Reklama

kvasinky, candidoza,mykoza

Návštěvník (Po, 30. 7. 2001 - 15:07)

Mila Ladko, pouzivala jsem Chilly intimu mydlo asi dva mesice. Neni spatny, ale pak jsem objevila v drogerii mydlo na intimni hygienu s tea tree olejem a nemuzu si ho vynachvalit, nehlede na to, ze stoji jen kolem 70,- Kc a Chilly pres 200,- Kc, pouziva ho i muj partner. Zacala jsem polykat Bion 3, o kterem jsem se uz zminovala, prestala jsem vyvarovat spodni pradlo a zacala vyuzivat intimnich vlozek. Nedrzim zadnou dietu. Jedine ceho jsem se vzdala jsou plavecke bazeny, prehrady apod. Preji Ti hodne stesti. Ahoj Alena

Návštěvník (Po, 30. 7. 2001 - 15:07)

Holky neveste hlavu! Ja tyhle problemy resila 2 roky! Po kazde navsteve gynekologa jsem si donesla nove tablety, ktere mi sice pomohly,ale jen na chvilku. Zkousela jsem vse i bylinky a nic. Pak jsem nasla v casopise reklamu na potravinovy doplnek BION 3, ktery obsahuje krome vitaminu, mineralu i laktobacily, ktere udrzuji prirozenou mikrofloru v pochve. Uzivam ho uz 4 mesice a mam klid. Sezenete ho v lekarne bez receptu a baleni na mesic stoji asi 177,- Kc.

Návštěvník (Ne, 29. 7. 2001 - 15:07)

Vážené dámy, pokud chcete zkusit i jinou léčbu, kterou probíráte na těchto stránkách, napište si o radu k přírodní léčitelce paní Waltraud Gregorové, PP3, 40779 Mikulášovice. Zkuste navštívit i stránky www.finclub.cz, kde jsou přírodní preparáty (např.echinacea-imunita. ostropestřec mariánský-játra ...)a lze tu konzultovat problémy s doktory, kteří doporučí, které prparáty použít. Přeji vám úspěšnou léčbu a hodně trpělivosti s tímto vleklým problémem.

Návštěvník (St, 25. 7. 2001 - 10:07)

Videla som ze niekolkokrat tu bola otazka kde zohnat pripravky kozmetiky AOK (aromaterapeuticka olejova kozmetika). Ich internetova stranka je www.hadek.cz Je tam aj odkaz na slovenske pobocky.Medzi ich pripravky patri aj albisan, Hy Intima a Intimus.

Návštěvník (Po, 23. 7. 2001 - 22:07)

Chtěla bych pozdravit všechny, které více či méně úspěšně bojují s kvasinkami. I já trpím od 16 let poševními kandidozami v různých intervalech.Teď nedávno jsem se ale rozhodla k drastickému kroku, který mi poradila kamarádka- prostě nedělej nic, nech tělo, at se s tím samo vypořádá. Tak jsem to vydržela bez léků a mastí a poprvé mě infekce přešla sama. Jinak jsem si jen každé ráno si dávala ledovou sprchu na pochvu, ne dovnitř! A ještě jedna rada- žádné těsné džíny, žádná tanga, žádné horké koupele!Držím všem palce.

Návštěvník (Po, 23. 7. 2001 - 14:07)

Ahoj Dani,Myslím, že po svých zkušenostech přesně vím, jak se cítíš. Ale pokud je to první zánět, tak to nemusí ještě znamenat příliš velký problém. Já jsem se s tím svým zatím vypořádala. Poslední testy mi vyšly negativní. Cytologie OK. Byla jsem nedávno u moře. Snad je to tou slanou vodou, ale myslím, že i to mi dost pomohlo. Dávám si velký pozor na hygienu. Po každém styku se osprchuji. Tea tree výrobky mi vůbec nepomohly, ale už zmiňované Chilly Intima používám stále a je pro mne velmi příjemné.(Už se nekoupu - takové to "naložím se do vany" - NE). Oblékej se do bavlněného spodního prádla i oblečení. Pozor na kalhoty z umělých vláken, kde se snadno "zapaříš". Je důležité, aby spolupracoval i Tvůj přítel. Hygiena při styku, častá výměna tamponu a vložek atp. Ale víš co je fakt NEJ. Zní to možná až příliš banálně, ale nejhorší je STRES. Nestresuj se! Snaž se dodržovat taková pravidla, aby Tě příliš neomezovala a tím nestresovala. Já sice dodržuji nějaká pravidla zdravé výživy, ale někdy je docela ráda poruším. Přesto si dávám často (1x denně) bílý jogurt, čistě přírodní na rovnováhu střevní mikroflóry. Nejezdím dlouho na kole, protože to je mi docela nepříjemné. Momentálně už mne nic nenapadá, ale kdyby jsi měla nejaký dotaz, tak písni. Taky se neboj naléhat na svého gynekologa, aby Ti odpověděl na všechny Tvé KONKRÉTNÍ dotazy. Já jsem si je tenkrát napsala na lísteček a odpověď se mi konečně dostala. Nesmíš se bát zeptat. Ptej se otázku po otázce a jestli Ti lékař odmítne odpovědět, tak si zvol jiného. Naštěstí to už v dnešní době jde. Hodně sil a zdraví. KOKI.

Návštěvník (Po, 23. 7. 2001 - 13:07)

Ahoj holky! Chtěla bych se s Vámi podělit také o své problémy. Když mě bylo 16 a půl roku, tak jsem dostala poprvé vag. mykozu. Po vyléčení se vag. mykozy opakovaly a opakovaly. Nejdříve zřídka, ale později se vše stupňovalo až na 1x měsíčně. Vyzkoušela jsem toho mnoho. Změnila jsem i lékaře. Když mi bylo 22 let, tak už jsem byla nervově naprosto vyčerpána. Bylo mi řečeno, že nesmím v takovém stavu otěhotnět. Po šesti letech jsem dokonce přišla o svého partnera. Už jsme spolu bydleli, chtěli jsme se brát a mít děti, ale tahle nemoc nás natolik odcizila, že jsme to všechno zkončila. Dnes toho nelituji, protože jsem našla partnera, který tohle všechno pochopil a pomohl mi se sebrat a znovu začít bojovat. Začla jsem chodit na elektroakupunkturu a homeopatii. Začala jsem držet velice těžkou dietu, protože mě bylo zjištěno, že plísně napadly i mé orgány v těle a nejenom ženské. Měla jsem alergii také na laktozu. Prvních 14 dní jsem brečela u ledničky hlady, ale vše se dá vydržet. Člověk najde způsob jak se dá jinak stravovat. Nebylo to lehké, ale po 3 měsících jsem pocítila první úlevu. Nakonec příznaky nemoci vymizely. Začala jsem žít normální život. Nevím proč, ale po roce a půl se vše vrátilo. Ztratila jsem veškeré nervy, ale z posledních sil jsem si zašla na imunologii do nemocnice a nechala jsem si udělat vyšetření. Dostala jsem léky na zvýšení imunity. Navštívila jsem i jinou ženskou lékařku a začala znovu chodit na elektroakupunkturu. Našla jsem si odbornou literaturu o těchto problémech a především jsem přestala jíst potraviny s cukrem. Měla jsem štěstí, že jak ženská lékařka, tak lékařka na imunologii spolupracovaly s lékařem na homeopatii a elektroakupunktuře.Všichni jsme se do toho dali a bojujeme. Všem doporučuji: žádný cukr a žádná antibiotika. Vše se dočte v knížce "Plísňová onemocnění", je tam opravdu vše co potřebujete vědět. Je mi 25 let a ráda bych se dočkala zdravého miminka, a proto bojuji dále.Všem držím palce, mějte pevné nervy a nevzdávejte to. Vyhledejte ty nejlepší lékaře ve svém okolí a nenechte se odbýt, protože je to Váš život.

Návštěvník (Po, 23. 7. 2001 - 12:07)

Já jsem měla také problém s mykozou.Zachránilo mě používání Femigelu z Tea Tree Oil.Nejprve jsem ho používala celý měsíc.Pak jsem postupně prodlužovala dobu použití.V jednom balení jsou tři trubičky,které se zavádějí na noc do pochvy.Předtím jsem měla také různé mastičky,antibiotika atd.,ale moc to nepomáhalo.Ještě jsem k tomu užívala kapsle Laktobacilus.Dá se říct, že po třech měsících jsem měla pokoj, a to jsem se s tím léčila dva roky.Zkuste to také.

Návštěvník (Pá, 20. 7. 2001 - 18:07)

Léčitelé Janča a Zentrich doporučují užívat dvě lžičky lapacha na 1 litr studené vody. Přivést do varu, vařit 5 minut a poté 15 minut vyluhovat, přecedit a pít po doušcích v průběhu dne. Obvykle by se mělo lapacho pít 6 týdnů, pak 4 týdny pauza a pak se to může znova zopakovat. U některých citlivých lidí se může objevit jako nežádoucí reakce alergické dráždění dýchacích cest nebo dermatitida. Žádné vážné kontraindikace lapacho nemá, pouze při vnější aplikaci se máme vyhýbat místům, kde je kůže poraněná.Osobně nemám s výtažky z grapefruitových semínek zkušenost, ale v literatuře o kvasinkách a mykózách se doporučují. Nejsem si však jista, zda na tento problém stačí. Raději doporučuji vyzkoušet víc antimykotických prostředků najednou. Kromě antimykotické léčby je však nutno držet protikvasinkovou dietu, obnovovat střevní mikroflóru probiotiky (lactobacilus), posilnit játra )např. ostropestřec marijánský) a celkovou imunitu (např. autovakcínou).

Kandidóza v těle vznikla, když se sešlo více vyvolávajících faktorů (např. léčba antibiotiky, strava bohatá na cukry, větší konzumace plsnivých sýrů, nedostatečná konzumace protiplí?ňových potravin- česnek, cibule, zakysané mléčné výrobky, užívání hormonální antikoncepce či jiných hormonů, oslabení imunity, větší konzumace alkoholu či drog...), takže i boj proti této nemoci musí být veden více zbraněmi.

Návštěvník (Pá, 20. 7. 2001 - 17:07)

Chci se zeptat na UZIVANI CAJE LAPACHO.Kolik je ho treba denne vypit ?? 1 litr , 0,5 litru ...?A hlavne jake je davkovani na urcite mnozstvi vody??Je treba jej vypit najednou anebo i behem dne???Je lepe jej pit teply anebo i studeny ????Chci se jeste zeptat , pani doktorko, jestli mate nejakeinformace o leceni mykoz pomoci vytazku z grapefruidovychjaderek (zde v Italii je to velmi rozsirene)? Vim , ze v Ceskuexistuje pouze jeden vyrobek = Citrosept , Chtela bych jeste znat vas nazor na podavani Autovakcinyproti Candida Albicans.Moje gynekolozka (v CR) mi ji nechala vyhotovit, jako posledninadeji, po nekolika kurach antimikotiky.Bohuzel mi nezabrala,vubec jsem se totiz neridila zadnymi radami o diete apod.Myslite, ze je uzitecne si ji nechat znovu vyhotovit ???

Návštěvník (St, 18. 7. 2001 - 13:07)

pro NINU: přípravky ENERGY (Korolen, ...) seženete ve všech větších městech, ale ne v lékárnách - seznam klubů ENERGY najdete na www.energy.sk

Návštěvník (St, 18. 7. 2001 - 00:07)

Přípravek albisan a jeho používání je popsán na http://www.001shop.cz/Albisan . Bohužel přesné složení výrobce neuvádí. Jedná se však o směs éterických olejůn a protiplísňovým účinkem. Mezi éterické oleje používané obecně k léčbě mykóz patří: bříza, hřebíček, oregano, česnek, mateřídouška, tea tree - jistě některé z těhto olejů jsou v přípravku Albisan zastoupeny. Jistě v itálii sezženete podobný přípravek na bázi éterických olejů. Je potřeba navštívit obchod specializovaný na aromaterapii.

Návštěvník (Út, 17. 7. 2001 - 19:07)

Dobry den, jmenuji se Dagmar a mohu vam poradit, jaksehnat pripravek Korolen.Nasla jsem ho na internetu: server Bylinkar.Je vyraben firmou Energy, ktera ma take web stranky,posilji vyrobek i na dobirku.s pozdravem Dagmar

Návštěvník (Út, 17. 7. 2001 - 13:07)

Pani doktorka ďakujem za odpoveď,ale Vami doporučení doplňkový liek Lactobacillus delbruecky vo forme čípku som nikde nezohnala,(pilulky Lactobacilla na polykáni samozrejme už dávno užívám).Taktiež som nezohnala ani vironal ,korolen ani albisan.Žijem v Prahe a v asi 5 lékarniach tieto názvy nikdy nepočuli.Neviete náhodou Vy alebo niekto doporučiť konkrétny typ lékarňe v Prahe, kde aspoň jeden prípravok majú?Ja už mám 4 test na kvasinky negatívny ,ale neustále masívny výskyt streptococa a baktérii v moči a vo vagíne .Nemala by mi moja doktorka urobiť test aj zo stolice a krvi???Je auto vakcína len doplňkovou liečbou budem musieť užívať aj lieky?(na vakcínu ešťe stále čakám)Ďakujem za odpoveď

Návštěvník (Po, 16. 7. 2001 - 16:07)

Vazena pani Doktorko,bohuzel jsem dlouhodobe v zahranicia z toho duvodlu nemam momentalne moznost si obstarat Albisan.Mohla byste mi, prosim, vysvetlit o jaky pripravek se jedna a z ceho je slozen ???Dale , jestli je mozne koupani v mori ???Tak bych si ho mohla alespon obstarat zde, kde bydlimmomentalne, tj. v Italii.Chtela bych se dale zeptat i na pripravek Rebanon.Momentalne i jak se lecimim na dlouhotrvajici Candidu(9mesicu)Zacala jsem uzivat Fungican (fy Bioearth) , jedna se ovytazky z grapefruidovych jaderek, ktere pusobi jakoantifunginita -jiz mesic,a objevilajsem vas server az nyni, a hned jsem zacala dietu a sehnalajsem si i caj Lapacho a Mate.Dale beru stavu z Aloe Vera jako dissintosikacil, aprovadim po 1o dnu vyplachy pochbvyroztokem Actiseed (fyBioearth).Tak uvidim snad za nedlouho, doufejme, dobrevysledky.Predem velmi dekuji

Návštěvník (Pá, 13. 7. 2001 - 20:07)

Jsou antibiotika a antibiotika. Na některé ( např. Penicilin)organismus ženy reaguje popisovaným výtokem a jiné tyto vedlejší účinky nemají. Měla byste se zmínit o těchto gynekologických problémech vždy, když jsou vám antibiotika předepisována. K Vaší vlastní léčbě mohu poradit, co se mi osvědčilo. Polykání na několik kousků rozkrojený stroužek česneku jednou či víckrát dennně. Tea tree oil (dostane se v lékárně)nakapaný několik kapek na intimku. Doporučuje se i namočení tampónu do převařené vody s několika kapkami Tea tree oil (Já jsem si dávala pár kapek rovnou na trochu navlhčený tampón)a zavést asi na 4 hodiny. Byl-li výtok velice silný, snažila jsem se i o odstraňování mykotických nánosů čistým prstem namáčeným do zředěné citrónové šťávy. V dietě je důležité se vystříhat sladkého co nejdéle vydržíme (alespoň týden - lepe 3) a kromě jogurtů zařadit do stravy Bifido bacil - dostane se v lékárně - 1 tabletku denně půl hodiny před jídlem. Byla bych ráda, kdyby Ti moje zkušenosti byly alespoň trochu ku prospěchu. Věra

Návštěvník (Pá, 13. 7. 2001 - 16:07)

Tento přípravek přímo neznám. Ohledně chlorelly obecně jsou informace často dosti rozporuplné. V některých zdrojích se udává, že obsahuje podstatné množství jódu, v jiných je zase uvedeno, že jód neobsahuje. Jelikož se léčíte na thyreotoxikózu, doporučila bych vám opatrnost a řasy raději vynechat.

Návštěvník (Pá, 13. 7. 2001 - 16:07)

Pokud jsou v organismu kvasinky a porušená přirozená střevní mikroflóra, tak je to živná půda i pro další patogenní mikroorganismy. Je proto nutno léčbu provádět komplexně.Do toho spadá i úprava střevní mikroflóry - tj. boj proti kvasinkám v celém organismu a posílit celkovou imunitu (autovakcína, homeopatie, bylinná léčba). Pro lokální úpravu poševní mikroflóry zkuste užívat lactobacillus delbrueckii či jiné podobné přípravky s probiotiky ve formě čípků.Obsahují vysoce koncentrované živé mikroby, blízké těm, které jsou normálně přítomné v pochvě. Převádějí přírodně se vyskytující cukerné látky (sacharidy) na kyselinu mléčnou a vytvářejí i jiné účinné látky. Tím vytvářejí prostředí nevhodné pro množení choroboplodných mikroorganismů (bakterií, plísní, kvasinek) a snižují tak riziko zánětů a hnilobných procesů.

Návštěvník (Pá, 13. 7. 2001 - 16:07)

Užívání lactobacilu v těhotenství se doporučuje pro úpravu funkce zažívacího traktu a v prevenci kandidóz.

Návštěvník (Čt, 12. 7. 2001 - 23:07)

Paní doktorko, v některé z minulých odpovělí jste psala, že řasa Chlorella obsahuje JOD. Potřebovala bych zjistit, co víte o řase Chlorella kessleri. Je to sladkovodní řasa, neprodává se v lékárnách a pokud vím, neobsahuje jód ! Je to pro mě velice důležité, protože jsem ji začala užívat a léčím se pro thyreokoxikozu. Přípravek se jmenuje Alga Spring a myslím, že by mohl pomoci všem, kdo mají problémy nejen s kvasinkami. Děkuji za odpověď.

Reklama

Přidat komentář