliček(jak jsi trefně napsala) 1x týdně,ale před operací mi dr. doporučila 2x týdně.Zřejmě záleží na stupni obtíží.Dnes je beru 1x týdně.Arnica 9 ch,5 pidi kuliček 4x denně.Dej tomu tak 14dní čas a pak sama posoudíš,jestli to pomohlo.Já nevím přesně,za jakou dobu jsem si uvědomila,že největší bolest zmizela.A ještě před operací jsem byla schopna "odsedět" v autě 18km,což před návštěvou mé dr. byl už velký problém.Ten třetí lék"na kakání" se jmenuje NUX VOMICA 9CH.Bere se 5 kuliček večer.
A máš pravdu,že jako Douglas bych dopadnout nechtěla.A fakt jsem se zasmála,když jsem si představila,co by se asi dole dělo.A hned jsem viděla i pár situací,rádoby důležitých,kdyby....Ale určitě se těším,až nám Christee napíše,jestli se nebude stydět,jak to bylo.A stydět se určitě nemusí,neboť od toho ty stránky tady jsou,néééé?Takže se holky a kluci nebojte napsat ty nejpříšernější zkušenosti z prdelkou a o všem,co se jí týká.Komu to jinak chcete povídat?Ani nejbližší to nepochopí,dokud nezažijou.Tak se mějte a zase písnu,neboť:NIKDY NEMÁME JISTOTU,ŽE JE TRHLINA UZAVŘENÁ....(docela dobrý,né?)

Katka (Pá, 28. 3. 2008 - 18:03)

Ahojte.
Kulíšku, takže komeopatika mám, jsou to takové dvě malinké ampulky (fialová sepia a modrá arnica), v nich takové pidi kuličky a je tam napsáno, berte dle rady homeopata. Já žádného neznám, tak spoléhám na tebe. Takže čtvrt hodiny před jídlem nebo půl hodiny po jídle a nic aromatického. Ale nenapsalas, kolik těch kuliček a kolikrát denně !!!!!!!!!!!!!! Prosím napiš. A musím znovu najít název toho třetího léku, já myslela, že jen pomáhá při odvykání, jestli je i na kakání, tak ho beru.
Jinak co se týká toho botoxu, tak asi jako první variantu před operací bych ho riskla, celkem zní logicky, že to povolí (viz tvoje přeřízlé vlákna) a jde to snadněji ven a snadněji se trhlina vyléčí. Ale určitě bych na to nešla víckrát - viz Michael Douglas - strnulá maska a žádná mimika jako následek opakovaných botoxů. Mezi námi děvčaty, dovedeš si představit tu hrůzu, kdyby to tam dole ochrnulo navždycky ? :-)
Ale jak říkám, kdyby bylo třeba, tak jednou bych do toho asi šla.

Christee - určitě napiš, až to budeš mít za sebou a všechno popíšeš. Jinak se divím, že jsme se tu před rokem nesešly, já loni v lednu taky někoho hledala. Jo a zkoušela jsem to s tím čípkem, ale sranda, prostě mi to nejde, buď vklouzne dovnitř nebo ven...chláma, na půl cesty nikdy nezůstal.A ty odkazy jsem pečlivě přečetla, škoda, že jsem je neznala před rokem.

Mony, knížku mi odesílali v úterý nebo kdy a dosud nedorazila. Když mě nebude bavit nebo mi k ničemu nebude, tak mám aspoň dárek pro taťku k vánocům :-)

Pěkný víkend

Mony (Pá, 28. 3. 2008 - 17:03)

Holky a slyšely jste o laserové operaci?je to vůbec možné?Na ten botox bych taky nešla,prý to píchnutí strašně bolí:-(

kulich (Pá, 28. 3. 2008 - 00:03)

Ahoj Katko.Tak jsem tu s tím návodem na homeopatika,příbalový leták u nich není.Mají fakt jiný způsob užívání,aby zabrali co nejlépe.Takže:homeopatika(kuličky,tablety...) se rozpouštějí v ústech v určitém časovém odstupu od jídla(půl hodiny po jídle či čtvrt před jídlem).Není doporučeno mít v ústech výraznou chuť(káva,mentol,cigára...Homeopatika je možné užívat současně s klasickými léky.Někdy je vhodná kombinace více hom.přípravků,ale v obou případech dodržujeme časový odstup 15 minut.
Ten třetí lék(na odvykání kouření) jsem ti napsala,jestli by jsi ho nechtěla zkusit kvůli stolici,tu by měl přímo ovlivňovat.
Jinak nechápu,proč riskovat něco botoxem.Moc nevěřím v novinky,většinou po nějaké době zjistí,že je "něco" špatně.Nechci děsit,ale asi bych našla někoho,alespoň rok po této injekci.Mám totiž Katko pocit,že s tou "mimikou" máš asi pravdu.Já jsem opravdu spokojená s mojí operací,ukrutně se mi ulevilo a je zatím vše bezva.Ale je fakt,jak tu zjišťuji,že každý "doktor" to řeší jinak.Každá operace se liší i když jen v drobnostech.Někomu provedou divulsi a pak jen seříznou kraje trhliny,aby se mohla zacelit.Mě přeřízli pár svalových vláken ve svěrači a od prvního dne to bylo volné a paráda.Ale jak jsem už psala.Každý se musíme rozhodnout sám.Tak všem držím palce a zase někdy.Ahoj Katko.

Christee (Čt, 27. 3. 2008 - 17:03)

Jen vám chci ještě říct, Kulíšku a Katko, jak moc vám zpětně přeju, že jste se navzájem měly. Já procházela nejhorším před rokem a ať jsem pátrala na internetu jak jsem pátrala, nikoho s podobnými problémy jsem neobjevila. Jak by mi to tehdy usnadnilo život! Jen ten, kdo se v téhle situaci ocitl, dokáže pochopit, jak strašně se člověk může cítit. Ta hrozná bolest a bezmocnost. A nikomu se nemůžete svěřit, protože je to věc tak ožehavá, tak intimní... Doktoři si vás přehazují jako horkou bramboru... Mě pořád léčili na trombotizované hemeroidy, tu trhlinu odsouvali na okraj... a přitom to bylo všechno kvůli ní! DRŽÍM VÁM PALCE, AŤ JE VÁM DOBŘE, a ať se vám problémy tohoto rázu vyhnou obloukem.

Christee (St, 26. 3. 2008 - 16:03)

Na těch stránkách je to v rubrice Prospekty.

Christee (St, 26. 3. 2008 - 16:03)

Ještě přidám odkaz na stránky dr. Plzáka z té ústecké kliniky: www.lecbahemeroidu.estranky.cz
A přísahám, že fakt nejsem jejich placenej agent :-)

Christee (St, 26. 3. 2008 - 16:03)

Ten čípek řeší akutní stav, kdy se pro bolest nemůžeš vyprázdnit. Dlouhodobě mi pomáhalo spíš striktní dodržování vhodné stravy, přísná hygiena, naprosto žádnej alkohol (krvácela jsem po něm) a později i dilatátor. Ten mě asi nejvíc pomohl. Jezdila jsem na Proktokliniku v Praze, ale byli dost drahý a o tom botulotoxinu mi tam stejně neřekli, ačkoli hlásají, že používají jen ty nejmodernější metody.

Christee (St, 26. 3. 2008 - 16:03)

Jééé, já se omlouvám, správný odkaz je www.tornero-ul.cz
Ten Botulotoxin údajně působí tak, že se po jeho aplikaci uvolní ten pitomej spasmus, kterej je náš největší problém. Účinek je prý přechodný, ale během toho uvolnění se maká na zahojení trhliny. Účinek pomine za 4 až 6 neděl, údajně ze 130 lidí se 100 vyléčilo hned po první injekci, dalších 20 po 2. injekci, 7 po třetí injekci a jen 3 skončili na operaci. To mi bylo řečeno sympatickým panem doktorem. Ovšem jak to dopadne, ví samozřejmě pán Bůh. :-)

Katka (St, 26. 3. 2008 - 12:03)

Ty stránky www.tornero.cz jsou tak trochu jiné téma, né ? :-)

Katka (St, 26. 3. 2008 - 12:03)

Christee, to s tím zastrčením čípku napůl, aby působil jako anestetikum je fakt zajímavý. Ovšem opětovné zranění trhliny to samozřejmě neřeší. I když... když to méně bolí, víc se uvolníš a líp to jde.

Jsem zvědavá, co napíšeš o tom bolulotoxinu, dost dobře si to nedovedu představit. Myslíš, že to tam dole bude dobře fungovat, když to jako znecitliví nebo ochrne - nebo tak něco - já si to totiž pořád představuju jako když ho píchají na vrásky, že to vlastně dočasně ochrne a ztratí se ti tam mimika nebo tak něco né ?
Já jsem po operaci, ale to sis ostatně mohla přečíst na minulých stránkách. Ale asi vyhráno není nikdy, jak se to malinko zadrhne, už je zase problém. Naštěstí už je líp.
Kdy na to jdeš?

Reklama

Přidat komentář